Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Το έχω εγώ κοντά χρόνο φίλε μου δε θα το μετανιώσεις ειδικά στα λεφτά που το βρίσκεις τώρα είναι κλοπή. Η αυτονομια ειναι ικανοποιητικη και εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Εχω βγαλει κι 7 ωρες sot αλλα εχω βγαλει και 2.
Και φωτογραφικά είναι από τα top παρόλο που είναι περσινό. Εγώ θα το αλλάξω μονο με το note10.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Φίλε vamvakoulas ευχαριστώ γιά τήν απάντηση.Βλέπω συγκριτικά μιάς καί μιλάμε γιά φωτογραφικά κινητά καί τό huawei p20 pro πού είναι καλύτερο φωτογραφικά τό αναφέρουν όλα τά συγκριτικά αλλά μέ χειρότερη οθόνη, έλλειψη θύρας sd,χωρίς πενάκι αλλά μέ fm radio στά 601e.Πρέπει νά αποφασίσω σήμερα.Επίσης καί τό iphone8 plus ισάξιο μέ τό note 8 φωτογραφικά αλλά καλύτερο στό βίντεο 4k60p γιά μισή ώρα συνεχόμενο καί μέ πλεονέκτημα τό ελαφρύ λογισμικό καλύτερο επεξεργαστή καί αναβαθμίσεις γιά πολλά χρόνια καί τήν καλύτερη μεταπωλητική αξία στά 650e.Τουλάχιστον κατέληξα σέ αυτά τά τρία.Δύσκολη απόφαση.

Δεν θέλω να σε επηρέασω αφού και οι υπόλοιπες συσκευές που αναφέρεις είναι κορυφαίες. Εγώ είμαι γενικά "samsungακιας" και θεωρώ τις οθόνες τις χωρίς αντίπαλο. Από κει και πέρα αν πάρεις το note και δεν ξαναείχες ποτέ, ή θα σου φανεί αδιάφορο ή θα το αγαπήσεις και δεν θα ξαναπάρεις τπτ άλλο. Αυτό που λενε once note forever note, το έχω πάθει κι εγώ και από το note 3 κ μετά δεν είχα άλλη συσκευή πλην μιας μικρής παρένθεσης με xiaomi και s7 edge που έκανα.
Το πενάκι θα σε βοηθήσει πάρα πολύ σε ορισμένες περιπτώσεις κι εγώ παρόλο που δεν το δουλεύω πολύ, όταν είχα τις άλλες συσκευές που ανεφερα έπιανα τον εαυτό μου πολλές φορές να προσπαθώ να βγάλω το πενάκι ενώ δεν υπήρχε:))))

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Το γράψε βρε ο Νίκος στα 4 που πρωτογραψε αλλά το ανέφερε με ελληνικούς χαρακτήρες, πάλι από κινητό μας παρακολουθείς ? :flipout:

Λόγω έλλειψης χρόνου, στο 99% των περιπτώσεων, μπαίνω από κινητό.
Γι αυτό χτες αγόρασα καινούργιο κινητό 6.2".
Δεν παλευοταν αλλιώς...
(άντε και την επόμενη φορά σε ταμπλέτα)

Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα

:firstprize: καλοτάξιδο (αφου το χεις παντα μαζί σου :BDBDG54:)

Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Ηλία αφού είσαι μέσα στά πράγματα γράψε καί τό μοντέλο καί εντυπώσεις...καλοτάξιδο καί από μένα.

Τελικά έκανα επικύρωση παραγγελίας τό note8 τό παράξενο είναι ότι ζητώντας τή γνώμη τού πωλητή τού μαγαζιού μού πρότεινε τό huawei p20 pro τό οποίο σκεφτόταν νά αγοράσει καί ό ίδιος λόγω φωτογρσφικής καί εμφάνισης.Επέλεξα τό note8 καί πάνω από τό s9+ πού έχει πιό σύγχρονο έπεξεργαστή καί φωτογραφική αλλά ή note σειρά είναι πιό προσεγμένη γιά έπαγγελματίες καί πιό λιτό στήν εμφάνιση σύν τό πενάκι καί αυτό μέ κέρδισε.Σάς ευχαριστώ όλους γιά τόν χρόνο σας.

