Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Θα δούμε στην πράξη ποσό καλό θα είναι το αποτέλεσμα με κινούμενα θέματα αν και όντως δύσκολο το ακούω με τεχνικές έξυπνου hdr.
Όπως και να έχει, θα ήθελα τέτοια option στο κινητό μου.

Τάκη, δοκίμασε το hand-held twilight στην Sony σου και θα δεις κάτι αντίστοιχο.

Δοκίμασε αυτό το mode σε ακίνητα θέματα και μετα σε πρόσωπα και δες επίσης...

Τάκη, δοκίμασε το hand-held twilight στην Sony σου και θα δεις κάτι αντίστοιχο.

Δοκίμασε αυτό το mode σε ακίνητα θέματα και μετα σε πρόσωπα και δες επίσης...

Καλα, στις μεγάλες μηχανές βάζεις και ένα φωτεινό φακό και καθάρισες. Στα
κινητά όμως...

Για να δεις τη τεχνική λέω....εκεί θα δεις και τι γίνεται με κινούμενα θέματα.

Άλλωστε, όπως είπα, η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται και από τα Huawei με το δικό τους night mode.
Γι αυτό πήρανε και τη πρώτη θέση στο dxo.

Αυτό που κάνει είναι stacking, δεν ειναι απλά μια φώτο.
Δηλ. Τραβάει πολλες φώτο, με μεγάλο χρόνο έκθεσης και τις ενώνει με έξυπνο αλγόριθμο.
Κάνει δουλειά, αλλά θέλει να κρατάς το κινητό ακίνητο για μερικά δεύτερα... Το ίδιο κάνει και η huawei στο night mode, θα δούμε ποιος το κάνει καλύτερα.

Δεν ξέρω τι συμβία ει αν το θέμα κινείται όμως... Εκεί μάλλον θα έχει πρόβλημα.

Παρόμοια τεχνική έχουν και οι Sony (twilight και multi frame noise reduction) kai olympus.... Αλλα θέλει καλό χέρι για να πετύχουν.

Η κυρία διαφορά είναι ότι τα κινητά έχουν πολύ μικρό αισθητήρα και η σταθεροποιηση που πετυχαίνουν είναι σαφώς καλύτερη, και υπάρχουν και καλύτεροι αλγόριθμοι.

Τέλος, να ξαναπώ, ότι όλες οι εικόνες που βλέπετε από κινητά, αν τις δείτε σε οθόνη υπολογιστή είναι πολύ χειρότερες...
Αυτό δε συγχωρειται στις φωτογραφικές, που ψάχνουμε με το μικροσκόπιο τις ατέλειες.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Και όλες οι Canon το κάνουν αυτό και μάλιστα καλύτερα από όσο έχω δοκιμάσει από Olympus τουλάχιστον. Στις Canon μάλιστα δουλεύει και καλά ακόμα και σε πορτρέτα και ελαφρά κινούμενα θέματα. Δεν είναι κάτι καινούριο το κάνει ακόμα και το παλιό Microsoft 950XL που έχω και μάλιστα πολύ καλά καθώς χρησιμοποιεί αν θες και Flash στην εξίσωση και στην συνέχεια αν θες ρυθμίζεις την ένταση του φαινομένου, κάτι που δεν έχω δει σε άλλο κινητό.

καλησπερα στα μελη.......σε ποιο κινητο να παω για φωτο καπως ανεκτες ,το μπατζετ ειναι περιορισμενο 150-180 ευρω

Όλοι περιμένουμε ποτέ θα γίνει port η εφαρμογή του pixel 3 και στα υπόλοιπα κινητά.
Για να λειτουργήσει σωστά πάντως χρειάζεται να έχουμε το νέο λειτουργικό Android 9, πράγμα που το καθιστά λίγο δύσκολο....ελάχιστα κινητά έχουν περάσει σ αυτό.
Το δικό μου είναι ακόμα σε Oreo 8 , όποτε αναμένουμε....

