Κιτ Ηχειων Scanspeak Revelator απο Zaph Audio

παντως θα δοκιμαζα να πειραματιστω λιγακι με την κουτα...τι ενοω. θα ταν ενδιαφερον να εμπαινε το γουφερ ακριβως στο κεντρο της κουτας, το τουιτερ κοντα κοντα , και το ρεφλεξ ακριβως κατω απτο τουιτερ, και μονωση μαλι μονο πισω απτο γουφερ κ το τουιτερ...θα φτιαχνα αλλη μια κουτιτσα απο Mdf 19αρι μονο κ μονο γιατι οι μοναδες ειναι ακριβες και καλες κ αξιζει ο πειραματισμος!..

Απάντηση: Re: Κιτ Ηχειων Scanspeak Revelator απο Zaph Audio

παντως θα δοκιμαζα να πειραματιστω λιγακι με την κουτα...τι ενοω. θα ταν ενδιαφερον να εμπαινε το γουφερ ακριβως στο κεντρο της κουτας, το τουιτερ κοντα κοντα , και το ρεφλεξ ακριβως κατω απτο τουιτερ, και μονωση μαλι μονο πισω απτο γουφερ κ το τουιτερ...θα φτιαχνα αλλη μια κουτιτσα απο Mdf 19αρι μονο κ μονο γιατι οι μοναδες ειναι ακριβες και καλες κ αξιζει ο πειραματισμος!..
Σηφη τα συγκεκριμενα ηχεια ειναι κλειστου τυπου 20 λιτ.Για κουτι με reflex ο ογκος ανεβαινει στα 38-40 λιτ.Οσο για τις αποστασεις ακολουθησα πιστα το σχεδιο και δεν πειραματιστηκα περαιτερω.Παντως βασει του σχεδιαστη η αποσταση μεταξυ woofer και tweeter θα πρεπει να ειναι η συγκεκριμενη βασει εργαστηριακων μετρησεων του.Δεν ξερω για την μεταφορα και των δυο προς το κεντρο κρατωντας την ιδια αποσταση μεταξυτους,Οσον αφορα την μονωση εκτος του bitumen 2mm που εχω εφαρμοσει σε ολες τις πλευρες (εκτος των βασεων) εχω τοποθετησει αρκετο μαλλι+ακρυλικη βατα+ακρυλικο μαλλι μετα απο ακροασεις γιατι με την λιγη αρχικη μονωση το ηχειο "φωναζε" απιστευτα.

Ποιος έβαψε τις καμπίνες?

Καταπληκτικό φινίρισμα!!!!!!!

Είναι λάκα?
Ναι ειναι λακα και εχει γινει αρκετα καλη δουλεια αλλα οχι τελεια σαν και αυτη που συναντας στα ηχεια παραγωγης. Υπαρχουν μειονεκτηματα οσον αφορα την γυαλιστερη- ειδικα- μαυρη λακα.Θα πρεπει να αποφευγονται οπωσδηποτε στοκαρισματα σε ενωσεις ή τρυπες πραγμα το οποιο δεν μπορεσα να αποφυγω σε αυτην την κατασκευη.Ενα αλλο μειονεκτημα ειναι το φαινομενο του "πορτοκαλιου" αφου η βαφη γινεται προς μια κατευθυνση και οι καθετες πλευρες ως προς την δεσμη του αεροπιστολου δεν δενουν σε μια τελειως λεια επιφανεια οπως η οριζοντια και αφηνουν ενα οπτικο αποτελεσμα σαν την φλουδα του πορτοκαλιου (σαν κυταρριτιδα δηλαδη).Στα ηχεια παραγωγης οπως και στην βιομηχανοποιημενη επιπλοπιοια (Ιταλικα εργοστασια πχ) η βαφη γινεται μεσα σε ειδικους χωρους με βαφεα-ρομποτ με διαδικασια ελεγχομενης βαφης/στεγνωματος. Μελετω τα επομενα project (κανα δυο οχι περισσοτερα) ωστε να μην υπαρχουν τετοια σημεια σε οσα θα χρειαστει μαυρη γυαλιστερη λακα φυσικα (η μπαφλες ειναι πιο ευκολες αφου μπορουν να βαφτουν μεμονομενα και μετα να κολληθουν). Η βαφη εγινε στον Ασπροπυργο σε εναν φιλο λουστραδορο ο οποιος μου παραχωρησε το χωρο του και για την κατασκευη (δεν ξερω αν επιτρεπεται,μπορω να γραψω το ονομα του?)