ΥΓ.vamvakoulas έχω note tablet καί δουλεύω τό πενάκι αρκετά χρόνια είναι δυνατό εργαλείο καί μοναδικό στό τηλέφωνο αφού καμμιά εταιρία δέν τό έχει πρός τό παρόν.

Ηλία ρώτησα γιά τήν έμπειρία χρήσης επειδή έχω επίσης πρόβλημα ανάγνωσης στήν όθόνη 5,2" καί περιμένω ένα 6,3 οπότε θά βοηθούσε πολύ ή γνώμη σου καί ή εμπειρία σου μέ τό μάτι τού φωτογράφου γιά νά τό αλλάξω πρίν ανοίξω τήν συσκευασία σέ κάτι μεγαλύτερο. Αναφορικά μέ τά τάμπλετ έχω καί ένα 8" αλλά δέν έχει τό πλεονέκτημα τού τηλεφώνου σέ φορητότητα μήπως πρέπει νά δώ κανένα μέ οθόνη 6,6 καί άνω?συνήθως τά πολύ μεγάλα δέν έχουν καλή φωτογραφική καί καί καλή εμπειρία χρήσης.

Το 18,5:9 ratio δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους 50+ για κάτι μικρότερο από 6"+

Νά'σαι καλά φίλε μου Ηλία...πάντοτε μου αρέσανε τά μικρά κινητά γιά φορητότητα τά τάμλετ γιά τό σπίτι καί οί φωτογραφικές γιά φωτογραφία,αλλά πλέον οί άνάγκες γιά συνεχή επικοινωνία καθιέρωσαν τά κινητά https://elearning.scranton.edu/reso...-smartphone-has-impacted-economic-development ρίξτε μιά ματιά σέ μιά έρευνα γιά τό τεράστιο οικονομικό όφελος καί τήν συμβολή παγκόσμια στά κινητά καί τίς θέσεις απασχόλησης 10 εκ.εργαζόμενοι καί 3-4 τρις τσίρο καί αυτά τό 2013 φαντάζομαι τώρα πού εξελίχθηκαν καί οί φωτογραφικές καί ή τεχνητή νοημοσύνη θά έχουν πρόβλημα καί οί φωτογραφικές ήδη εκτοπίσθηκαν οί κομπακτ μέ μικρό αισθητήτα καί πολλά τάμπλετ καί μεγάλα λάπτοπ.Αυτά τά λέγανε άλλά πού νά φανταστούμε ότι στά νήματα γιά φωτογραφικό έξοπλισμό καί γιά υπολογιστές θά μπούνε καί τά κινητά πού ενας επεξεργαστής τηλεφώνου είναι πιό ισχυρός από έναν σέ λάπτοπ βλ.Apple καί έπεται συνέχεια μάςτά λέγαν στή σχολή πρίν τριάντα χρόνια οί λίγοι χαρισματικοί καθηγητές ηλεκτρονικών αλλά τά ζοϋμε τώρα

Αλλά ποτέ δέν μπορούσαμε νά φανταστούμε τίς κλίμακες nm7 φτάσαμε στίς υλοποιήσεις τών επεξεργαστών στά τηλέφωνα καί κάναμε δουλειά τότε καί έρευνα μέ αυτά στή σχολή.

Last edited by a moderator:
Όπως το πάει η Google στις επόμενες 1-2 γενιές την βλέπω να βγάζει φωτογραφικό αποτέλεσμα κοντινό με Dslr/Mirrorless....φοβερή δουλειά.

Αυτό που κάνει είναι stacking, δεν ειναι απλά μια φώτο.
Δηλ. Τραβάει πολλες φώτο, με μεγάλο χρόνο έκθεσης και τις ενώνει με έξυπνο αλγόριθμο.
Κάνει δουλειά, αλλά θέλει να κρατάς το κινητό ακίνητο για μερικά δεύτερα... Το ίδιο κάνει και η huawei στο night mode, θα δούμε ποιος το κάνει καλύτερα.

