Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Εξαρτάται πως το βλέπεις, κάνει πολλά ένα καλό κινητό άλλα τίποτα καλά, ούτε καλή φωτογραφική μηχανή είναι, ούτε καλός υπολογιστής είναι, μικρή οθόνη έχει και αν σου πέσει κάτω ή το χάσεις ή στο κλέψουν το κλαις που έσκασες 1.000+ ευρώ....
Προσπαθεί να αντικαταστήσει τα πάντα άλλα σχεδόν σε τίποτα δεν το κάνει πολύ καλά ώστε να αφήσεις τον υπολογιστή σου, την μηχανή σου, το Tablet σου, το ereader σου κλπ.
Φυσικά ο καθένας το βλέπει από την δική του πλευρά και ότι βολεύει τον καθένα, προσωπικά δεν μου αρέσουν οι λύσεις all in one και τα ημίμεταρα ή πατέντες...

Εξαρτάται πως το βλέπεις, κάνει πολλά ένα καλό κινητό άλλα τίποτα καλά, ούτε καλή φωτογραφική μηχανή είναι, ούτε καλός υπολογιστής είναι, μικρή οθόνη έχει και αν σου πέσει κάτω ή το χάσεις ή στο κλέψουν το κλαις που έσκασες 1.000+ ευρώ....
Προσπαθεί να αντικαταστήσει τα πάντα άλλα σχεδόν σε τίποτα δεν το κάνει πολύ καλά ώστε να αφήσεις τον υπολογιστή σου, την μηχανή σου, το Tablet σου, το ereader σου κλπ.
Φυσικά ο καθένας το βλέπει από την δική του πλευρά και ότι βολεύει τον καθένα, προσωπικά δεν μου αρέσουν οι λύσεις all in one και τα ημίμεταρα ή πατέντες...
Πόσο ωραία το θέτεις... Συν τοις άλλοις, μάλλον η πιο γρήγορα απαξιούμενη συσκευή. Για κινητό μέχρι 200 ΤΟ ΠΟΛΥ.

Ναι, αλλά το έχεις πάντα μαζί σου....αυτό είναι το βασικότερο!

Σωστά άλλα έχεις κάτι συνεχώς μαζί σου που κάνει ''μισοδουλειές'' αν ικανοποίησε με αυτό, πάω πάσο....είπαμε ότι αρέσει στον καθένα, προσωπικά δεν δίνω λεφτά πολλά για κινητό.

έχω ένα iphone SE και μέχρι πρόσφατα μία fuji x-m1,

ένα καλό σχετικά φθηνό κινητό
και μία καλή σχετικά φθηνή mirrorless camera

τα χρησιμοποίησα τα τελευταία 2 χρόνια, σε διακοπές και ταξίδια,

όσες στιγμές δεν είχα την κάμερα μαζί μου, χρησιμοποίησα το κινητό,
πέρα του ότι βλαστήμαγα για να μπορέσω να βγάλω φωτο ( ας πούμε ότι φταίει και η ηλικία μου) πχ να ρυθμίσω εστίαση και φωτομέτρηση,
το αποτέλεσμα ήταν πολύ υποδεέστερο

δεν ξέρω πόσο έχουν βελτιωθεί τα κινητά σήμερα,
αλλά σε άλλα νήματα, διαβάζω άλλους να έχουν πρόβλημα αν ο αισθητήρας είναι apsc ή μ4/3 και όχι ff,
αλλά τα κινητά είναι ισάξια σε φωτος;

Αρχή off topic.

Προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία 5 χρόνια, πάντα έχω κινητό ναυαρχίδα ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗΣ γενιάς.
Κι αυτο γιατι δεν πιστεύω πως αξίζει να πληρώσεις την υπεραξία του "έχω το καλύτερο κινητό που υπάρχει " εφόσον αυτο κρατάει 6-10 μήνες, με την τιμή να πέφτει κάτω από το μισό, μετα το χρονικο διάστημα αυτό. (δε μιλάω για iPhone γιατί εκεί μπαίνουν στη μέση
περισσοτερο ψυχολογικοί , παρά οικονομοτεχνικοι παραγοντες)
Το φωτογραφικά καλό κινητό, είναι ένα εργαλείο για να μπορείς να αποτυπώσεις αυθόρμητα τη στιγμή, αλλά όχι ένα πραγματικά φωτογραφικο εργαλείο, για πολλούς λόγους που δε χρειάζεται να ξαναναφερω, μιας κι έχουν αναλυθεί εκτενεστατα εδώ γύρω.

Τέλος off topic.

Κανένα κινητό δεν είναι ισάξιο με καμία Mirrorless/Dslr ή ακόμα και Compact 1 ίντσας. Δεν μιλάω καν για κράτημα , εργονομία, χειρισμό, εμπειρία χρήσης, ευκολίες, σκόπευτρο, μπαταρία, ζουμ, έλεγχος στο βάθος πεδίου κλπ. Όσες φώτος έχω δει από κινητό βγάζουν μια ''κομπακτίλα'', σε καλό φωτισμό είναι μια χαρά άλλα μέχρι εκει. Προσωπικά λόγω δουλειάς έχω ένα Galaxy s9 που θεωρείται High End Κινητό. Οι φώτος του είναι απλά οκ, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, τα 500 ευρώ που ζητάει το κινητό αυτό τα κρίνω το λιγότερο εξωφρενικά. Οπως είπα τα κάνει όλα άλλα τίποτα καλά που να σου αντικαταστήσει κάποια συσκευή.
Και για όσους δεν θέλουν να κουβαλάνε αγοράζεις μια Sony Rx100X μια σταλίτσα την έχεις στην τσέπη σου και έχεις ανώτερη ποιότητα εικόνας, βίντεο και low light. Την κρατάς για χρόνια και είσαι μια χαρά.
Από την άλλη υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πολλές απαιτήσεις και θέλουν μια συσκευή να χαζεύουν Netflix, να βγάζουν φώτος κλπ. και να την έχουν πάντα μαζί τους, οπότε δικαιολογούν την μεγάλη επένδυση...
Χοντρικά ότι αρέσει στον καθένα.

Το κινητο ειναι μια φωτογραφικη μηχανη που ολοι μας το εχουμε πλεον παντα μαζι μας.
Πλεον τα κινητα εχουν φτασει σε σημειο που πλησιαζουν επικινδυνα τος φωτογραφικες μηχανες.
Και οσες χιλιαδες ευρω και να δωσει καποιος αν δεν εχει "ματι" δεν θα καταφερει και πολλα...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πλεον τα κινητα εχουν φτασει σε σημειο που πλησιαζουν επικινδυνα τος φωτογραφικες μηχανες.
Προς το παρόν, το όποιο χάσμα το έχουν καλύψει χρησιμοποιώντας "προγραμματιστικά" τρικ απλά. Εμένα αυτό μου κάνει λίγο σα μια γυναίκα που κάνει πλαστικές. "Ωραιότερη" θα γίνει. Σε κάποιους το αποτέλεσμα θα αρέσει κι όλας, αλλά σε άλλους όχι, καθώς το αποτέλεσμα θα έχει κάτι το αφύσικο.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Προς το παρόν, το όποιο χάσμα το έχουν καλύψει χρησιμοποιώντας "προγραμματιστικά" τρικ απλά. Εμένα αυτό μου κάνει λίγο σα μια γυναίκα που κάνει πλαστικές. "Ωραιότερη" θα γίνει. Σε κάποιους το αποτέλεσμα θα αρέσει κι όλας, αλλά σε άλλους όχι, καθώς το αποτέλεσμα θα έχει κάτι το αφύσικο.

