Κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Εμένα .. Πρώτος όροφος γαρ.. (οχι οτι τα ρετιρέ ειναι στο απυρόβλητο..)

παθών εγώ , μάλιστα είχα φάει το urban legend που έλεγε άσε τις μπαλκονόπορτες στην ανάκληση δεν ανοίγουν τόσο εύκολα όσο κλειστές :violent-smiley-030:
θα μου πεις και ο γείτονας που είχε κατεβασμένα παντζούρια και κλειστές μπαλκονόπορτες πως μπήκαν ?
3 σπίτια πρώτου ορόφου σε 15 λεπτά ( τόσο ήμασταν εμείς εκτός σπιτιού την συγκεκριμένη μέρα )

η ζημιά που έγινε στο πλαστικό κούφωμα ήταν πολύ μικρη , όταν δε είπα στην κατασκευάστρια εταιρία καλά υποτίθεται τα πήραμε για αδιάρρηκτα ,δεν απάντησαν -bye-

Last edited:
μήπως μία καλή ιδέα είναι και α υτό ή κάτι ανάλογο;

http://www.diamandino.gr/%CE%B1%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC-diamandino.html

και εννοώ οπωσδήποτε σε συνδυασμό με μία καλή κλειδαριά.

Το σκεπτικό είναι ότι ο διαρρήκτης θα παλέψει να ανοίξει την κανονική κλειδαριά, και αν τα καταφέρει, θα έρθει αντιμέτωπος με κάτι που δε βλέπει τι είναι, ίσως και σύρτης χειροκίνητος, δεν ξέρω πόσοι θα συνέχιζαν την προσπάθεια

Δεν μας σώζει τίποτα.Μόλις αντικατέστησα την παλιά κλειδαριά με καινούρια και αμέσως μετά είδα ένα σκασμό βιντεο στο youtube για το πως τις ανοίγουν σε 3 λεπτά αθόρυβα.

Re: Απάντηση: Κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Δεν μας σώζει τίποτα.Μόλις αντικατέστησα την παλιά κλειδαριά με καινούρια και αμέσως μετά είδα ένα σκασμό βιντεο στο youtube για το πως τις ανοίγουν σε 3 λεπτά αθόρυβα.

μιλάς για βίντεο για κάποια συγκεκριμένη ή γενικά; από ότι βλέπω δεν είναι όλες το ίδιο

και τελειώνοντας εδώ , θα ήθελα να πω τι αποκόμισα τις τελευταίες μέρες μετά πό εκτεταμμένο ψάξιμο στο ίντερντε και μετά από επισκέψεις σε κλειδαράδες (μιας και ψάχνω να αλλάξω την παλιά κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου που έχω σπίτι μου)

- υπάρχουν διάφορες μέθοδοι να ανοίξει κανείς μία κλειδαριά πέρα από το να τη σπάσει (και εφόσον δεν έχει αντικλείδι)

- κάθε κλειδαριά είναι περισσότερο ή λιγότερο ευάλωτη σε κάθε μία από τις μεθόδους αυτές

- οι καλύτερες από τις κλειδαριές προσφέρουν πλήρη προστασία σε ορισμένες από τις μεθόδους αυτές

- ακόμη και όσες είναι ευάλωτες σε μία μέθοδο, δεν είναι όλες το ίδιο εύκολες, μπορεί πχ να είναι δύο κλειδαριές ευάλωτες στο picking αλλά στη μία να γίνεται σε λίγο χρόνο και με εύκολα να βρεθεί εργαλείο και στην άλλη να θέλει χρόνο, μεγάλη εμπειρία και πολύ εξειδικευμενο και δύσκολα να βρεθεί εργαλείο

- υπάρχουν ανάλογα εργαλεία σχεδόν για τα πάντα, για ορισμένες κλειδαριές θέλουν πολύ εμπειρία στη χρήση για άλλες είναι παιχνιδάκι, άλα εργαλεία είναι διαθέσιμα σε επαγγελματίες του είδους (κλειδαράδες) και άλλα μόνο σε κυβερνητικές υπηρεσίες (και πιο δύσκολο να διαρρεύσουν)

- υπάρχει πολύ ανάλογο υλικό και πληροφορία ατο ίντερνετ σε κοινή θέα (και φαντάσου τι γίνεται "πιο βαθιά")

- σύμφωνα με τα παραπάνω, από δύο ισοδύναμες σε δυσκολία να ανοίξουν κλειδαριές, θα ήταν καλύτερο -θεωρητικά πάντα - να έχουμε αυτήν που έχει κυκλοφορήσει λιγότερο

- οι περισσότεροι κλειδαράδες προωθούν αυτό που θέλουν να διώξουν ή έχει περισσότερο κέρδος, κανείς ααπό όσους πήγα δεν με κατατόπισε στις επιλογές που έχω και τι προσφέρουν

- και τέλος, αν βάλει κάποιος στοίχημα αν μπορεί να μπει σπίτι σου, το σίγουρο είναι ότι θα τα καταφέρει, αλλά στο 99,9% των περιπτώσεων θα προτιμήσει το πιο εύκολο θύμα

Last edited:

και οι omega plus Πάντως δεν αντέχουν...