Re: Απάντηση: Re: Κιτ Ηχειων Scanspeak Revelator απο Zaph Audio

Σηφη τα συγκεκριμενα ηχεια ειναι κλειστου τυπου 20 λιτ.Για κουτι με reflex ο ογκος ανεβαινει στα 38-40 λιτ.Οσο για τις αποστασεις ακολουθησα πιστα το σχεδιο και δεν πειραματιστηκα περαιτερω.Παντως βασει του σχεδιαστη η αποσταση μεταξυ woofer και tweeter θα πρεπει να ειναι η συγκεκριμενη βασει εργαστηριακων μετρησεων του.Δεν ξερω για την μεταφορα και των δυο προς το κεντρο κρατωντας την ιδια αποσταση μεταξυτους,Οσον αφορα την μονωση εκτος του bitumen 2mm που εχω εφαρμοσει σε ολες τις πλευρες (εκτος των βασεων) εχω τοποθετησει αρκετο μαλλι+ακρυλικη βατα+ακρυλικο μαλλι μετα απο ακροασεις γιατι με την λιγη αρχικη μονωση το ηχειο "φωναζε" απιστευτα.

Α ειναι sealed?δε το προσεξα..βασικα αναφερα τα μονωτικα γιατι δε ειδα τιποτα γιαυτο!..:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κιτ Ηχειων Scanspeak Revelator απο Zaph Audio

Α ειναι sealed?δε το προσεξα..βασικα αναφερα τα μονωτικα γιατι δε ειδα τιποτα γιαυτο!..:a0210:
Ναι, δυστυχως με το βαλε βγαλε δεν προλαβα (δεν σκεφθηκα) να τραβηξω καμμια φωτο)

Οριστε και μια οπισθια φωτο για επιβεβαιωση

Attachments

• IMGP5972.jpg
    IMGP5972.jpg
    46.4 KB · Views: 96
Καταπληκτικη δουλεια και μπραβο σου !!
Απο μπασο πως παει με την κλειστη καμπινα?

Σ´ευχαριστω φιλε μου
Πολυ ικανοποιητικο και αρκετο για το χωρο μου (περιπου 12 τμ)

Σ´ευχαριστω φιλε μου
Πολυ ικανοποιητικο και αρκετο για το χωρο μου (περιπου 12 τμ)

Σε μεγαλυτερο χωρο που τα ακουσες , σου ελειψε καθολου ?
Τηρουμενων των αναλογιων βεβαια οτι μιλαμε παντα για ηχειο βασης ΜΕ κλειστη καμπινα.

Ωραία ερώτηση για κουίζ!!!

Γνώμη μου, βαθύ, απαλό, ζεστό, ογκώδες, χωρίς εξάρσεις σχετικά γρήγορο, με μια υποτονικότητα στα πολύ χαμηλά. Μια μικρή βύθιση γύρω στους 100 κύκλους?

Ωραια..σαν ηχος θα τον περιεγραφες στουντιακο, η ποιο ζεστο-ζωηρο?
πολυ θα μ αρεσε μια συγκριση με ενα MTZ basicbass....:ernaehrung004:

Σε μεγαλυτερο χωρο που τα ακουσες , σου ελειψε καθολου ?
Τηρουμενων των αναλογιων βεβαια οτι μιλαμε παντα για ηχειο βασης ΜΕ κλειστη καμπινα.
Να σου πω, δεν εχω ακουσει και πολλα ηχεια γενικα για να μπορω να εκφρασω μια εμπεριστατωμενη γνωμη. Θα πω οτι γενικα μου αρεσει το σφικτο μπασο και αυτη η κατασκευη μου το δινει οπως δινει και αρκετα καθαρες υψηλες. Στο μεγαλυτερο χωρο που τα ακουσα με αλλα ενισχυτικα (DENSEN B-110) επαιζαν πολυ καθαρα και ευχαριστα, πολυ καλυτερα (ευλογο) απο τον χωρο μου.Σαφως το μπασο του δεν γεμιζε τον χωρο αλλα σε θεση ακροασης ακουγοντουσαν αξιοπρεπη (ολα αυτα υποκειμενικα και με επιφυλαξη)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κιτ Ηχειων Scanspeak Revelator απο Zaph Audio

