Κιτ καμπίνας αυτοκινήτου

xouan

Senior Member
28 March 2013
483
Μάζεψα κάποια πράγματα τα οποία για διάφορους λόγους μετακινούσα από δω και από κει και δεδομένου ότι μου περίσσευε μια θήκη Maxpedition Fatty, είπα να τα μαζέψω φτιάχνοντας ένα κιτ καμπίνας αυτοκινήτου. Τονίζω ότι στον χώρο αποσκευών υπάρχει πλήρες φαρμακείο, σακίδιο επιβίωσης και διάφορα εργαλεία, αυτό το κιτ προορίζεται να βρίσκεται εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου, στην θήκη του τεμπέλη, δίπλα στα χέρια μου. Συνεπώς ζητώ την συνδρομή σας τι θεωρείτε πιο απαραίτητο να τοποθετηθεί εντός αυτής.
Ως πολύ πρώτη τοποθέτηση, όπως βλέπετε στην φωτογραφία, έχω συμπεριλάβει τα εξής:

• Πλαστική θήκη υδροδοχείο του ενός λίτρου
  • Πολυεργαλείο Leatherman Charge TTi
  • Δύο σετ κατσαβιδομύτες για το πολυεργαλείο
  • Προέκταση για τις κατσαβιδομύτες
  • Φακός Nitecore EA4 Pioneer, 860 lumens
  • Μια τετράδα μπαταρίες Eneloop γι τον φακό (έχει και άλλες 4 τοποθετημένες)

Τι άλλο θα βάζατε;

car_kit.jpg

Last edited:
Πολυεγαλείο με κόφτη ζώνης και θραύστη κρυστάλων που να μπορεί να χρησιμοποιείται με ένα χέρι..Ένα μικρούλι κινητό που θα κρατάς σε ετοιμότητα,όσο πιό παλιό nokia πχ τόσο το καλύτερο.Πολύ καλή η σκέψη σου.Ά,βάλε και καμιά αλουμινοκουβέρτα...

Last edited:
Μα για μέσα το προορίζω.
Και οι δύο πολύ καλές ιδέες, ειδικά αυτή με το καβάτζα κινητό.

χαχα, δεν θυμαμαι ακριβως τι εχω, γιατι τα εχω πολυ καιρο και δεν εχει χρειαστει να τα χρησιμοποιησω εκτος απο τον φακο (Fenix LD40 4xAA).

Θα παω αυριο να δω και να ανεβασω καμμια φωτο. Εχω και 1-2 εργαλειακια για θραυση κρυσταλλων/κοπη ζωνων ασφαλειας που θεωρω απαραιτητα για ωρα αναγκης. Και για βοηθεια σε τριτους.

Παντως εργαλεια, εκτος τα απαραιτητα για το αυτοκινητο δεν κραταω. Ο πατερας μου oμως εχει μαζι του μια 16" εργαλειοθηκη με τα παντα ολα μεσα :)))

Μόλις μπήκε και ένας κανονικού μεγέθους αναπτήρας Bic.

Νίκο σου εύχομαι γρήγορα σιδερένιος!

Φίλε Χιώτη αυτό δεν το θέλω για χρήση όποτε να ναι, αλλά μόνο σε πραγματική ανάγκη. Στα καθημερινά έχω άλλο φακό στο ντουλαπάκι.

Last edited:
Nαι, το καταλαβα. Kαι γω με αυτο το σκεπτικο εχω βαλει 2-3 πραγματακια στο αυτοκινητο. Για ωρα αναγκης (κουφια η ωρα:)

εεε...ενα kalashnikov ,παντα χρειαζεται :twoguns:

συμφωνω για το εργαλειακι θραυσης κρυσταλλων...

Δοκιμασα τις προαλλες το εργαλειο αναγκης που εχω (το γνωστο res-q-me) για θραυση κρυσταλλων πανω σε οθονη tablet και απογοητευτηκα..

images

Ισως φταει η μικρη και καλα δεμενη επιφανεια της ταμπλετας. Θα το δοκιμασω σε αλλη προσομοιωση.

To πιο αξιοπιστο φαινεται οτι ειναι τελικα το κλασσικο σφυρακι.

the-life-hammer-vs-resqme.jpg

Και εγώ έχω στα κλειδιά μου ένα τέτοιο. Τον πρώτο καιρό ήθελα να το δοκιμάσω στο αμάξι κανενός φούστη, αλλά δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάποιον οπότε αποδέχτηκα ότι λειτουργεί κατά πως λέει. Ωστόσο ένα σφυράκι θα το χτυπήσω, αλλά, το σφυράκι δεν είναι για την θήκη, είναι να βρίσκεται άμεσα προσβάσιμο. Σκεπτόμουν όμως να βάλω στην θήκη αυτά που είναι σαν στυλό με μύτη που χαράζει τα πάντα και τζάμια φυσικά. Δεν ξέρω όμως πώς να το αναζητήσω.

