Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

η ευτυχία είναι αεράκι ... μόνον να σε δροσίσει για λίγο μπορεί ... δεν μπορείς να την αρπάξεις, να την κολλήσεις πάνω σου, να την αποθηκεύσεις στο μπουκάλι της αγαπημένης σου κολώνιας που τέλειωσε για να το βάλεις μετά στα εσώρουχα σου ...

ακούστε τον εκπληκτικό Θεόδωρο Σαλιάπιν ... όλες τις παραπάνω σκέψεις, τις στερεοποιεί με την φωνή του ...

http://www.youtube.com/watch?v=rzquqchJ6Dg

Re: Απάντηση: Re: Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

Respect....

Αιμίλιε, άκουσε και το Piano Trio του Franck. Το έχει παρουσιάσει ο Σπύρος Σούρλας εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=20220 μαζί με το εκπληκτικό Piano Trio του Ravel. Και τα δύο υπάρχουν στο youtube για μια πρώτη ακρόαση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

Αιμίλιε, άκουσε και το Piano Trio του Franck. Το έχει παρουσιάσει ο Σπύρος Σούρλας εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=20220 μαζί με το εκπληκτικό Piano Trio του Ravel. Και τα δύο υπάρχουν στο youtube για μια πρώτη ακρόαση.

Αφου το είχε παρουσιάσει ο Σούρλας, θα το είχα ακούσει....!!

Αλλά το μυαλό φθίνει, οπότε πάω για επανάληψη....χιχι!!!

Thanx!!!!!

''... Είμεθα όλοι εντός του μέλλοντός μας. Όταν τραγουδάμε τραγουδάμε εμπρός στους εκφραστικούς πίνακες των ζωγράφων όταν σκύβουμε εμπρός στα άχυρα μιας καμμένης πόλεως όταν προσεταιριζόμεθα την ψιχάλα του ρίγους είμεθα όλοι εντός του μέλλοντός μας γιατί ό,τι και αν επιδιώξουμε δεν είναι δυνατόν να πούμε όχι να πούμε ναι χωρίς το μέλλον του προορισμού μας όπως μια γυναίκα δεν μπορεί να κάμη τίποτε χωρίς την πυρκαγιά που κλείνει μέσα στη στάχτη των ποδιών της. Όσοι την είδαν δεν στάθηκαν να ενατενίσουν ούτε τα συστρεφόμενα κηπάρια ούτε την ευωχία των μαλλιών που λατρεύτηκαν ούτε τα σουραύλια των εργαστηριακών μεταγγίσεων από μια χώρα σε φλέβες κόλπου θερμού προστατευομένου από τα εγκόσμια και τα μελτέμια της κυανής ανταύγειας λιγυρών παρθένων. Είμεθα όλοι εντός του μέλλοντος μιας πολυσύνθετης σημαίας που κρατεί τους εχθρικούς στόλους εμπρός στα τείχη της καρδιάς μου κατοχυρώνοντες ψευδαισθήσεις πιστοποιούντες ενδιάμεσες παρακλητικές μεταρρυθμίσεις χωρίς να νοηθή το αντικείμενον της πάλης. Στιγμιότυπα μας απέδειξαν την ορθότητα της πορείας μας προς τον προπονητήν του ιδίου φαντάσματος της προελεύσεως των ονείρων και του καθενός κατοίκου της καρδιάς μιας παμπαλαίας πόλης. Όταν εξαντληθούν τα χρονικά μας θα φανούμε γυμνότεροι και από την άφιξι της καταδίκης παρομοίων πλοκαμιών και παστρικών βαρούλκων, γιατί όλοι μας είμεθα εντός της σιωπής του κρημνιζομένου πόνου στα γάργαρα τεχνάσματα του μέλλοντός μας... "

http://www.youtube.com/watch?v=pPl4jbfPSc4&feature=related

''... Είμεθα όλοι εντός του μέλλοντός μας. Όταν τραγουδάμε τραγουδάμε εμπρός στους εκφραστικούς πίνακες των ζωγράφων όταν σκύβουμε εμπρός στα άχυρα μιας καμμένης πόλεως όταν προσεταιριζόμεθα την ψιχάλα του ρίγους είμεθα όλοι εντός του μέλλοντός μας γιατί ό,τι και αν επιδιώξουμε δεν είναι δυνατόν να πούμε όχι να πούμε ναι χωρίς το μέλλον του προορισμού μας όπως μια γυναίκα δεν μπορεί να κάμη τίποτε χωρίς την πυρκαγιά που κλείνει μέσα στη στάχτη των ποδιών της. Όσοι την είδαν δεν στάθηκαν να ενατενίσουν ούτε τα συστρεφόμενα κηπάρια ούτε την ευωχία των μαλλιών που λατρεύτηκαν ούτε τα σουραύλια των εργαστηριακών μεταγγίσεων από μια χώρα σε φλέβες κόλπου θερμού προστατευομένου από τα εγκόσμια και τα μελτέμια της κυανής ανταύγειας λιγυρών παρθένων. Είμεθα όλοι εντός του μέλλοντος μιας πολυσύνθετης σημαίας που κρατεί τους εχθρικούς στόλους εμπρός στα τείχη της καρδιάς μου κατοχυρώνοντες ψευδαισθήσεις πιστοποιούντες ενδιάμεσες παρακλητικές μεταρρυθμίσεις χωρίς να νοηθή το αντικείμενον της πάλης. Στιγμιότυπα μας απέδειξαν την ορθότητα της πορείας μας προς τον προπονητήν του ιδίου φαντάσματος της προελεύσεως των ονείρων και του καθενός κατοίκου της καρδιάς μιας παμπαλαίας πόλης. Όταν εξαντληθούν τα χρονικά μας θα φανούμε γυμνότεροι και από την άφιξι της καταδίκης παρομοίων πλοκαμιών και παστρικών βαρούλκων, γιατί όλοι μας είμεθα εντός της σιωπής του κρημνιζομένου πόνου στα γάργαρα τεχνάσματα του μέλλοντός μας... "

