Κλειστά τα Τέμπη λόγω κατολισθήσεων

πως φαίνεται ότι δεν είσαι βόρειος και τουλάχιστον ούτε στρατό δεν έκανες προς Λάρσα...

Θεσσαλονίκη 6 μήνες έκανα μαναμ....... μόνος μου ανάμεσα σε 500 Θεσσαλονικιούς Κατερινιώτες και λοιπούς......

-bye-

Η διαδρομή όντως είναι ζόρικη την έχω κάνει δυο φορές.... αλλά έχω μια μανία να μη θυμάμαι ονόματα !!!! :D

μέσω Ελασσόνας είναι εθνικό δίκτυο, αλλά θα φορτωθεί με τα φορτηγά. Και μετα την Ελασσόνα προς Λιβάδι είναι ανάβαση του Ολυμπου από την πίσω μεριά.
Αν πέσεις πίσω από φορτηγό (δεν θα πέσεις?) θα πας με 30.
Η αλλη είναι επαρχιακός στενός (στενός) δρόμος με στροφές και πλέον με πυκνή κίνηση.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.
Και ο πρώτος δρόμος κλείνει πάντα με το πρώτο χιόνι

κοίταξε, αν έχεις δυνατό αυτοκίνητο, πάνω από 1800 ή 2000 το κομμάτι μετά την Ελασσόνα υποφέρεται...
Τουλάχιστον δεν θα αλλάζεις ταχύτητα σε δευτέρα πρώτη όλη την ώρα...
Πάντως είναι φοβερή διαδρομή. Αυστρία....

Η διαδρομή από Ελασσόνα και πίσω από τον Όλυμπο είναι ωραία, και καμιά φορά την επιλέγω όταν επιστρέφω από Τρίκαλα (κουμπάροι) για Θεσσαλονίκη, λόγω της μοναχικότητας και της ομορφιάς της. Σε βγάζει στην Κατερίνη.
Εάν όμως πήξει από φορτηγά και έχει και ουρά... κλάφτα.

Και δεν πάει κανείς από Αθήνα κατευθείαν Τρίκαλα και από εκεί (καμιά ώρα είναι) Γρεβενά και από εκεί (1 ώρα 20 λεπτά) Θεσσαλονίκη? Τουλάχιστον να μην είναι πίσω από τις νταλίκες.

Παλι καλα που οι παρακαμψεις ειναι εντος της ελληνικης επικρατειας.Μετα 3 πακετα της Ε.Ε δεν ειχαν ακομη βρεθει τα χρηματα για τον κυριο οδικο αξονα της χωρας ,που ειναι ιδιος σε εκεινο το σημειο απο τοτε που γεννηθηκα,δεν ειμαι και μικρος
Χρηματα για τους Ολυμπιακους αγωνες ειχαμε,αλλα τα Τεμπη δεν ηταν προτεραιοτητα

Αεροπλάνο, κύριοι!

Δεν ξαναπαίρνω αμάξι αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος...
Και αν, ας πουμε, χρειαστει να κατεβεις χωρις να το εχεις προγραμματισει? Η βενζινη θα σου βγει 80 - 90 ευρω ενω το αεροπλανο 150+.

Ειμαι κι εγω υπερμαχος του αεροπλανου αλλα στην Ελλαδα ειναι ακομα πανακριβο, χωρις καμια ιδιαιτερη υπηρεσια.

Στη Γαλλια θα πηγαινα με 200 ευρω και για την Αθηνα θελω 150. Ε, ελεος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλειστά τα Τέμπη λόγω κατολισθήσεων

Το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Δεν έχω φωτογραφία αλλά πέρασα 19 κμ ενιαίο τούνελ στην Ιταλία το καλοκαίρι έξω από τη Λακίλα.

Όσο για το τούνελ των τεμπών δεν μας ενδιαφέρει το μήκος, αλλά αυτά που θα προσφέρει σε όλους τους οδηγούς.

Η μνήμη μου τελικά ήταν αδύναμη. 10176 m ήταν τελικά.
Και το μεγαλύτερο οδικό στον κόσμο είναι στην Φινλανδία με 24510 m (τουλάχιστον μέχρι το 2015 που θα ανοίξει το άλλο κάτω από τις Άλπεις).

Ωχ....

24 του μηνός και μετά τις 2-3 είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση...
Τον παραλιακό τον είχα κάνει μια χρονια επι αγροτών... Μεγάλη πίκρα. Ο άλλος παλέυεται καθόλου? Είμαι με 2λιτρο αμάξι, σχετικά γρήγορο.

Ωχ....

24 του μηνός και μετά τις 2-3 είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση...
Τον παραλιακό τον είχα κάνει μια χρονια επι αγροτών... Μεγάλη πίκρα. Ο άλλος παλέυεται καθόλου? Είμαι με 2λιτρο αμάξι, σχετικά γρήγορο.

Πίσω από τη νταλίκα? Και με 800ράκι παλεύται... :flipout:

είπαμε βρε παιδιά.
ο ένας είναι κανονικός δρόμος.
Μέχρι την Ελασσώνα είναι γιαλί και ίσιος. Μετά ανεβαίνει με τις στροφούλες του κανονική ανάβαση, μετά μέχρι το Λιβάδι είναι οροπέδιο και έχει κάτι ευθείες που μπορείς να πας και με 150 (λέμε τώρα) και μετά αρχίζει το ζόρι στροφή στροφή και ανέβα κατέβα μέσα στην κοιλάδα και αν συναντήσεις νταλίκα κάθεσαι από πίσω, και αν την συναντήσεις από την απέναντι σταματάς γιατί δεν χωράτε...