ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ?

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,105
Ελλάδα
Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (συνολικά ή μέρος αυτών) θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διάστημα, μετά το πάγωμα των προσλήψεων ....

πώς σας φαίνεται?

βλέπω να κάνουν διαδήλωση οι τουρίστες, αν και κανονικά εμείς θα έπρεπε να αντιδράσουμε .......

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1093838&lngDtrID=253

Μιάς καί το αναφέρεις ............... συνάδελφος (Ινδός) έχει έλθει στην Αθήνα 2 φορές μόνο καί μόνο να δεί την Ακρόπολη, αλλά καί τις δύο φορές ήταν κλειστή. Περιττό να σου πώ ότι γιά να πάρει τη βίζα εισόδου περίμενε πάνω από 2 μήνες (δεν υπάρχει Ελληνική Πρεσβεία καί εκδίδονται από την Γαλλική που τους ταλαιπωρεί αφάνταστα).

Πάντως δεν το έχει βάλει κάτω ακόμα καί σκέφτεται καί 3ο ταξίδι σύντομα!

Μιάς καί το αναφέρεις ............... συνάδελφος (Ινδός) έχει έλθει στην Αθήνα 2 φορές μόνο καί μόνο να δεί την Ακρόπολη, αλλά καί τις δύο φορές ήταν κλειστή. Περιττό να σου πώ ότι γιά να πάρει τη βίζα εισόδου περίμενε πάνω από 2 μήνες (δεν υπάρχει Ελληνική Πρεσβεία καί εκδίδονται από την Γαλλική που τους ταλαιπωρεί αφάνταστα).

Πάντως δεν το έχει βάλει κάτω ακόμα καί σκέφτεται καί 3ο ταξίδι σύντομα!

από ξεφτιλικια τέτοια ..... άστο ....

2 φορές την έχω πατήσει με φίλους απο το εξωτερικό που τους συνόδευα στα πέριξ εν είδη ξεναγού

ΡΕΖΙΛΙΚΙ !!!!!!!

Δεν μπορούν να μετακινήσουν υπαλλήλους από καμιά άλλη υπηρεσία πια? Όλοι απολύτως απαραίτητοι είναι;

Δεν μπορούν να μετακινήσουν υπαλλήλους από καμιά άλλη υπηρεσία πια? Όλοι απολύτως απαραίτητοι είναι;

Ήδη έχει ξεκινήσει η απόσπαση υπαλλήλων από το Βυζαντινό Μουσείο (που ανήκει ο Πύργος) προς τον Λευκό Πύργο.

Θέλω να πω, πρέπει να είναι οπωσδήποτε υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού; Τόση αγκύλωση πια; Όλες αυτές τις πρακτικές, μα όλες, πρέπει να τις διαγράψουμε μονοκονδυλιά στην παρούσα φάση. Δεν νοείται να έχουμε τέτοιο υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Σημαίνει ότι αφενός μεν κάποιοι λουφάζουν, αφετέρου δε κάποιοι δεν ξέρουν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα. Ή ακόμη χειρότερα, δεν τους αφήνουν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα.

Απάντηση: Re: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ?

Ο Λευκός Πϋργος είναι κλειστός από 1/1. Και μάλιστα βραβεύτηκε ως μουσείο της χρονιάς για το 2010 και είναι στα προτεινόμενα.

Από που άντλησες τις πληροφορίες για τα βραβεία;

Θέλω να πω, πρέπει να είναι οπωσδήποτε υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού; Τόση αγκύλωση πια; Όλες αυτές τις πρακτικές, μα όλες, πρέπει να τις διαγράψουμε μονοκονδυλιά στην παρούσα φάση. Δεν νοείται να έχουμε τέτοιο υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Σημαίνει ότι αφενός μεν κάποιοι λουφάζουν, αφετέρου δε κάποιοι δεν ξέρουν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα. Ή ακόμη χειρότερα, δεν τους αφήνουν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα.

Ακριβώς!

Μου φαίνεται σαν καθαρός εκβιασμός! Να βγαλουν στο διαδίκτυο τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων, τις ώρες εργασίας, τα ρεπό, τις απολαβές για να κρίνουμε και στο τέλος να γίνει δημόσιος διαγωνισμός για τις θέσεις τους (ενω αυτοί θα απολυθούν αφού δεν τους αρέσουν). Αν δεν βρεθούν τουλάχιστον 30 διεκδικητές για την κάθε θέση ...θα φάω το καπέλο μου σαν τον Σκρουτζ! Ακόμη και με μικρότερο μισθό σίγουρα θα βρεθούν πάρα πολλοί, αν υπολογίσουμε και την μονιμότητα και την χαλαρότητα στην εργασία, χώρια που θα ήθελα επίσης να δω στο διαδίκτυο και με ποιάς μορφής εξετάσεις μπήκε ο καθένας στην υπηρεσία....
Δεν αποκλείω βέβαια και κάπου να υπάρχει κάποια έλλειψη, ας μετακινήσουν κάποιον άλλον έστω και απο άλλη υπηρεσία, οι μετατάξεις-μεταθέσεις δεν καταργήθηκαν στο δημόσιο

Εγώ μετα λύπης μου διαπιστώνω καθημερινά οτι βήμα βήμα πηγαίνουμε απο το κακό στο χειρότερο, και πολύ φοβάμαι οτι έχουμε ξεπεράσει κάθε πιθανότητα ίασης πλέον. Οτι η νέκρωση είναι τόσο μεγάλη σε κάθε τομέα ανεξαιρέτως που ακόμα και ενα θαύμα δεν θα μας σώσει. Ακρωτηριασμός και αν...
Ειλικρινά ντρέπομαι για την χώρα μου...

"Η Ελλάδα έχει τουρισμό και αρχαία"

το έχω ακούσει αμέτρητες φορές

είναι δυνατόν ο Λευκός Πύργος να είναι κλειστός? είναι δυνατόν να είναι κλειστά τόσα μουσεία (τα περισσότερα βέβαια εκτός Αθηνών)???

τελικά τι είδους τουρισμό θέλουμε ????

Δεν αποκλείω βέβαια και κάπου να υπάρχει κάποια έλλειψη, ας μετακινήσουν κάποιον άλλον έστω και απο άλλη υπηρεσία, οι μετατάξεις-μεταθέσεις δεν καταργήθηκαν στο δημόσιο

Αν δεν γινουν αμεσες μεταταξεις απο υπηρεσιες που τεμπελιαζουν και εχουν πλεονασμο προσωπικου σε αλλες που εχουν ελλειψεις τοτε καλο θα ηταν να σκεφθουν το ενδεχομενο της απολυσης δημοσιων υπαλληλων και προσληψεις καταλληλων και προθυμων να πληρωσουν τις κενες θεσεις.

Απο μια διακομματικη κυβερνηση ή διακομματικη επιτροπή.

Δεν αντιλαμβανομαι αλλη λυση.

...θα φάω το καπέλο μου σαν τον Σκρουτζ!

Μάλλον δεν τα θυμάσαι καλά... νομίζω αυτός ήταν ο Ρόμπαξ -bye-

Όχι δεν αποκλείεται, αλλά έτσι είναι. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες ή τμήματα πραγματικά υποστελεχωμένα. Που οι υπάλληλοί τους δεν φτάνει που δουλεύουν πραγματικά σκληρά, έχουν να ακούν και όσα λέγονται για το δημόσιο γενικώς.

Kλειστά θα παραμείνουν μουσεία (ανάμεσά τους το Bυζαντινό της Aθήνας, ο όροφος του Eθνικού Aρχαιολογικού, τμήμα του Bυζαντινού Θεσσαλονίκης, το Nομισματικό και πολλά περιφερειακά) και αρχαιολογικοί χώροι, ύστερα από την ανάκληση προκηρύξεων για 2.584 θέσεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Ωστόσο, ανοιχτοί για το κοινό είναι από σήμερα όλοι οι χώροι του Λευκού Πύργου, καθώς μετακινήθηκε προσωπικό από το Mουσείο Bυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Eξαιτίας αυτής της μετακίνησης, για τις προσεχείς ημέρες θα είναι ανοιχτό μέρος των αιθουσών του Mουσείου Bυζαντινού Πολιτισμού (4), καθώς και η περιοδική έκθεση.

Kρίθηκε προσφορότερο να ανοίξει στο σύνολό του ο Λευκός Πύργος λόγω της υψηλής επισκεψιμότητάς του.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=9444846

Ευτυχώς που οι ειδικοί εμπειρογνώμονες του βραβείου «Μουσείο της χρονιάς» του Συμβουλίου της Ευρώπης πρόλαβαν και επισκέφθηκαν το Μουσείο του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, προτού αυτό κλείσει, καθώς έληξαν οι συμβάσεις του προσωπικού φύλαξης. Το μουσείο διεκδικεί μαζί με το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής και Λαϊκού Πολιτισμού Κρήτης «Λυχνοστάτης» τη διάκριση που είχε λάβει το 2005 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Απογοητευμένοι περιφέρονταν εκατοντάδες ξένοι (Βαλκάνιοι αλλά και Κεντροευρωπαίοι) τουρίστες στην πλατεία του Λευκού Πύργου, γύρω από το πλέον «μοντέρνο», με τη χρήση πολυμέσων, μουσείο για την Ιστορία της Θεσσαλονίκης. «Προς το παρόν και καθώς υπάρχει καθυστέρηση, προχωρήσαμε στην άτυπη απόσπαση μέρους του φυλακτικού προσωπικού από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού» είπε στα «ΝΕΑ» ο αναπληρωτής διευθυντής του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (στο οποίο υπάγεται και το Μουσείο του Λευκού Πύργου) Δημήτρης Ναλμπάντης. «Αυτό βέβαια θα καταστήσει μη επισκέψιμο μέρος των αιθουσών του Βυζαντινού Μουσείου».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4554892

Λάθος μου. Ο Λευκός Πύργος είναι υποψήφιος για μουσείο της Χρονιάς. Δεν έχει λάβει το βραβείο.

.....Απογοητευμένοι περιφέρονταν εκατοντάδες ξένοι (Βαλκάνιοι αλλά και Κεντροευρωπαίοι) τουρίστες στην πλατεία του Λευκού Πύργου, γύρω από το πλέον «μοντέρνο», με τη χρήση πολυμέσων, μουσείο για την Ιστορία της Θεσσαλονίκης.....

πολύ άσχημη εικόνα ..... !!!!

δυστυχώς .

Μου φαίνεται σαν καθαρός εκβιασμός! Να βγαλουν στο διαδίκτυο τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων, τις ώρες εργασίας, τα ρεπό, τις απολαβές για να κρίνουμε και στο τέλος να γίνει δημόσιος διαγωνισμός για τις θέσεις τους (ενω αυτοί θα απολυθούν αφού δεν τους αρέσουν). Αν δεν βρεθούν τουλάχιστον 30 διεκδικητές για την κάθε θέση ...θα φάω το καπέλο μου σαν τον Σκρουτζ! Ακόμη και με μικρότερο μισθό σίγουρα θα βρεθούν πάρα πολλοί, αν υπολογίσουμε και την μονιμότητα και την χαλαρότητα στην εργασία, χώρια που θα ήθελα επίσης να δω στο διαδίκτυο και με ποιάς μορφής εξετάσεις μπήκε ο καθένας στην υπηρεσία....

Όπως βλέπετε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι θέμα εκβιασμού των υπαλλήλων ή της γραφειοκρατίας, αλλά διαφάνειας. Για να μην υπάρχουν αιτιάσεις για ρουσφέτια κλπ. (απολύτως σωστό) έγινε προκήρυξη για τις θέσεις φυλάκων κλπ. σε όλη την Ελλάδα και όπως ήταν λογικό, υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι με αποτέλεσμα να χρονίζουν οι εργασίες.

Ειναι λογικο να συμβαινει αυτο γιατι η διαδικασια συναψης νεων συμβασεων, συνηθως ξεκιναει οταν η θεση ειναι ηδη κενη.

Δηλαδη πρωτα εμφανιζεται η ελλειψη, δηλωνεται η θεση ως κενη, προκηρυσσεται διαγωνισμος, βγαινουν προσωρινα αποτελεσματα, γινονται ενστασεις, ξαναβγαινουν αποτελεσματα. Και απο τοτε που θα γινει και εγκριθει η οριστικη επιλογη, μπορει να περασουν και μερικα χρονια, μεχρι να πληρωθουν οι θεσεις....

Σε καθε περιπτωση, η εικονα δεν ειναι καθολου τιμητικη.

Οσο για τις μετακινησεις απο αλλες υπηρεσιες, καποιος μπορει να τη δεχτει μονο αν τον βολευει. Και αν παρουσιαζεται αναγκη (για δουλεια) σε αλλη υπηρεσια συνηθως προκειται για ξεβολεμα.

Last edited: