Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

Το raw για να απεικονιστει στο Internet,πρέπει να μετατραπεί σε jpeg.
Με τι ρυθμίσεις;
Όλα flat?
Βάσει του picture profile της κάθε εταιρειας;
Ποιο είναι αυτό για κάθε κινητό;

Το raw για να απεικονιστει στο Internet,πρέπει να μετατραπεί σε jpeg.
Με τι ρυθμίσεις;
Όλα flat?
Βάσει του picture profile της κάθε εταιρειας;
Ποιο είναι αυτό για κάθε κινητό;

επεξεργασμενο raw , οπως εκανε ο φιλος μας στην. gx9.
ενα ασυμπιεστο screenshot σε 100% ειναι αρκετο.

ετσι εχω παρουσιασει ολα σχεδον τα δικα μου συγκριτικα.

Πολυ βασικη επεξεργασια , και ενα screenshot διπλα - διπλα σε οποιο προγραμμα χρησιμοποιει ο καθενας (εγω πχ Lightroom).

Ανεβασμα μετα σε ενα site πχ imgur - flickr του screenshot και ολης της εικονας (στο καλυτερο JPG 100%) , για να εχουμε και μια συνολικη αποψη.

Προφανως σε 100% θεαση σε υπολογιστη μια καλη μηχανη θα εχει συνηθως προβαδισμα, αλλα σε θεαση σε full screen , οι διαφορες θα ειναι ελαχιστες (συνηθως).

Ξέφυγα λίγο απο τα entry level και αγόρασα το Xiaomi Poco X3, ωραίες φωτογραφίες βγάζει, αλλά αυτή η 3D αίσθηση από μια mirorless δεν βγαίνει με τίποτα όταν δεις τις φωτογραφιες σε καλο μεγαλο μονιτορ.

Re: Απάντηση: Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

Ξέφυγα λίγο απο τα entry level και αγόρασα το Xiaomi Poco X3, ωραίες φωτογραφίες βγάζει, αλλά αυτή η 3D αίσθηση από μια mirorless δεν βγαίνει με τίποτα όταν δεις τις φωτογραφιες σε καλο μεγαλο μονιτορ.

Κοίτα ο βασικός του αισθητήρας είναι ο απλός πλέον 64αρης που έχει φορεθεί πολύ, δεν έχει και σταθεροποίηση και ο φακός είναι f1,9...τίμιο μεν άλλα δεν έχει σχέση σε ποιότητα φωτογραφίας π.χ. με τα κινητά της Xiaomi που έχουν τον μεγαλύτερο 108mp αισθητήρα της samsung, με ois και με φακό 1,7....έχει μεγάλη διαφορά σε απόδοση ειδικά την νύχτα, παρόλα αυτά είναι εξαιρετικά τίμιο το poco και θα το χαρείς, άλλα δεν μπορεί φωτογραφικά να συγκριθεί με μια Mirrorless/Dslr, πρέπει να πάς δυστυχώς σε ανώτερο τηλέφωνο με καλύτερα οπτικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

Κοίτα ο βασικός του αισθητήρας είναι ο απλός πλέον 64αρης που έχει φορεθεί πολύ, δεν έχει και σταθεροποίηση και ο φακός είναι f1,9...τίμιο μεν άλλα δεν έχει σχέση σε ποιότητα φωτογραφίας π.χ. με τα κινητά της Xiaomi που έχουν τον μεγαλύτερο 108mp αισθητήρα της samsung, με ois και με φακό 1,7....έχει μεγάλη διαφορά σε απόδοση ειδικά την νύχτα, παρόλα αυτά είναι εξαιρετικά τίμιο το poco και θα το χαρείς, άλλα δεν μπορεί φωτογραφικά να συγκριθεί με μια Mirrorless/Dslr, πρέπει να πάς δυστυχώς σε ανώτερο τηλέφωνο με καλύτερα οπτικά.

Εμ αυτά παθαίνει κανείς σε ρώτησα με pm να μη σπαμάρουμε το νήμα, απάντηση δεν έδωσες τώρα το παίζεις έξυπνος να πας σε ανώτερα τηλέφωνα μετά Χριστόν προφήτης. Πλάκα σου κάνω φίλε μου. Έτσι είναι ζωή όποιον δεν τον βοηθάμε πριν δεν τον ψέγουμε μετά. Δεν ήσουν και υποχρεωμένος αλλά το φάουλ το έκανες και μάλιστα γερό από εμένα ότι και να λες τι να το κάνω τώρα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

Εμ αυτά παθαίνει κανείς σε ρώτησα με pm να μη σπαμάρουμε το νήμα, απάντηση δεν έδωσες τώρα το παίζεις έξυπνος να πας σε ανώτερα τηλέφωνα μετά Χριστόν προφήτης. Πλάκα σου κάνω φίλε μου. Έτσι είναι ζωή όποιον δεν τον βοηθάμε πριν δεν τον ψέγουμε μετά. Δεν ήσουν και υποχρεωμένος αλλά το φάουλ το έκανες και μάλιστα γερό από εμένα ότι και να λες τι να το κάνω τώρα.

Σοβαρά μου έστειλες μήνυμα??? Τώρα αν σου πω ότι δεν το είδα??? Μήπως το έκανα καταλάθος delete γιατί έσβησα κάμποσα τις προάλλες. Χίλια Συγγνώμη πραγματικά....μια χαρά είναι το τηλέφωνο που πήρες πάντως, super για τα λεφτά του, καλορίζικο!!

Άλλαξα τηλ σήμερα και πήρα το Xperia x5ii ...έχει κωλοκαιρο και δεν έβγαλα πολλές φώτο ,όταν βγάλει λιγο ηλιο θα παίξω παραπάνω ,προς το παρόν

https://flic.kr/p/2kcGhKc

Xperia 5ii

Αντε να δούμε ... λογικά με το καινούργιο Snapdragon 888 θα δούμε βελτιωμένα Android κινητά εκτός των άλλων και στο φωτογραφικό κομμάτι.

Υποστηρίζει

- ταυτόχρονη λήψη (χωρίς shutter lag) απο τρείς αισθητήρες 24Mp (αλλού είδα 3Χ28 ..) ή 1Χ64Μp + 1X24 ή 1Χ84 (+ τα 200Mp αλλά με shutter lag ..)

Δεν μου φεύγει απο την σκέψη το τι ωραίο θα ηταν να μπορούσαν να στακάρουν 2 ταυτόχρονες λήψεις .. η μία μονόχρωμη (που εξ ορισμού έχει 3Χ περισσότερη ευαισθησία στο φώς, αλλά και 1,5Χ περισσότερη ανάλυση για ίδιο αριθμο Mp) και μια έγχρωμη για την χρωματική πληροφορία ..

- 10bit HEIF .. αυτό το τελευταίο ισως κάνει άχρηστο το να γίνεται export σε RAW .. (εξαρτάται και απο την υλοποίηση βέβαια .. να μην κλιπάρει στα highlights για να μπορεί να γίνεται αξιόπιστο WB ..)
με 10bit PQ είναι εξασφαλισμένη η πολύ μεγαλύτερη ελαστικότητα των αρχείων σε θεμα φωτίσματος των σκοτεινών και γενικά οποιοδήποτε gradation ..

Φήμες παντως λενε οτι η samsung γυρίζει για τα νέα s σε 64mp . Ίσως θελει να εκμεταλλευτει καλύτερα τους νέους επεξεργαστές. Βασικα εγω θεωρώ και τα 64 υπερβολή. Προτιμώ τα 24 και να μπορεί το κινητό να εκμεταλλευτει τεχνικές και αλγοριθμους με άνεση παρα να κοβει λειτουργίες για να βγει μια μέτρια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία.

Αντε να δούμε ... λογικά με το καινούργιο Snapdragon 888 θα δούμε βελτιωμένα Android κινητά εκτός των άλλων και στο φωτογραφικό κομμάτι.

Υποστηρίζει

- ταυτόχρονη λήψη (χωρίς shutter lag) απο τρείς αισθητήρες 24Mp (αλλού είδα 3Χ28 ..) ή 1Χ64Μp + 1X24 ή 1Χ84 (+ τα 200Mp αλλά με shutter lag ..)

Δεν μου φεύγει απο την σκέψη το τι ωραίο θα ηταν να μπορούσαν να στακάρουν 2 ταυτόχρονες λήψεις .. η μία μονόχρωμη (που εξ ορισμού έχει 3Χ περισσότερη ευαισθησία στο φώς, αλλά και 1,5Χ περισσότερη ανάλυση για ίδιο αριθμο Mp) και μια έγχρωμη για την χρωματική πληροφορία ..

- 10bit HEIF .. αυτό το τελευταίο ισως κάνει άχρηστο το να γίνεται export σε RAW .. (εξαρτάται και απο την υλοποίηση βέβαια .. να μην κλιπάρει στα highlights για να μπορεί να γίνεται αξιόπιστο WB ..)
με 10bit PQ είναι εξασφαλισμένη η πολύ μεγαλύτερη ελαστικότητα των αρχείων σε θεμα φωτίσματος των σκοτεινών και γενικά οποιοδήποτε gradation ..

Πολυ ενδιαφερον.

Ποτε αναμενουμε το πρωτο κινητο με τετοιο επεξεργαστη ξερουμε ?

Νεχρι τωρα το πιο "προηγμενο" που εχω δει ειναι 865+

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Οι περισσότεροι φωτογράφοι λενε..
"Η καλύτερη κάμερα ειναι αυτή που έχετε μαζί σας."

Δικιο εχουν.

Αν βρεις θεικο φως ωραιο καδρο και συνθεση ας ειναι και με κινητο :Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δικιο εχουν.

Αν βρεις θεικο φως ωραιο καδρο και συνθεση ας ειναι και με κινητο :Banane0:

Ειδικά όταν τα καλά κινητά έχουν απείρως καλύτερο hdr από τις φωτογραφικές. Να τα λέμε και αυτά ;)

Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Ναι για οποιον ενδιαφερεται για κατι σαν αυτο γιατι οχι.

Για εμενα το HDR (που εχω μαθει να εξισορροπω με φωτισμο το κοντραστ στο καδρο) το HDR ειναι αλλη μια υπερτιμημενη δυνατοτητα αναλογη αυτης του 3d το οποιο και διαδεχθηκε στις τηλεορασεις και την φωτογραφια και το βιντεο.

Αν με ρωτας δεν χρειαζεται καν.

Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Το HDR, εάν δεν είναι υπερβολικό, δίνει πολύ σε μια φωτογραφία (ειδικά τοπίου).
Λίγο άτυχη η σύγκριση με 3D κατά τη γνώμη μου.

Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

το σωστο φως ειναι απειρως προτιμοτερο απο το HDR.

Αυτην την ελλειψη εχει βγει για να "διορθωσει"

Και για να μεινουμε στο θεμα του νηματος τα κινητα οντως το κανουν πολυ καλυτερα απο τις φωτογραφικες.

Κυριως γιατι απο οσες φορες το τσεκαρα βγαζουν αποτελεσμα jpeg ως συνισταμενη των αλλεπαλληλων ληψεων και η δυνατοτητα επεμβασης μετα ειναι πολυ ισχνη.

Το ιδιο κανουν και τα κινητα ? Βγαζουν δηλαδη RAW μεσω HDR ή δεν γινεται αυτο λογω της τεχνολογιας της ληψης αυτης ?