Προσωπικά μιλώντας οι περισσότερες φώτος από κινητό ''φαίνονται'' ότι είναι από κινητό. Αν μου δώσεις φώτος από FF και από m4/3 θα δυσκολευτώ να βρώ αυτές που είναι από FF, από κινητό όμως ακόμα και οι φώτος με μηχανές 1 ίντσας φαίνονται και είναι καλύτερες. Δεν μιλάμε καν για ψηλά Iso ή αν τις επεξεργαστείς όπου το DR είναι στον πάτο. Τώρα αν κάποιος καλύπτεται, ή του αρέσουν τα διάφορα τρικ που καλύπτουν ατέλειες ή προσομοιώνουν ρηχό βάθος πεδίου με αυτό πάω πάσο.
Για μένα αυτό που κάνουν τα κινητά δεν είναι φωτογραφία, όχι τόσο από ποιότητα εικόνας άλλα συνολικά από την όλη εμπειρία χρήσης μια φωτογραφικής μηχανής. Για μένα τα κινητά είναι καταγραφείς στιγμών και για όταν δεν έχεις τίποτα άλλο πάνω σου να έχεις κάποια αποτύπωση της στιγμής, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Δεν έχουν ''ψυχή'', δεν έχουν χαρακτήρα, δεν έχουν ''άποψη'' για αυτούς τους λόγους και για άλλους δεκάδες που δεν υπάρχει λόγος να τους αναφέρω τώρα όσο και να βελτιωθεί η ποιότητα στις φώτος των κινητών, ποτέ μου δεν θα αντικαταστήσω την μηχανή μου για κανένα κινητό. Πάντα το κινητό θα λειτουργεί συμπληρωματικά και μέχρι εκει.

Αυτό είναι πάντως προσωπική άποψη που δε συμμερίζομαι...όπως επίσης και εκατομμύρια χρηστες κινητών που τραβάνε πια μόνο μ αυτό φωτογραφίες.

Τη στιγμή και την ένταση τη καθορίζει αυτός που τραβάει τη φωτό και όχι το μέσο.

Έχω δει φωτό από ff που είχα απλά καλές φωτό και άλλες απο κινητό που είναι πολύ περισσότερο προσωπικές ή συναισθηματικές.

Επίσης καλό είναι να μη κάνουμε πάλι το θέμα κινητά vs φωτογραφική....δεν έχει νόημα.

Εδώ συζητάμε ποια κινητά έχουν καλή φωτογραφική για καθημερινή χρήση , κι εκεί ας μείνουμε.

Καλό είναι οποίος μπορεί να βάζει και κάποια δείγματα επίσης, για να βλέπουν όλοι τι μπορεί να κάνει.

Για να στο πω αλλιώς Γιάννη, και FF ποιότητα να είχαν τα κινητά πάλι φωτογραφική μηχανή θα είχα. Για μένα η φωτογράφιση είναι ''εμπειρία'', είναι χόμπι, είναι διασκέδαση και θέλω να κρατάω μηχανή μου να με εμπνέει να φωτογραφίζω, να είναι όμορφη να έχει καλό κράτημα, εργονομία, χειρισμό, να αλλάζω φακούς, να ψάχνω νέες εστιακές αποστάσεις, να πειραματίζομαι κλπ. κλπ. Κάθε φορά που φωτογραφίζω με το κινητό ''ξινίζει'' η μούρη μου, δεν το απολαμβάνω και το κάνω αναγκαστικά. Αν πάω π.χ. σε ένα event με το κινητό θα βγάλω 10-20 φώτος και 1-2 βιντεάκια, αν πάλι πάω στο ίδιο Event με την μηχανή θα βγάλω 500 φώτος και 10 βίντεο και θα φύγω χαμογελαστός....Το μέσο είναι ένα εργαλείο που σε εμπνέει, σου δίνει κίνητρο να ''συνεχίσεις'', να δοκιμάσεις, να πειριματιστείς, σου προσφέρει ''απόλαυση'', χαρά και ένα σωρό άλλα συναισθήματα που δεν μπορεί να στα προσφέρει κανένα κινητό. Αν δεν νιώθεις την διαφορά αυτή όταν φωτογραφίζεις με ένα κινητό σε σχέση με μια αληθινή μηχανή και βάζεις στην εξίσωση την ευκολία και το ότι χωράει στην τσέπη, συγγνώμη που θα το πω άλλα έχεις χάσει το νόημα της φωτογραφίας, οπότε κάτσε με το κινητό και άσε τις μηχανές για άλλους, και δεν το λέω για σένα Γιάννη άλλα μιλώντας γενικά.