Δεν ξέρω τι συμβία ει αν το θέμα κινείται όμως... Εκεί μάλλον θα έχει πρόβλημα.

Παρόμοια τεχνική έχουν και οι Sony (twilight και multi frame noise reduction) kai olympus.... Αλλα θέλει καλό χέρι για να πετύχουν.

Η κυρία διαφορά είναι ότι τα κινητά έχουν πολύ μικρό αισθητήρα και η σταθεροποιηση που πετυχαίνουν είναι σαφώς καλύτερη, και υπάρχουν και καλύτεροι αλγόριθμοι.

Τέλος, να ξαναπώ, ότι όλες οι εικόνες που βλέπετε από κινητά, αν τις δείτε σε οθόνη υπολογιστή είναι πολύ χειρότερες...
Αυτό δε συγχωρειται στις φωτογραφικές, που ψάχνουμε με το μικροσκόπιο τις ατέλειες.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Τελικά το Night Sight του Google Pixel 3 φαίνεται τρελό game changer! 

https://www.theverge.com/2018/10/25/18021944/google-night-sight-pixel-3-camera-samples

Δε συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό. Το να γίνεται η νύχτα μέρα έχει νόημα μόνο όταν μιλάμε για χρήση surveillance ή security. Αλλιώς, αυστηρά φωτογραφικά, το αποτέλεσμα είναι αφύσικο και αποπροσανατολιστικό.

Σύμφωνοι, καλό είναι να υπάρχει σαν setting, αλλά όχι ως default.

Αυτό που θα ήθελα είναι να μπορέσουμε να έχουμε φωτογραφίες με το πραγματικό φως της σκηνής, σαν τα αριστερά κομμάτια των παραπάνω, απλά χωρίς τον θόρυβο. Γίνεται;

Αν η φώτο είναι καλή, μπορείς απλά να κατεβάσεις μετά την έκθεση και να τη φερεις εκεί που θέλεις χωρίς πολύ θόρυβο... Δεν ξέρω τι γίνεται από λεπτομέρεια.

Το θεμα ειναι τι γινεται αν κουνηθείς λίγο, και σε κινούμενα θεματα... Μη ξεχνάμε ότι μιλαμε για έκθεση μερικών δευτερόλεπτα , όχι στιγμιαία φώτο.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δε συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό. Το να γίνεται η νύχτα μέρα έχει νόημα μόνο όταν μιλάμε για χρήση surveillance ή security. Αλλιώς, αυστηρά φωτογραφικά, το αποτέλεσμα είναι αφύσικο και αποπροσανατολιστικό.

Σύμφωνοι, καλό είναι να υπάρχει σαν setting, αλλά όχι ως default.

Αυτό που θα ήθελα είναι να μπορέσουμε να έχουμε φωτογραφίες με το πραγματικό φως της σκηνής, σαν τα αριστερά κομμάτια των παραπάνω, απλά χωρίς τον θόρυβο. Γίνεται;

Εγώ εντυπωσιάστηκα πολύ, αναλογιζόμενος πόσες φωτογραφίες των παιδιών έχω πετάξει που είχαν τραβηχτεί σε χαμηλό φωτισμό.
Το ίδιο και για φωτός από νυχτερινές εξόδους με παρέα κλπ
Οπως είπε ο Γιάννης, αν την θες πιο σκοτεινή την κανείς εύκολα στο post processing.

Δεν ξέρουμε πως θα βγαίνουν οι φωτό Τάκη με τέτοια θέματα που θες..είναι κάπως δύσκολα γιατί τα παιδιά κλπ δεν είναι ακίνητα.
Εκεί είναι το θέμα...σε ακίνητα θέματα υπάρχουν πολλές τεχνικές και το Huawei P20 Pro πχ τα καταφέρνει πολύ καλά με nightmode.

Η gcam πχ που έχει ήδη το pixel κι εμείς στα κινητά που μπαίνει αυτή η εφαρμογή, τραβάνε πολύ καλές φωτό, αλλά πρέπει να είσαι ακίνητος για λίγο και σε ακίνητα θέματα....με κίνηση υπάρχει πρόβλημα.

Εκεί θέλω να δω αν η google έκανε προόδους....