Να σου πω, δεν εχω ακουσει και πολλα ηχεια γενικα για να μπορω να εκφρασω μια εμπεριστατωμενη γνωμη. Θα πω οτι γενικα μου αρεσει το σφικτο μπασο και αυτη η κατασκευη μου το δινει οπως δινει και αρκετα καθαρες υψηλες. Στο μεγαλυτερο χωρο που τα ακουσα με αλλα ενισχυτικα (DENSEN B-110) επαιζαν πολυ καθαρα και ευχαριστα, πολυ καλυτερα (ευλογο) απο τον χωρο μου.Σαφως το μπασο του δεν γεμιζε τον χωρο αλλα σε θεση ακροασης ακουγοντουσαν αξιοπρεπη (ολα αυτα υποκειμενικα και με επιφυλαξη)

Thanks φιλε :2thumb22sup:

Ωραια..σαν ηχος θα τον περιεγραφες στουντιακο, η ποιο ζεστο-ζωηρο?
πολυ θα μ αρεσε μια συγκριση με ενα MTZ basicbass....:ernaehrung004:
Δυστυχως Σηφη δεν εχω ιδεα απο στουντιακο ηχο και δεν μπορω να δωσω αναλογη περιγραφη παρα μονο οτι εχω αναφερει στις απαντησεις μου. Οσον αφορα τα ΜΤΖ ειναι κατασκευη επαγγελματιων του DΙΥ χωρου με χρονια εμπειριας, μια συγκριση με καποια τετοια γνωστα project θα ηταν καλη ιδεα

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κιτ Ηχειων Scanspeak Revelator απο Zaph Audio

Τα ηχεια σου φιλε επαιξαν αψογα, μαλιστα θα ελεγα οτι ηταν μια μικρη εκπληξη. Συγχαρητηρια και για τον ηχο και για την κατασκευη σου. Παντα ημουν οπαδος αυτων των μεγαφωνων και παντα παιζουν αριστα σε μελετημενες κατασκευες.

Έχω το ίδιο mid-woofer 18W8531G με το D2905/95000 σε κουτί 40+ λίτρα όχι κλειστό και το (active) cross κοντά στους 2000. Με το δικό σου tweeter θα μπορούσα να κατέβω κι εγώ στους 1700 να αποφύγω κάποιες κορυφές που έχει στα ψηλά. Τέλος πάντων όταν έκανα μέτρηση με ένα πρόγραμμα βρήκα μια μικρή πτώση κάτω από τα 200 αλλά και μία περίεργη κορυφή στα 60κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω, πολύ αιχμηρή αλλά ξεχάστηκα και δεν το έψαξα παραπάνω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κιτ Ηχειων Scanspeak Revelator απο Zaph Aud

Τα ηχεια σου φιλε επαιξαν αψογα, μαλιστα θα ελεγα οτι ηταν μια μικρη εκπληξη. Συγχαρητηρια και για τον ηχο και για την κατασκευη σου. Παντα ημουν οπαδος αυτων των μεγαφωνων και παντα παιζουν αριστα σε μελετημενες κατασκευες.
Σε ευχαριστω Γιαννη, χαιρομαι που η υλοποιηση και ο ηχος του project σου αρεσε

Last edited:

θα προτιμουσα να το φτιαξω στη vented version γιατι
1)θα γινοταν σχεδον διπλασιο σε υψος οποτε θα ταιριαζε καλυτερα για πατωμα ειδικα + οτι το tweeter χρειαζεται και ενα Α υψος για να ακουστει καλα..
2)η vented version λογικα θα απεδιδε λιγο καλυτερα στις χαμηλες διοτι το κουτι θα συντονιζοταν σε πιο χαμηλη συχνοτητα απο τι τωρα....

παντως συμφωνα με τα στοιχεια του woofer βγαινει ενα EBP=70,50 πραγμα που σημαινει οτι ειναι εξισου καταλληλο και για τις δυο version...

οπως και να χει συγχαρητηρια για την κατασκευη...:a0210:

Ενα μεγαλο ported κουτι ομως θα φορτιζε ακομη περισσοτερο τον χωρο του δημιουργωντας μεγαλυτερο προβλημα. Εγω παντως το χαμηλο του το βρηκα εξαιρετικο και τωρα με αριστο ελεγχο και περιγραφη.