Για το αυτοκίνητο υπάρχει επίσης και το Victorinox Rescue Tool, το οποίο δεν είναι τόσο μικρό όσο το res-q-me, αλλά έχει πολλές δυνατότητες, λεπίδες που ανοίγουν με γαντια/με το ένα χέρι, που αντικαθίστανται κλπ, αλλά και η τιμή του είναι μεγαλύτερη.

.... Σκεπτόμουν όμως να βάλω στην θήκη αυτά που είναι σαν στυλό με μύτη που χαράζει τα πάντα και τζάμια φυσικά. Δεν ξέρω όμως πώς να το αναζητήσω.

Πριν από ένα μήνα περίπου παρέλαβα αυτό από την dx.com . Για τα λεφτά του είναι πολύ καλό, καλή κατασκευή, καλό φινίρισμα, πολύ καλό και αντοχής το κλιπ, και παίρνει ανταλλακτικό Parker. Λίγο ογκώδες βέβαια αλλά προσωπικά δεν με ενοχλεί και άλλωστε πρέπει να είναι έτσι ώστε να κάνει και την δουλειά του...

http://dx.com/p/laix-b2r-aluminum-diamond-head-self-defense-tactical-black-ink-pen-brown-220817

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τύποι, σε άλλα χρώματα ή ακριβότερα...

Φοβερό και ανταλακτικό πάρκερ ε; (μόνο με πάρκερ γράφω, χεχεχε) και ΝΑΙ, μόλις το χτήπησα. Ευχαριστώ φιλαράκι!
Έχει ακίδα για θραύση με χτύπημα απ ότι κατάλαβα. Κάνει και για χάραγμα;

Last edited:
Αν δεν εχεις γαντια (που δεν θα εχεις στην αναγκη) θα σου γλυστρισει και δεν θα κανεις δουλεια.
Αν καταφερεις να σπασεις το τζαμι (πολυ αμφιβαλλω γιατι μιλαμε για τζαμι/κρυσταλλο αυτοκινητου) θα κοψεις τα χερια σου.

Για γραψιμο και self defence -οπως και διαφημιζεται- κανει :))
Παντως ειναι καλοφτιαγμενο.

Να βάλω και ένα κλειδάκι για χειροπέδες, ή σε κανέναν έλεγχο θα με μπουζουριάσουν;
Αν τους πω ότι το έχω για να μην ξεχάσω το άλλο, μια και βγάζουμε γούστα με την γκόμενα;

Ουφφφ, πότε θα έρθει τώρα;
Είδες τι τραβάμε φίλε Χιώτη;

Εχω να λαμβανω ακομα απο DX παραγγελια απο 7 Οκτωβρη.

Καλα Χριστουγεννα δηλαδη για το στυλο :))

Εγω εχω μειωσει δραστικα τις παραγγελιες απο Κινα. Μονο πραγματα που ΔΕΝ με ενδιαφερει ΚΑΘΟΛΟΥ ο χρονος παραδοσης.

Παντως δεν χανονται!!

Αν δεν εχεις γαντια (που δεν θα εχεις στην αναγκη) θα σου γλυστρισει και δεν θα κανεις δουλεια.
Αν καταφερεις να σπασεις το τζαμι (πολυ αμφιβαλλω γιατι μιλαμε για τζαμι/κρυσταλλο αυτοκινητου) θα κοψεις τα χερια σου.

Για γραψιμο και self defence -οπως και διαφημιζεται- κανει :))
Παντως ειναι καλοφτιαγμενο.

xouan said:
Έχει ακίδα για θραύση με χτύπημα απ ότι κατάλαβα. Κάνει και για χάραγμα;

Δεν το έχω δοκιμάσει φυσικά για σπάσιμο τζαμιού αλλά νομίζω - λόγω στιβαρότητας κατασκευής αλλά και καλού grip - ότι θα τα καταφέρω... Σίγουρα για το αυτοκίνητο δεν βασίζομαι σ' αυτό, απλά αυτό έχει πάρει μόνιμη θέση στην εσωτερική τσέπη του καθημερινού μπουφάν μου...
Αλλά για χάραγμα τζαμιού... λίγο το δοκίμασα τώρα και το κόβω δύσκολο, δεν επέμεινα πάντως...

Η τελευταία παραγγελία από dx.com (αυτό το στυλό ήταν) έγινε 13/9, shipping έγινε 14/9 και την παρέλαβα 17/10... υπομονή λοιπόν...

Να βάλω και ένα κλειδάκι για χειροπέδες, ή σε κανέναν έλεγχο θα με μπουζουριάσουν;
Αν τους πω ότι το έχω για να μην ξεχάσω το άλλο, μια και βγάζουμε γούστα με την γκόμενα;

2 σε 1 ;)

Edit:Ωραια θέμα!