Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Δεν διάβασα όλες τις αναφορές για όλα τα θέματα. Ξέρω ότι η ΕΡΤ ήταν προβληματικός οργανισμός. Και οι φυλακές είναι. Δεν είδες τι αποδράσεις έγιναν τους τελευταίους μήνες; Προτείνω λοιπόν να κλείσουμε όλες τις φυλακές της χώρας, να αφήσουμε ελεύθερους όλους τους κρατουμένους, να τις αναδιοργανώσουμε και αφού λύσουμε όλα τα προβλήματά τους και τις επανιδρύσουμε σε υγιείς βάσεις, να ξαναπιάσουμε τους καταδίκους και να τους κλείσουμε στα κελιά τους.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μου τα λες αυτά, αν διάβαζες όσα γράφω θα έβλεπες ότι είμαι κάθετα αντίθετος με αυτό που έγινε χθες...

Δεν διάβασα όλες τις αναφορές για όλα τα θέματα. Ξέρω ότι η ΕΡΤ ήταν προβληματικός οργανισμός. Και οι φυλακές είναι. Δεν είδες τι αποδράσεις έγιναν τους τελευταίους μήνες; Προτείνω λοιπόν να κλείσουμε όλες τις φυλακές της χώρας, να αφήσουμε ελεύθερους όλους τους κρατουμένους, να τις αναδιοργανώσουμε και αφού λύσουμε όλα τα προβλήματά τους και τις επανιδρύσουμε σε υγιείς βάσεις, να ξαναπιάσουμε τους καταδίκους και να τους κλείσουμε στα κελιά τους.

:grinning-smiley-043

Ωραιος!!!

καλησπερα και απο μενα,βαζω τo c11 απο παρνηθα και δειχνει μαυρο με λιγα χιονια τι κανω λαθος?

Δεν καταλαβαίνω γιατί μου τα λες αυτά, αν διάβαζες όσα γράφω θα έβλεπες ότι είμαι κάθετα αντίθετος με αυτό που έγινε χθες...

Συγγνώμη, είμαι λίγο συγκινησιακά φορτισμένος και δεν έχω το χρόνο να διαβάσω όλα τα ποστ. Νιώθω σα να έχω χάσει συγγενή μου και στην κηδεία κάποιος απαριθμεί τα ελλατώματά του. Ξέρω ότι θα έπρεπε να απευθυνθώ σε άλλο μέλος, αλλά φοβάμαι μην παρεκτραπώ και δε θέλω.

ΕΡΤ: Ώρα Μηδέν
Ένα μίνι ντοκιμαντέρ για τις στιγμές που ακολούθησαν μετά την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση, στις 11 Ιουνίου 2013.
Δημοσιογραφική επιμέλεια & παραγωγή: Σωτήρης Μπέκας - Σταύρος Συμεωνίδη

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Συγγνώμη, είμαι λίγο συγκινησιακά φορτισμένος και δεν έχω το χρόνο να διαβάσω όλα τα ποστ. Νιώθω σα να έχω χάσει συγγενή μου...

Κάπως έτσι ήμουν κι εγώ χθες, ειδικά τη στιγμή που ο Παπάρογλου (Κεδίκογλου) έβγαζε χουντικό διάγγελμα με τις μ@λ@κιες του... :furious3:

Από την ιστοσελίδα του Σίμου Κεδίκογλου στις 18/11/2011

www.kedikoglou.gr/δελτια-τυπου/223-δηλώσεις-σχετικά-με-τις-αποφάσεις-της-κυβέρνησης-για-την-ετ1.html

Δημιουργήθηκε στις 18 Νοέμβριος 2011

Δηλώσεις σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ΕΤ1

«Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωσή της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Ευβοίας, τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επεσήμανε ότι οι αλλαγές που προσπαθεί να φέρει ο κ. Μόσιαλος είναι στην τελείως λάθος κατεύθυνση.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν καταθέσει τις θέσεις και την αναλυτική πρόταση της Ν.Δ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν κατανοεί το όφελος από το κλείσιμο της ΕΤ1 , από την κατάργηση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και κυρίως δεν καταλαβαίνει τη λογική του κλεισίματος των συχνοτήτων ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταπάτησής τους από ξένα τηλεοπτικά κανάλια.