Νομίζω το θυμάμαι το video, είναι ψεύτικο και κυκλοφορεί χρόνια.

Τα σχόλια τα έχω δει απο κάτω, είναι διφορούμενα...(του 2010 είναι το βίντεο αν θυμάμαι καλά)

Βέβαια, έχω βρει και λινκ όπου πωλείται μηχάνημα made in Bulgaria παρακαλώ που ανοίγει τις omega το οποίο προφανώς θα απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες κλειδαράδες αλλά ως γνωστό όλα είναι σχετικά....

Τα σχόλια τα έχω δει απο κάτω, είναι διφορούμενα...(του 2010 είναι το βίντεο αν θυμάμαι καλά)

Βέβαια, έχω βρει και λινκ όπου πωλείται μηχάνημα made in Bulgaria παρακαλώ που ανοίγει τις omega το οποίο προφανώς θα απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες κλειδαράδες αλλά ως γνωστό όλα είναι σχετικά....

Δεν τον ξέρω τον τύπο στην Βουλγαρία που αναφέρεις. Σίγουρα αναρωτιέμαι τι αφήνει πίσω του ως πειστήρια διάρηξης το εργαλείο του, πόση φασαρία κάνει, πόσο χρόνο θέλει, αν είναι για ξεκλείδωτες μόνο κ.α.
Γενικά σε διεθνείς συναντήσεις κλειδαράδων, γίνονται επιδείξεις και μαθήματα για διαφόρους τύπους κλειδαριών.
Οπότε συνήθως εάν κάτι πάει πολύ στραβά το γνωρίζουμε όλοι.
Πολύ στραβά = να μην αφήνει πειστήρια , να είναι αθόρυβο και να είναι και γρήγορο.

Εγώ ακόμα κείτομαι πάντως το πότε θα πάω σε ηλεκτρονική κλειδαριά

Ένα πρόσφατο συγκριτικό του wired http://www.wired.com/2013/06/smart-locks/ δείχνει κάποιες πιθανές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει η βιομηχανία. Βέβαια οι trendy αυτές συσκευές δεν είναι ακριβώς ελεγμένες από αρκετούς κλειδαράδες.

Και φυσικά οι παλιότερες ηλεκτρονικές κλειδαριές που συναντάμε σε ξενοδοχεία παντού έχουν βγάλει πολλά προβλήματα λ.χ. από παλιότερα περιστατικά
http://www.wired.com/2013/08/kwikset-smarkey-lock-vulns/
http://abcnews.go.com/US/faulty-hotel-locks-demonstrated-abc-news-report/story?id=17531528

Οπότε στην ουσία θα περιμένω. Καθώς είμαι και παράξενος και σίγουρα θα θέλω ανοιχτό πρότυπα, ανεξάρτητους ελέγχους κ.ο.κ. ότι ακριβώς θα ήθελα και από ένα σύστημα κρυπτογράφησης δηλαδή – να είναι ξεκάθαρο το πώς λειτουργεί και να μην υπάρχουν απορίες σε επιστήμονες και ειδήμονες του κλάδου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τιποτα δεν αφήνει, έχει και βίντεο στο site

θα το ψάξω όταν βρω χρόνο, δεν είναι στις προτεραιότητες μου για σήμερα.
Αλλά να σου πω την αλήθεια ακόμα και να είναι όλα τόσο απλά,
Το ερώτημα παραμένει, τότε ποια είναι η επομένη κλειδαριά που θα πρότεινε κάποιος ως ασφαλή ?

Το να πούμε ότι δεν έχουμε να προτείνουμε καμιά – δεν είναι λογικό
Και αναγκαστικά βάση ρίσκου θα υπολογίσουμε ότι είναι καλύτερο
Τέλειο δεν υπάρχει σίγουρα

Το δεδομένο είναι οτι ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει.
Απλά αναφέρω το οτι και οι omega δεν αντέχουν επειδή κι εγω είμαι στο ψάξιμο για να αλλάξω κλειδαριά και πήγαινα καρφωτός για omega+

Το δεδομένο είναι οτι ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει.
Απλά αναφέρω το οτι και οι omega δεν αντέχουν επειδή κι εγω είμαι στο ψάξιμο για να αλλάξω κλειδαριά και πήγαινα καρφωτός για omega+

Αν έχεις εξώπορτα πολυκατοικίας
Επέλεξε άλλη καλή για έξω άλλη καλή για το διαμέρισμα, να πρέπει ο άλλος να ξέρει περισσότερα κόλπα
Γενικά καλό ψάξιμο και θα δεις ότι οι επιλογές δεν είναι και τόσες πολλές τελικά

Απο έρευνα που είχα κάνει η Omega Plus σε συνδυασμό με ροζέτα ασφαλειας και πλάκα μαγγανίου θεωρείται απαραβίαστη και δεν ανοίγει χωρίς να διαλυθεί η πόρτα.
Υπάρχει ένα βίντεο στο youtube που δείχνει και καλά διάρρηξη της αλλά είναι μούφα καθώς έχει αφαιρεθεί ο εσωτερικός μηχανισμός.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι αν με κάποιο τρόπο καταφέρεις να χάσεις τα κλειδιά (5+1 είναι νομίζω) η τα ξεχάσεις απο μέσα, πας για νέα πόρτα καθώς δεν μπορεί να την ανοίξει κλειδαράς χωρίς να σου την αχρηστέψει.

Μιας και σήμερα προχώρησα κι εγώ σε αντικατάσταση της κλειδαριάς στην θωρακισμένη πόρτα της εισόδου του διαμερίσματός μου, ας πω τι αποκόμισα από τις συζητήσεις με τους επαγγελματίες του χώρου.

Εκτός από το κατάστημα που είχα αγοράσει την θωρακισμένη πόρτα, ρώτησα ακόμη σε άλλα δύο. Ομολογώ πως ενώ πήγα με φόρα για Omega Plus, και οι τρεις μου την έκοψαν.

Το βασικό επιχείρημά τους ήταν πως πλέον οι Omega είναι ξεπερασμένες μιας και πρόκειται ουσιαστικά για μοντέλο κλειδαριάς του 2005, ενώ δεν επιδέχονται και καμία αναβάθμιση (αλλαγή οφαλού, κλειδιών κ.λ.π.) όπως οι νέες. Μάλιστα και στους τρεις οι Omega Plus είχαν την χαμηλότερη τιμή. Οι δύο μου είπαν 220 ευρώ με την τοποθέτηση, και το κατάστημα που είχα αγοράσει την πόρτα μου την άφηνε στα 200 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και τοποθέτησης).

Στα δύο καταστήματα μου πρότειναν σαν κορυφαίο μοντέλο αυτήν της Γερμανικής DOM, με τιμή αν θυμάμαι καλά στα 450 ευρώ:

http://www.dom-sicherheitstechnik.com/DOM-diamant.668.0.html

Ακολούθως το αμέσως επόμενο μοντέλο της ίδιας εταιρείας, αυτό, στα 320 ευρώ:

http://www.dom-sicherheitstechnik.com/DOM-ix-Saturn.667.0.html

Ο τρίτος μου πρότεινε μια Ιταλική Mottura στα 250 ευρώ.

http://www.siamo.gr/487/giati-oi-kleidaries-mottura-einai-oi-pio-aksiopistes

Κατέληξα να τοποθετήσω την DOM ix Saturn, αφού μου έκοψαν 20 ευρώ απ' την αρχική τιμή, στα 300 ευρώ με την τοποθέτηση.

Το κλειδί είναι αυτής της μορφής, με εγκοπές και στις τέσσερις πλευρές του:

sicherheitszylinder-dom.jpg

Παραδίδονται 3 κλειδιά σε σφραγισμένο (με κάποιου είδους ταινία ασφαλείας) από την εταιρεία κουτί, το οποίο μου έδωσαν να αποσφραγίσω εγώ. Μέσα στο κουτί υπάρχουν 3 κλειδιά, και μία κάρτα η οποία αναγράφει έναν κωδικό, και είναι απαραίτητη για να βγάλεις νέο κλειδί. Νέο κλειδί βγαίνει μόνο απ' τον dealer της εταιρείας και 2-3 εξουσιοδοτημένα καταστήματα ακόμη.

8fce25b204bd32b23510565925c86e6e.jpg

Η τοποθέτηση διήρκεσε περίπου 1 ώρα, αφού χρειάστηκε να βγει η μέσα πλάτη της πόρτας, και να γίνουν κάποια κοψίματα με τροχό στην λαμαρίνα.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του τεχνικού, η κλειδαριά έχει όλες εκείνες τις σύγχρονες προστασίες από σπάσιμο, διάτρηση, αντιγραφή κλειδιών κ.λ.π. και πως ακόμη και οι κλειδαράδες για να την ανοίξουν χωρίς το κλειδί θα πρέπει να την καταστρέψουν.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
το πόσο παλιό είναι το μοντέλο δεν είναι απόλυτο κριτήριο,

απόδειξη ότι η καλύτερη κλειδαριά της DOM είναι πολύ παλαιότερη από φθηνότερα και με λιγότερη προστασία μοντέλα της ίδιας εταιρείας

επίσης ο κάθε κλειδαράς λέει τα δικά του, όποιος θέλει ας κάνει εκτεταμένο ψάξιμο στο ίντερνετ, και πάντα διαβάζοντας με επιφύλαξη και κρίνοντας μόνος του και σχόλια για κλειδαριές που ανοίγουν αμέσως και για απαραβίαστες