Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δεν έχει καμία τύχη μπροστά στο Xiaomi το iPhone.
Aπο εδώ και πέρα θα τρέχει λαχανιασμένη να προλάβει η Apple. Πρέπει να μάθει να αντιγράφει. Eίναι δυνατόν να συγκριθεί ένα φτωχό iOS με ένα HyperOS; Άσε που το Xiaomi είναι powered by Leica. Tι να κάνει η Apple η καημένη τώρα; powered by Sigma; powered by Tamron; Samyang; Meike; Yongnuo; ντρέπομαι και να τα γράφω......

Αυτό φαντάζομαι είναι χιουμοριστικό σχόλιο…

• Like
Reactions: vamvakoulas
Αυτό φαντάζομαι είναι χιουμοριστικό σχόλιο…
Kαθολου χιουμοριστικό. Ως τώρα ντρεπόμασταν να βγάλουμε τα Xiaomi μας και να φωτογραφίσουμε. Δεν ξέρεις τι έχουμε περάσει τι bulling τι εξευτελισμός. Τώρα θα ντρέπονται να βγάλουν τα iPhone. Θα ακούνε Xiaomi και θα ντρέπονται να κάνουν συγκριτικό δεν διάβασες τι έγραψε ο tiniakos; Θα έχουν τον φόβο μας. Έχει σπαρθεί η αμφιβολία, τερμα στα χαζά software κόλπα στα ψεύτικα bokeh. Πραγματικός αληθινός φακός Leica. Δεν συζητώ για τους Samsung, έχει ανοίξει γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.

Eννοείται χιούμορ κάνω άλλα στο DXOMARK πρώτοι είναι οι κινέζοι με Huawei με Ηοnor, και προβλέπω οταν γινουν τα τεστ XIAOMI και Sony με τα υπεροπλα που έβγαλαν θα πάνε πολύ ψηλά.

Last edited:
Καλά, προσπάθησε να μην προσεγγίζεις οπαδικά το θέμα. Καλό το συγκεκριμένο κινητό φωτογραφικά, αλλά αν πιστεύεις ότι είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί, σε όλους τους τομείς, θα απογοητευτείς.

ΥΓ. Τώρα είδα το edit σου :)

O ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει...

Πρέπει οι 2 μεγάλοι να ξυπνήσουν και να βάλουν καλούς αισθητήρες σε όλους τους φακούς και στις εστιακές.

Δεν φτάνει το ΑΙ για όλα τα σενάρια.

• Like
Reactions: tiniakos
Μεγάλη ευκολία το κινητό.
Σε λιγότερο από λεπτό έχεις τη φωτογραφία που ήθελες με την επεξεργασία και τα φίλτρα που σου αρέσουν.
Εννοείται ότι τρέχει τα πάντα σφαίρα ο επεξεργαστής.
1000000569.jpg

Πέρα απο τα αστεία, υπάρχουν δύο ειδών χρήστες iphone, αυτοί που το αγοράζουν για το brandname, και αυτοί που το αγοράζουν πραγματικά για τις φωτογραφικές του δυνατότητες. Να μη πούμε για το video που είναι αξεπέραστο μέχρι στιγμής στα smartphones.

Τώρα σχετικά με τα Xiaomi, κάποιο μέλος σε κάποιο νήμα έγραψε αγόρασε το Xiaomi 13 Pro. Πολύ θέλω να δω πραγματικές φωτογραφίες και εμπειρία χρήσης απο αυτό το κινητό γιατί απο τιμή ειναι super. Kαι λέει είναι και αυτό powered by Leica. Και αισθητήρας μιας ίντσας.

Xάζευα ένα βίντεο που είναι promoted απο την Xiaomi: και φαίνεται το τέλειο πιστόλι για street photography, δεν ξέρω σε τέτοια τιμή ούτε μισό καλό φακό φωτογραφικής δεν αγοράζεις:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: tiniakos
Μεγάλη ευκολία το κινητό.
Σε λιγότερο από λεπτό έχεις τη φωτογραφία που ήθελες με την επεξεργασία και τα φίλτρα που σου αρέσουν.
Εννοείται ότι τρέχει τα πάντα σφαίρα ο επεξεργαστής.
View attachment 233914
Χμ…. Εδώ όμως έχουμε τον γκουρού των κινητών που μας λει την πάσα αλήθεια (του ξέφυγε το ξέρω …:giggle:) , οτι δηλαδή δεν μπορείς με κινητό να εχεις πάντα το σωστό κάδρο :cool:

Ναι, το τσίμπησα λίγο στο edit για dramatic effect. Όσον αφορά το καράβι, μην περιμένεις τέλειο καδράρισμα με κινητό σε ντάλα ήλιο και με πρεσβυωπία