Τα iPhone είναι τόσο καλά σε βίντεο όσο βλέπω? Πολύ ωραία έτοιμα χρώματα και χωρίς επεξεργασία. Υπάρχει κάτι σε Android που να έχει εξίσου καλή εστίαση και ζωηρά χρώματα?
Το redmi note 5 pro που έχω δεν με καλύπτει.

Σε βίντεο κι εγώ πάντα iphone προτιμώ...είναι πιο ομαλό το βίντεο, με λιγότερα σκαλωματα σε έντονη κίνηση από οποιοδήποτε Android.
Έχει απεριόριστο 4κ 60p, που δεν έχει κανένα Android, μάλιστα το νέο pixel δεν έχει κάν!

Επίσης υπάρχουν και πολύ καλές εφαρμογές για πιο επαγγελματικό βίντεο, όπως το filmic pro που δουλεύει άψογα σε iphone, ενώ σε Android δεν δουλεύει τόσο καλά.

Σε Android καλό αποτέλεσμα θα έχεις με τα lg v30 Kai v40 ίσως κα με Samsung s9 , αν κα στα Samsung θα έχεις πιο έντονα χρώματα και οι εφαρμογές τρίτων, δεν δουλεύουν τόσο καλά κι έχεις και περιορισμό των 10 λεπτών σε 4κ 60p.

Επίσης το iphone έχει από τις καλύτερες σταθεροποιήσες, κυρίως γιατί δεν έχει έντονα artifacts όπως στα πιο πολλά Android που το παρακάνουν με το eis.

Για να μη πω βεβαια για την επεξεργασία μετά, που έχει σαφώς καλύτερες εφαρμογές και πολύ γρήγορες.
Σε Android γανιαζεις να μοντάρεις 4κ και το export είναι πολύ αργό.

Γενικά, στο βίντεο το iphone είναι μια κλάση πάνω ...

Εχω καλό δίλημμα. Θέλω καλό βίντεο αλλά βαριέμαι το post. Είμαι ανάμεσα σε a7ii kit και σε κάποιο iPhone. Η πρώτη επιλογή καλύπτει και το φωτογραφικό κομμάτι αλλά όσο αφορά το βίντεο μάλλον άχρηστη θα πάει αφου δεν θα χρησιμοποιήσω τις δυνατότητες μιας και θα γράφω σε mpeg4. Όμως το bokeh της είναι λατρεία ειδικά με κάποιον prime. Και καλύτερα σε μεταπώληση σε σχέση με iPhone.
Η δεύτερη επιλογή αν και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με iPhone είναι ποιο μέτρια σε απαιτήσεις αλλά έχεις το αρχειο έτοιμο άμεσα και όπως είπες η επεξεργασία ποιο εύκολη απο android. Σε βίντεο που είδα τα χρώματα είναι υπέροχα. Και με το παραπάνω βίντεο για το φωτογραφικό κομμάτι με έβαλε σε σκέψεις.
Όμως θα πω την αλήθεια νομίζω ότι αν δώσω ενα χιλιαρικο για κινητό θα νιωσω χαζός και ότι με παρέσυρε. 1000 ευρώ για επαγγελματική μηχανή είναι πιο οκ αλλά πάλι αν κάθεται στην άκρη τι κατάλαβα? Κακά τα ψέματα το κινητό το έχουμε πάντα μαζί μας.
Δύσκολη απόφαση

αν ηταν ευκολη αποφαση, θα την παιρναμε ολοι! :p

γι αυτο ολοι εδω μεσα εχουμε ενα καλο κινητο για "καθημερινες" φωτο και βιντεο και μια καλη μηχανη για πιο "καλλιτεχνικες" αναζητησεις....δεν γινεται να εχεις και τα 2 σε ενα.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Όμως θα πω την αλήθεια νομίζω ότι αν δώσω ενα χιλιαρικο για κινητό θα νιωσω χαζός και ότι με παρέσυρε. 1000 ευρώ για επαγγελματική μηχανή είναι πιο οκ αλλά πάλι αν κάθεται στην άκρη τι κατάλαβα? Κακά τα ψέματα το κινητό το έχουμε πάντα μαζί μας.
Δύσκολη απόφαση

Δεν θα σταθω στα ερωτηματα που εχεις αφου οι απαντησεις ειναι υποκειμενικες και η τελικη αποφαση-επιλογη θα ειναι δικη σου, γνωριζοντας οτι μια dedicated καμερα και μαλιστα σαν την a7m2 σιγουρα θα ειχει καλυτερο οπτικο αποτελεσμα, με ολα τα υπερ και κατα ομως (εξτρα συσκευη, εξτρα χρονος-κοπος για το rendering κλπ).

Θα σταθω περισσοτερο σε αυτα που "quotαρω"

Και συγκεκριμενα στο οτι θα νιωσεις "χαζός" που θα δωσεις 1 χιλιαρικο για κινητο. Κι επειδη κι εγω ειχα μπει καποτε σε αυτο το τρυπακι, θα σου απαντησω στα εξης. Η μαλλον θα σε κανω να αναρωτηθεις.
Θα νιωσεις πιο "εξυπνος" δινοντας τα ιδια (μαλλον αρκετα παραπανω) για μια φωτ. μηχανη η οποια το μονο που κανει ειναι να τραβαει βιντεο και φωτογραφιες? Που οσο καλες και να ειναι, θα πρεπει να την κουβαλας μαζι σου, προσεχοντας την σαν τα ματια σου (να μην πεσει, να μην στη βουτηξουν κλπ) σε ξεχωριστη τσαντα μαζι με τυχων φακους και αλλα αξεσουαρ?
Θα εισαι ακομα πιο εξυπνος, που εδωσες αυτο το 1,5-2Κ και με μεγαλη πιθανοτητα το μεγαλο αυτο ποσό να καθεται μεσα στο σπιτι σου σε μια ντουλαπα και να περιμενει 1 φορα στις 10 μερες να την δουλεψεις, και αυτο περισσοτερο μεσα στο σπιτι σου (αφου εξω ισως και να βαρεθεις να την κουβαλας) ???

Και αν τελικα εστω οτι με αυτην αγορα νιωθεις "πιο εξυπνος" τοτε βρες μου μερικους λόγους που θα νιώσεις "βλάκας" δινοντας ενα μεγάλο ποσο για ενα high end smartphone (note 9,mate 20pro, iphone xs, pixel 3 κλπ) που
α) ειναι ενας ΥΠΕΡυπολογιστης τσεπης
β) εχει απιστευτη οθονη που χαιρεσαι να την βλεπεις, και για θεαση οχι μονο φωτο και βιντεο αλλα απο YT μεχρι ταινιες
γ) βγαζει απιστευτες φωτο και βιντεο συγκρινομενο αμεσα πλεον με φωτ. μηχανες dslr mirrorless κλπ
δ) επειδη ξεχναω πολλα και θα παρει ωρες, βασικα κανει τα παντα εκτος απο καφε, τυροπιτες κλπ
και τελος το εχεις ΠΑΝΤΑ μαζι σου εχοντας διαθεσιμα ΟΛΑ τα παραπανω ανα πασα στιγμη.

Μετα απο αυτα που παρεθεσα, ποιος πιστευεις πως ειναι ο "βλακας" και ποιος ο "εξυπνος" ?

Σε καθε περιπτωση δε θελω να μπω σε διαδικασιες συγκρισεις, απλα παραθετω τα παραπανω σαν απαντηση σε οποιον εχει παρομοιες αποριες.

Και εννοειται και εξυπακουεται, πως για εναν επαγγελματια, ή εναν σοβαρο ερασιτεχνη-καλλιτεχνη κλπ μια dedicated φωτ.μηχανη ειναι ενα εργαλειο που δεν μπορει να ΥΠΟκατασταθει απο ενα high end smartphone, ομως απο το μεγαλυτερο ποσοστο μπορει να ΑΝΤΙκατασταθει ανετα, κατι που δεν το λεω εγω, αλλα οι πωλησεις και τα στατιστικα (συκρινομενα παντα στην παροδο των ετων).