Όπως τόνισε κλείνουν συχνότητες, απολύονται εργαζόμενοι και απαξιώνεται η δημόσια περιουσία τη στιγμή που θα μπορούσε το υπάρχον δυναμικό να αξιοποιηθεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την ΕΡΤ, αλλά και για την ελληνική οικονομία. «Πιστεύουμε- είπε- στο δυναμικό της ΕΡΤ, πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και να παίξει αναπτυξιακό ρόλο και να χρησιμοποιηθούν τα δορυφορικά προγράμματα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΡΤ μπορεί να είναι πλεονασματική, οικονομικά ανεξάρτητη και να πληροί τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ο Έλληνας πολίτη. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε στο πλευρό σας».

Τέλος, ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα στον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι όσον αφορά στο σκάνδαλο που έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη μεταφορά και διανομή του δορυφορικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης δίνουν πέντε δευτερόλεπτα στην επιχειρηματολογία του βουλευτή και μισή ώρα στην επιχειρηματολογία ενός υπαλλήλου.

Και εδώ ακούστε τον και δείτε τον τι δήλωνε τότε

http://topontiki.gr/article/54216/T...lou-otan-itan-antipoliteusi-gia-tin-ERT-video

BMkDbakCcAAQois.jpg:large

Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Αν μου επιτραπεί μια σύγκριση (απολυτως άστοχη σύγκριση, αλλα θα την κάνω μιας και συζητάμε) μεταξύ Ελλάδος και Σουηδίας. Εδώ υπάρχουν τα κρατικά κανάλια Sveriges Television (SVT) για τα οποία, κάθε σπίτι το οποιο διαθέτει τν ή υπολογιστή πρεπει να πληρώσει ένα τελος, 230ευρω/ετος. Αναλογικά ειναι ο ίδιος λόγος σχετικά με τον κατώτατο μισθό εδω. Απο άποψη περιεχομένου, είναι ό,τι κατώτερο και αθλιο μπορει να εκπέμπει ένα κανάλι. Ειναι τουλάχιστον αστείο να συζητάμε πως για το κλεισιμο της ΕΡΤ συντρέχουν οικονομικοί λόγοι.
Kάτι ανάλογο ισχύει και στην Ιταλία.

Mάπα είναι φίλε... Τά έχει ένας φίλος μου στη Θεσσαλονίκη και προσπαθεί να τα σπρώξει....:p

Σύμφωνα με αυτά που ξοδεύονται είναι λίγα το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό αλλά το κατά πόσο ισχύει το συγκεκριμένο νουμερο

"Η αμοιβή μου, καθαρές αποδοχές 2.650 ευρώ μηνιαίως (ήτοι 3800 μεικτά), ορίζεται από το συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την ΕΡΤ για 12 μήνες και περιλαμβάνει την εργασία μου για:

- Μένουμε Ελλάδα: καθημερινή δίωρη ζωντανή εκπομπή (συμπαρουσίαση/σύνταξη/γυρίσματα τα ΣΚ)

- Ποδήλατο Παντού: αρχισυνταξία κ συμπαρουσίαση νέας εβδομαδιαίας εκπομπής

- Μονά Ζυγά: συμπαρουσίαση για 3 εκπομπές

- Εργασία όλα τα ΣΚ για περίοδο 8 μηνών.

Φιλικά
Γιώργος Αμυράς"

http://www.blog.gr/article.php?id=19573&category_id=2

.... και για το "δαρμένος" > «Οι αμοιβές στην τηλεόραση έπρεπε να μειωθούν»
http://www.gossip-tv.gr/Media/story...Oi-amoives-stin-tileorasi-eprepe-na-meiothoyn

Όταν αποφασίσει τελικά ο Αμυράς τι έπαιρνε ας μας το πεί
:ADFADF1::BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.media&id=25181

Όχι στο «μαύρο» Μαρία Χούκλη

Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν πρωτακούστηκε ότι θα εξορθολογιστεί το δημόσιο και θα κλείσουν οργανισμοί άνευ αντικειμένου, έχουν περάσει τριάμισυ χρόνια. 44 ολόκληροι μήνες! Ακόμη και τώρα που μιλάμε με φόντο το απεχθές “μαύρο” στις οθόνες μας εκεί όπου υπήρχαν τα κανάλια της ΕΡΤ, οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί που πέρασαν από τις αρμόδιες καρέκλες δεν μπόρεσαν (;) να κλείσουν ούτε έναν οργανισμό: ούτε καν τον Οργανισμό Κωπαϊδας, ούτε το Εθνικό Κέντρο Μελετών Θ.Κολοκοτρώνης, ούτε έστω τη Διεθνή Εταιρεία Ελευθερίας(!)

Και κατεβάζουν τους διακόπτες της Δημοσιας Ραδιοτηλεόρασης, εν μια νυκτί -χωρίς να προηγηθεί καμμία σοβαρή διαβούλευση με τους εργαζομένους της- με ύφος και με τρόπο που σοκάρουν για τον κυνισμό, την υποκρισία και το κατάφωρο δημοκρατικό τους έλλειμμα. Υποκριτικοί όμως είναι και οι κοπετοί, πολλών από όσους έσπευσαν να συμπρασταθούν στους κεραυνοβολημένους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Συμπολιτευομένων και αντιπολιτευομένων, συνδικολογούντων και media-φωνασκούντων. Μέχρι χθές την μεταχειρίζονταν σαν σάκο του μποξ και τωρα “κλαίνε” μπροστά στις κάμερες και στα μικρόφωνα γιατί εχασαν τον βολικό εχθρό.

Νομίζω, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εντός ή εκτός Ραδιομεγάρου που να μην συμφωνεί ότι η ΕΡΤ χρειάζεται αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό, με αξιοκρατία και σεβασμό στον ρόλο της. Αλλά γιατί πρέπει να γίνει με φωτιά και τσεκούρι; Διάβασα με προσοχή το νέο σχεδιο για την ΝΕΡΙΤ (γελοίο όνομα) και αναρωτιέμαι γιατί όλα όσα προβλέπει δεν μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή με ανοιχτή την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση; Η ΕΡΤ είναι κάτι περισσότερο από το σύνολο των ανθρώπων της και των εγκαταστάσεών της, των προβλημάτων και των δυνατοτήτων της. Θα διανοείτο κανείς να κλείσει την Επιχείρηση Ύδρευσης για να την αναδιατάξει; Δεν είναι αργά να ανακρούσει πρύμναν η κυβέρνηση και να διορθώσει το λάθος της. Της δινεται η χρυσή ευκαιρία για ένα αληθινό success story...

ΥΣ. Το ίδιο -κατ'αναλογία- πράττει και η ΕΣΗΕΑ με τις 24ωρες απεργίες που κήρυξε στα άλλα ΜΜΕ. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι.

Re: Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης και λόγω ειδικότητας (μέσα ενημέρωσης) γνωρίζω πολύ καλά κυρίως τα ραδιοφωνικά της ΕΡΑ και λιγότερο καλά τα τηλεοπτικά της ΕΡΤ. Κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα. Δεν ήταν παντού καλή ή κακή η κατάσταση τα περιφερειακά ραδιόφωνα. Σε άλλα υπήρχε μια νωθρότητα και σε άλλα (π.χ. ΕΡΑ Κοζάνης, ΕΡΑ Καβάλας) ήτα τόσο καλά που είχαν εξοντώσει τον -ιδιωτικό- ραδιοφωνικό ανταγωνισμό. Η ΕΤ3 είχε εκπομπές καλές (όπως ο Καιρός, η Σινεμανία, η Κυριακή στο χωριό) που είχαν επίπεδο πολύ καλύτερο από τις αντίστοιχες εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών.

Κι όμως, όπως παντού επελέγη το οριζόντιο σφάξιμο. Δεν κράτησαν, όπως σε καμιά άλλη περίπτωση, τα καλά στοιχεία και να κοιτάξουν να ξεκαθαρίσουν με τα λιγότερο καλά ή με τα κακά. Ξαφνικός θάνατος σε όλους, και στα βύσματα, και στους υψηλόμισθους, που πλέον δεν ήταν πολλοί, αλλά και για όλους τους άλλους που έκαναν σωστά τη δουλειά τους και τη βάρδια τους. Κανένα κριτήριο, ισοπέδωση προς τα κάτω.

Και φυσικά η υπόθεση κλείνω την ΕΡΑ/ΕΡΤ είναι ακόμα παραβίαση του συντάγματος. Τί άλλο να πω....

Re: Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Και προσωπικά προς τον Αλέξη:

Αλήθεια .... μπορείς να μας πεις πού είναι η αξιοκρατία στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης; Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί έχουν προσληφθεί με συγκεκριμένα κριτήρια; Με συγκεκριμένες αδιάβλητες διαδικασίες; ΟΙ διευθυντές των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης πληρούν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια για να κατέχουν τις θέσεις τους ;

Αν το επιχείρημα που θα επικαλεστείς είναι ότι αυτά τα κανάλια δεν τα πληρώνεις, απλά θα σου πω ότι κάνεις λάθος, αφού δεν καταβάλουν τις νόμιμες υποχρεώσεις τους, επομένως αυτές επιβαρύνουν το κράτος, άρα κι εμένα και εσένα κι όλους έμμεσα.

"Η αμοιβή μου, καθαρές αποδοχές 2.650 ευρώ μηνιαίως (ήτοι 3800 μεικτά), ορίζεται από το συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την ΕΡΤ για 12 μήνες και περιλαμβάνει την εργασία μου για:

- Μένουμε Ελλάδα: καθημερινή δίωρη ζωντανή εκπομπή (συμπαρουσίαση/σύνταξη/γυρίσματα τα ΣΚ)

- Ποδήλατο Παντού: αρχισυνταξία κ συμπαρουσίαση νέας εβδομαδιαίας εκπομπής

- Μονά Ζυγά: συμπαρουσίαση για 3 εκπομπές

- Εργασία όλα τα ΣΚ για περίοδο 8 μηνών.

Φιλικά
Γιώργος Αμυράς"

http://www.blog.gr/article.php?id=19573&category_id=2

.... και για το "δαρμένος" > «Οι αμοιβές στην τηλεόραση έπρεπε να μειωθούν»
http://www.gossip-tv.gr/Media/story...Oi-amoives-stin-tileorasi-eprepe-na-meiothoyn

Όταν αποφασίσει τελικά ο Αμυράς τι έπαιρνε ας μας το πεί
:ADFADF1::BDGBGDB55:

Στη μία περίπτωση ήταν 21.500 το χρόνο, στην άλλη περίπτωση 31.500. Προφανώς δε θυμάται σωστά (εσύ θυμάσαι τι λεφτά έπαιρνες παραπρόπερσι;) Σε καμμία των περιπτώσεων δεν είναι ιλιγγιώδες ποσό, με τίποτα δε συμβιβάζεται με τα ποσά που διακινεί το fimotro.
Πάντως ο Πρετεντέρης έχει οικογενειακό εισόδημα 750.000 ευρώ το χρόνο. Άξιος ο μισθός του; Και μη μου πεις ότι δεν τον πληρώνεις εσύ το μισθό του...