Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Παιδιά καλημέρα. Νομίζω οτι έχουμε κάνει μια συμφωνία εδώ και καιρό που εξακολουθείτε όμως να μην τηρείτε. Και δεν απευθύνομαι σε νέα μέλη που μπορεί να μην το ξέρουν.

Είναι η τελευταία φορά που μετακινώ συνεχόμενα εκτός θέματος post από το παρόν νήμα με θεματολογία αποκλειστικά φωτογραφικές συγκρίσεις κινητών στο δεύτερο νήμα που έχουμε με θεματολογία : συγκρίσεις κινητών με φωτογραφικές μηχανές .

Όσο αυξάνονται οι φωτογραφικές επιδόσεις των κινητών θα γίνεται πιο έντονη η επιθυμία για άμεσες συγκρίσεις με τα εργαλεία που γεννήθηκαν γιαυτο τον σκοπό. Αυτό για να αποδειχθεί όμως και χρήσιμο πρέπει να γίνει οργανωμένα σε ξέχωρο νήμα, το οποίο και έχουμε. Και είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τέτοια συγκριτικά από τα μέλη μας κυρίως και όχι κονσέρβα από το διαδίκτυο που δεν ξέρουμε από που τα έχουν περάσει.

Ενημερωνω ότι την επόμενη φορά θα σβήνονται απο τη Δ.Ο. τα off topic post ακόμη και αν περιέχουν χρήσιμα τεστ. . Το δηλώνω για να μην έχουμε γκρίνιες.

έχω την εντύπωση ότι η 2η έχει ελαφρά κίνηση ή δεν είναι σωστά στιασμένη

μου φαίνεται παράξενο μόνο τόσο να τα καταφέρνει σε φως ακόμη και ένα κινητό,
όλο το καπέλο είναι θολό

κι αλλο ενα crop, δειτε την υφη στο μαυρο περιγραμμα του ραφιου πως εχει χαθει σ αυτην χωρις deep fusion.

και ποσο πιο sharp ειναι τα μικρα γραμματα...

έχω την εντύπωση ότι η 2η έχει ελαφρά κίνηση ή δεν είναι σωστά στιασμένη

μου φαίνεται παράξενο μόνο τόσο να τα καταφέρνει σε φως ακόμη και ένα κινητό,
όλο το καπέλο είναι θολό

οχι δεν ειναι κουνημενη, απλα η δευτερη εχει το deep fusion.

στο καπελο η αριστερη ειναι με deep fuusion, στην αλλη το ααντιστροφο (σορυ γιαα την απροσεξια μου).
οι διαfορες φαινονται καλυτερα σε υπολογιστη (για τους pixel pepers!) :p

YG... to deep fusion ειναι κατι σααν το hires των olympus στο χερι.

ναι αλλά αυτή χωρίς το fusion είναι πολύ θολή όσον αφορά το καπέλο, ακόμη και για κινητό,

σα να είναι κουνημένη ή out of focus

Γιάννη στις δεύτερες μοιάζει να έχει εστιάσει πιο μπροστά και χαμηλά. Τα ψιλά γράμματα ψηλά στο κουτί "CHOCOLAT... " στην δεξιά δεν διαβάζονται...

δεν ειναι παιδια, τσεκαρισμενο.... ειναι η διαφορα που κανει το deep fusion!

ΥΓ... ειναι ακομα σε beta εκδοση.

ΥΓ2... τωρα δεν το εχω στη κατοχη μου, ειναι με το iphone του Τακη.

κατι δεν μας λές καλά, στα γράμματα πολυ πιο καλή ειναι συνολικά η αριστερή, μαλλον αυτη ειναι με το deep fusion , στην πρωτη με το καπέλο ειναι που θα κοιτάξεις αλλά συνολικά πιο εστιασμένη ειναι πάλι η αριστερή.

οπως και ναναι οι τεχνικές αυτες έχουν και παρατράγουδα. Οσο για το hires των Ολυμπους καμία σχέση σε αναλογία τεχνικής, οπως το πρωτοβλέπεις το αρχείο απο το stacking είναι γαλα απο θόρυβο αλλά και απο λεπτομέρεια , θέλει και πέρνει extreme sharpening ακόμα και το jpeg.

Πάντως έχοντας δουλέψει μπόλικα κινητά τελευταία θα έλεγα ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται σοβαρά για την φωτογραφία στο κινητό, καλό είναι να κοιτάξει το Huawei p30 Pro, καθημερινά πέφτει η τιμή του (1-2 ευρώ) και πλέον έφτασε στα 580...σύντομα θα το βρίσκεις καινούριο κάτω από 500 ευρώ....οι μεγάλοι αισθητήρες του, ο φωτεινός βασικός φακός (F1,6) , το OIS και το οπτικό ζουμ του τηλεφακού είναι σημαντικοί λόγοι να το επιλέξει κάποιος π.χ. σε σχέση με την σειρά Mi 9 της Xiaomi που στοιχίζουν πάνω κάτω 300 ευρώ. Είναι μεν φτηνότερα άλλα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και λίγο ότι πληρώνεις παίρνεις. Πέρα από την κάμερα και σαν κινητό (οθόνη, επεξεργαστής, ram, κατασκευή κλπ.) είναι ανώτερο από υλοποιήσεις των 300 ευρώ. Νομίζω αξίζει πλέον την διαφορά τιμής.

ειναι καλο κινητο με καλο hardware, αλλα το χαντακωνει το softtware.

αν ειχε gcam θα το ειχα παρει χτες.

επισης ειναι πολυ κακο στο βιντεο, οποτε εμενα τουλχαιστον , με χανει απο πελατη! :p

Ισως το mate 30 pro, αλλα δεν ερχεται ευρωπη....

Το deep fusion ειναι αυτό που κανει η google τόσα χρόνια τώρα στα Pixel και το ονομάζει HDR+, δηλαδή το stacking πολλών καρέ. Δεν εχει καμία σχέση με το hires των olympus.

Απλά η apple εβαλε τους marketeers να σκεφτούν ενα fancy ονομα, και αυτό προέκυψε να ειναι το "deep fusion".

Φυσικά ο κάθε κατασκευαστής ορκίζεται οτι η τεχνολογία του ειναι η καλύτερη, πρωτοποριακή κτλ, ενώ στην πραγματικότητα ολοι λιγο πολυ κανουν το ιδιο πραγμα.

ειναι για πολλά γέλια η κατάσταση!

ειναι καλο κινητο με καλο hardware, αλλα το χαντακωνει το softtware.

αν ειχε gcam θα το ειχα παρει χτες.

επισης ειναι πολυ κακο στο βιντεο, οποτε εμενα τουλχαιστον , με χανει απο πελατη! :p

Ισως το mate 30 pro, αλλα δεν ερχεται ευρωπη....

Δεν ξέρω σε σχέση με το Iphone σε βίντεο άλλα από όσα Android τηλέφωνα έχω δουλέψει έχει ανώτερο βίντεο και σίγουρα καλύτερη σταθεροποίηση.....επίσης λόγο μεγάλου αισθητήρα και φωτεινού φακού f1,6 είναι μάλλον το μόνο κινητό στην αγορά που έχει σχετικά καθαρό βίντεο και σε βράδυ, ενώ έχεις και μεγάλο ζουμ.....
Σε φωτογραφία για 1 μήνα που το είχα πήρα τα καλύτερα αποτελέσματα που έχω πάρει από κινητό ακόμα και σε βράδυ...καλύτερα αισθητά από π.χ. το Mi9 με την Gcam άλλα και το Iphone 11 pro (αυτό βέβαια θέλω να το αναλύσω και άλλο)....το ξαναλέω ο μεγάλος βασικός αισθητήρας του, το f1,6 και το OIS του είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα κινητά και φαίνεται αυτά και στα αποτελέσματα....αν βάλεις στην εξίσωση και το ζουμ στον τηλεφακό και με OIS και την σχετικά αξιοπρεπή ευρυγώνια κάμερα (καλύτερη από την αντίστοιχη του iphone) νομίζω ότι είναι αυτή την στιγμή το καλύτερο φωτογραφικό κινητό στην αγορά ειδικά στα 580 ευρώ που το δίνουν πλέον.

Α επίσης Γιάννη έχεις καμία άποψη για κινητό με καλό βίντεο (και ίσως καλή σταθεροποίηση) που να μην κάνει μια περιουσία (όχι Iphone?)....θα ήθελα ένα για backup μόνο για βίντεο.

οχι δεν ειναι, εχεις χασει επεισοδια...

για πες...

‛Deep Fusion captures up to 9 frames and fuses them into a higher resolution 24MP image. Four short and four secondary frames are constantly buffered in memory, throwing away older frames to make room for newer ones [...] After you press the shutter, one long exposure is taken (ostensibly to reduce noise), and subsequently all 9 frames are combined - 'fused' - presumably using a super resolution technique with tile-based alignment (described in the previous slide) to produce a blur and ghosting-free high resolution image.’

https://www.dpreview.com/news/86544...ak-peek-at-apple-s-new-deep-fusion-technology

ακριβώς ίδια λογική με το gcam (το οποίο μάλιστα σε HDR+ φτάνει μεχρι και 15 καρε).

Οκ εδώ κανει compose και ενα hires image απο τα διαφορετικα shots.

Last edited: