Kινουμενα Ηχεια

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,384
Ελλαδα
.

τα ηχεια μου ( δαπεδου Β&W P6 ) ειναι με ακιδες και χρειαζεται να τα μετακινω
τι γινεται ?
πρεπει να πατησουν σε μια βαση με ροδακια
τι βαση ειναι η καταλληλη και που θα την βρω ?

περιμενω την βοηθεια σας για μια ακομη φορα

Ροδάκια γιοκ ....

Κατά την γνώμη μου βγάλε τις ακίδες, βίδωσε 4 λαστιχένια ποδαράκια, από αυτά που βάζουμε στην καρέκλες για να μην χαλάνε το πάτωμα (έχει σε όλα τα χρωματοπωλεία με κανά δυο ευρώ τα 8) και θα τα σέρνεις ... αν θέλεις ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στο σύρσιμο βάλε κάτω από το καθένα τους και ένα κομμάτι τσόχα ....

Απάντηση: Re: Kινουμενα Ηχεια

Ροδάκια γιοκ ....

Κατά την γνώμη μου βγάλε τις ακίδες, βίδωσε 4 λαστιχένια ποδαράκια, από αυτά που βάζουμε στην καρέκλες για να μην χαλάνε το πάτωμα (έχει σε όλα τα χρωματοπωλεία με κανά δυο ευρώ τα 8) και θα τα σέρνεις ... αν θέλεις ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στο σύρσιμο βάλε κάτω από το καθένα τους και ένα κομμάτι τσόχα ....

Σπυρο προσλαβανεσαι για προσωπικος μου συμβουλος !!

αυτο θα κανω
μεγαλο βασανο αυτες οι ακιδες

.

εναλλακτικά πάρε 2 κομμάτια mdf και κόλλα τους από την κάτω πλευρά μια χοντρή χοντρή τσόχα ή αν έχεις να κόψεις καμιά παλιά κουρελού, μοκέτα, βελέντζα κλπ κλπ

στην άλλη μεριά του MDF βάλε να πατήσουν γερά γερά οι ακίδες των ηχείων σου

είσαι έτοιμος

Θα πας να σου κοψουν δυο κοματια κοντρα πλακε θαλλασης παχους 3-4cm εκει επανω θα καρφωσεις τις ακιδες του καθε ηχειου (εγω αντικατεστησα τις ακιδες με μπουλονακια με πασο ιδιο με της ακιδας και βιδωθηκε η μια ακρη τους εκει που βιδωνονταν οι ακιδες και η αλλη στο κοντρα πλακε).Κατω απο το κοντρα πλακε θα κολλησεις 4 τσοχες,ετσι το ηχειο γλιστραει στο πατωμα ευκολα.

εγω στα δικα μου εχω βαλει πατακια ακιδων και κατω απο αυτα εχω βαλει τα αυτοκολλητα πατακια(οχι λαστηχενια) που βαζουμε στις καρεκλες.
μετακινουντε πολυ ευκολα.
Ωραία ιδέα τα πιατάκια! :SFGSFGSF:
Αυξάνουν και την ευστάθεια. Όπως στη δική μου περίπτωση για ηχεία βάσης που καταλήγει σε ακίδες...
Στα υπ' όψιν.

Η λύση να μετακινούμε τα ηχεία είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά αν έχουμε θέματα χώρου.
Γεννιέται όμως το και παρακάτω ερώτημα:

Πως να σημαδέψουμε με ανεξίτηλο τρόπο το πάτωμα, ώστε να μεταφέρουμε αμέσως τα ηχεία μας στις σωστές θέσεις για ακρόαση, που μετά από τόσο κόπο και πειραματισμό καταφέραμε να προσδιορίσουμε;

Και πως να σημαδέψουμε χωρίς να κάνουμε ζημιά; Και τι κάνουμε με τα διαφορετικά είδη πατώματος; (Στη δικιά μου περίπτωση πρόκειται για μωσαϊκό ή πλακάκια)...

Τις απόψεις σας παρακαλώ!

Υ.Γ. Υπάρχει και η περίπτωση κάποιων μεγάλων Studio, της Abbey Road αν θυμάμαι καλά, που έχουν κρεμάσει τα ηχεία από ράγες στο ταβάνι, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία... :laugh:

Η λύση να μετακινούμε τα ηχεία είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά αν έχουμε θέματα χώρου.

Πως να σημαδέψουμε με ανεξίτηλο τρόπο το πάτωμα, ώστε να μεταφέρουμε αμέσως τα ηχεία μας στις σωστές θέσεις για ακρόαση, που μετά από τόσο κόπο και πειραματισμό καταφέραμε να προσδιορίσουμε;

Και πως να σημαδέψουμε χωρίς να κάνουμε ζημιά; Και τι κάνουμε με τα διαφορετικά είδη πατώματος; (Στη δικιά μου περίπτωση πρόκειται για μωσαϊκό ή πλακάκια)...

Υ.Γ. Υπάρχει και η περίπτωση κάποιων μεγάλων Studio, της Abbey Road αν θυμάμαι καλά, που έχουν κρεμάσει τα ηχεία από ράγες στο ταβάνι, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία... :laugh:

ενα Γ στις εξωτερικες πλευρες τις καθε ακιδα με λιγο μονοτικη ταινια στο αρχικο σημειο των ηχειων, που βγαινουν και σε διαφορα χρωματα ;), δεν κανει καθολου ζημια στο πατωμα

Εγώ τα έχω σημαδέψει με ένα ανεξίτηλο μαρκαδοράκι έναν τόνο πιο ανοιχτό από το χρώμα που έχει το πλακάκι.
Μόνο εγώ το βλέπω και πάλι από πολύ κοντά με δυσκολία.
Αν δω και ξεθωριάσει κάποια στιγμή απλώς θα το ξαναπεράσω.
Πάντως εκεί που είχα τα Opera εννέα μήνες,έχει μείνει ακόμα μια χαρά.(Να δω πότε θα με πιάσει η προκοπή να το καθαρίσω.)
Στα G.H. δεν έχω ακόμα καταλήξει σε θέση,παίζω ακόμα,οπότε σημειώνω με μονωτική προς το παρόν.

σας ευχαριστω ολους για τις χρησιμες απαντησεις σας
προς το παρον εχω βαλει 4 τσοχινα πατακια στις θεσεις των ακιδων
και ειναι μια χαρα

εγω στα δικα μου εχω βαλει πατακια ακιδων και κατω απο αυτα εχω βαλει τα αυτοκολλητα πατακια(οχι λαστηχενια) που βαζουμε στις καρεκλες.
μετακινουντε πολυ ευκολα.

τα ηχεια μου ειναι με ακιδες και πιατακια απο την μανα τους
τα πιατακια μερικες φορες ξεφευγουν απο την θεση τους
οταν γινεται μετακινηση

Last edited:
Βίδες αγοράζεις από το εμπόριο,είναι εύκολη υπόθεση,για καλύτερα αποτελέσματα πριν περάσεις την βίδα προσάρμοσε και μία ροδέλα,ενώ αφού η βίδα διαπεράσει το λαστιχάκι βάζεις ένα παξιμάδι με ροδέλα πάλι για να σφίξει σταθερά