Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

Σκεφτόμουν να αγοράσω την εκτέλεση του Richter (1970, BMG Classics), αλλά ψάχνοντας στο internet έπεσα πάνω στη Rosalyn Tureck, και τώρα βρίσκομαι σε δίλημμα. Μάλλον για Tureck με βλέπω...

Είχα τήν τύχη νά βρώ τής Tureck σέ γνωστό κεντρικό δισκοπωλείο σέ τιμή ''χώμα'' περί τά 12 ευρώ,πρό τριετίας....Φυσικά ούτε πού τό σκέφτηκα..Ακόμα πιστεύω οτι είχαν κάνει λάθος στήν κοστολόγηση..........!!

Απο τίς τρείς πού ανέφερα(Richter,Gould ,Tureck)πού έχω,άν υποχρεωνόμουν νά κρατήσω μία ,και παρότι ο Gould πέραν τής αδυναμίας πού τού έχω,προσφέρει μιά ερμηνεία υψηλοτάτου επιπέδου,θά επέλεγα τής Rosalyn..

Tεχνικά ισως δέν ειναι η καλύτερη,αλλά σέ επίπεδο ''αγνότητας'' και αυθεντικής ειλικρίνειας,γιά μένα τουλάχιστον είναι υπέρτερη.

Εκτός της χρονίζουσας Bruckner-ίτιδας, εδώ και λίγο καιρό πάσχω και από οξεία Brahms-ίτιδα και μάλιστα της μορφής ''Δωματίου''. Τι να πιάσω και τι ν'αφήσω... Πιάνο Κουαρτέτα, Πιάνο Τρίο, Σονάτες για τσέλο, Σονάτες για βιόλα, Σονάτες για Βιολί κλπ.
Johannes :adore:

Brahms - Piano Quartet, op. 60, I. Allegro ma non troppo

http://www.youtube.com/watch?v=q2X_EbLum14&feature=related

Αν και δεν έχω αρκετή εμπειρία με το συγκεκριμένο είδος μουσικής με ενδιαφέρουν τα έργα για πιάνο και για μικρά σύνολα, παρακολουθώ τις επιλογές σας, τελευταία μου άρεσε πολύ η Rosalyn Tureck. Στο Metropolis πάντως δεν υπάρχει τίποτα, κρίμα.. μάλλον τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά εκεί αφού δεν βρίσκω και άλλα πράγματα έτσι αναγκάζομαι να παραγγέλνω από εξωτερικό.
Πάντως το επόμενο Σάββατο που θα ανέβω Αθήνα ελπίζω κάτι να βρω.
Αυτό το διπλό άλμπουμ έχει συμπεριληφθεί σε μία τελευταία παραγγελία από EverCheap (Music Stack) 12,13 euro.

Απάντηση: Re: Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

Αν και δεν έχω αρκετή εμπειρία με το συγκεκριμένο είδος μουσικής με ενδιαφέρουν τα έργα για πιάνο και για μικρά σύνολα, παρακολουθώ τις επιλογές σας, τελευταία μου άρεσε πολύ η Rosalyn Tureck. Στο Metropolis πάντως δεν υπάρχει τίποτα, κρίμα.. μάλλον τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά εκεί αφού δεν βρίσκω και άλλα πράγματα έτσι αναγκάζομαι να παραγγέλνω από εξωτερικό.
Πάντως το επόμενο Σάββατο που θα ανέβω Αθήνα ελπίζω κάτι να βρω.
Αυτό το διπλό άλμπουμ έχει συμπεριληφθεί σε μία τελευταία παραγγελία από EverCheap (Music Stack) 12,13 euro.

Μιά χαρά τιμή ειναι..

Δυστυχώς και στην Αθήνα τσάτρα-πάτρα ειναι και στην Jazz και στην Κλασική..
Και απο τιμές.................

Το παρακάτω απλά μας παρουσιάζει ίσως την σημαντικότερη δισκογραφική δουλειά της εποχής μας, όσο αφορά την εποχή μας. Είναι μια λειτουργία από το 1566 με 40 φωνές του Allesandro Striggio. Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αφοσίωση, από τους συντελεστές.

Το έχω ήδη προπαραγγείλει στην εκδοχή με DVD. Οι συντελεστές υποστηρίζουν ότι η πολυφωνία αποδίδεται καλύτερα σε surround systems. Από το Video φαίνεται ότι μαέστρος διευθύνει σε πολλές κατευθύνσεις μια και μοιράστηκαν οι 40 φωνές στον χώρο.

http://www.youtube.com/watch?v=CDUDWvB31lU

Και το άλμπουμ:

51PO-BitLlL._SS400_.jpg

Στα διάφορα αμαζον (από το UK το παρήγγειλα) είναι ήδη out of stock. Επίσης από τις προ παραγγελίες ήδη έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων, ειδικά στην Αμερική (μήπως το αμπέρδεψαν με τον κωδικό προϊόντος του Ipad 2?). Αυτό πάντως μου έκανε εντύπωση. Πάντως είναι καινούργιο και μοναδικό παρότι χρονολογείται το 1566 μια και ολοκληρωμένο το έργο πρόσφατα ανακαλύφθηκε και ανασυγκροτήθηκε.

Barcarolle from Jacques Offenbach's opera "Les Contes d'Hoffmann"
http://www.youtube.com/watch?v=ymaRQO3jys0

Belle nuit
Oh nuit d'amour
Souris à nos ivresses
Nuit plus douce que le jour
Oh belle nuit d'amour
Le temps fuit et sans retour
Emporte nos tendresses
Loin de cet heureux séjour
Le temps fuit sans retour
Zéphyrs embrasés