Κλιματιστικό LG, Samsung ή κάτι άλλο ?

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,480
Χρειαζόμαστε ένα μικρό και φτηνό κλιματιστικό ( 9000 Btu ) αλλά επώνυμο. Παιζουμε ανάμεσα στο LG G09AH και στο Samsung AQ09FA. H τιμή τους ειναι παραπλήσια (περιπου 330 χωρίς τοποθέτηση).

Εχει κανεις εμπειρία περι του θέματος ? Θα τοποθετηθεί σε κρεβατοκάμαρα. Αν υπάρχει και αλλη πρόταση (όχι όμως ακριβότερη) δεκτή.

Γράτσιε !!

Εαν το δουλεύεις πολύ, δώσε κάτι παραπάνω να πάρεις ενεργειακή κλαση Α ή COP >5. Θα τα βγάλεις τα λεφτά του απο τον λογαριασμό της ΔΕΗ!!

Πριν λίγες ημέρες, πηρα ένα mitsubishi 12000btu. Ειναι κλάση A ,η κατανάλωση στην ψύξη ειναι 890watt .

Συγκρινέ τη με του samsung που παραθέτεις ,η οποία είναι διπλασια (1900 watt) για 9000btu

Επίσης αφού ειναι σε κρεββατοκάμαρα, μάλλον θα σε ενδιαφέρει και η ησυχία. Τα φτηνά δεν φημίζονται για αυτο!

Inverter οπωσδήποτε... Ακριβότερο στην αγορά αλλά φτηνότερο σε βάθος χρόνου... Toshiba-Hitachi-Mitsubishi... Ασε τα Panasonic σαν τελευταία επιλογή...

Inverter οπωσδήποτε... Ακριβότερο στην αγορά αλλά φτηνότερο σε βάθος χρόνου... Toshiba-Hitachi-Mitsubishi... Ασε τα Panasonic σαν τελευταία επιλογή...
Τα Ιnverter συμφέρουν όταν δουλεύουν όλη μέρα με εξωτερική θερμοκρασία σταθερά άνω των 37-38C, αλλιώς το βάθος χρόνου ισοδυναμεί με 20ετία...:flipout:
Όσο για τα Panasonic, θα τα έβαζα πρώτα και όχι τελευταία. Η πραγματική τους απόδοση (όχι σε BTU) είναι κορυφαία μαζί με τα Mitsubishi, όπως και η κατανάλωση. Για τα συμβατικά μοντέλα.

Απόφυγε το LG, όχι το συγκεκριμένο που αναφέρεις αλλά κάποιο αντίστοιχο καινούριο μοντέλο που είδα τοποθετημενο σε συγγενικό σπίτι διαπίστωσα - και οι ιδιοκτήτες μου επιβεβαίωσαν - ότι η απόδοσή του είναι...χάλια. Μινιμαλ βεβαια , ντιζαινάτα και ομορφοτατα σε σχέση με τα δικά μου Mitsubishi, αλλά....

Κατά σειρά Mitsubishi, Toshiba, Panasonic

Εγώ από την άλλη μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω για το LG που έχω εγώ, αν κ είναι από τα μεγάλα της κατηγορίας. 24.000 btu, inverter, mirror εφέ στο πάνελ μπροστά. Είναι αθόρυβο, χαμηλή κατανάλωση για το μεγεθός του, κρυώνει άνετα χώρο 70 τετραγωνικών μέσα σε λίγα λεπτά...

Για τα μικρότερα θα σε γελάσω όμως, δεν γνωρίζω...

Μιχάλη αν δεν κρύωνε το 24αρι τα 70τετραγωνικά τότε θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα!!!

Δεν νομίζω οτι τα LG έχουν πρόβλημα απόδοσης. Ισως δεν ειναι Mitsubishi ή Daikin ,αλλά σε καμία περίπτωση χαμηλής απόδοσης.

ΜΕΓΑΛΗ σημασία έχει η ποιότητα της εγκατάστασης και η σωστή συντήρηση.

Κ μεγάλο τελικά είναι, ένα 18άρι θα έπαιζε μια χαρά, αλλά όλοι οι πωλητές κ εγκαταστάτες έλεγαν 24άρι σίγουρα...

Συντήρηση οπωσδήποτε μία φορά τον χρόνο, λίγο πριν την αρχή της καλοκαιρινής ζέστης.

Αυτο λεω! Καλα οι πωλητές πάντα υπερβάλουν για τα BTU ,εν όψη και μεγαλύτερου κέρδους στα ακριβά μηχανήματα.

Για μένα πάντως τα Mitsubishi είναι top, αν θες να φτάσεις σ' αυτό το τιμολογιακό επίπεδο.

ΒΤW, ΜΟΝΟ στον Κωτσοβολο του mall ,είχε προσφορά το Mitsubishi 12.000btu ,στα 599 το οποίο δεν το είχα βρεί κάτω απο 800 . Δεν ξερω αν ισχύει ακομα.

