Kit dac (Wolfson + DIR9001) κινέζικο

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,065
Ο γνωστός Jim, δίνει στο διαδικτυομάγαζό του, ένα κιτ (ασυναρμολόγητο) όπου υλοποιείται με το γνωστό Wolfson 8740 (σε παράλληλη διάταξη) και για receiver το άψογο dir 9001. Το κιτ το τιμά γύρω στα 65 ευρώ με μεταφορικά.

Από ότι βλέπω έχει υλοποιήσει 3πλή χωριστή τροφοδοσία, για τα διάφορα ψηφιακά και αναλογικά μέρη του κυκλώματος - βλέπω κάτι LM7808, 7812, 7912 δηλ. ανάγκες για 8, ±12V.

Για τελεστικούς βάζει ότι βάζει...αλλά το κυρίως θέμα (για μένα) είναι
α) εάν θα δεχθεί να αντικαταστήσει τα 8740 με 8741
β) να παρακάμψουμε - βεβαίως, βεβαίως - το αναλογικό μέρος του με άλλα εξωτικότερα αναλογικά στάδια..

Σύνδεσμος : http://cgi.ebay.co.uk/WM8740-x2-DIR...622?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa94a060e

1b3f6e3b.jpg

το πρώτο γιατι να μην το δεχτει?
οσο για τα αναλογικά μαλλον ειναι δικο μας θέμα και δεν θα κανει κατι παραπάνω αυτός.
καλο φαίνεται ετσι?

Και δε του λέτε να βγάλει μια πλακέτα χωρίς τροφοδοσία, οικονομία στην πλακέτα και τα υλικά kαι τσούπ και καλύτερη τιμή για το barebones :D

Ο γνωστός Jim, δίνει στο διαδικτυομάγαζό του, ένα κιτ (ασυναρμολόγητο) όπου υλοποιείται με το γνωστό Wolfson 8740 (σε παράλληλη διάταξη) και για receiver το άψογο dir 9001. Το κιτ το τιμά γύρω στα 65 ευρώ με μεταφορικά.

Από ότι βλέπω έχει υλοποιήσει 3πλή χωριστή τροφοδοσία, για τα διάφορα ψηφιακά και αναλογικά μέρη του κυκλώματος - βλέπω κάτι LM7808, 7812, 7912 δηλ. ανάγκες για 8, ±12V.

Για τελεστικούς βάζει ότι βάζει...αλλά το κυρίως θέμα (για μένα) είναι
α) εάν θα δεχθεί να αντικαταστήσει τα 8740 με 8741
β) να παρακάμψουμε - βεβαίως, βεβαίως - το αναλογικό μέρος του με άλλα εξωτικότερα αναλογικά στάδια..

Σύνδεσμος : http://cgi.ebay.co.uk/WM8740-x2-DIR...622?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa94a060e

1b3f6e3b.jpg

Το ντακ πρέπει ν αντικατασταθεί.
Το αναλογικό μερος δεν μας κάνει και πρέπει να μπεί κάποιο "εξωτικό".
Και η τροφοδοσίες με τα 78χχ δεν είναι οτι καλύτερο (δική μου παρατήρηση).
Τι μένει λοιπόν ?

οι φωτογραφίες........
μάλλον εχει νοημα ετσι οπως ειναι.
εαν ετσι παιζει καλα ειναι οκ. για να γινουν τοσες αλλαγές παμε σε αλλο dac.

To μόνο που βλέπω να δεχθεί, είναι η αλλαγή σε 8741.

Τώρα για άλλη πλακέτα χωρίς τροφοδοσία, αποκλείεται γιατί όλοι ξέρουμε πως γίνονται αυτές οι υλοποιήσεις, οπότε αλλαγές επί της πλακέτας δεν γίνεται σ' αυτή τη φάση (και μέχρι να ξεπουλήσει...).

Τώρα τα 78ΧΧ, σίγουρα είναι απλές λύσεις, αλλά εάν μου δείξετε, έστω και ένα απωανατολίτικο κιτ, που να βασίζεται σε άλλα πιο εξωτικά υλικά, σας βγάζω το καπέλο.
Άλλωστε οι τροφοδοσίες είναι κάτι που μπορούν να παρακαμφούν.

Εν κατακλείδι, εάν κάποιος αλλάξει τροφοδοσία, αναλογικό μέρος, τότε τι του μένει...το κυρίως πιάτο dac+receiver, το οποίο ναι μεν φτιάχνεται ντιούικα, αλλά όχι συμμαζεμένα όπως εδώ.
Μακάρι να βλέπαμε κάποια παρόμοια υλοποίηση σε κιτ με μόνο το κυρίως πιάτο...αλλά μέχρι τώρα δεν!

Απάντηση: Re: Kit dac (Wolfson + DIR9001) κινέζικο

To μόνο που βλέπω να δεχθεί, είναι η αλλαγή σε 8741.

Τώρα για άλλη πλακέτα χωρίς τροφοδοσία, αποκλείεται γιατί όλοι ξέρουμε πως γίνονται αυτές οι υλοποιήσεις, οπότε αλλαγές επί της πλακέτας δεν γίνεται σ' αυτή τη φάση (και μέχρι να ξεπουλήσει...).

Τώρα τα 78ΧΧ, σίγουρα είναι απλές λύσεις, αλλά εάν μου δείξετε, έστω και ένα απωανατολίτικο κιτ, που να βασίζεται σε άλλα πιο εξωτικά υλικά, σας βγάζω το καπέλο.
Άλλωστε οι τροφοδοσίες είναι κάτι που μπορούν να παρακαμφούν.

Εν κατακλείδι, εάν κάποιος αλλάξει τροφοδοσία, αναλογικό μέρος, τότε τι του μένει...το κυρίως πιάτο dac+receiver, το οποίο ναι μεν φτιάχνεται ντιούικα, αλλά όχι συμμαζεμένα όπως εδώ.
Μακάρι να βλέπαμε κάποια παρόμοια υλοποίηση σε κιτ με μόνο το κυρίως πιάτο...αλλά μέχρι τώρα δεν!

Μου φαίνεται πως μερικοί βιάζονται να πιάσουν το κολλητήρι...:rolleyes:

Ντίνο, το κολλητήρι ήδη έχει πάρει φωτιά, με άλλα καλούδια για δοκιμή! :flipout:

Έχω πάρει 7 ίδιες κολλημένες πλακέτες του ίδιου κινεζοdackit και η κάθε μια παίζει αλλιώς. Πόσο μάλλον αν τα κολλήσουν διαφορετικά άτομα με το χέρι. Σε μια κόλληση πάλι του πυκνωτή για το SPDIF μου είχε ξεφύγει μια μυτούλα και δεν ακουγόταν με τίποτα, έκανε κεραία προφανώς. Πιο μεγάλη σημασία στα ψηφιακά έχει η πλακέτα-κολλήσεις-αποστάσεις-τερματισμοί παρά τα ίδια τα chip. Δεν ξαναγοράζω από κάποιον που δεν έχει τα μηχανήματα ή την τεχνογνωσία να τα μετρήσει...είναι λόττο

Last edited:
Δεν ξέρω Νίκο, εάν τελικά αυτό που αναφέρεις ήταν πρόβλημα κολλήσεων ή προβλήματα των ίδιων των υλικών από μαιμουδιές...
Μου κάνει αρκετά δύσκολο, έστω και μια σχετικά όχι καλή κόλληση (δεν μιλάω για κρύες κολλήσεις και τα σχετικά) να αλλάζει ακουστικά που να ξεχωρίζει...μετρητικά ναι, αλλά ακουστικά πάει για μεγάλες διαφοροποιήσεις...

Δεν ξέρω Νίκο, εάν τελικά αυτό που αναφέρεις ήταν πρόβλημα κολλήσεων ή προβλήματα των ίδιων των υλικών από μαιμουδιές...
Μου κάνει αρκετά δύσκολο, έστω και μια σχετικά όχι καλή κόλληση (δεν μιλάω για κρύες κολλήσεις και τα σχετικά) να αλλάζει ακουστικά που να ξεχωρίζει...μετρητικά ναι, αλλά ακουστικά πάει για μεγάλες διαφοροποιήσεις...

Ότι και να είναι το ότι δεν υπάρχει επαναληψιμότητα μου αρκεί.
Στα ψηφιακά το "μετρητικά" 5 μπορεί να είναι "ακουστικά" 10...