Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Αγαπητέ μου, η ΕΡΤ δεν εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες και οι υπάλληλοι της αποζημιώνονται μα βάση ότι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα.

Με βάση το επιχείρημά σου, δεν υπήρχε λόγος να μπει στο πολυνομοσχέδιο το άρθρο 108, που αποσύρθηκε για επαναδιατύπωση, κατά τον Στουρνάρα, αλλά ... υπήρχε, και ο μοναδικός λόγος ήταν να ξεπεραστεί το εμπόδιο του ανώτατου πλαφόν αποζημίωσης.

Επομένως, ΚΑΙ η ΕΡΤ υπάγεται στις κατηγορίες αυτές, ανεξάρτητα εάν είναι ΑΕ.
Άλλωστε, δεν είναι η μόνη ΑΕ ου ανήκει στο κράτος.

Πως εβγαλες το συμπέρασμα ότι το έγραψα "συνειδητά" την πρώτη και απέφυγα το υπόλοιπο??
"Αυτή λέγεται, κατ' εσέ, αντικειμενική ενημέρωση,..." μα τι λες? Εγώ ενημερώνω οπως θέλω? Δεν είναι δικό μου το άρθρο και αν ήθελα την ¨αντικειμενική" ενημέρωση που ισχυρίζεσαι ότι κάνω,δεν θα έβαζα το link για να διαβαστεί ολόκληρο το άρθρο.
Για σοβαρέψου λιγάκι και μάζεψε τα λόγια σου γιατί ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις.

1. Δεν χρειάστηκε να βγάλω κανένα επιπλέον συμπέρασμα, από αυτό που έγραψες, αφού έγραψες τη μισή είδηση και συνειδητά δεν έγραψες την άλλη μισή. Επομένως, οποιοσδήποτε θα διάβαζε το σχόλιο-ενημέρωσή σου, χωρίς να ανατρέξει στην πρωτογενή είδηση, θα καταλάβαινε τη μισή αλήθεια.

2. Είμαι αρκετά σοβαρός, όπως αποδεικνύεται από την εν γένει παρουσία μου στο forum, και θα λέω τη γνώμη μου ελεύθερα, όπως κάνουν, βέβαια, όλα τα μέλη.

3. Αντί να παραδεχτείς το λάθος σου, προσπαθείς να το καλύψεις με αντεπίθεση και απειλές αλλά ...δεν σε παίρνει.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

1. Δεν χρειάστηκε να βγάλω κανένα επιπλέον συμπέρασμα, από αυτό που έγραψες, αφού έγραψες τη μισή είδηση και συνειδητά δεν έγραψες την άλλη μισή..

Οταν καποιος παραθετει την πηγη του αρθρου δεν κρυβει τιποτα.

Αδικα προσπαθεις να μας πεισεις για το αντιθετο.

Ο καθενας εστιαζει εκει που θελει και δινει την πηγη για να βγαλουν ολοι τα συμπερασματα τους.

Την σοβαροτητα μας δεν την ανακοινωνουμε εμεις για τον εαυτο μας αλλα αφηνουμε τους αλλους να κρινουν για αυτην.

Είχα την εντύπωση ότι το μέλος, με το οποίο είχα διάλογο, δεν χρειαζόταν συνήγορο αλλά φαίνεται ότι έκανα λάθος.

1. Δεν χρειάστηκε να βγάλω κανένα επιπλέον συμπέρασμα, από αυτό που έγραψες, αφού έγραψες τη μισή είδηση και συνειδητά δεν έγραψες την άλλη μισή. Επομένως, οποιοσδήποτε θα διάβαζε το σχόλιο-ενημέρωσή σου, χωρίς να ανατρέξει στην πρωτογενή είδηση, θα καταλάβαινε τη μισή αλήθεια.

2. Είμαι αρκετά σοβαρός, όπως αποδεικνύεται από την εν γένει παρουσία μου στο forum, και θα λέω τη γνώμη μου ελεύθερα, όπως κάνουν, βέβαια, όλα τα μέλη.

3. Αντί να παραδεχτείς το λάθος σου, προσπαθείς να το καλύψεις με αντεπίθεση και απειλές αλλά ...δεν σε παίρνει.

Την γνώμη σου μπορείς να την λες ελεύθερα χωρίς να προσβάλεις τους συνομιλητές σου.
Ουτε αντεπίθεση κάνω, ούτε απειλώ. Απλά σου είπα να προσέχεις τους χαρακτηρισμούς ειδικά σε άτομα που δεν σου είναι καθόλου οικεία.
Ανα παρατήρησες στο copy/paste μου είχα βάλει στο τέλος αποσιωπητικά δηλώνοτας ότι το άρθρο συνεχίζεται (αυτή είναι η έννοια τους άλλωστε).
Αν εσύ δεν θες να διαβάζεις ολόκληρα τα άρθρα παρά μόνο τις επικεφαλίδες , δεν σου φταίω εγώ.
Και το "...δεν σε παίρνει." δηλώνει κάτι? Θα με κάνεις ντα? Για να ξέρω θα πρέπει να φυλάγομαι από κάτι?

Δεν χρειάζομαι κανέναν συνήγορο. Ξέρω να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου πολύ καλά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Είχα την εντύπωση ότι το μέλος, με το οποίο είχα διάλογο, δεν χρειαζόταν συνήγορο αλλά φαίνεται ότι έκανα λάθος.

δεν χρειάζεται συνήγορο αλλά εδώ είσαι λίγο λάθος... έβαλε το λινκ... βάλε νερό στο κρασί σου να πάμε παρακάτω... κάνει και ζέστη..

Την γνώμη σου μπορείς να την λες ελεύθερα χωρίς να προσβάλεις τους συνομιλητές σου.
Ουτε αντεπίθεση κάνω, ούτε απειλώ. Απλά σου είπα να προσέχεις τους χαρακτηρισμούς ειδικά σε άτομα που δεν σου είναι καθόλου οικεία.
Ανα παρατήρησες στο copy/paste μου είχα βάλει στο τέλος αποσιωπητικά δηλώνοτας ότι το άρθρο συνεχίζεται (αυτή είναι η έννοια τους άλλωστε).
Αν εσύ δεν θες να διαβάζεις ολόκληρα τα άρθρα παρά μόνο τις επικεφαλίδες , δεν σου φταίω εγώ.
Και το "...δεν σε παίρνει." δηλώνει κάτι? Θα με κάνεις ντα? Για να ξέρω θα πρέπει να φυλάγομαι από κάτι?

Επειδή το offtopic τράβηξε αρκετά, δηλώνω ότι δεν θα το συνεχίσω, μετά από αυτό το post.

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν προσέβαλα ούτε εσένα ούτε κανένα άλλον. Απλά, επισήμανα το λάθος που έκανες και τίποτε περισσότερο. Και, βέβαια, δεν μου είπες "απλά να προσέχω τους χαρακτηρισμούς ειδικά σε άτομα που δεν μου είναι καθόλου οικεία" αλλά "Για σοβαρέψου λιγάκι και μάζεψε τα λόγια σου γιατί ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις".

Τέλος, το "δεν σε παίρνει" ήταν τμήμα της φράσης "Αντί να παραδεχτείς το λάθος σου, προσπαθείς να το καλύψεις με αντεπίθεση και απειλές αλλά ...δεν σε παίρνει" και πιστεύω ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά τι σημαίνει.

Επαναλαμβάνω ότι, για λόγους σεβασμού των αναγνωστών του topic, δεν συνεχίζω αυτή την αδιέξοδη αντιπαράθεση.

ΥΓ το post #1428 αναρτήθηκε την ώρα που έγραφα και εγώ, αλλά δεν το σχολιάζω για τον παραπάνω λόγο.

Last edited:
Δυστυχώς όμως αυτό με το post σου δεν δείχνεις να θέλεις νά βάλεις τέλος στην "αδιέξοδη αντιπαράθεση", ή μάλλον θέλεις να έχεις τον τελευταίο λόγο στο τέλος της "αδιέξοδης αντιπαράθεσης" .
Ξέρω αρκετά καλά Ελληνικά καθώς και πολλές εκφράσεις του δρόμου.
Το "σοβαρέψου λιγάκι και μάζεψε τα λόγια σου γιατί ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις" δηλώνει δυσαρέσκεια σε χαρακτηρισμούς του τύπου "είσαι προβοκάτορας" και την επιθυμία να μην έχω πάρε-δώσε.. Ετσι απλά

Τέλος "..το δεν σε παίρνει" είναι καθαρή απειλή ότι το μέρος μου ανήκει, τραμπουκισμός στην καθομιλουμένη, κλπ κλπ κλπ

Τώρα αν θες μπορείς να κλείσεις την αδιέξοδη αντιπαράθεση..

Δεν θα αναφερθώ στην αντιπαράθεση, αλλά στην ουσία του θέματος, δηλαδή σε ποιο καθεστώς υπάγονται οι απολύσεις και οι αποζημιώσεις. Από την αρχή είχα ακούσει στα ΜΜΕ ότι θα γίνουν με το καθεστώς των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου. Φαίνεται ότι η ίδια η κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί κάτι τέτοιο μιλώντας για το μέγεθος των αποζημιώσεων. Αλλά μετά σκέφτηκε το κόστος και φαίνεται να αλλάζει γνώμη. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι έκανε και η ίδια αρκετά λάθη στην διαδικασία των απολύσεων (με χαρτιά απολύσεων που έρχονται μέσω ταχυδρομείου και δεν έχουν καμία νομική υπόσταση), βγαίνει ότι η κάθε πλευρά έχει διαφορετική άποψη που ή θα λυθεί με την γνωστή "δημοκρατική" μέθοδο της κυβέρνησης, ή πιθανότατα στα δικαστήρια.
http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article/73316/pos-tha-apozhmiothoyn-oi-ergazomenoi-sthn-ert.html
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=371545
http://www.efsyn.gr/?p=63670

Τα κείμενα που έχεις παραθέσει είναι γραμμένα πριν από 1 μήνα περίπου, δηλαδή αμέσως μετά το κλείσιμο και σε περίοδο που δεν είχε αρχίσει να φαίνεται το πλαίσιο με το οποίο σχεδίαζε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα.

Ο Καψής εισηγήθηκε και ο Στουρνάρας αποδέχτηκε να αποζημιωθούν οι απολυμένοι με υψηλότερα ποσά και στο πολυνομοσχέδιο έβαλε ο Στουρνάρας το άρθρο 108, το οποίο όριζε απλά ότι για τους συγκεκριμένους δεν θα έχει εφαρμογή η παρ. 2 του άρθρου 2 του α.ν. 193/1967, δηλαδή, στην ουσία, άρση του πλαφόν των 15.000 ευρώ που ισχύει για τους ΔΥ.

Έχω την άποψη ότι, από τη στιγμή που το άρθρο 108 εξαιρούσε τους απολυμένους της ΕΡΤ ΑΕ από την εφαρμογή του πλαφόν, η κυβέρνηση θεωρούσε ότι αυτό είχε εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανεξάρτητα από τον τρόπο που αντιμετώπιζαν το ίδιο θέμα είτε οι εργατολόγοι είτε οι νομικοί σύμβουλοι των απολυμένων. Από την αντίδραση, όμως, των 33 βουλευτών της ΝΔ, όπως μάθαμε από τα ρεπορτάζ, και από τα στοιχεία που αναφερόντουσαν στην αιτιολογική έκθεση για το ύψος της επιπλέον δαπάνης (80 εκατ), αποσύρθηκε το άρθρο.

Έχω, επίσης, την άποψη, με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις (απόσυρση 108, ψήφιση νσ ΝΕΡΙΤ), ότι το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί άμεσα και εν πάση περιπτώσει όχι με τη μέθοδο του άρθρου 108.

Πολύ επιθετικός είσαι, και δεν καταλαβαίνω και τον λόγο. Τα κείμενα είναι γραμμένα εδώ και ένα μήνα γιατί ακριβώς τότε η κυβέρνηση απέλυσε τους εργαζόμενους, και με το νομικό πλαίσιο που δείχνουν τα κείμενα. Με το σκεπτικό των κειμένων έγινε και ανακοινώθηκε η απόλυση τους. Η παλαιότητα των κειμένων δηλαδή δεν σημαίνει “μπαγιάτικα νέα”, αλλά τον τρόπο που έδρασε τότε η κυβέρνηση στο θέμα που συζητάμε. Αυτό που λες, ότι έγινε σε περίοδο που δεν είχε αρχίσει να φαίνεται το πλαίσιο με το οποίο σχεδίαζε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα, δείχνει και την προχειρότητα με την οποία έδρασε η κυβέρνηση. Απολύει τους εργαζόμενους αποδεχόμενη το καθεστώς εργασίας στο οποίο ανήκουν, τους στέλνει ταχυδρομικά το χαρτί της απόλυσης (γράφεται σε ένα από τα μπαγιάτικα κείμενα που ανέβασα, αλλά η γελοιότητα της πράξης δεν είναι καθόλου μπαγιάτικη), μετανιώνει για τον τρόπο που ανακοίνωσε ότι θα τους αποζημιώσει, και τώρα αποφάσισε ότι θα απολυθούν και αποζημιωθούν με άλλο καθεστώς λες και έχει αλλάξει το νομικό πλαίσιο της σύμβασης των εργαζομένων, που φυσικά περιλαμβάνει και τον τρόπο απόλυσης και την αποζημίωση που δικαιούνται. Από την μία μέρα στην άλλη δηλαδή αλλάζει τις συμβάσεις, τους νόμους, ότι την συμφέρει.

Δεν καταλαβαίνω το λόγο στον οποίο στηρίζεις το χαρακτηρισμό σου ότι είμαι επιθετικός.
Παρέθεσες κάποια κείμενα και είπα ότι γράφτηκαν πριν 1 μήνα περίπου και αυτό το εκλαμβάνεις ως επίθεση;
Διατύπωσα τις απόφεις μου, με τον πιο κόσμιο τρόπο, και με αποκαλείς επιθετικό;

Έχουμε συζητήσει στο παρελθόν πολλές φορές, για διάφορα θέματα, αλλά ποτέ δεν είχα αυτή την αντιμετώπιση από την πλευρά σου.

Απευθυνόμενος στους συντονιστές και, κυρίως, στον πάντα παρόντα και επιβλέποντα τις συζητήσεις Άκη, θέτω το ερώτημα:
Μήπως το συγκεκριμένο topic αποτελεί αποκλειστικότητα ορισμένων και δεν πρέπει να καταγράφονται οι γνώμες άλλων;

Γνώμη έχουμε όλοι, στο πως την εκφράζουμε είναι η διαφορά. Όταν βγαίνεις με κατηγορίες για ηθελημένη απόκρυψη στοιχείων, μόνος σου δημιουργείς αρνητικό κλίμα.

Έχοντας ίδια άποψη -ως απολυμένος- για το θέμα των απολύσεων στην ΕΡΤ, έχω να πληροφορήσω ότι τόσο το θέμα τις απόλυσης όσο και το θέμα του ύψους των αποζημειώσεων ελέγχονται νομικά από 1002 μεριές. Πέραν του γεγονότος ότι δεν προβλευθηκαν οι απο το νόμο οριζόμενες διαδικασίες απόλυσης (επίδοση καταγγελίας σύμβασης, προσδιορισμος αποζημείωσης, καταβολή αποζημείωσης κλπ) υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που δεν έχουν λάβει τίποτα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο που προβλέπει νόμος. Ούτε το ταχυδρομημένο έγγραφο του Μαναλη, ούτε το ποσό των δύο μικτών μισθών ως έναντι αποζημείωσης. Ολα αυτά είναι απολύτως μαχητά στα δικαστήρια σε όλους τους βαθμούς και ότι και να λέμε εμεις εδώ ή οι υπουργοί που φτιάχνουν τους νομους στα μέτρα τους, αρμόδιος να τα κρίνει είναι η ελληνική αλλά και η Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Οπότε αναμένουμε...

Last edited:
Παραπήγε το θέμα με το με έθιξε μου την είπε απειλώ απειλεί προβοκάτορες και δε ξέρω τι αλλο...Μπαίνω εδώ μέσα για πληροφόρηση και μόνο αυτή δε βλέπω.Σεβαστείτε λίγο τους χιλιάδες αναγνώστες που διαβάζουν και ας μη συμμετέχουν και το κόπο των διαχειριστών που έχουν καταντήσει πυροσβέστες του φόρουμ.Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι με απαράδεκτο τρόπο μου κόψαν κάτι που πληρώνω και ανταποδοτικά μου δώσαν ΔΤ χ5 τη στιγμή που το BBC λανσάρει 5 HD και η Ουγγαρία με τα χίλια οικονομικά προβλήματα νομίζω άλλα 2...Καθήστε και εσείς να τσακώνεστε βλέποντας την Δόμνα Σαμίου στα 30 να παίρνει συνεντεύξεις...Ισως αυτή τελικά η τηλεόραση μας αξίζει.

Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

ΔΤχ5; Εγώ μόνο σε 4 κανάλια την πιάνω. Θα ξαναψάξω. Επίσης η άγνωστη συχνότητα στα ψηφιακά (που μάλλον είναι της ΕΡΤ) τώρα πήγε στην συχνότητα 34. Αλλά πάλι δεν κατεβαίνει τίποτα.
Επίσης θέλω να αναφέρω ότι πολλοί εξωτερικοί ψηφιακοί δέκτες της αγοράς έχουν μία δυνατότητα να ελέγχουν αυτόματα τα κανάλια για τυχόν αλλαγές. Αν βρουν αλλαγές τις κατεβάζουν αυτόματα προκαλώντας χάσιμο της σειρά των καναλιών στον δέκτη κτλ. Σε ένα κανονικό κράτος δεν αλλάζουν τα κανάλια και οι συχνότητες κάθε μέρα. Αλλά αυτό γίνεται εδώ και προκαλεί προβλήματα.

Έχοντας ίδια άποψη -ως απολυμένος- για το θέμα των απολύσεων στην ΕΡΤ, έχω να πληροφορήσω ότι τόσο το θέμα τις απόλυσης όσο και το θέμα του ύψους των αποζημειώσεων ελέγχονται νομικά από 1002 μεριές. Πέραν του γεγονότος ότι δεν προβλευθηκαν οι απο το νόμο οριζόμενες διαδικασίες απόλυσης (επίδοση καταγγελίας σύμβασης, προσδιορισμος αποζημείωσης, καταβολή αποζημείωσης κλπ) υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που δεν έχουν λάβει τίποτα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο που προβλέπει νόμος. Ούτε το ταχυδρομημένο έγγραφο του Μαναλη, ούτε το ποσό των δύο μικτών μισθών ως έναντι αποζημείωσης. Ολα αυτά είναι απολύτως μαχητά στα δικαστήρια σε όλους τους βαθμούς και ότι και να λέμε εμεις εδώ ή οι υπουργοί που φτιάχνουν τους νομους στα μέτρα τους, αρμόδιος να τα κρίνει είναι η ελληνική αλλά και η Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Οπότε αναμένουμε...
Δυστυχώς η δικαιοσύνη (τουλάχιστον η ελληνική) δεν μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα. Βλέπουμε τι γίνεται όπου χρειάζεται. Τα κατώτερα κλιμάκια της δικαιοσύνης συχνά δικαιώνουν τον κόσμο σε αγωγές που κάνουν για απολύσεις, μειώσεις μισθών, χαράτσια που επιβάλλονται, αγωγές κατά τραπεζών κτλ. Αλλά πάντα υπάρχει έφεση και όσο ψηλώνει η κλίμακα του δικαστικού σώματος που εξετάζει τα θέματα, τόσο περισσότερο δικαιώνεται το κράτος σε ότι κάνει. Αν υπήρχαν μόνο τα πρωτοβάθμια δικαστήρια τίποτε από ότι γίνεται τα τελευταία χρόνια δεν θα είχε περάσει. Αλλά τα ανώτερα δικαστήρια περιέργως πάντα δικαιώνουν το κράτος. Μην περιμένετε από την ελληνική δικαιοσύνη (στα ανώτερα τουλάχιστον κλιμάκια που παίρνονται οι τελικές αποφάσεις) να δικαιώσει τον κόσμο. Πρέπει να πάτε ακόμα ψηλότερα. Ίσως στα ευρωπαικά δικαστήρια. Αν δεν επηρεάζονται και αυτοί, από ευρωπαικά όμως εδώ όργανα.

Εχεις δίκιο, το κοίταξα σήμερα και πιάνω αυτό το αίσχος που λέγεται ΔΤ σε 7 κανάλια...3 από την 48, 3 από την 52 και 1 από την 22 στη θέση του συγχωρεμένου του euronews....Βάλτε το καμιά δεκαριά φορές ακόμα να το εμπεδώσουμε.Την ίδια ώρα η διαδικτυακή ΕΡΤ μεταδίδει εξαιρετικό πρόγραμμα και έτσι έχω πάει το pc στο σαλόνι...που καταντήσαμε....

Κυβερνητικό έγκλημα με Τσάμπιονς Λιγκ

Ορατός ο κίνδυνος να πληρωθούν από την κρατική τηλεόραση δύο φορές οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ή να χαθούν παρότι έχουν δοθεί χρήματα, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Από την πρώτη στιγμή που έκλεισε η ΕΡΤ εκτός από την έτσι και αλλιώς πρωτόγνωρη απόφαση που έκανε αίσθηση σε όλο τον κόσμο, υπήρχαν πολλοί αυτοί που έλεγαν για το που θα βρεθούν τα λεφτά για τις αποζημιώσεις. Τελικά το πρόβλημα για την Κυβέρνηση όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι δεν είναι μόνο το που θα βρει τα λεφτά να δώσει στους απολυμένους εργαζόμενους, αλλά και αυτά που ενδεχομένως να χρειαστεί να δώσει και για τις μεταδόσεις που είχαν αγοραστεί από την ΕΡΤ.

Λεφτά που για να μην δοθούν θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες συμφωνίες με τις διοργανώτριες αρχές των διοργανώσεων, καθώς τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος είτε να δοθούν χρήματα δύο φορές, είτε να δοθούν και να μην μεταδοθούν οι αγώνες. Και φυσικά κάποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους, αλλά δεν τους πείραζε, υπογραφές είτε για να δοθούν περισσότερα χρήματα στις διοργανώσεις, είτε κυρίως υπογραφές από Υπουργούς που ελαφρά την καρδία έκλεισαν την ΕΡΤ. Τις τελευταίες αυτές υπογραφές οι πολίτες όπως θα φανεί παρακάτω κινδυνεύουν να τις πληρώσουν και με το παραπάνω, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως μερικοί που είναι σε θέσεις κλειδιά, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το αντικείμενό τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με το Τσάμπιονς Λιγκ που αρχίζει και πιο νωρίς. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ποδοσφαίρου, θα ήταν στην ΕΡΤ για τα επόμενα δύο χρόνια, με την κρατική τηλεόραση να έχει δώσει γι' αυτό 22.000.000 ευρώ. Το Τσάμπιονς Λιγκ αρχίζει στις 16 Αυγούστου και θα πρέπει η ΝΕΡΙΤ να είναι έτοιμη να μεταδώσει τους αγώνες και φυσικά να έχει συμφωνήσει με την ΟΥΕΦΑ τηρώντας την συμφωνία που έχει ήδη γίνει.

Σε αντίθετη περίπτωση η TEAM που είναι η εταιρία που ασχολείται με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ, θα διεκδικήσει από το δημόσιο τα συμφωνηθέντα χρήματα και εν συνεχεία θα ψάξει να βρει ένα ελεύθερο κανάλι για να δείξει τους αγώνες!

Εκτός από την ΤΕΑΜ υπάρχουν και οι συμφωνίες που έχουν γίνει μέσω της ΕΒU. Ήδη χάθηκαν λεφτά για το Confederation Cup το οποίο έδειξε το ΣΚΑΪ, παρότι η ΕΡΤ είχε πληρώσει, ενώ χαμένα πάνε και τα χρήματα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, όπως και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου (για το δεύτερο υπάρχει χρόνος να αλλάξει κάτι).

Και πάμε τώρα στα δύο ακόμα πιο βαριά και από το Τσάμπιονς Λιγκ χαρτιά, αυτό του Μουντιάλ και αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων. Για το πρώτο ισχύει η συμφωνία μέσω της EBU, ενώ για το δεύτερο αξίζει να αναφέρουμε πως λίγες μέρες πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ, είχε υπογραφεί απόφαση καταβολής ύψους 3.028.000 ευρώ τόσο για τους χειμερινούς του 2014, όσο και για τους θερινούς του 2016!

Τέλος ανάλογο πρόβλημα έχουμε και στο μπάσκετ, μιας και η ΕΡΤ είχε δώσει 4.000.000 ευρώ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Eurobasket που θα διεξαχθεί στη Σλοβενία. Σε αυτή την συμφωνία, το ζήτημα δεν είναι πως θα χάσει λεφτά το Δημόσιο, μιας και δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές ρήτρες και πλέον η διοργάνωση κατέληξε στον ΑΝΤ1 με μόλις 1.100.000!

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα μέτωπα είναι πολλά και σημαντικά και πραγματικά θα πρέπει από την Κυβέρνηση να δώσουν απαντήσεις μιας και από την στιγμή που προσπαθείς να βρεις ευρώ με το ντουφέκι, με μια αλόγιστη απόφαση να κλείσεις την ΕΡΤ, τα πετάς το ένα μετά το άλλο.

http://www.gazzetta.gr/stili/media-cafe/article/526598/kyvernitiko-egklima-me-tsampions-ligk

Μην ανησυχείς, όπως στο μπιλιάρδο, το κράτος επιχειρηματίας με κάποια καραμπόλα θα στείλει τις ήδη πληρωμένες μεταδόσεις, σε κάποιους πεινασμένους ιδιώτες.