Αυτο λεω! Καλα οι πωλητές πάντα υπερβάλουν για τα BTU ,εν όψη και μεγαλύτερου κέρδους στα ακριβά μηχανήματα.

Συγνωμη φιλε sfortis αλλα εδω θα διαφωνησω......
Για φαντασου να μπει ενα μηχανημα γιατι ο πελατης θελει ντε και καλα να βαλει 12αρι σε 60 η 70 τμ και την επομενη μερα να ερθει και να σου πει ξερεις παρτο πισω γιατι δεν με καλυπτει........
Εσυ σαν πωλητης θα το επαιρνες......βιδωμενο και ξεχαρβαλωμενο??????
Δεν νομιζω......
Τωρα στο θεμα μας θα προτεινα κατα σειρα
mitsubishi-panasonic-toshiba
Και οι τρεις ειναι πολυ αξιολογες εταιριες οσο αφορα αποδοσεις και καταναλωσεις.
Βαζω τελευταια την toshiba γιατι τα εχω λιγακι με το σερβις λογω ακριβοτερων ανταλλακτικων σε σχεση με τις αλλες εταιριες...
Οποιος θελει περισσοτερες πληροφοριες μονο με πμ.
Οσο αναφορα lg kai samsung καλα ειναι...... ομορφα ειναι ....αλλα κλιματιστικα δεν ειναι ......και αν χαλασουνε κανε τον σταυρο σου......

ΥΓ.Για ψυξη συνηθως υπολογιζουμε τμ επι 450 και για θερμανση τμ επι 650 ενοειται για ενιαιο χωρο και με στοιχιωδες μονωσεις.

Ζαφείρη μιλάς σαν πωλητής...? σαν εγκαταστάστης...? κάτι τέτοιο μου 'μυρίζει' πάντως...

Για τα LG έχεις κάποια πληροφορία κ το λες ή απλά το λες επειδή είναι ας πούμε LG κ όχι Mitsubishi ?

Το να λες δεν είναι κλιματιστικά είναι λίγο αν μη τι άλλο απαξιωτικό... αν μιλάς εκ των έσω, πιθανότατα τότε να ξέρεις 5 πράγματα παραπάνω... πάντως επί των LG, η ίδια η εταιρεία δίνει γραπτή εγγύηση 5 ετών για την μονάδα την μέσα κ άλλα 5 για την μονάδα την έξω...κάτι είναι κ αυτό...

Τα Ιnverter συμφέρουν όταν δουλεύουν όλη μέρα με εξωτερική θερμοκρασία σταθερά άνω των 37-38C, αλλιώς το βάθος χρόνου ισοδυναμεί με 20ετία...:flipout:
Όσο για τα Panasonic, θα τα έβαζα πρώτα και όχι τελευταία. Η πραγματική τους απόδοση (όχι σε BTU) είναι κορυφαία μαζί με τα Mitsubishi, όπως και η κατανάλωση. Για τα συμβατικά μοντέλα.

Τα inverter έχουν πολλά καλά, μπορούν να εκκινούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τα συμβατικά, να ρίχνουν τις στροφές τους όταν πρέπει (οικονομία), κλπ... Συμβαίνει να έχω 2 συμβατικά (9αρι + 12αρι) Mitsubishi περίπου 12 χρόνια και δουλεύουν πολόι και αθόρυβα. Πρόσθεσα άλλα 2 inverter Hitachi πριν 2 χρόνια (αυτά εντελώς αθόρυβα). Ηθελα να πάρω Toshiba τα οποία θεωρώ τα καλύτερα οικιακά, αλλά όπου κι αν κοίταξα ήταν 20-30% ακριβότερα από τον ανταγωνισμό... Τα Panasonic δεν τα βάζω τελευταία στην συνολική αγορά, αλλά στην τετράδα... Καλά μηχανήματα αλλά με κάπως φτηνότερα πλαστικά. Βάλε ενα Panasonic δίπλα στα άλλα 3 και ειδικά στο Toshiba και θα καταλάβεις την διαφορά... Οσο για τις εξωτερικές μονάδες, αν ακολουθήσουμε την σχεδόν αλάνθαστη γραμμή "όσο βαρύτερο, τόσο καλύτερο" η Hitachi πάει μπροστά... Ολα τα παραπάνω με τα προ διετίας δεδομένα βέβαια και αφού έφαγα το μισό καλοκαίρι ψάχνοντας, διαβάζοντας και βλέποντας τα μηχανήματα στα καταστήματα αλλά και εγκατεστημένα όπου μου δινόταν η ευκαιρία...

Εγω θα σου προτεινα να παρεις το lg γιατι πιστευω οτι ειναι ακριβως αναλογο των χρηματων που θα δωσεις .Στην μεγαλη πλειονοτητα τους δουλευουν μια χαρα και μην ξεχνας πως για να δουλεψει σωστα πρεπει και να τοποθετηθει σωστα .Οσο για τις τιμες ανταλλακτικων TOSHIBA συμφωνω απολυτα για τις εξωφρενικες τιμες οπως ειπε και ο φιλος παραπανω και μην σου πω σε ποσο καιρο ερχονται .Επισης καλα ειναι και τα FUJITSU αλλα σε παραπανω χρηματα απο αυτα που θες να δωσεις ομως εχει μοντελα ιδια και σε FUJITSU και GENERAL οπου το δευτερο ειναι πιο φθηνο ενω ειναι ακριβως το ιδιο μηχανημα

Διαφωνω. Τα LG είναι υπερεκτιμημένα και αυτό λόγω του design, με το οποίο στην τελική ,συμφωνώ μεν οτι είναι όμορφα όταν τα βλέπεις σε φωτογραφία,
αλλά όταν το είδα κρεμασμένο δεν ενθουσιάστηκα. Δεν "εξαφανίζεται" στον χώρο, αλλά επιβάλεται πράγμα που δεν μου άρεσε.

εχω προβληματιστεί λίγο και με τα BTU, ο χώρος με το μάτι ειναι καμια 10ρια τμ με το ζόρι (επειδή ειναι για το σπιτι των γονιών μου θα μετρήσω αυριο με ακρίβεια και θα σας πω). Αν ισχύει ο εμπειρικός κανόνας του BTU = τ.μ. x 450 τότε θέλω ενα κλιματιστικό.... 4500BTU. Και επειδή το δωμάτιο εχει απο πάνω ταράτσα χωρίς μόνωση (με έναν μόνο τοιχο που βλεπει ανατολικά) αντε να χρειάζεται 7000BTU. Δεν θέλουμε και να φτιάχνουμε παγάκια, απλά να υπάρχει δροσερή ατμόσφαιρα. Βρήκα το Sanyo KCR74EH με 250 χωρίς τοποθέτηση (δηλαδή + 70-80 ) το οποίο προς εκπληξή μου διαπίστωσα πως είναι ενεργειακής κλάσης Α και ιδιαίτερα αθόρυβο (25dba στο silent mode). Το LG και το Samsung στην ψύξη ειναι ενεργειακής κλάσης C !!, και αν όντως τα 9000 ειναι πολλά για το δωμάτιο, μάλλον είναι πολλά λεφτά σε αγορά και κατανάλωση ρευματος για το τίποτα. Ηδη υπάρχει στο σπιτι ενα General 12αρι κι ενα Sharp 9αρι 10ετίας (= αρκετά ενεργοβόρα).

Ειμαι σε λάθος δρόμο ή καλά το πάω?

Νομίζω το SANYO είναι ότι καλύτερο μπορείς να παρεις σε αυτα τα λεφτα.

ΒΤW, ΜΟΝΟ στον Κωτσοβολο του mall ,είχε προσφορά το Mitsubishi 12.000btu ,στα 599 το οποίο δεν το είχα βρεί κάτω απο 800 . Δεν ξερω αν ισχύει ακομα.

Σημερα ήμουν εκεί. Χθες είδα διαφήμιση στην TV προσφορά το Samsung το 9αρι με 359 και δώρο την τοποθέτηση, και ετρεξα σφαίρα. Δεν το ειδα όμως πουθενά ως προσφορά, αντίθετα το είχαν στα 395 (τιμές σε ολα χωρίς τοποθέτηση). Προσεξτε το 359 και το 395 που παραπέμπει σε αναγραμματισμό, οπου με εκανε αρχικά να θεωρήσω ότι εκανα εγώ λαθος. Αντιθετα ειχαν προσφορά ενα General Electric 9άρι με ...359 !! Ρωτώντας για την διαφήμιση στην τηλεόραση με ενημέρωσαν ότι μαλλον υπαρχει το Samsung σε προσφορά, (η οποία ήταν περασμένη και στον υπολογιστή τους, με κόστος εγκαταστασης πραγματι = 0 ) και κανοντας το ευλογο ερώτημα γιατι αλλη τιμη στην βιτρίνα και αλλη στην διαφήμιση πηρα την απάντηση οτι προκειται για διαφορετικά μοντέλα (AQ09FA και ΑQ09FAN FORTE) Στην ερωτηση ποια ειναι η διαφορά τους, μου ειπαν, o ενας υπάλληλος "το ενα δεν ειναι FORTE" και ο αλλος απολύτως καμια!! Go figure... Μερικες φορες ως καταναλωτης αισθάνομαι εντελως ηλιθιος ... Μου την εσπασαν κι εφυγα ενω ειχα παει με το μετρητο στην τσεπη..

Ωχχχχ, επεσες στην περίπτωση !! Εγω για ότι απορία είχα, δεν ρωταγα κανέναν. Πηγαινα ακριβως δίπλα που εχει τα pc με internet και googlαριζα!

Μαλιστα σε κάποια φάση πριν απο ενα μήνα όταν έψαχνα ,είπα στην πωλήτρια οτι εχουν υπερβολικα ακριβο το LG και οτι το εχω βρει 200 πιο κατω σε ενα internetoμαγαζο.

Φυσικα δεν με πίστεψε, μέχρι που την πήγα και της το έδειξα Live.
Η απάντηση της ήταν: Ωντος, σε συμφέρει, πάρτο απο εκει.