Κιτ καμπίνας αυτοκινήτου

Λοιπον αυτα που εχω στο χωρο της καμπινας για ωρα αναγκης ειναι τουτα:

-Eνα πορτοκαλι γιλεκο με γκρι φωσφοριζε ριγες για να μην παμε σαν το σκυλι στ'αμπελι..
-Το σφυρακι με τον κοφτη ζωνων ασφαλειας (το res-q-me το εχω βγαλει απο το αυτοκινητο επειδη κρινω οτι δεν ειναι ευχρηστο/αξιοπιστο, ειδικα μεσα στον πανικο)
-Ο Victorinox resque tool. O oποιος εχει και ειδικη μυτη στην ακρη του για θραυση τζαμιων, καθως και λαμες που ανοιγουν με το ενα χερι, σημαντικο οταν υπαρχει τραυματισμος.
Τα παραπανω χωρανε μεσα στη θηκη του πορτοκαλι γιλεκου.

-Φακος (Fenix LD40) φαινεται αμυδρα πισω απο τον victorinox.

10820647656_e1cb63d59e_b.jpg


10820646126_7df7b6a8a5_b.jpg


-Εργαλεια αυτοκινητου και φαρμακειο ειναι πισω.
 
Βάλε και μια υαλοκουβέρτα για αντιμετόπιση φωτιάς.

bigMainPageImage.jpg


Το σφυράκι από που το πήρες;
 
Bιαστηκες να παραγγειλεις απο DX :)))
http://dx.com/p/glass-breaker-hammer-and-seat-belt-cutter-accident-survival-tool-24093

Eδω εχει και αλλους τυπους καθως και μαιμου res-q-me
http://dx.com/s/emergency+hammer

Tωρα που πηγα να βαλω πισω τα πραγματα στο καρο, βρηκα και σε μια θηκη το etrex της garmin.
Ενα απλο και φτηνο gps, χωρις χαρτες, αλλα χρησιμο αν θελεις να θυμασαι απο που ξεκινησες και πως να φτασεις πισω, βαζοντας σημεια της διαδρομης.
Χρησιμο για αυτους που ριχνουν διχτυα με βαρκα η κανουν μεγαλους περιπατους και δεν θελουν να χανονται :))

gps-garmin-garmin-etrex-h-gps.jpg
 
Όχι δεν βιάστηκα, πέρα από το σφυράκι που θα είναι κάπου απ έξω, αυτό το θέλω για το κιτ. Αντί να βάλω έναν κλασικό Parker, με αυτό θα έχω επιπλέον δυνατότητες. Όσο για σφυράκι λέω να πάρω από μαγαζί με πυροσβεστήρες κάποιο πιστοποιημένο, μην μας μείνει στο χέρι όταν δεν πρέπει.
 
Λοιπόν, προσέθεσα ακόμη:

Ένα χημικό φως 12 ωρών
Έναν μεγάλο αναπτήρα BIC
Ένα κουταλοπίρουνο
Ένα κινητό (έχει wi-fi, κάμερα, ραδιόφωνο)
Ένα κιλινδράκι αδιάβροχο με 10 ευρώ διπλωμένα μέσα
Μια σφυρίχτρα

Ελάτε δώστε καμιά ιδέα…

car_kit_2.jpg
car_kit_3.jpg
 
Το γιλέκο δεν χωράει εκεί αλλά κάπου έχω κάτι μικρές συσκευασίες αδιάβροχα μιας χρήσης, θα τα βρω να βάλω ένα και κάποιο σετάκι ραψίματος νομίζω ότι χρειάζεται.

Τώρα για το είδος (και το μέγεθος) του φορτιστή, το μελετάω.
 
Φορτιστής-φακος-ραδιόφωνο με μανιβέλα! Αν θες σου στέλνω λινκ.
Όσο για φωτιά, θα πρότεινα σπίρτα που ανάβουν κάτω από το νερό, firestarter κιτ, και αναπτήρα που ανάβει με τον αέρα, εγώ έχω κ τα 3 στο αμάξι!
Μερικά μαντιλάκια που όταν τα ανοίγεις προκαλούν ζέστη, δε θυμάμαι πως τα λένε, θα τα δω και θα σου πω. Σχεδόν σε καίνε όταν τα ανοίξεις. Κάτι δλδ το αντίστοιχο με τα σακουλάκια που τα σχίζεις και προκαλούν πάγο.
Έναν ιμάντα έχεις;Εμένα μου έχει χρειαστεί πιο πολύ από όλα!
Τέλος, μια 4αδα λιθίου ΑΑ, κακώς διάλεξες τον nitecore, έχει σημαντικό battery drain και δυστυχως ανάβει σχετικά εύκολα(τον είχα και εγώ κ τελικά απλά πρόσθεσα κ έναν fenix E40 modded)
 
Last edited:
Κατι σε χανζαπλαστ ή κάποιο ειδος φαρμακείου. Καμια κλωστή ή σχοινακι? Αντισηπτικό?
 
Το γιλέκο δεν χωράει εκεί αλλά κάπου έχω κάτι μικρές συσκευασίες αδιάβροχα μιας χρήσης, θα τα βρω να βάλω ένα και κάποιο σετάκι ραψίματος νομίζω ότι χρειάζεται.

Τώρα για το είδος (και το μέγεθος) του φορτιστή, το μελετάω.

μάλλον κανένα μικρό, μπαταρίας για χρήση με τις eneloop ή αυτόν του lidl που είναι πολύ μικρός με 1500 ma μπαταρία εσωτερικά. αν χωράει και ένα πανελακι για τον ήλιο καλό θα ήταν
 
Μόλις ήρθαν και δύο μικρά φιαλίδια με σπίρτα της UCO (τα καλύτερα σπίρτα επιβίωσης που υπάρχουν), με διαστάσεις φιαλιδίου 2,5 x 6,3 cm, για τοποθέτηση στο κιτ αυτό και σε άλλο ένα που έχω στην δουλειά. Ο πωλητής τα έδινε και με μια ράβδο σπινθηριστή μέσα στο φιαλίδιο, στην ίδια τιμή που έχουν σκέτα. Επίσης περιλαμβάνουν και δύο ακόμη εναυστήρες μέσα στο φιαλίδιο, σε περίπτωση που βραχεί αυτός που υπάρχει εξωτερικά.

Έχω ήδη δύο ακόμη συσκευασίες της ίδιας εταιρίας (τα χρωματιστά που παίρνουν πολλά σπίρτα μέσα, αλλά είναι τεράστια για να μπουν σε τέτοια κιτ, οπότε κατέληξα σε αυτά εδώ.

http://www.ebay.com/itm/39066250500...NX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1797wt_870

UCO_1.jpg
UCO_2.jpg