Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

200% γιατι βαζεις ?

100% βαλε να δουμε ποσο αντεχει .

δεν ψαχνουμε για στοιχεια εγκληματος (αν και υπαρχουν στοιχεια τετοιου )

• Haha
Reactions: toupia
η "πραγματικη" φωτο χωρις επεξεργασια , ειναι καπως ετσι (αν και το raw παντα το επεξεργαζεσαι για να βγει η φωτο.).
Ας πουμε χωρις πολλη επεξεργασια, μονο τα βασικα.

δεν ξεχωριζει σε τιποτα απο "κανονικη" μηχανη....

JcRT4xk.jpg

400% γιατι βαζεις ?

100% βαλε να δουμε ποσο αντεχει .

δεν ψαχνουμε για στοιχεια εγκληματος (αν και υπαρχουν στοιχεια τετοιου )
για να δεις λεπτομερεια που δεν μπορεις να δεις αλλιως!

εκει θα στηριχτει το ΑΙ , μαζι με πολλα Mp , καλο αισθητηρα και φακο στα κινητα, για να σου δωσει καλη εικονα πανω απο 200mm.

μα το πιξελ σαν ντονατ ουτε τωρα την βλεπω την λεπτομερεια.

καρασπασμενη αναλυση τι συμπερασμα να βγαλεις ?

αυτο το τελευταιο ειναι 100% ?

Καθόλου δύσκολο. Τα ίδια θα λέγατε αν σας έλεγαν πριν 10+ χρόνια ότι τα κινητά θα είχαν 10Χ οπτικό ζουμ.

Μπορεί να βάλουν κάνα 1000mp σενσορα (ναι με τις γνωστές αλχημειες) και να κάνεις ατελείωτο crop , με καλά αποτελέσματα , όχι θολά. Σας θυμίζω ότι ηδη είμαστε στα 200mp.

Είναι προφανές ότι οι φωτογραφικές έχουν πολύ ψωμί να φάνε για να βγάλουν τόσο καλομαγειρεμένα jpeg (αν επιζήσουν ως τότε). Απλά, αν αναλάβει καλός "μάγειρας" με τα κατάλληλα εργαλεία τα raw τους, προς το παρόν μπορεί να βγάλει καλύτερα αποτελέσματα...

η παραπάνω σύγκριση μηχανής - κινητού, δεν είναι ο κανόνας
(από όσο μπορεί να γίνει σύγκριση χωρίς ολόκληρα αρχεία, να δούμε και iso, διάφραγμα κλπ)

ωστόσο, τυχαίνει πολλές φορές το κινητό να βγάζει καλύτερη φώτο,
αν όμως δεν υπάρχει χοντρό λάθος του χρήστη, συνήθως με στοιχειώδη επεξεργασία η φώτο από τη μηχανή θα έρθει τελικά καλύτερη

πχ πολλές φορές η κόρη με το iphone, έχει αρχικά "καλύτερες" ή τουλάχιστον πιο εντυπωσιακές photos από την nikon που έχω ή την fuji που είχα,
αλλά το κινητό έχει δώσει με επεξεργασία ότι σχεδόν μπορεί να κάνει,
το αρχείο που παίρνεις ελάχιστη επεξεργασία σηκώνει

το αρχείο της μηχανής μπορεί να είναι χειρότερο αρχικά σε εμφάνιση, αλλά έχει πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, και συνήθως τη χρειάζεται και μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο από του κινητού, με λίγα δευτερόλεπτα ασχολίας ή ακόμη και με αυτόματη βελτίωση σε κάποιο πρόγραμμα στο PC

Γι αυτές τις στιγμές κρατας μια μηχανή με έναν τηλεφακο…

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Γι αυτο το λόγο επέλεξα και το σύστημα m43 τελικά …γιατί εύκολα βρίσκεις τηλεφακούς με μικρό κόστος, όγκο και βάρος.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα....στο ενα σωμα εχω τον 70-200 και μερικες φορες μπαινει ο 17-70 και στο δευτερο σωμα μονιμα ο 150-600. Ναι μπορουν να κανουν οι καμερες των κινητων καποια πραγματα αλλα μην τα θεοποιησουμε κιολας. Ενθουσιασμος για αυτα που μπορουν να κανουν...ναι αλλα οχι μεγαλοστομιες του τυπου δεν χρειαζονται πια οι dslr.

και παλια την εποχη του φιλμ αυτα που εκαναν οι ποκετ ηταν θεικα .

Τι δεν ηταν ? μικρες, τσεπης, τραβουσαν το ιδιο ακριβως φιλμ θεικες ηταν.

Μόνο που στο φιλμ λίγα πράγματα μπορούσες να διορθώσεις εκ των υστέρων . Και αυτό μόνο οι γνωστες οι επαγγελματίες φωτογραφοι.

Τώρα το παιχνίδι έχει αλλάξει και τείνει να παίζει πιο σημαντικό ρόλο το software ! Κι όχι μόνο αυτό αλλά το ότι κι ένα 15χρονο πλέον μπορεί να κάνει θαύματα! Με το κινητό, ούτε καν με pc.!

Πλέον στο software παίζεται όλο το παιχνίδι, να πω σαν παράδειγμα ότι το iPhone 12 με αισθητήρα 2,55 της ίντσας, μια σταλιά για τα σημερινά δεδομένα βγαζει πολύ καλές φωτός ακόμα και το βράδυ, καλύτερες απο πολλές premium compact 1 ίντσας και καλύτερες από πολλά αλλά κινητά με μεγαλύτερο αισθητήρα, και ο λόγος;;; Απλός έχει πολύ καλο software από πίσω και εκμεταλλεύεται και την παραμικρή δυνατότητα του αισθητήρα.

Αλλο παράδειγμα βλέπεις την gopro χωρίς καν οπτικό σταθεροποιητή μέσα να έχει την καλύτερη σταθεροποίηση που έχω δει σε βίντεο είτε είναι mirrorless είτε κινητο!!! Και εκεί το software κάνει θαύματα…..

Οι εταιρίες κινητών τηλεφώνων έχουν τεραστια budget από πίσω και επενδύουν με τρέλα…..ακόμα και σε τηλεφακο, ποιος ξέρει μπορεί σε 3-4 χρόνια να έχουμε αισθητήρες 800mp και με crop να βγάζουν κανένα 20 ζουμ με πολύ καλο αποτέλεσμα….ήδη τα κινητά πάνε άνετα και με καλο αποτέλεσμα 80-100-120mm που αν το έλεγες αυτο πριν 5-6 χρόνια θα σε παιρναγαν για τρελό.

Προσωπικά μου αρέσει που βγαίνω έστω σπάνια με την Α6400, αυτό που μου τη σπάει είναι που δε στέλνει τα raw στο κινητό για να την επεξεργαστώ. Θα με πείτε περίεργο, αλλά βαρέθηκα και σιχάθηκα οτιδήποτε έχει σχέση με υπολογιστή laptop και τα αποθηκευτικά μέσα τους

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Καθόλου περίεργο δεν θα σε πούμε. Ακριβώς την ίδια άποψη έχει η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών γι αυτο και όλο το βάρος τελευταία δίνεται στα κινητα και στα app.

• Like
Reactions: dgeorge4
Κοιτά και εγώ που είμαι με mirrorless και την κουβαλάω, έχω βαρεθεί τα προγράμματα επεξεργασίας, θα ήθελα απλά να φτιάχνω τις φωτός μέσα στην μηχανή και να περνάνε αυτόματα στον υπολογιστή και τέλος….δυστυχώς αυτο γίνεται μόνο με το κινητό, σε βόλτα σήμερα τράβηξα γύρω στις 100 φωτός με το κινητό, τις επεξεργάστηκα επιτόπου πάνω στην συσκευή, και στο σπίτι ανοίγω το iCloud και έτοιμες οι φωτό απλώς τις αποθήκευσα στον υπολογιστή μέσα σε 1 λεπτό….με την μηχανή έπρεπε να κάνω πολύ περισσότερο χρόνο και να επεξεργαστώ τα αρχεία μετά στον υπολογιστή…..boring

Κι αυτό επειδή υπάρχει το μέσο για να βγάλεις 100 ΚΑΛΕΣ φωτογραφίες έτσι για την πλάκα σου. Σκέψου παλιά με φιλμ αυτό θα ήταν ολόκληρη ιεροτελεστία για να το κάνει κάποιος. Από αγορά φιλμ μέχρι εκτύπωση! Και έκανες τον σταυρό σου να είναι μερακλής και ο φωτογράφος να μην έχει σκουπιδακια επάνω.