http://www.youtube.com/watch?v=pPl4jbfPSc4&feature=related

Μοιάζει με το Μέγας Ανατολικός αλλά δεν είμαι σίγουρος. Είναι?

... ο Θείος Ανδρέας είναι ... Υψικάμινος ... βέβαια περίμενα να εστιάσεις στην εκπληκτική μουσική ...

Last edited:
Πριν λίγες μέρες με τον πατέρα ξεθάψαμε προς διάσωση-ψηφιοποίηση παλιές βιντεοκασέτες. Μεταξύ διαφόρων βρέθηκε και μια ΥΠΕΡΟΧΗ Tosca, γραμμένη από την τότε ΕΡΤ2. Συγκλονιστική παράσταση, που αμέσως ψηφιοποιήσαμε. Με μεγάλη μου χαρά δε, είδα ότι υπάρχει και στο Youtube ολόκληρη (με ισπανικούς υπότιτλους ελέω Domingo).

Αξίζει να τη δει κανείς ολόκληρη, ιδού η αρχή:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

... ο Θείος Ανδρέας είναι ... Υψικάμινος ... βέβαια περίμενα να εστιάσεις στην εκπληκτική μουσική ...

Επειδή δεν φοβάμαι ότι θα με θεωρήσεις ξιπασμένο την Meyer την ακούω σε Rameau αλλά και Chabrier σε βινύλιο.

Μην ανησυχείς, όπως σου έχω πει με γοητεύει να έχουν οι άνθρωποι τέτοιας μορφής πάθη ... πόσο μάλλον οι αγαπημένοι φίλοι μου ... από την άλλη, εγώ με 31 λίρες παρήγγειλα τα άπαντα της (17 δίσκοι cd ) σε πακέτο ...

.... απόλαυση.... με κάθε έννοια, συναισθηματική, αισθαντική, πανηγυρική, εκστασιασμένη, οργασμική... Οι λέξεις δε θα τελειώσουν ποτέ. Οι μουσικές γραμμές όμως είναι απολύτως συγκεκριμένες. Και τέλειες. Και η ερμηνεία, ζωντανό μνημείο, από τον μεγαλύτερο μαέστρο που δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

η ευτυχία είναι αεράκι ... μόνον να σε δροσίσει για λίγο μπορεί ... δεν μπορείς να την αρπάξεις, να την κολλήσεις πάνω σου, να την αποθηκεύσεις στο μπουκάλι της αγαπημένης σου κολώνιας που τέλειωσε για να το βάλεις μετά στα εσώρουχα σου ...

O tempora...o mores...:icon15:

ο Μεγάλος Κορσικανός, σε επιστολή του στην Ιωσηφίνα αμέσως μετά τη μάχη του Αούστερλιτς:

"...κατήγαγα μεγάλη νίκη.
Σε θέλω.
Σε 18 μέρες, θα έχω επιστρέψει εκεί.
Σε παρακαλώ θερμά, να μην πλυθείς μέχρι τότε: σε θέλω με τις φυσικές σου οσμές..." :worshippy:

όποιος μαλάκας πεί ότι 'οι Γάλλοι είναι βρωμιάρηδες γι αυτό εφεύραν τις κολώνιες' να ξεκαθαρίσει παρακαλώ αν εννοεί εξωτερική ή εσωτερική βρώμα.
γιατί αλλιώς, θα του κόψω την Καλημέρα. :Banane0:

:ernaehrung004:

.... μαλάκας παρών ... προτιμώ κάποια πράγματα να μυρίζουν μέλι, κανέλλα και φρεσκαδούρα ανανά ... τα αντιπαθώ όταν μυρίζουν σαρδέλα, ψόφιο μπακαλιάρο και σαν τον κίνκυ ξάδελφο του Ρατατούη ...

προτιμώ κάποια πράγματα να μυρίζουν μέλι, κανέλλα και φρεσκαδούρα ανανά ... τα αντιπαθώ όταν μυρίζουν σαρδέλα, ψόφιο μπακαλιάρο και σαν τον κίνκυ ξάδελφο του Ρατατούη ...

Ηi there Mr. Clean.

I'm afraid we 'll never agree on that.
we found some other forms of beauty.

we're filthy and deranged - and, worst of all, we're loving it.

:ADFADF1: