Κλασσικός Κινηματογράφος - Framerate / Hz

Μπορεις να πας και στην πολη σου στο Ηράκλειο…
Από ότι βλέπω η αίθουσα 3 ( Odeon Talos) διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό…

Ατύχησες φίλε.
Ηράκλειο = Νέο Ηράκλειο

Κρήτη πήγα μια φορά για διακοπές!
Από τότε ταξιδεύω μόνο με αυτοκίνητο!

Δεν θα πήγαινα ποτέ να δω ταινία σε ψηφιακό κινηματογράφο, που η μηχανή προβολής έχει χαμηλότερη ανάλυση, και πολύ χειρότερο μαύρο από μια αναλογική, όπως της ODEON απλά και μόνο επειδή είναι ψηφιακή!!

Μάλλον δεν διάβασες καλά τα παραπάνω.

Όντως το μαύρο του ψηφιακού προβολέα είναι υποδεέστερο (όπως και το μαύρο του αναλογικού κινηματογράφου, σε σχέση με έναν καλό σύγχρονο προβολέα), αλλά η ανάλυση είναι ουσιαστικά ισοδύναμη, αν όχι καλύτερη. Και δεν υπάρχουν τα προβλήματα της ταλαιπωρημένης κόπιας.

Ο ψηφιακός κινηματογράφος ήρθε για να βελτιώσει τα πραγματα στην κινηματογραφική εικονα και όχι για να τα χαλάσει…
Και φυσικά σε ένα μεγαλο βαθμό τα εχει καταφέρει…
Σημερα πολύ δύσκολα θα ξαναπήγαινα σε μια κινηματογραφική αιθουσα που προβάλει αναλογικά την στιγμη που σε ψηφιακή προβολή η ευκρίνεια και η ομαλή κίνηση σβήνει την θολούρα του αναλογικού τρόπου.

Έτσι απο απορία...δηλαδή για να δούμε τέλεια εικόνα πρέπει να πάμε στην πρεμιέρα που βλέπουν οι ηθοποιοί της ταινίας; :)

Πλάκα πλάκα, υπάρχουν κάποιοι "διάσημοι" κινηματογράφοι στο εξωτερικό...´όπου εαν βρεθούμε να ΠΡΕΠΕΙ να πάμε οπωσδήποτε;

Last edited:
Διάσημος ή απαραίτητης επίσκεψης, σίγουρα όχι, περίεργος όμως, ναι.

Η πιο "κουφή" αίθουσα κινηματογράφου που έχω δει, ήταν στο Bielefeld της Γερμανίας. Εκεί, στο κέντρο της πόλης υπήρχε ένας κινηματογράφος (μπορεί να υπάρχει ακόμα, δεν ξέρω, έχω χρόνια να πάω) που ονομαζόταν Scala. Είχε δύο κεντρικές αίθουσες, στο στυλ του ΑΤΤΙΚΟΝ και άλλες δύο, ιδιαίτερες.

Η μία, ήταν διαρρυθμισμένη σαν μπαρ, με τραπεζάκια, όπου έπινες το ποτό σου με την παρέα σου και έβλεπες ταινία.

Η δεύτερη, που έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμάς τους "βλαμμένους" :D ήταν στο υπόγειο. Ήταν μία μικρή αίθουσα όπου έπαιζαν επαναλήψεις, ταινίες δηλαδή 6-12 μήνες μετά την αρχική προβολή. Το ενδιαφέρον είναι, πως δεν έπαιζαν από φιλμ και η αίθουσα ήταν οπίσθιας προβολής. Πίσω από την οθόνη, υπήρχαν τέσσερις stacked 9ιντσοι βιντεοπροβολείς (διαβάζεις hvoul; ), οι οποίοι τροφοδοτούνταν από αναλογικό ΒΕΤΑ με τετραπλασιαστή.

Και όλα αυτά, το 1990...

Οι αίθουσες της ODEON που υποστηρίζουν ψηφιακή προβολή (2D και 3D) είναι οι εξής:

ODEON STARCITY -> Αίθουσα 6
ODEON KOSMOPOLIS -> Αίθουσα 9
ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ -> Αίθουσα 1
ODEON TALOS -> Αίθουσα 3

Στις συγκεκριμένες αίθουσες έχουν εγκατασταθεί προβολείς Kinoton με αναμορφικούς φακούς. Οι προβολείς τροφοδοτούνται από το σύστημα DOLBY DIGITAL CINEMA (http://www.dolby.com/promo/digitalcinema.html)

Σημειώνεται ότι δε γίνονται όλες οι προβολές ψηφιακά στις συγκεκριμένες αίθουσες. Στο www.i-ticket.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί σχετικά με τις ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους ODEON. Εάν οι τελευταίες έχουν σημανθεί με την ένδειξη "ΨΗΦ" ή "3D" σημαίνει ότι προβάλλονται ψηφιακά ή ψηφιακά τρισδιάστατα αντίστοιχα.

http://www.myfilm.gr/modules.php?name=News&file=print&sid=3432

Last edited:
Φιλε Paul, σου ειχα ξαναζητησει, μιας που εισαι προφανως σχετιζομενος με την ODEON, να διοργανωσουμε μια ψηφιακη προβολη ειδικα για τα μελη του Avclub.
Αν ειναι δυνατον, στειλε μου με pm τα στοιχεια σου να το κανονισουμε.
Πιστευω οτι ειναι κατι που θα ενδιαφερει πολυ κοσμο...

Ακρατου Ταφου Σιωπη... (οπως αναμενοταν)..:smileJap:

Καλη η viral διαφημιση, αλλα αφου γινεται, καλο θα ηταν να συνοδευεται και απο καποιου ειδους προσφορα προς τους διαφημιζομενους (πχ διοργανωση μιας προβολης στην περιπτωση της ODEON)..
Sorry for the off-topic.

Σιωπή διότι η μόνη σχέση που έχω με την ODEON είναι ότι παρακολουθώ ταινίες στους κινηματογράφους της, συνεπώς είμαι πελάτης της. Μου αρέσει πολύ ο κινηματογράφος και οι νέες τεχνολογίες. Τις πληροφορίες που αναφέρω τις έχω βρει ψάχνοντας στο internet.

Κοιταξε φιλε, καλο ειναι να μην υποτιμας την νοημοσυνη μας..
Απο τα 15 μηνυματα σου, τα 12 αναφερονται στην ODEON!
Μην με βαλεις τωρα να τα παραθεσω ενα-ενα.. ;)

ΥΓ. Δεν εχουμε κανενα προβλημα με το να γραφουν εδω μεσα ανθρωποι που σχετιζονται με εταιριες του χωρου. Απλα, επιζητουμε ειλικρινεις σχεσεις με αυτους..