Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Λοιπόν αυτές τις μέρες κυριολεκτικά κάποιος με χει καταραστεί...έχουν συμβεί διάφορα σε προσωπικό επίπεδο και το κερασάκι ήρθε με το κινητό...Τελικά το xiaomi mi 5c διατείνονταν στο κατάστημα οτι έχει global / stable ρομ και επ'ουδενί fake. Τους έστειλα όλα τα λινκς που μου στείλατε αλλά τίποτε...Εν τω μεταξύ στα settings του κινητού στο version έγραφε Global stable όπως είχα αναφέρει και απλά δε πειθόντουσαν με τίποτε...

Με τα πολλά τους λέω το παράδειγμα με το google, οτι λείπουν κάποια plugins και δε κάνει σωστό integrate γιατί φτιάχτηκε για κινεζική αγορά και εκεί απλά μου πανε οτι θα τα πάρει εν καιρώ με κάποιο update.

Μετά από μια ώρα συζητήσεων τους λέω οτι σας πήρα τηλέφωνο και ήρθα από κοντά και σας ρώτησα, έχει global rom? Και μου είπατε ναι (επιμέναν οτι ισχύει ακόμα το οτι έχει global). Εγω υποστηρίζω οτι δεν έχει, άρα τι κάνουμε; Θέλω τα λεφτά μου πίσω γιατί άλλα μου είπατε και άλλη είναι η πραγματικότητα.
Αποφασίσαμε να πάρω κάτι άλλο και πήρα το xiaomi mi 5 σε άσπρο που δε τρελαινόμουν από θέμα design με 50 ευρώ παραπάνω ΑΛΛΑ κυριολεκτικά το κινητό φυσάει!! Είναι αισθητά πιο γρήγορο, οπότε πάλι καλά....

Και πάμε στην κατάρα που χει πέσει πάνω μου τώρα...Το σετάρω ωραία και καλά χτες βράδυ, πήρε google sync αναίμακτα στα πάντα και μετά από 2,3 ώρες η οθόνη τα παιξε...έχει τρελό saturation και τα δείχνει όλα πιο κίτρινα, πιο μπλε και γενικότερα θαμπά....ΣΟΚ...

Δε με θέλει με τα xiaomi...δεν ξέρω τι παίζει...Πάλι σήμερα το απόγευμα πρέπει να πάω από κει να δω τι σκατά θα γίνει...

Υ.γ. παρόλη την αντιπαράθεση η συμπεριφορά τους ήταν υποδειγματική οφείλω να ομολογήσω και όλα κινήθηκαν σε "ευρωπαικό" επίπεδο. Αλλά να έπαιρνα λεφτά πίσω δεν έπαιζε, εκτός αν έπρεπε να απειλήσω θεούς και δαίμονες που δεν είναι του χαρακτήρα μου γιατί σπάνια έως και ποτέ δεν υψώνω φωνή.

Στα specs του κινητου γραφει miui version miui global 8.5
Stable 8.5.3.0.0.

Αν δεν ισχυει τοτε θα το παω πισω γιατι με διαβεβαιωσανε οτι ειναι global.

Οπως ειπαν και τα παιδια πριν, η εκδοση που φοραγε το Mi5C ειναι μαιμου γιατι εχει 5 ψηφια ενω οι επισημες εχουν 4 ψηφια.

Τωρα για το Mi5, δες πρωτα οτι φορα επισημη Global stable MIUI V8.5.3.0.NAAMIED ή καποια αλλη αλλα τουλαχιστον να ειναι επισημη, ωστε να αποκλεισεις software προβλημα.

Οπως ειπαν και τα παιδια πριν, η εκδοση που φοραγε το Mi5C ειναι μαιμου γιατι εχει 5 ψηφια ενω οι επισημες εχουν 4 ψηφια.

Τωρα για το Mi5, δες πρωτα οτι φορα επισημη Global stable MIUI V8.5.3.0.NAAMIED ή καποια αλλη αλλα τουλαχιστον να ειναι επισημη, ωστε να αποκλεισεις software προβλημα.

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά τους έλεγα!! Οτι έχει 5 ψηφία ενώ τα κανονικά έχουν 4! Δε με πιστεύανε! Μεχρι και ο πωλητής είχε xiaomi και μπήκαμε στο μενου του και του το τόνισα! Βλέπεις που εσύ έχεις 4 ψηφία ενώ εγώ 5; Εκεί δεν έλεγε κάτι, αλλά εφόσον έλεγε με γράμματα global stable μου λεγε οτι είναι global.

Στο μι5 μου πάντως έχει ακριβώς αυτήν που λες.

Λοιπόν αυτές τις μέρες κυριολεκτικά κάποιος με χει καταραστεί...έχουν συμβεί διάφορα σε προσωπικό επίπεδο και το κερασάκι ήρθε με το κινητό...Τελικά το xiaomi mi 5c διατείνονταν στο κατάστημα οτι έχει global / stable ρομ και επ'ουδενί fake. Τους έστειλα όλα τα λινκς που μου στείλατε αλλά τίποτε...Εν τω μεταξύ στα settings του κινητού στο version έγραφε Global stable όπως είχα αναφέρει και απλά δε πειθόντουσαν με τίποτε...

Με τα πολλά τους λέω το παράδειγμα με το google, οτι λείπουν κάποια plugins και δε κάνει σωστό integrate γιατί φτιάχτηκε για κινεζική αγορά και εκεί απλά μου πανε οτι θα τα πάρει εν καιρώ με κάποιο update.

Μετά από μια ώρα συζητήσεων τους λέω οτι σας πήρα τηλέφωνο και ήρθα από κοντά και σας ρώτησα, έχει global rom? Και μου είπατε ναι (επιμέναν οτι ισχύει ακόμα το οτι έχει global). Εγω υποστηρίζω οτι δεν έχει, άρα τι κάνουμε; Θέλω τα λεφτά μου πίσω γιατί άλλα μου είπατε και άλλη είναι η πραγματικότητα.
Αποφασίσαμε να πάρω κάτι άλλο και πήρα το xiaomi mi 5 σε άσπρο που δε τρελαινόμουν από θέμα design με 50 ευρώ παραπάνω ΑΛΛΑ κυριολεκτικά το κινητό φυσάει!! Είναι αισθητά πιο γρήγορο, οπότε πάλι καλά....

Και πάμε στην κατάρα που χει πέσει πάνω μου τώρα...Το σετάρω ωραία και καλά χτες βράδυ, πήρε google sync αναίμακτα στα πάντα και μετά από 2,3 ώρες η οθόνη τα παιξε...έχει τρελό saturation και τα δείχνει όλα πιο κίτρινα, πιο μπλε και γενικότερα θαμπά....ΣΟΚ...

Δε με θέλει με τα xiaomi...δεν ξέρω τι παίζει...Πάλι σήμερα το απόγευμα πρέπει να πάω από κει να δω τι σκατά θα γίνει...

Υ.γ. παρόλη την αντιπαράθεση η συμπεριφορά τους ήταν υποδειγματική οφείλω να ομολογήσω και όλα κινήθηκαν σε "ευρωπαικό" επίπεδο. Αλλά να έπαιρνα λεφτά πίσω δεν έπαιζε, εκτός αν έπρεπε να απειλήσω θεούς και δαίμονες που δεν είναι του χαρακτήρα μου γιατί σπάνια έως και ποτέ δεν υψώνω φωνή.
Για δες στα settings έχει λειτουργία ανάγνωσης, μήπως ενεργοποιηθηκε αυτό?
Επίσης στις ρυθμίσεις οθόνης έχει "κανονικό", "θερμό", "κρύο".
Για δες μήπως άλλαξε κάτι από αυτά

MI5 via Tapatalk

Τελικά όλα λυθήκανε με το να μου αλλάξουμε απλά το κινητό. Εξυπηρετικορατοι δε μπορώ να πω. Αλλά θα με βλέπουν σαν μαυρογατα χαχαχα.
Το μόνο κακο ειναι οτι εχει version παλιοτερη miui global 8,1 official μεν, παλιοτερη δε αλλα φανταζομαι θα παρει αναβαθμιση.

το 5 είναι πολύ καλό κινητό.
Ανησυχητικό πάντως ότι υπάρχουν προβληματικά.

@supersonic καθόλου ανησυχητικό...σιγά... εδώ iphone φτάνουν dead on arrival και τα αλλάζουν, σε όλους συμβαίνει. Απλά για το μι5 διαβάζω γενικά οτι ίσως μελλοντικά παρουσιάσει προβληματάκια στην οθόνη με τα χρώματα, αλλά απ'την άλλη δε νομίζω οτι υπάρχει κινητό είτε ακριβό είτε φτηνό που να μην έχει παρουσιάσει κάτι ανα τον κόσμο.

Είναι όντως πολύ καλό κινητό, βγάζει και πολύ καλές φωτογραφίες. Πάει και σφαίρα γενικά. Σίγουρα υστερεί σε θέμα οθόνης ακόμα και με φθηνότερα Samsung αλλά σαν επιδόσεις πιστεύω στα λεφτά του απλά δεν έχει αντίπαλο. Ποιότητα κλήσεων, παρότι διάβαζα πολλά για τα xiaomi, πάρα πολύ καλή και ίσως καλύτερη από Samsung a5 2013 που είχα πριν.

Αλλά ρε παιδιά γενικά με τα xiaomi μου κάνει εντύπωση το πόσο πολύ ή λίγο (εξαρτάται από το μεράκι καθενός) πρέπει να επεμβαίνει κανείς στο λειτουργικό τους. Παράδειγμα πολύ απλό για μένα. Το κινητό το καινούριο είχε version 8.1. παλιότερη από την 8.5 που είχε το πρώτο μι5 με το πρόβλημα στην οθόνη. Χτες σετάροντας πάλι από την αρχή διαπιστώνω οτι δεν υπάρχει update λειτουργικού. Με ένα πολύ πρόχειρο google search βρήκα οτι πρέπει σαν region να του βάλω Ινδία και όχι Ελλάδα για να το πάρει. Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά; Το έκανα και ήδη πήρε ένα update και τώρα κατεβάζω την 8.2....

Οταν φτάσει, αισίως, στην 8.5 που μου άρεσε και πολύ το πως ήταν υλοποιημένα κάποια πραγματάκια θα σταματήσω.

Γενικά όλα οκ, αλλά επειδή δεν είμαι από αυτούς που όλη την ώρα ασχολούνται με το κινητό, έχω καταλήξει να ασχολιέμαι 5 μέρες σερί για διάφορους λόγους, είτε hardware (γκαντεμιά) είτε software (απαράδεκτο).

Καλημέρα.

Υ.Γ. όταν παρουσιαστήκανε πριν κάποια χρόνια τα Huawei που ήταν επίσης κινέζικα και υπήρχε δυσπιστία γενικά η γυναίκα μου ήταν από τους πρώτους που τα χε πάρει και ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε τέτοια θέματα. Δε ξέρω αν απλά έτυχε, απλά το αναφέρω.

Last edited:
Παιδιά όλα καλά με την αναβάθμιση του μι5. Απλά ενημερώνω να υπάρχει.

Αλλαξα region σε Ινδια και πέρασα τις πρώτες αναβαθμίσεις αλλά κόλλησε στην 8.2. Κατόπιν ξανάλλαξα region σε Ρωσία και μάλλον μεσολάβησε η ρωσική αρκούδα και πήρε το update σε 8.5.

Ενημερωτικά, στο iTechNews.gr από το βράδυ ξεκινάει ένα giveaway με πρώτο δώρο ένα HomTom S8. Όποιος θέλει να πάρει μέρος....

Από Gearbest με EU express (DPD UK).​

• 2017-11-15: Southall, Your parcel is on its way

Δεν έχω καταλάβει εάν το έχουν στείλει ή όχι?
Το επόμενο βήμα στο tracking ποιό είναι?
Πόσες μέρες παίρνει για να εμφανιστεί?

Ευχαριστώ πολύ.

(Sent from Nexus 6P)

Το εχουν στειλει. Υπομονη. Θεωρητικα, θελει περιπου 1 εβδομαδα για να φτασει Αγγλια και αλλη μια για Ελλαδα. Εχω παραλαβει σε 12 μερες, εχω παραλαβει και σε 20.

Το δικο μου: 12 Nov 2017 06:50 Southall Your parcel is on its way

Edit: Να διευκρινησω, το εχουν στειλει απο Κινα στην Αγγλια. Δεν εχει φτασει ακομα Αγγλια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Ενημερωτικά, στο iTechNews.gr από το βράδυ ξεκινάει ένα giveaway με πρώτο δώρο ένα HomTom S8. Όποιος θέλει να πάρει μέρος....

Αυτο συνηθως σημαινει οτι εχει ενεργοποιηθει το tracking αλλα η DPD δεν εχει παραλάβει απο αυτους.
Θα πρεπει να κανεις υπομονη οπως και ολοι μας. Ειδικα αν αγορασες στα 11.11 offers.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Αυτο συνηθως σημαινει οτι εχει ενεργοποιηθει το tracking αλλα η DPD δεν εχει παραλάβει απο αυτους.
Θα πρεπει να κανεις υπομονη οπως και ολοι μας. Ειδικα αν αγορασες στα 11.11 offers.

Να υποθέσω άλλο quote ήθελες να βάλεις.... ;)

Σας ευχαριστώ πολύ!

Η αγορά ήταν πολύυυ νωρίτερα από "15-11" που εμφανίστηκε στο τρακ!!

Και επειδή το ποσό είναι μεγάλο (790 ) ανησυχώ λιγάκι :blush:

(Sent from Nexus 6P)

Re: Κινητά Τηλέφωνα από ΚίναRe

Τάσο, μπήκε σήμερα το μεσημέρι για λίγη ώρα στο Gearbest στα 358.09 με κουπόνι!!

Πιστεύω αυτές τις μέρες θα ξανά παίξουν παρόμοιες αν όχι καλύτερες προσφορές.

Καλό θα ήταν να κοιτάζεις την Global version που έχει και την 800 μπάντα.

edit.
Δεν το ξέρω! Είναι αξιόπιστο αυτό το store (LightinTheBox) ??

Last edited:

Xiaomi Mi Mix 2
(6/128GB)

Gearbest... Στα 427 με το κουπόνι "BFRIGR05"

Xiaomi Mi A1 (Global Version)

Gearbest... Στα 167 με το κουπόνι "BFRIGR09"

Xiaomi Redmi Note 5A (Global Version) μαζί με Mi Band 2 Smartband (International version)

Gearbest... Στα 94

ZTE Axon 7 (4/64GB)

Gearbest... Στα 175 με το κουπόνι "BFRIGR12"

Last edited:
Ξανα απο Gearbest. Παιζει να ειναι οι χαμηλότερες τιμές που εχουν παιξει τα κινητα αυτα.

Xiaomi Mi 6
στα 307 !!! με κουπονι BFRIGR15 και +23 EU Express.

Xiaomi Mi Max 2 Global στα 136 !!! με κουπονι BFRIGR14 και +19 μεταφορικά με EU Express.

Xiaomi Redmi Note 4 (B20) στα 119 με κουπονι BFRIGR19. +19 μεταφορικα με EU Express