Κλέφτες και αρματωλοί

Γειτονας εβαλε καμερες και μεσω ιντερνετ παρακολουθουσε τους κλεφτες να του αδειαζουν το εξοχικο. Πηρε τηλ σε τοπικο γειτονα αλλα δεν τολμησε να παει ο ανθρωπος, κι ωσπου να φθασει η αστυνομια... Νομιζω ομως οτι αυτο (καμερες + ασυρμ. ιντερνετ +σειρηνα) ειναι η μονη λυση. Κι αυτα ομως κοβονται!
Στο μεταξυ, κι εγω φοβαμαι να παω στο εξοχικο, μετα απο μια ανοιξιατικη "επισκεψη" στο αυτ/το, στην αυλη, παρ´ολο που ηξεραν οτι ειμασταν διπλα και επανω!

Βάλε στο κασετόφωνο (υπάρχουν άραγε ακόμα?) ένα σκύλο να γαβγίζει δυνατά. Δεν παίζει να μπει κανείς μέσα.

2010161513688537263913548072999k8J70005436HX0106xy.jpg

Ένα πραγματάκι που με έσωσε κάπως από τις συχνές παραβιάσεις σε μια αποθήκη που έχω είναι συγκεκριμένα ατσάλινα λουκέτα χειροποίητα τα οποία επειδή δεν τα άνοιξαν ποτέ έριξαν τις πόρτες με φορτηγό,τα λουκέτα όμως στο ύψος τους.Σου φτιάχνει κλειδαριά ή λουκέτο και σου δίνει κωδικό,αν τον χάσεις δεν σου βγάζει αντικλέιδι ούτε με σφαίρες.Επίσης το καλό είναι ότι μπορείς να ανοίγεις όσους αφαλούς και λουκέτα θέλεις με ένα κλειδί μόνο.

Εννοείται ότι εάν είναι να κάνει κανείς τόση φασαρία, να ρίχνει τοίχους κλπ, όλα ανοίγονται. Αντί για σίδερα, αντιστοίχως αδιαπέραστο μου φαίνεται πως είναι και το βαρύ τρίπλεξ τζάμι. Εάν βάλεις πχ 6+6mm, δεν πέφτει ούτε με βαριά (βέβαια με το αντίστοιχο κούφωμα να το συγκρατεί). Εννοείται πως θα ραγίσει, θα γίνει ζημιά, αλλά δεν μπορείς να περάσεις μέσα από τέτοιο πράγμα. Τουλάχιστον όχι χωρίς θα κάνεις τρελό σαματά.