Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πράγματι αυτό το Exposure stacking είναι χρήσιμο και το έχουν αρκετές μηχανές πλέον, πέρα από τις sony που μάλλον έχει και την καλύτερη υλοποίηση, το έχουν οι Olympus, panasonic και οι Canon. Δεν έχω βρει κάτι τέτοιο στις Fuji και στις Nikon.
Προσωπικά το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά, καθώς σε σταθερά θέμα σου δίνει από όσο έχω δει χοντρικά 1 stop γεμάτο καλύτερο σε θόρυβο.

Και το ΑΙ Mode είναι χρήσιμο και κάνει αρκετά καλή δουλειά, σε στιγμές που δεν ξέρεις τι ρυθμίσεις έχει η μηχανή και βιάζεσαι να βγάλεις την φώτο ή αν δώσεις την μηχανή σε κάποιον άλλο βοηθάει πολύ και αυτό.

Μην ξεχνάμε και τα έτοιμα HDR που προσφέρουν πολλές μηχανές πλέον και σε μερικές έχεις και την δυνατότητα παραμετροποίησης της έντασης του HDR.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πολύ σωστά, απλά σπάνια νοιώθω αρκετά άνετος για να παίξω σε jpeg only όπου δουλεύουν τα περισσότερα από αυτά τα "καλούδια". Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε και να "ξεκολλήσουμε" από την ασφάλεια του .raw+.jpeg!

Σωστά Δημήτρη...προσωπικά ήμουν μεγάλος fan του Raw, άλλα λίγο η ηλικία, λίγο η βαρεμάρα και η κούραση για επεξεργασία, λίγο η έλλειψη διαθέσιμου χρόνου με έκαναν να στραφώ σε τεράστιο βαθμό στα έτοιμα Jpeg. Πλέον φωτογραφίζω περισσότερο και επεξεργάζομαι λιγότερο!! Γενικότερα πάντως οι jpeg μηχανές των κινητών δίνουν όμορφα και λαμπερά αποτελέσματα.

Πως βλέπετε τις δυνατότητες του νέου s10; Από ότι δείχνει ο πήχης ανέβηκε κατά πολύ

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

τα χρησιμοποιεις οπου ειναι απαραιτητο...οπου δηλ. δε μπορεις να κανεις αλλιως!

Πχ εδω καποιος πανω σε βαρκα, σκοταδι, χωρις φεγγαρι (!) , δεν θα επαιρνε ποτε τιποτα στο χερι , καμια φωτο...

Μπορεις, (αναλογα τις ρυθμισεις) να εχεις μεχρι και 3-4 στοπ κερδος!

161823638.YEqACa8v.WesterdamA6KNov15324.JPG

Πως βλέπετε τις δυνατότητες του νέου s10; Από ότι δείχνει ο πήχης ανέβηκε κατά πολύ

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

ακομα δεν εχουμε δει αναλυτικα τις επιδοσεις σε φωτο και βιντεο..ο αλλα σιγουρα βελτιωνονται με γοργους ρυθμους.
Το προβλημα με τη Samsung ειναι το software , ειναι πολυ "επιθετικο", αλλα θα δουμε οταν ερθουν τα πρωτα κινητα με τελικο firmware και software.

Σε κινητά δεν ξέρω Γιάννη ίσως να κερδίζεις 3-4 stop, σε φωτογραφικές όσο έχω δοκιμάσει με διάφορα Brands κερδίζεις από 1 έως 2 stop, όχι και άσχημα!!

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πολύ σωστά, απλά σπάνια νοιώθω αρκετά άνετος για να παίξω σε jpeg only όπου δουλεύουν τα περισσότερα από αυτά τα "καλούδια". Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε και να "ξεκολλήσουμε" από την ασφάλεια του .raw+.jpeg!

οπως ειπα, το χρησιμοποιεις κυριως σε περιπτωσεις που δεν θα επαιρνες χρησιμο αρχειο , ουτε με raw ουτε με τιποτα!

εκει καλυτερα μια εικονα , οπως και να ειναι, παρα καμια ....και τις περισσοτερες φορες ειναι πολυ καλο το αποτελεσμα.

Σε κινητά δεν ξέρω Γιάννη ίσως να κερδίζεις 3-4 stop, σε φωτογραφικές όσο έχω δοκιμάσει με διάφορα Brands κερδίζεις από 1 έως 2 stop, όχι και άσχημα!!

εξαρταται και απο τις ρυθμισεις...

πχ εδω φαινεται να ειναι παραπανω απο 2 στοπ..και ειναι και θεμα σε κινηση (πλοιο).

Απλη φωτο....

enhance

με MFNR ....

enhance

Πράγματι, σε πρόσφατη κοινωνική εκδήλωση νύχτα με κεριά δεν είχα άλλη επιλογή και έβαλα το handheld night mode στην ΤΖ100. Ανέβασα/μοίρασα τα αποτελέσματα μέσω google photos και όλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι...

edit: είναι καταφανής η υπεροχή της δεύτερης Γιάννη!

ειναι καλο να τα γραφουμε κι αυτα, γιατι πολλοι ειτε τα ξεχναμε ειτε καποιοι δεν τα γνωριζουν και θεωρουν οτι δεν υπαρχει εξελιξη , παρα μονο στα κινητα.

Προφανως εκει ειναι περισσοτερη η ζητηση, και η εξελιξη του software ραγδαια.

Κι απο οτι διαβαζω ερχονται μεγαλες εξελιξεις και στο hardware !

https://www.dpreview.com/news/14602...omputational-tech-designs-with-sony-s-sensors

720x500-Sony-release.jpeg

Είναι μεγάλο το αγοραστικό κοινό Γιάννη και όλοι θέλουν μερίδιο από την πίτα, όλοι αγοράζουν κινητά και μάλιστα οι περισσότεροι χρήστες τα αλλάζουν και κάθε χρόνο. Βάλε στην εξίσωση ότι ζούμε την εποχή του Facebook/Instagram κλπ. οπότε όλοι οι χρήστες θέλουν πλέον καλή κάμερα στο κινητό τους για τα social media πέρα από τις προσωπικές τους ανάγκες. Οπότε λογικό είναι οι εξελίξεις να τρέχουν, ενώ στα φωτογραφικά, η πίτα μικραίνει, οι πωλήσεις πέφτουν οπότε λογικό είναι να έχουμε πιο αργές εξελίξεις και συνεχής αύξηση τιμών.

Υ.Γ. Το πιστεύω πάντως ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που δεν θα έχουν να ζηλέψουν κάτι τα κινητά σε ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο από μια mirrorless/Dslr (πέρα φυσικά από εργονομίες, σκόπευτρα κλπ.). Ειδικότερα αν ένας χρήστης δεν ενδιαφέρεται για εργονομία, κράτημα κλπ. θεωρώ ότι άνετα μπορεί να κάνει την δουλειά του με ένα καλό κινητό.

Όταν κατεβάζω ένα αρχείο video από το iphone 8plus, γιατί στην Καταγραφή εικόνων φαίνεται 2,40GB και όταν κατεβαίνει είναι 1,19GB;
Όταν γίνεται μετατροπή για να κατέβει συμπιέζεται;
Όλα τα αρχεία είναι περίπου στο μισό.
Εκτός αν εγώ δεν έχω ρυθμίσει κάτι καλά.

Αναρωτιόμουν πως θα χωρέσει ένας φακός 10Χ ζουμ σε κινητό, και σκεπτόμουν ότι μάλλον θα το κάνουν με... 5-10 φακούς σαν step zoom. Τελικά η OPPO το έκανε διαφορετικά, προσθέτοντας ένα πρίσμα 45 μοιρών "γύρισε" τμήμα του φακού κατά μήκος του σώματος και τα κατάφερε! Έκανε κι άλλα... https://www.engadget.com/2019/02/23/oppo-10x-zoom-triple-camera-solution-mwc/?guccounter=1&guce_referrer_us=aHR0cHM6Ly93d3cubWlycm9ybGVzc3J1bW9ycy5jb20v&guce_referrer_cs=3aRHK5-jN7Lwax4iRWnaeA

https://www.google.com/amp/s/amp.re...ring_the_image_quality_from_a_samsung_note_8/

Ενα high end smartphone σημερινό δεν νομίζω ότι υπολείπεται ιδιαίτερα μιας rx100. Σίγουρα είναι πίσω αλλά οι διαφορές πλέον είναι πολύ μικρές. Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν Ιταλία με την rx10 και το note, τώρα που εφτιαξα τις φωτο(γυρω στις 1000) και σε θέαση 55" δεν βλέπω χαωδεις διαφορες, απλά μια dedicated κάμερα έχει καλύτερη εμπειρία χρήσης και κάποιες άλλες ευκολίες οπως zoom κλπ.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

https://www.google.com/amp/s/amp.re...ring_the_image_quality_from_a_samsung_note_8/

Ενα high end smartphone σημερινό δεν νομίζω ότι υπολείπεται ιδιαίτερα μιας rx100. Σίγουρα είναι πίσω αλλά οι διαφορές πλέον είναι πολύ μικρές. Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν Ιταλία με την rx10 και το note, τώρα που εφτιαξα τις φωτο(γυρω στις 1000) και σε θέαση 55" δεν βλέπω χαωδεις διαφορες, απλά μια dedicated κάμερα έχει καλύτερη εμπειρία χρήσης και κάποιες άλλες ευκολίες οπως zoom κλπ.

Αν μιλας για το note 8 , ενδεχομενως να υπαρχουν διαφορες και ισως αρκετες ... Στο note 9 η και σε 1-2 ακομη κινητα οι διαφορες ειναι οντως ελαχιστες και εντοπιζονται στη δυνατοτητα του zoom!!

Φίλε μου μιλάω για όλα τα high end smartphone. Δλδ apple huawei Samsung και pixel.
Eπίσης το note 8 με το 9 έχουν απειροελαχιστες διαφορές σε φωτογραφία, τα έχω δουλέψει και τα 2 και ειμαι κάτοχος του 8.