Άργησα να απαντήσω γιατί ήθελα να ακούσω τα videaκια....
Ωραία η μικρή, αλλά διαφωνούμε... ως προς τον... μικρό
Το πρόβλημα του Lang Lang είναι η σκηνική του παρουσία, που είναι αρκετά συχνά βλακώδης. Και αυτό προκαταβάλει τον θεατή εναντίον του, πριν ακόμη καλά καλά τον ακούσεις να παίζει σου φαίνεται ένας τελείως δήθεν τύπος. Το παίξιμό του όμως είναι κάτι άλλο. Το CD αυτό που αναφέρεις δεν το έχω υπόψιν, θα το βρω όμως να σου πω τη γνώμη μου.
Πάντως ένα που ήρθε πρόσφατα στα χέρια μου ("Best of Lang Lang") με ανθολογία ηχογραφήσεών του για την Deutsche Grammophon, είχε κάποιες πραγματικά δυνατές ερμηνείες σε Liszt, Chopin, Rachmanninov, κάποιες σχετικά αδιάφορες, αν και ικανοποιητικές, όπως κονσέρτο Τσαικοφσκι, όπως και κάποιες που με χάλασαν άσχημα (όπως πχ. η σονάτα No.10 του Mozart). Ανάμενομενο μάλλον, αφού πράγματι του πάει πολύ το μεταρομαντικό ιδίωμα, ακριβώς λόγω αυτής της εκκεντρικής σε ορισμένες περιπτώσεις αντίληψής του. Το βίαιο παίξιμο δεν είναι κατ'ανάγκη κακό, αρκεί να υποστηρίζεται από τις μη βίαιες στιγμές, ώστε να μην κουράζει. Αυτό που μ'αρέσει τελικά στον συγκεκριμένο είναι η απίστευτη ευελιξία στα δάχτυλά του, όχι τόσο βιρτουοζικά, στο να πιάσει τρελές ταχύτητες ή.. "too many notes" που έλεγε κι ο μακαρίτης, αλλά στο να μπορεί μέσα σε μια 10φωνη συγχορδία πραγματικά να τονίζει με διαφορετικό τρόπο την κάθε νότα της... στο παίξιμό του αναδεικνύονται αρμονικά και μελωδικά σχήματα που δεν είχα παρατηρήσει ποτέ ξανά.
Φυσικά, η μουσική είναι πάνω απ'όλα γούστα, ο καθένας μας τη βρίσκει διαφορετικά, και εκτός κραυγαλέων εξαιρεσεων, σωστό και λάθος δεν υπάρχει... οπότε σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου, και για το ότι μου γνώρισες μια πιανίστα που μου άρεσε, και θα την ψάξω παραπάνω, αλλά γνώμη ακόμα δε μου άλλαξες

(οχι ακόμα τουλάχιστον, ωστόσο επιφυλάσσομαι ν'ακούσω το cd που λες)