"Κλείνουν" τα παιδικά μας χρόνια ???

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
H οικονομική κρίση μόλις έπληξε και τις παιδικές μας αναμνήσεις

Μερικά πράγματα όπως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η υποτίμηση του νομίσματος και το κλείσιμο εφημερίδας ή περιοδικού δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Εδώ και πολλούς μήνες, από την αρχή του χρόνου, είχαμε επαφές και διαπραγματευόμασταν για να βρούμε βιώσιμη λύση για τα περιοδικά. Χρειάζεταιψυχικό σθένος να γίν
ονται διαπραγματεύσεις με νηφαλιότητα και σύνεση χωρίς να μεταφερθεί η αγωνία στους συνεργάτες μας.

Έως την τελευταία στιγμή κρατούσαμε την σπίθα ζωντανή μήπως μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση των περιοδικών. Συνεχίσαμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζαμε να κάνουμε πάντοτε. Να να εκδίδουμε περιοδικά που να είναι όσο καλύτερα μας επέτρεπαν οι συνθήκες να φτιάξουμε. Και αυτό θα ξανακάνουμε όταν μας το επιτρέψουν οι καιροί. Δείγματα της εργασίας μας έχετε, τελευταία απόδειξη το βιβλίο του Γκόντφρεντσον.

Δυστυχώς δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα επειδή η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων δεν το επιτρέπει. Όμως πρέπει να γνωρίζεται με βεβαιότητα πως η διακοπή ενός έργου μιας ζωής (σχεδόν 48 χρόνια) δεν είναι μια πράξη που δεν έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Χρήστος Τερζόπουλος

χωρίς λόγια στη μνήμη αυτών που έφυγαν από κοντά μας τα τελευταία χρόνια γεμάτοι απόγνωση λόγο της κρίσης...

Ας κρατήσουμε το νήμα στις παιδικές μας αναμνήσεις που είναι ότι πολυτιμότερο μετά τους οικείους μας.., αρκετά τραβάμε καθημερινά...

Last edited:
Κρίμα... Για να καταλάβω, μονο το κόμιξ σταμάτησε ή όλες οι εκδόσεις;
Πάντως ο τελευταίος τόμος που εξέδωσαν με τα στριπ του Γκοντφρεντσον είναι εκπληκτικός..
Αν είναι κανείς φανατικός αξιζει τα λεφτά του..

Κριμα για την παλαιοτερη -αν δεν κανω λαθος - εκδοση κομικ στην Ελλαδα εστω και με αλλαγη τιτλου και μορφης.

Μεγαλωσαμε ολοι με τα ποντικια και τα παπια της disney.....αλλα η οικονομικη πραγματικοτητα ειναι αμειλικτη.

Το διάβασα το πρωί..Στεναχωρήθηκα,ξεροκατάπια..Δε θα ξεχάσω ποτέ τις εκδόσεις του Σούπερ Μίκυ..Οι καιροί επιτάσσουν να σβήσει η καλύτερη συντροφιά για ένα παιδί,όπως παρατηρείς εύστοχα και οι μνήμες των μεγάλων..Καταστολή και μηδενισμός σε κάθε επίπεδο χάριν της νέας τάξης.

Ξανά τέλος εποχής λοιπόν. ..
Μικυ Μαους #4 ήταν για μενα η αρχή
Και από τότε ανελλιπώς. ..

Κρίμα, πολύ κρίμα. Αν και είχα χρόνια να διαβάσω ΜΜ, λυπάμαι πραγματικά.

Αμείλικτη η οικονομική πραγματικότητα όπως έγραψε ο Ναθ και ποιος θα αγοράσει πια MM; Πάρα τον εκμοντερνισμό του σκίτσου, ελάχιστα φαντάζομαι οτι τραβάει το είδος τα σημερινά παιδιά.

Υπαρχουν σημερα παιδια που διαβαζουν αυτα τα κομιξ;
Μου φαινεται οτι οι ανηψιες 15 και 16 ετων σημερα ουδεποτε διαβασαν αυτα τα κομιξ...

Κριμα που εκλεισε....θυμαμαι, μικρος, τελη '70 και δεκαετια '80, που περιμενα τον πατερα μου καθε Τεταρτη μεσημερι να φερει το Μικυ Μαους.....

Πράγματι απογοητευτικό. Δοκίμασα κάποια στιγμή πριν λίγα χρόνια να κατεβάσω ένα PDF με κάποιο τεύχος. Ούτε που το τελείωσα. Είναι αυτή η αίσθηση του χαρτιού που κάνει τη διαφορά. Άλλο να έχεις τις κούτες γεμάτες με τα τεύχη και να τις ψάχνεις που και που και άλλο τα άυλα. Σημεία των καιρών μας. Νέα τάξη πραγμάτων. Αλλάζουν τα πάντα. Και προς το παρόν........ έτσι όπως φαίνεται, μόνο για καλό δεν είναι.

Κρίμα, πολύ κρίμα. Εγώ διάβαζα αυτά τα περιοδικάκια με συμπλέγματα ενοχής-όλοι οι μεγαλύτεροι μου έλεγαν ότι τα κόμικς αποβλακώνουν, είναι βλαβερά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Τι σαχλαμάρες! Τώρα λυπάμαι πραγματικά που τα παιδιά δεν θα έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν.

Πολύ λυπηρό γεγονός . Θυμάμαι μικρός κάθε Παρασκευή που περίμενα το Μίκυ Μάους. Και πιο σπάνια τα πιο μεγάλα περιοδικά τύπου Ντοναλντ κλπ.
Όπως και να το κάνεις τα comics δε διαβάζονται σε tablet.
Λυπάμαι τα παιδιά της νέας γενιάς. Αυτά με τι παραστάσεις θα μεγαλώσουν, με τους πολέμαρχους του ps3 τα like στο facebook και τα πρωινάδικα με τις ξετσίπωτες. Κρίμα.

Παρασκευή έβγαινε στην επαρχία.
Στην Αθήνα ξεκινούσε την Τρίτη η την Τετάρτη αν θυμάμαι καλά.

Στενάχωρη είδηση.
Μεγάλωσα και εγώ με αυτό το κόμικ...
Κρίμα...

Ακόμα κλαίω το 1000ο τεύχος του Μικυ Μάους που χάθηκε σε μια μετακόμιση. Έχω όμως το 1500ο που το φυλάω ως κόρη οφθαλμού.
Όσο θυμάμαι με τι προσμονή αγόραζα τα τεύχη και τι τρόπους έβρισκα για να τα βάλω λαθραία στο σπίτι... Βλέπετε η μάνα μου τα θεωρούσε πεταμένα λεφτά.

Έχετε δίκιο πάντως, αυτά δεν διαβάζονται σε οθόνη. Προσπάθησα κι εγώ αλλα μόλις πήρα στα χέρια μου τα τεύχη του Λούκι Λουκ που δίνει κυριακάτικη εφημερίδα, κατάλαβα αμέσως τη διαφορά.

Ακόμα κλαίω το 1000ο τεύχος του Μικυ Μάους που χάθηκε σε μια μετακόμιση. Έχω όμως το 1500ο που το φυλάω ως κόρη οφθαλμού.
Όσο θυμάμαι με τι προσμονή αγόραζα τα τεύχη και τι τρόπους έβρισκα για να τα βάλω λαθραία στο σπίτι... Βλέπετε η μάνα μου τα θεωρούσε πεταμένα λεφτά.

Έχετε δίκιο πάντως, αυτά δεν διαβάζονται σε οθόνη. Προσπάθησα κι εγώ αλλα μόλις πήρα στα χέρια μου τα τεύχη του Λούκι Λουκ που δίνει κυριακάτικη εφημερίδα, κατάλαβα αμέσως τη διαφορά.
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχω το 1000ο τευχος. Ηταν διπλο. Ειχε το τρεχον τευχος και και το 1ο.

Πως περνούν τα χρόνια. Μεγάλωσα με αυτά και τους υπολοιπους ηρωες (σκουμπι ντου , στρουμφ, τομ&τζερρυ κλπ ) όπως και εσείς και τώρα βλέπω την κόρη μου που περιμένει πως και πως να τα δει στην TV .

Είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων στο πέρασμα του χρόνου, είτε μας αρέσει είτε όχι. Είναι δύσκολο, αναγνώσματα της παιδικής μας ηλικίας να τύχουν της ίδιας ανταπόκρισης της οποίας έτυχαν από εμάς. Μιλάω για τους σημερινούς 40-55 περίπου. Θυμηθείτε πόσα και πόσα περιοδικά έχουν ''πεθάνει''...
Νομίζω ότι η συναισθηματική φόρτιση μας κάνει να είμαστε λιγότερο αντικειμενικοί στην εκτίμηση του αν και τι ''χάνουν'' τα παιδιά μας. Σε βαθύτερο επίπεδο, αυτό που φέρουμε βαρέως, ίσως είναι η συνειδητοποίηση ότι ο χρόνος κυλά και μας ξεπερνά σιγά σιγά.

200px-Agori1.jpg
imagegen.ashx
MIKROS%2BKAOYMPOY%2B809%2Bcopy.jpg
%CE%9C%CE%A0%CE%9B%CE%95%CE%9A23.jpg
01%20-%20Zagor_220x302.jpg
TIRAMOLA_89.jpg
Serafino+3.jpeg
popay1000400zm7.jpg
ivxsnp.jpg

Σωστος ο Skakinen.
Εμεις δεν ειχαμε τις τωρα πολυτελειες, γι αυτο και ασχολουμασταν με τα κομικς.
Ηταν η διασκεδαση μας
Αν ειχαμε Playstation, tablet, internet, ουτε καν θα ξεφυλλιζαμε τα συγκεκριμενα περιοδικα.
Δυστυχως ή ευτυχως, αυτη ειναι η εξελιξη