Κλεψιά ή μαγκιά;

craneman

New member
5 August 2013
11
Ελευσίνα
Χαιρετώ την παρέα. Από την Παρασκευή είμαι και εγώ κάτοχος ενός Optoma 25 LV. Τον αγόρασα από κατάστημα που τον βρήκα πιο φτηνά μέσω skroutz.

Το θέμα μου όμως δεν είναι ο προτζέκτορας αλλά το καλώδιο HDMI που πήρα μετά.
Το ιστορικό είναι το εξής. Πήγα την Πέμπτη και πήρα τον Optoma 25 στα 950 ευρώ. Πήγα σπίτι και το καλοσκέφτηκα και πήρα την επομένη μέρα τηλέφωνο και είπα θέλω τον Optoma 25 LV. Ο κύριος μου είπε εντάξει και του επέστρεψα τον απλό σφραγισμένο και πήρα τον Optoma 25 LV και πλήρωσα την διαφορά. Του ζήτησα ένα καλό καλώδιο HDMI και μου έδωσε το In-Akustik Premium HDMI with Ethernet 8.0m (0042318) στην τιμή των (180 ευρώ)!!!!!! Στο Internet που κοίταξα έχουν το 10μετρο 63 δολάρια. Είναι το απλό βέβαια, αλλά πόσο παραπάνω να έχει το δικό μου επειδή έχει το βύσμα του γυρνάει σε γωνία 180[SUP]ο[/SUP] ;;;;
Μια που με είδε και μια που δεν με ξαναβλέπει.
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να αναφέρω το μαγαζί για να μην την πατήσει και κανείς άλλος.
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες για το λόγο του αληθές.

http://i1198.photobucket.com/albums/aa458/craneman400t/20130805_092836_zps10dcc480.jpg

και το καλώδιο

http://i1198.photobucket.com/albums/aa458/craneman400t/20130805_092931_zps5229b30e.jpg

http://i1198.photobucket.com/albums/aa458/craneman400t/20130805_092938_zps60a14782.jpg

Last edited:
γιατί κλεψιά ή μαγκιά?
αν σου φάνηκαν πολλά γιατί τα έδωσες?
εξ άλλου ο πωλητής ήταν εντάξει και χωρίς πολλά σου έδωσε άλλο προιόν (σίγουρα υποχρεούται αλλά ψάξε να δεις ποσοι θα το κάνουν αγόγγυστα).
Επίσης μόνος σου λες ότι το ένα στρέφεται. Αρα δεν είναι ίδιο μοντέλο για άμεση σύγκριση.
Και τέλος...γιατί δεν έκανες την έρευνα πριν την αγορά>
και τέλος τέλος.....άλλο internet άλλο κατάστημα λιανικής. Ακόμα και το πλαίσιο τα έχει πιό φτηνά στο διαδίκτυο από το κατάστημα.

γιατί κλεψιά ή μαγκιά?
αν σου φάνηκαν πολλά γιατί τα έδωσες?
εξ άλλου ο πωλητής ήταν εντάξει και χωρίς πολλά σου έδωσε άλλο προιόν (σίγουρα υποχρεούται αλλά ψάξε να δεις ποσοι θα το κάνουν αγόγγυστα).
Επίσης μόνος σου λες ότι το ένα στρέφεται. Αρα δεν είναι ίδιο μοντέλο για άμεση σύγκριση.
Και τέλος...γιατί δεν έκανες την έρευνα πριν την αγορά>
και τέλος τέλος.....άλλο internet άλλο κατάστημα λιανικής. Ακόμα και το πλαίσιο τα έχει πιό φτηνά στο διαδίκτυο από το κατάστημα.

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω και να επιμείνω στην έρευνα πριν την αγορά!

Κακώς έδωσες τόσα χρήματα για το καλώδιο.Επρεπε να το ψάξεις όταν σου έδωσε την τιμή.
Δεν είναι κακό νομίζω να αναφέρεις το όνομα του καταστήματος.
Καλοριζικος ο προβολεας και καλές θεασεις!

Απάντηση: Re: Κλεψιά ή μαγκιά;

Πόσο παραπάνω να κοστίζει με το βύσμα; 100 δολάρια (80 ευρώ); Αν το απλό έχει 63 δολάρια και είναι 10 μέτρα.
Γιατί δεν ήξερα ποια μάρκα καλώδιο είχε, και ποιο μοντέλο. Που να ψάξω και τι.
Γιατί κάποιο παλικάρι που ήταν εκεί και πήρε το 1,5 μέτρο, είδα τιμή που έγραφε 35 ευρώ. Στο δικό μου ούτε τιμή είχε.

Το είδα σε άλλο μαγαζί, (γλυφάδα) το έχει το 1 μέτρο με γωνία 180ο , 34 ευρώ, το 2μετρο 37 ευρώ και το 5μετρο 52ευρω. Αν πάει αναλογικά στο 5μετρο, βγαίνει 10 ευρώ το μέτρο. Άρα το 8μετρο θα βγαίνει 80 ή 90 άντε 100. Όχι και 180!!!.
Άρα δεν είναι κλεψιά;;

Τιμή ebay για το 180: 8,00m Inakustik Premium II HighSpeed 180° HDMI Kabel mit Ethernet 8,0m 8m | 63
Στο site της εταιρείας δεν βλέπω να έχει άλλη σειρά Premium 180.

Όταν εκμεταλλεύεσαι την άγνοια του άλλου κλεψιά δεν είναι; Αν λέμε για το ίδιο καλώδιο εδώ η τιμή είναι x3.
Από την άλλη 180 πως τα δίνεις έτσι χωρίς να το ψάξεις λίγο;

Last edited:
Επειδή ασχολούμαι με τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα, σε διάφορα forum λένε να μην ψωνίζουμε από εξωτερικό και να υποστηρίζουμε τα ελληνικά μαγαζιά. Με τέτοιες τιμές….
Τελικά κάποιοι δεν θέλουν να αλλάξουν νοοτροπία λόγο της κρίσης.

Ακόμα πιστεύω ότι η τιμή ειναι εξωφρενικη,αλλά επειδή θεωρώ άδικη την σύγκριση τιμών μόνο με eBay k amazon ,δείτε και πόσο κάνει το ίδιο σε ένα πχ γαλλικό η γερμανικό μαγαζι.

Επειδή ασχολούμαι με τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα, σε διάφορα forum λένε να μην ψωνίζουμε από εξωτερικό και να υποστηρίζουμε τα ελληνικά μαγαζιά. Με τέτοιες τιμές….
Τελικά κάποιοι δεν θέλουν να αλλάξουν νοοτροπία λόγο της κρίσης.

Ναι, σιγουρα. Αμα το διαβασες στο φορουμ που φανταζομαι, λογικο ειναι, αφου ανηκει σε καταστημα του χωρου. :afro:

Φίλε craneman,

ευχαριστούμε για την ενημέρωση, αλλά, θέλω να ρωτήσω κάτι...

Σου είπε 180 και το πήρες. Στα πόσα ευρώ θα του έλεγες ''όχι μεγάλε...είναι ακριβό''?

Προφανως ο μαγαζατορας εκμεταλλευτηκε τον ενθουσιασμο και την αγνοια του φιλου, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να τον κανουμε να νιωσει υπευθυνος. Το να δειξει εμπιστοσυνη στον καταστηματαρχη δεν ειναι ντροπη. Απο την αλλη αν ο καταστηματαρχης διαισθανθηκε την ευκαιρια να δαγκωσει αλλαζοντας την τιμη προς τα πανω ειναι κατακριτεο κατα τη γνωμη μου.

40 ΧΡΌΝΙΑ ΦΟΥΡΝΑΡΉΣ

ρε τι κλεψία λέτε ?

πόσο κάνει ? τόσο ! αντε γεια , να σαι καλά τα λέμε !!

απο τον σβέρκο τον έπιασε και του τα άρπαξε ?

40 ΧΡΌΝΙΑ ΦΟΥΡΝΑΡΉΣ

ρε τι κλεψία λέτε ?

πόσο κάνει ? τόσο ! αντε γεια , να σαι καλά τα λέμε !!

απο τον σβέρκο τον έπιασε και του τα άρπαξε ?

Yποτιθεται οτι τα εξειδικευμενα καταστηματα εικονας-ηχου εχουν καποια διαφορα απο τα καταστηματα πουπουλανε λευκες συσκευες.
Ειδικοι ανθρωποι επαγγελματιες του χωρου, ειναι κοντα στον πελατη, μιλωντας μαζι του, κατανοωντας τις αναγκες του, και προτεινοντας του λυσεις οπου καλυπτουν τις αναγκες του και τον συμφερουν. Τουλαχιστον αυτη την καραμελα πιπιλανε. Ετσι, ο πελατης παραμενει πελατης, οποιο προβλημα αντιμετωπισει στο μελλον ή για μελλοντικη αγορα, προστρεχει παλι στον "δικο του" ανθρωπο, τον επαγγελματια εκεινον που καποτε τον βοηθησε με επιλογες σωστης αγορας προσαρμοσμενης στις αναγκες του.

Με τετοια παραδειγματα οπως τα παραπανω, μαλλον το καταστημα εβαλε πρωτα τις δικες του αναγκες.!
Ναι, δεν του τα εκλεψε, αλλα σιγουρα τον εχασε απο πελατη. Βεβαια ειναι αρκετα τα καταστηματα που λειτουργουν και με τη λογικη:
"Ας τον δαγκωσω τωρα που εχω αναγκη να του τα παρω, κι ας μην ξαναρθει. Θα ερθει αλλος. Και μεχρι να ερθει μια αρκετη μαζα της πολης και να τους δαγκωσω ολους απο μια φορα, χαλαλι τοσα που θα βγαλω. Ετσι κι αλλιως, καθε χρονο, δημιουργουνται νεοι πελατες που και αυτους θα τους δαγκωσω απο μια φορα και παει λεγοντας."

Δυστυχως υπαρχει αυτη η νοοτροπια.! Και μονο η "διαπομπευση" μεσω αναρτησεων (οχι δολιων βεβαια) ισως ειναι ικανη να τους βαλει ενα φρενο και να τους κανει να σκεφτουν οτι με τις πραξεις τους μονοι τους βγαζουν τα ματια τους.

Στην προκειμενη περιπτωση ο "επαγγελματιας" δεν επρεπε να προτεινει ενα τοσο ακριβο καλωδιο, αλλα ενα πιο προσιτο για τον πελατη του. (αν οντως ηθελε να σταθει κοντα στις αναγκες του πελατη του)

Ετσι τουλαχιστον βλεπω εγω με τη δικη μου οπτικη πως θελω να ειναι ο "εξειδικευμενος" επαγγελματιας που φροντιζει να καθοδηγησει τον αρχαριο πελατη σε σωστες αγορες.

Προφανως ο μαγαζατορας εκμεταλλευτηκε τον ενθουσιασμο και την αγνοια του φιλου, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να τον κανουμε να νιωσει υπευθυνος.

Διότι την άλλη φορά ο ''καταστηματάρχης'' θα το πουλήσει 200 ευρώ στον επόμενο. Δεν εγκαλείται κανείς, αλλά, καιρός είναι και εμείς να αλλάξουμε συμπεριφορά απέναντι στα εξωφρενικά λαρτζιλίκια που εκθρέψαμε τόσα χρόνια με την γνωστή ρήση ''δεν Γ@μ@τ@, θα το πάρω...''.

Ακόμα πιστεύω ότι η τιμή ειναι εξωφρενικη,αλλά επειδή θεωρώ άδικη την σύγκριση τιμών μόνο με eBay k amazon ,δείτε και πόσο κάνει το ίδιο σε ένα πχ γαλλικό η γερμανικό μαγαζι.
Ακόμα φθηνότερο... http://www.al-kabelshop.de/shop/?bestellnr=BW-PR-HDMI-GEW-0800&referer=pangora
Φίλε craneman, ευχαριστούμε για την ενημέρωση, αλλά, θέλω να ρωτήσω κάτι... Σου είπε 180 και το πήρες. Στα πόσα ευρώ θα του έλεγες ''όχι μεγάλε...είναι ακριβό''?
έλα ντε...

Εγώ πάντως θα έλεγα αν ήταν κλεψιά ή όχι όταν και μόνο όταν έβλέπα την τιμή χονδρικής που το πήρε. Γιατί το λέω αυτό? Γιατί οι τιμές που βάζετε είναι οι τιμές του τώρα. Αν ο καταστηματάρχης αγόρασε αυτό το καλώδιο π.χ. 120 ευρώ πέρσι και το είχε στο κατάστημα έκτοτε η τιμή των 180 ευρώ είναι λογική πες. Γιατί και εγώ αγόρασα σχετικά καλό καλώδιο hdmi 120 ευρώ πριν 4-5 χρόνια περίπου και ανάλογο καλώδιο 1-2 χρόνια μετά είχε κάτω από τα μισά.

Μπορεί κάποιος να πει ότι αφού εκεί είναι πλέον η τιμή έπρεπε να το δώσει τόσο. Και μετά θα έμπαινε μέσα. Αν βέβαια το καλώδιο το πήρε 40 ευρώ χονδρική και το δίνει 180 ναι τότε υπάρχει θέμα αλλά αν δεν ξέρουμε την τιμή αγοράς μην προτρέχουμε ότι κάποιος κλέβει αν δεν ξέρουμε πόσο αγόρασε.

Εγώ πάντως θα έλεγα αν ήταν κλεψιά ή όχι όταν και μόνο όταν έβλέπα την τιμή χονδρικής που το πήρε. Γιατί το λέω αυτό? Γιατί οι τιμές που βάζετε είναι οι τιμές του τώρα. Αν ο καταστηματάρχης αγόρασε αυτό το καλώδιο π.χ. 120 ευρώ πέρσι και το είχε στο κατάστημα έκτοτε η τιμή των 180 ευρώ είναι λογική πες. Γιατί και εγώ αγόρασα σχετικά καλό καλώδιο hdmi 120 ευρώ πριν 4-5 χρόνια περίπου και ανάλογο καλώδιο 1-2 χρόνια μετά είχε κάτω από τα μισά.

Μπορεί κάποιος να πει ότι αφού εκεί είναι πλέον η τιμή έπρεπε να το δώσει τόσο. Και μετά θα έμπαινε μέσα. Αν βέβαια το καλώδιο το πήρε 40 ευρώ χονδρική και το δίνει 180 ναι τότε υπάρχει θέμα αλλά αν δεν ξέρουμε την τιμή αγοράς μην προτρέχουμε ότι κάποιος κλέβει αν δεν ξέρουμε πόσο αγόρασε.

Να πω ότι τη σήμερον ''σφάζονται'' ολόκληρα σπίτια στην τιμή ενός αυτοκινήτου 2000 κυβικών?

Ασχέτως κρίσης, η αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική κρίνεται πάντα από τις συνθήκες που βρίσκεται η αγορά τη συγκεκριμένη στιγμή. Αν κάποιος έχει στοκάρει και χάνει για χ,ψ,ζ λόγους, δεν έχει λογική να επιμένει να πουλήσει όσο αγόρασε. Αυτά τα ρίσκα συνοδεύουν το εμπόριο από καταβολής κόσμου, δεν είναι κάτι καινούργιο. Βέβαια, είχαν καλομάθει τόσα χρόνια με τις νοοτροπίες που ανέφερε ο Γιάννης πιο πάνω.

Είτε έτσι, πάντως, είτε γιουβέτσι, η τιμή που είπε στο παλληκάρι είναι για πολλές ανοιχτές παλάμες....

Όταν πήγα στο συγκεκριμένο μαγαζί και μου έκανε τη σύγκριση Optoma HD 25 Vs Benq 1070, έβαλε ένα dvd και τα παρουσίασε όλα πολύ όμορφα. (αν και είχα καταλήξει ποιον θα αγόραζα).

Όταν τον ρώτησα τι άλλο χρειάζεται να πάρω, μου είπε ότι το Α και το Ω για να βγάλω την εικόνα αυτή, είναι το καλώδιο. Και στην ερώτηση μου πόσο κοστίζει, μου απάντησε γύρω στα 60 -80 ευρώ.

Την επόμενη που πήγα του είπα θέλω το καλώδιο που είχες στο συγκριτικό test. Ok, πόσα μέτρα, 5 μέτρα κάνει 120 ευρώ αλλά δεν έχω. Έχω το 8μετρο που κάνει 180 ευρώ. Και εγώ σαν κόπανος το πήρα. :bigcry: .:bigcry: :bigcry: