Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Ο παπανδρέου πέρασε στην ιστορία....τώρα έχουμε νέο αίμα :laugh:

Μάλλον δεν διάβασες την τελευταία του ανακοίνωση!!

Όποιος κατορθώσει και δώσει το χρυσό μετάλλιο στους 2, του βγάζω το καπέλο.

Τί νόημα έχει μια 48ρη της ΕΣΗΕΑ αύριο ? Τώρα που πρέπει να βγάλουν τους υπουργούς και τους βουλευτές και να τους κάνουν με τα κρεμμυδάκια,τί μου την κάνουν την απεργία ?
902, Στο Κόκκινο και Flash εξαιρούνται και τίθενται στη διάθεση των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Ποιοι περίμενες όμως να κάνουν με τα κρεμμυδάκια τους υπουργούς και τους βουλευτές; οι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών;

Τί νόημα έχει μια 48ρη της ΕΣΗΕΑ αύριο ? Τώρα που πρέπει να βγάλουν τους υπουργούς και τους βουλευτές και να τους κάνουν με τα κρεμμυδάκια,τί μου την κάνουν την απεργία ?

εχουν λένε πορεία αύριο στο ραδιομέγαρο

προφανώς συμφέρει στα ιδιωτικά να κλείσει η ΕΡΤ... μοιράζεται η διαφημιστική πίτα...

και θα πάρουν και εμπειρότατο προσωπικό με 3 και 60.

Κατά τα άλλα ο σύλβιο εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Είναι σαν τους πολιτικούς που καταδικάζουν την βία και τους προέδρους των ομάδων που καταδικάζουν τον χουλιγκανισμό.

902, Στο Κόκκινο και Flash εξαιρούνται και τίθενται στη διάθεση των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Ποιοι περίμενες όμως να κάνουν με τα κρεμμυδάκια τους υπουργούς και τους βουλευτές; οι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών;

Με τα κρεμμυδάκια ίσως όχι,σίγουρα όμως θα αντιδράσουν πιο έντονα,γιατί άμα ακουμπουν το συνάφι σου-και ειδικά αυτό των δημοσιογράφων- τότε όλοι ξυπνούνε

Re: Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Μάλλον δεν διάβασες την τελευταία του ανακοίνωση!!

Η αλήθεια είναι,πως όχι...αισθάνομαι πολλύ μικρός για να ασχοληθώ με τέτοιες διάνοιες :flipout:

Πάντως,έχω καταλάβει,ότι οι ξένοι έχουν σε μεγαλύτερη εκτίμηση την ελλάδα,απο τους δικούς μας!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Η αλήθεια είναι,πως όχι...αισθάνομαι πολλύ μικρός για να ασχοληθώ με τέτοιες διάνοιες :flipout:

Πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό και μην ξεχνάς να αναπνέεις κανονικά!!

Σχετικά με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την διακοπή λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η αλήθεια είναι, ότι η ΕΡΤ, έπρεπε να σχεδιαστεί εκ νέου προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες ενημέρωσης και τις απαιτήσεις των Ελλήνων τηλεθεατών και προσθέτως, στις ανάγκες της χώρας και την προβολή της διεθνώς.

Αυτό όμως, απαιτεί σχέδιο και βεβαίως, την αλήθεια προς την Ελληνική κοινωνία και σεβασμό προς τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση με τη σημερινή της απόφαση, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την υποκρισία και την ανευθυνότητα με την οποία πολιτεύτηκε η Νέα Δημοκρατία.

Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ -που παρέλαβε την ΕΡΤ ελλειμματική και την κατέστησε άμεσα πλεονασματική-, επιχείρησε τολμηρές τομές στην ΕΡΤ, η Νέα Δημοκρατία και ο σημερινός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αντέδρασαν με πύρινες δηλώσεις.

Αντί να συμβάλλουν, όπως είχαν χρέος, στην ουσιαστική αλλαγή της ΕΡΤ, υπονόμευσαν την όλη προσπάθεια.

Σήμερα, αντί να ζητούν συγνώμη για την στάση τους και την υποκρισία τους, μιλούν χωρίς αιδώ, για βούληση και τόλμη.

Και βεβαίως, φτάνουν στο σημείο να σπηλώνουν αδικρίτως συνειδήσεις και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Τότε, δεν θέλησαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια, σήμερα, οδηγούν την ΕΡΤ σε κλείσιμο.