Χμ…. Εδώ όμως έχουμε τον γκουρού των κινητών που μας λει την πάσα αλήθεια (του ξέφυγε το ξέρω …:giggle:) , οτι δηλαδή δεν μπορείς με κινητό να εχεις πάντα το σωστό κάδρο :cool:

Είμαι και γκουρού των φωτογραφικών

• Like
Reactions: kbouk

Πέραν της πλάκας, προφανώς με μία φωτογραφική μηχανή θα έχεις καλύτερο καδράρισμα, απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα είχα καθόλου φωτογραφία, μιας που δεν είχα βγει για photoshoot. Αντίθετα το iPhone είναι πάντα ετοιμοπόλεμο στη τσέπη, έτοιμο να αποθανατίσει με ένα κλικ όποιο θέμα μου τραβήξει την προσοχή.

Πέρα απο τα αστεία, υπάρχουν δύο ειδών χρήστες iphone, αυτοί που το αγοράζουν για το brandname, και αυτοί που το αγοράζουν πραγματικά για τις φωτογραφικές του δυνατότητες. Να μη πούμε για το video που είναι αξεπέραστο μέχρι στιγμής στα smartphones.

Τώρα σχετικά με τα Xiaomi, κάποιο μέλος σε κάποιο νήμα έγραψε αγόρασε το Xiaomi 13 Pro. Πολύ θέλω να δω πραγματικές φωτογραφίες και εμπειρία χρήσης απο αυτό το κινητό γιατί απο τιμή ειναι super. Kαι λέει είναι και αυτό powered by Leica. Και αισθητήρας μιας ίντσας.

Xάζευα ένα βίντεο που είναι promoted απο την Xiaomi: και φαίνεται το τέλειο πιστόλι για street photography, δεν ξέρω σε τέτοια τιμή ούτε μισό καλό φακό φωτογραφικής δεν αγοράζεις:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Νομίζω ότι τελευταία πέφτει και το κάστρο του βίντεο που όντως στα Iphone ήταν αξεπέραστο.

Πέραν της πλάκας, προφανώς με μία φωτογραφική μηχανή θα έχεις καλύτερο καδράρισμα, απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα είχα καθόλου φωτογραφία, μιας που δεν είχα βγει για photoshoot. Αντίθετα το iPhone είναι πάντα ετοιμοπόλεμο στη τσέπη, έτοιμο να αποθανατίσει με ένα κλικ όποιο θέμα μου τραβήξει την προσοχή.
Να επισημάνω το παράδοξο: "Σαντορίνη"+"δεν έχεις βγει για photoshoot" δεν είναι οξύμωρο;

Να επισημάνω το παράδοξο: "Σαντορίνη"+"δεν έχεις βγει για photoshoot" δεν είναι οξύμωρο;

Όχι αν κατεβαίνεις κάθε μήνα για δουλειές όπως εγώ. Βέβαια συνήθως κουβαλάω και το βαλιτσάκι, just in case…

• Like
Reactions: toupia
Όσοι έχουν το Xiaomi 14 ultra,
Έχετε δοκιμάσει το βίντεο
hfr 1080/1920fps?
Αδιανόητο φαίνεται.
Ούτε Phantom Flex δε τραβάνε τόσο …

Mε αυτά που βλέπουμε με τις φωτογραφίες του φεγγαριού που διακρίνεται νερό στην επιφάνεια της Σελήνης, τα διαστημόπλοια και τα τηλεσκόπια δεν χρειάζονται τίποτα άλλο παρά ένα Xiaomi, και με τέτοιο fps το επόμενο Matrix θα γυριστεί με Xiaomi.

Σκέψου τώρα φάση το καλοκαίρι τον άλλο με το μπουρί φακό και το τρίποδο να παλεύει να βγάλει το φεγγάρι και εσύ με το κοκτέιλ στο ένα χέρι και με το Xiaomi 14 Ultra στο άλλο να βγάζεις τέτοιο φεγγάρι. Μαγεία.

Σκέψου τώρα φάση το καλοκαίρι τον άλλο με το μπουρί φακό και το τρίποδο να παλεύει να βγάλει το φεγγάρι και εσύ με το κοκτέιλ στο ένα χέρι και με το Xiaomi 14 Ultra στο άλλο να βγάζεις τέτοιο φεγγάρι. Μαγεία.
Όχι μη το κάνεις τόσο προκλητικά, να κάνεις και εσύ πως προσπαθείς πως παιδεύεσαι να δημιουργήσεις την φωτογραφία είναι κρίμα ο άλλος να ιδρώνει, ποτέ δεν χτυπάμε κάτω απο την μέση. Να βάζεις το κοκτέηλ στο κάδρο να φαίνονται τα υπέροχα αξεπέραστα χρώματα που έτσι κι αλλιώς γράφει το xiaomi σε αντίθεση με το ψυχρό φεγγάρι.
full moon.jpg