Υ.Γ. Οι εκατομμύρια χρήστες κινητών που φωτογραφίζουν αποκλειστικά με αυτό, αν δεν είχαν τα κινητά ή δεν θα φωτογράφιζαν καθόλου ή θα αγόραζαν καμιά της πλάκας compact και τέλος. Κανένας που ''αγαπάει'' πραγματικά την τέχνη της φωτογραφίας δεν παρατάει ή αντικαθιστά την μηχανή του με κινητό και αν το κάνει δεν ''αγαπάει'' πραγματικά την φωτογραφία. Ακούγεται απόλυτο άλλα αυτή είναι η γνώμη μου, δεν σνομπάρω τα κινητά και είναι μια καλή εναλλακτική λύση για όταν δεν έχεις την μηχανή σου άλλα μέχρι εκει.

Έχεις δικαίωμα να έχεις οποια γνώμη θέλεις, κι έχω το ίδιο δικαίωμα να μη συμφωνώ....όπως είπαμε όμως, εδώ είναι ένα νήμα για κινητά που έχουν καλή φωτογραφική .
Εδώ βάζουμε δείγματα απ αυτά και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όποιον θέλει να έχει ένα κινητό με αξιοπρεπείς επιδόσεις σ αυτό το τομέα.

ΥΓ...κι εγώ όπως ξέρεις έχω φωτογραφική αυτή τη στιγμή και μάλιστα πολύ ακριβή. Δεν πρόκειται να τη δώσω για οποιοδήποτε κινητό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παίρνω “καλύτερες” φωτό μ αυτήν. Τεχνικά ίσως, αλλά συνολικά έχω πάρει πολύ καλές φωτό και με τα κινητά που είχα και που αν δε τα είχα μαζί μου, δεν θα τις είχα πάρει ποτέ.
Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για πολλούς από εμάς.

Για παράδειγμα έχω φωτό και βίντεο από τη γέννηση του ανιψιού μου στο νοσοκομείο, που επειδή έγινε έκτακτα και απρόσμενα, δε θα είχα πάρει με καμία φωτογραφική.
Αυτό και μόνο , πολλές φορές, κάνει το κινητό ανεκτίμητο όπως και τις φωτό που πήρα εκεί.

Και όμως. Έχω δει επαγγελματικές φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί σε επαγγελματικές δουλειές τραβηγμένες με iphone.
Αν δε το έβλεπα με τα μάτια μου όταν τις τραβάγανε δεν θα το πίστευα.
Φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν σε διαφημιστική καμπάνια.
Ήδη έχουμε περάσει το σημείο που ήταν αδύνατον να γίνουν επαγγελματικές φωτογραφίες με ένα smartphone.

Εχω την d7000 και κάποιους φακούς και όταν έρχεται η όρεξη για φωτογραφίες τοτε σίγουρα την αρπαζω.. Και τα softbox θα βάλω και flash με hss και ενα σωρό παραμέτρους στο κεφάλι μου που αυτό κάνει τον εγκέφαλο να ερεθιζεται... Ομως έχω την ανάγκη για καλύτερο βίντεο οικογένειακο και η αγορά μιας ff για βίντεο και φωτογραφίες ποιο πολύ σε έξοδα θα με βάλει αφου θα χρειαστώ εξτρα φακους για να παρω τα μέγιστα της. Ισως νιώθω και χαζός και βλακας που παω να δώσω πάλι αρκετά χρήματα σε τέτοια περίοδο. Ειμαι μηχανικός αυτοκινήτων και η χρήση που κανω στο κινητό ειναι βάρβαρη. Επίσης δεύτερο επάγγελμα ειναι μουσικός και τα βράδια κλέβονται πολυ εύκολα. Όμως οταν παω να βγάλω μια φωτο, ενα βίντεο και το αποτέλεσμα είναι χάλια ήχος και μπρος πισω εστίαση τότε εκνευρίζομαι. Δύσκολα στο "παταρι" βγάζεις την a7 για βίντεο.... Οπως είπε ο Γιάννης αν ήταν εύκολη απόφαση θα την ειχαν πάρει και άλλοι...
Εκτός αν πέσει το λαχείο και τα πάρω και τα δυο.... 😎 Αλλιώς περιμένω την Black Friday να δούμε.....
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Δεν διαφωνώ Γιάννη, να προσθέσω μόνο ότι προσωπικά κουβαλάω σχεδόν Πάντα μηχανή μαζί μου, έστω και σε ένα μικρό τσαντάκι με ένα κιτ φακό, τώρα με τις Mirrorless δεν πιάνουν χώρο π.χ. η Canon m100 με τον 22mmf2 που έχω με συνοδεύει σχεδόν παντού χωρίς να πιάνει χώρο και χωράει και σε τσέπη μπουφάν τώρα το χειμώνα. Εχω ένα μικρό τσαντάκι που έχω μέσα πορτοφόλι, ένα μικρο Tablet κλπ. οπότε σπάνια θα έχω μόνο το κινητό μαζί μου.
Τελος πάντων πάμε παρακάτω.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Τα κινητά προσφέρουν λειτοϋργημα είσαι διπλούν :

α) Γνωρίζουν σε πολύ περισσότερο κόσμο την τέχνη της φωτογραφίας και μερικοί λίγοι και εκλεκτοί από αυτούς τους χρήστες θα ασχοληθούν περαιτέρω με αγορά φωτογραφικης μηχανής κάνοντας 100% συνειδητοποιημενη αγορά. Μπορώ να πω και το ανάποδο εδώ ότι πάρα πολύς κόσμος που έχει φωτογραφική μηχανή την χρησιμοποιει στο auto για snapshots, γιαυτους είναι ευλογία η χρήση ενός καλού φωτογραφικα κινητού.

β) η τεχνολογική εξέλιξη των κινητών ωθεί σε εξελίξεις και την τεχνολογία στις φωτογραφικές μηχανές. Μπορεί ο ρυθμός εξέλιξης να μην είναι ισοδύναμος λόγω όγκου πωλήσεων αλλά είναι σίγουρο οτι ο μοχλός πίεσης υπάρχει και βοηθά όλους εμάς που μας ενδιαφέρει η φωτογραφία να έχουμε στα χέρια μας πιο ολοκληρωμένα προϊόντα.

Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε αυτό το νήμα το οποίο αφορά αποκλειστικά την παρουσίαση κινητών που καλύπτουν φωτογραφικά ένα απλό χρήστη ή συμπληρωματικά έναν έμπειρο χρήστη φωτογραφικης μηχανής.

Δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε συνεχώς την προσωπική προτίμηση μας στο ένα ή στο άλλο. Την εμπειρία μας μόνο χρειάζεται να αναφέρουμε από την φωτογραφική χρήση ενός κινητού και τις προτάσεις μας για την καλύτερη δυνατή επιλογή σε αυτούς που θέλουν να κάνουν συνειδητοποιημένη αγορά.

Παίζει το ASUS ZenFone 3 Zoom ZE553KL στα 138 εδώ:
https://www.banggood.com/ASUS-ZenFo...cart_middle_products&ID=3269&cur_warehouse=HK

Αλλά για να πάρετε την τιμή πρέπει να έχετε κάνει εγγραφή στο BG και να σας έχει έρθει το σχετικό μέηλ με την προσφορά. Το βάζω εδώ γιατί απ' όσα διαβάζω νομίζω ότι για τα λεφτά αυτά έχει αξιόλογη κάμερα.