Η χώρα χρειάζεται Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, που να υπηρετεί χωρίς σκοπιμότητες το δημόσιο συμφέρον, να λειτουργεί δημοκρατικά και παράλληλα, να αναδεικνύει την σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών, με σεβασμό στους κανόνες της ουσιαστικής ενημέρωσης και της δεοντολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα για το σύνολο της κοινωνίας, όπως και τις ανάγκες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και των ακριτικών περιοχών της χώρας.

Η διασφάλιση αυτής της αποστολής, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δρομολογείται με σχεδιασμούς παρασκηνίου, με στόχους μικροπολιτικούς και βεβαίως, με ενέργειες που επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία".

Κλαυσίγελως...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό και μην ξεχνάς να αναπνέεις κανονικά!!

Κλαυσίγελως...

Ένα έχω να πω.... ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΡΑΡΑΝ.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/20

Ένα έχω να πω.... ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΡΑΡΑΝ.....

Όσο και να το γελάτε, μία είναι η εξήγηση:

Αν δεχτούμε ότι ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος, τότε ο ΓΑΠ ήταν πραγματικά διάνοια!!

Αν δεχτούμε ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος, τότε εμείς είμαστε οι τανταντανταραταταν, φίλε paplomatothiki.

Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Μια χαρά το feed...

ert_feed_zps956e0f72.jpg

Είναι που θα κάλυπταν τα άλλα κανάλια (και στάση να μην είχαν οι τεχνικοί) το τι γίνεται με την Ερτ...

Να γελάσω τώρα ή του χρόνου???

Πάρτε και την ΕΣΗΕΑ αύριο και τουμπεκί... σιγά μη σας έδειχναν και εικόνα από τις διαμαρτυρίες... 5λεπτο και αν ...

Ο κόσμος είναι ακόμα πολύς στην Αγία Παρασκευή, η Μεσογείων κλειστή από την πλατεία της Α.Παρασκευής έως και το φανάρι του Ικα ....

Γιατι ρε παιδια να ξεσπαμε μεταξυ μας ...
... ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΜΑΣ ... ???

Γιατι δεν μπορουμε να κλειδωσουμε τους ΜΑΤατζηδες στα σπιτια τους
και να ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ στην Βουλη ? Δεν θα σφαξουμε κανεναν, εθνοσυνελευση θα κανουμε.
Ο Γιαννης, ο Πανος, η Παπλωματωθηκη, η γιαγια του Βαμβακουλα. Βρειτε ΕΣΕΙΣ ποιον θα
βαλουμε εφορευτη ψηφοφοριας. ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Δεν μπορει να ειναι η πιο αλυτη εξισωση του συμπαντος .... ενα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!
Ναι, καποιοι απο εμας θα πληρωσουν περισσοτερα (γιατι εχουν περισσοτερα) αλλα και καποιοι
αλλοι .... θα εχουν ενα σπιτι ΧΩΡΙΣ κομμενη συνδεση ρευματος (βρεξει-χιονισει). Ουτε 55αρες LED :flute:
oυτε Αcapella Excalibur ηχεια, ουτε ολα αυτα που νομιζουμε οτι ειναι παιδια μας και πρεπει να
τα προστατεψουμε παση θυσια.

Βαλτε τον Γιαννη τον Δημαρα εφορευτη της επιτροπης ψηφισης νεου συνταγματος.
ΒΑΛΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ .... αλλα ..... σας παρακαλω .....
μην τρωτε τις σαρκες σας !!!

(το ξερω .... μιλαω σε τοιχους .... δεν πειραζει ρε παιδια .... δεν πειραζει ..... -bye-)

Έτσι όπως το πάει ο νεοέλληνας σε λίγο καιρό που θα χουμε ψοφήσει όλοι,η μόνη του έγνοια θα είναι αν πεινάει λιγότερο από το διπλανό του. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει κόσμος που συμφωνεί με τη σημερινή κίνηση.
Το μέλλον θα μουτζώσει τον μ........ , ας ελπίσουμε να μην είμαστε όλοι εμείς αυτοί,δέσμιοι στην ίδια μας τη χώρα.
Αύριο όλοι Αγία Παρασκευή, καληνύχτα και κουράγιο σε αυτούς που θα το ξημερώσουν εκεί.

http://www.tvxs.gr

Streaming από ert.gr

Η μέρα -ή μάλλον η νύχτα- είναι μαύρη για τον τύπο, την ενημέρωση και τον πολιτισμό, τη δημοκρατία.

Αλλά το πράγμα πάει πέρ' απ' αυτό. Συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα απόψε. Γράφεται παγκόσμια ιστορία, αρνητικά, αλλά παγκόσμια ιστορία.

Τι θέλω να πω: Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που κλείνει ξαφνικά απλά με κυβερνητική απόφαση εθνικός ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός. Δημιουργείται ένα διεθνές (αρνητικό) προηγούμενο

Εντυπωσιακό όμως είναι και το άλλο: Η ταχύτητα με την οποία γίνεται το κλείσιμο. Σε παλιότερες εποχές για να κλείσει ένας τόσο μεγάλος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός μόνο με κατάληψη του από ένοπλες δυνάμεις γινόταν. Κι' όμως το σήμα έπεσε μέσα σε λίγες ώρες. Πως γίνεται αυτό; Τρία κανάλια με εθνική εμβέλεια, έξη ραδιοφωνικά προγράμματα σε εθνικό δίκτυο, δεκάδες τοπικοί σταθμοί. Δεκάδες πομποί και αναμεταδότες, ψηφιακοί και αναλογικοί, δορυφορική αναμετάδοση με πλήθος feeds, ένα δάσος από γραμμές, οπτικές ίνες κλπ. Πως κλείνουν όλ' αυτά χωρίς να συνεργάζεται το προσωπικό; Κι' όμως φαίνεται ότι συμβαίνει.

Θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι εξ αρχής κατά το σχεδιασμό όλων αυτών των συστημάτων έχει ληφθεί μέριμνα να ελέγχονται τά πάντα από κάποιο κέντρο.

Το γεγονός αυτό που τώρα μόλις αντιλαμβανόμαστε είναι απλά εφιαλτικό. Και όχι μόνο για τη χώρα μας. Σκεφτείτε ότι και η αναμετάδοση του 902 ή του Zoom σταμάτησε, που είναι ιδιωτικά στο κάτω-κάτω, προφανώς με τη βοήθεια τεχνικών της Digea. Πως αλλιώς; Όχι, δεν πέφτει το σήμα ενός τόσο μεγάλου Οργανισμού μόνο με επέμβαση των ΜΑΤ. Χρειάζεται κάτι παραπάνω. Και φαίνεται να υπάρχει λεπτομερής σχεδιασμός από πίσω.

Είναι το πιο εφιαλτικό κομμάτι. Και δίνει ένα φοβερό παράδειγμα και γι' άλλες χώρες στο μέλλον.

Αυτή τη στιγμή μόνο το internet αντιστέκεται. Προσπαθούμε να μαθαίνουμε τα γεγονότα, μ' όποιο τρόπο μπορούμε. Και πολύ φοβάμαι, είμαι σίγουρος δηλαδή, πως τα ιδιωτικά ΜΜΕ τρίβουν τα χέρια τους από χαρά...

Last edited:
Δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου στις 18/11/2011 όταν είχε ανακοινωθεί το σχέδιο Μόσιαλου για την ΕΡΤ

Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωσή της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Ευβοίας, τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της δημόσιας τηλεόρασης. Ο Σίμος Κεδίκογλου, που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επεσήμανε ότι οι αλλαγές που προσπαθεί να φέρει ο κ. Μόσιαλος είναι στην τελείως λάθος κατεύθυνση.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν καταθέσει τις θέσεις και την αναλυτική πρόταση της Ν.Δ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν κατανοεί το όφελος από το κλείσιμο της ΕΤ1 , από την κατάργηση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και κυρίως δεν καταλαβαίνει τη λογική του κλεισίματος των συχνοτήτων ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταπάτησής τους από ξένα τηλεοπτικά κανάλια.

Όπως τόνισε κλείνουν συχνότητες, απολύονται εργαζόμενοι και απαξιώνεται η δημόσια περιουσία τη στιγμή που θα μπορούσε το υπάρχον δυναμικό να αξιοποιηθεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την ΕΡΤ, αλλά και για την ελληνική οικονομία. «Πιστεύουμε- είπε- στο δυναμικό της ΕΡΤ, πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και να παίξει αναπτυξιακό ρόλο και να χρησιμοποιηθούν τα δορυφορικά προγράμματα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Η ΕΡΤ μπορεί να είναι πλεονασματική, οικονομικά ανεξάρτητη και να πληροί τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ο Έλληνας πολίτη. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε στο πλευρό σας».

Τέλος, ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα στον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι όσον αφορά στο σκάνδαλο που έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη μεταφορά και διανομή του δορυφορικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης δίνουν πέντε δευτερόλεπτα στην επιχειρηματολογία του βουλευτή και μισή ώρα στην επιχειρηματολογία ενός υπαλλήλου.

www.parapolitika.gr/ArticleDetails/...-o-Kedikogoy-dyo-chronia-prin-ga-tin-ERT.aspx

Μπράβο ρε παληκάρια , τέτοια συμπαράσταση στους σκληρά εργαζόμενους , χαμηλόμισθους της ΕΡΤ δεν την περίμενα !!! :SFGSFGSF:
Έτσι να τα χώνατε σε όλα τα πράγματα...

Όσοι γουστάρουν να πληρώνουν ΕΡΤ ας κάνουν δήλωση : ''ναι θέλω να πληρώνω μέσω ΔΕΗ την ΕΡΤ ακόμα και ας μην την βλέπω ποτέ'' .
Όχι να πληρώνουμε όλοι την μ@λ... την δικιά τους.
Να δούμε πόσοι από όλους εσάς που και καλά σας κόπτει για τους 2500 άνεργους θα πείτε ναι θέλω να πληρώνω !

Φτάνει πια , the party is over !

Δεν γουστάρω ρε παιδί μου να χρυσοπληρώνω ντε και καλά για το απολύτως τίποτα 2500 πασόκους , ψευτοαριστερούς και όλα τα υπόλοιπα
μνημονιακά κατακάθια.

Στο κάτω-κάτω δεν τους βλέπω ρε παιδί μου , όπως άλλωστε και οι περισσότεροι !

Η digea έχει ήδη εξαφανίσει ΕΤ1 , ΝΕΤ , ΕΤ3 και HD. Η τηλεόραση μου μου έβγαλε το γνωστό μήνυμα να σκαναρει για κανάλια και κάθε πληροφορία απο τα κρατικά χάθηκε ....

Μπράβο ρε παληκάρια , τέτοια συμπαράσταση στους σκληρά εργαζόμενους , χαμηλόμισθους της ΕΡΤ δεν την περίμενα !!! :SFGSFGSF:

Όσοι γουστάρουν να πληρώνουν ΕΡΤ ας κάνουν δήλωση : ''ναι θέλω να πληρώνω μέσω ΔΕΗ την ΕΡΤ ακόμα και ας μην την βλέπω ποτέ'' .
Όχι να πληρώνουμε όλοι την μ@λ... την δικιά τους.
Να δούμε πόσοι από όλους εσάς που και καλά σας κόπτει για τους 2500 άνεργους θα πείτε ναι θέλω να πληρώνω !

Στο κάτω-κάτω δεν τους βλέπω ρε παιδί μου , όπως άλλωστε και οι περισσότεροι !

στα @@ μας οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αν είναι χαραμοφάηδες ή προσλήφθηκαν αναξιοκρατικά ή έστω υπάρχει τέτοια υποψία να απολυθούν όλοι. Αυτό δεν σημαίνει πώς πρέπει να διαλύσουμε το κράτος, και κυρίως τους κερδοφόρους οργανισμούς.

Περιμένω ακόμη να κλείσουν τα ιδιωτικά παράνομα βοθροκάναλα που χρωστάνε δισ. και έχουν κάνει κατάληψη συχνοτήτων. Εκείνα πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιός τα κοιτάει. Δηλαδή, ρε Δίδυμε, εσύ δεν βλέπεις ΕΡΤ και δεν ακούς ΕΡΑ, αλλά βλέπεις Τράγκα, Χίο, τηλεμάρκετινκ και Κωνσταντίνου και Ελένης; και μετά θες να σε πάρουμε και στα σοβαρά; λολ!