Klipsch 5.1 ή 7.1 ?

TONIOUS

New member
6 October 2008
68
Ποια είναι η γνώμη σας?Έχω ένα 5.1 σύστημα με τα rf82.Tα χω συνδυάσει με τα rb61.Aξίζει να προστεθούν δύο δίπολα και τα rb61 να γίνουν suround back? Όλες οι ταινίες βλέπω ότι υποστηρίζουν 5.1 ακόμα και τα blue δισκάκια.Με ένα 7.1 σύστημα δηλαδή θα ακούω πάλι 5.1?Ακόμα θα πρέπει να επιλέξω δίπολα της ίδιας σειράς με αυτά που έχω είδη η δεν θα παίξει ρόλο να πάω στα λίγο μικρότερα της ίδιας εταιρείας για οικονομικούς λόγους?Αν κάποιος γνωρίζει και κάποιο καλό ταίριασμα τελικού ενισχυτή με τα εν λόγω ηχεία και τον pioneer lx-60 με τον οποίο παίζουν για βελτίωση απόδοσης στη μουσική θα το εκτιμούσα πολύ.Ζητώ συγνώμη για τα πολλά ερωτήματα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αποψή μου είναι να μείνεις όπως είσαι, γιά πολλούς και διάφορους λόγους, βασικότερος εκ των οποίων είναι το ελάχιστο υλικό σε 7,1.
Φυσικά δεν γνωρίζω τον χώρο σου και το πως φτάνει στα αυτιά σου ο περιφερειακός ήχος, που μόνο κάτω απο κάποιες προυποθέσεις θα μπορούσες να έχεις + ακούγοντας 5,1 υλικό με 7,1 ηχεία.

θα ελεγα να διαβασουμε κανα προσπεκτους η στο δυκτιο
τι κανει το thx sx
οπως το dolby prologic IIx
μετα τα ξαναλεμε για πιο κατω

Δεν διαφωνώ Argi, και ξέρεις όλα αυτά που λές τα έχω διαβάσει και εγω...άλλωστε στο <μαύρο> δωμάτιο με 7,1 είμαι...
Ομως γιά να μπορέσεις να εκμεταλευτείς τα επιπλέον ηχεία και τα καλούδια του thx sx, δεν ερκεί μονο να έχεις παραπάνω πίσω ηχεία.ΠΡΕΠΕΙ να έχεις και τον σωστό av, αλά κυρίως και τον σωστό πίσω χώρο που στο 99% των περιπτώσεων το δεύτερο δεν υπάρχει.
Εαν λοιπόν βάλουμε την κουβέντα σε θεωρητικό επίπεδο, τότε ναι...ψηφίζω υπέρ, εαν όμως πάμε στην πράξη τα πράγματα αλλάζουν.Ξέρεις εσύ πολλά σπίτια που μπορούν να εντάξουν σωστά ένα σύστημα 7,1;....εδω ακόμη το 5,1 το παλεύουν και μάλιστα με μεγάλη δυσκολία!!!

και μετα αφτο

What is Dolby® Pro Logic® IIx?
Dolby Pro Logic IIx is an extension of Dolby Pro Logic II technology. This highly sophisticated algorithm processes native stereo- and 5.1-channel material to produce 6.1 or 7.1 output channels. Dolby Pro Logic IIx expands choice in playback system configuration (allowing 5.1, 6.1, or 7.1 playback channels) and, when incorporated into an audio/video (AV) receiver or processor, allows a convenient.

αν θελετε και σελιδα ακουω

Δεν διαφωνώ Argi, και ξέρεις όλα αυτά που λές τα έχω διαβάσει και εγω...άλλωστε στο <μαύρο> δωμάτιο με 7,1 είμαι...
Ομως γιά να μπορέσεις να εκμεταλευτείς τα επιπλέον ηχεία και τα καλούδια του thx sx, δεν ερκεί μονο να έχεις παραπάνω πίσω ηχεία.ΠΡΕΠΕΙ να έχεις και τον σωστό av, αλά κυρίως και τον σωστό πίσω χώρο που στο 99% των περιπτώσεων το δεύτερο δεν υπάρχει.
Εαν λοιπόν βάλουμε την κουβέντα σε θεωρητικό επίπεδο, τότε ναι...ψηφίζω υπέρ, εαν όμως πάμε στην πράξη τα πράγματα αλλάζουν.Ξέρεις εσύ πολλά σπίτια που μπορούν να εντάξουν σωστά ένα σύστημα 7,1;....εδω ακόμη το 5,1 το παλεύουν και μάλιστα με μεγάλη δυσκολία!!!

σωστο με αυτη την προυποθεση μιλαμε
θυμαμαι το 2002 που συζητουσα με ενα αξιοσβαστο προσωπο και του ελεγα για
7,1 τοτε ,και μου ειχε πει
ποσοι μπορουν για κατι τετοιο εδω 5 βαζεις και με το ζορι
αν εχεις τη δυνατοτητα απλα το κανεις:a0210:

Δεν γνώρίζω τις προυποθέσεις όσον αφορά τον χώρο και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Απλά το σκέφτηκα με την προυπόθεση ότι πίσω μου υπάρχει χώρος 5 ακόμα μέτρων να τραβηχτούν τα ηχεία βάσης ώστε στα πλάγια να κρεμαστούν τα δίπολα όπου το πλάτος του σαλονιού δεν είναι όμως πάνω 4.

και μόνο για το γέμισμα στο χάος μεταξύ των δύο surround που θα καλυφθεί, αξίζει τον κόπο ακόμα και μόνο για PrologicIIx, δηλ. να κάνεις τα πάντα 7.1.
Απ' ό,τι βλέπω μιλάς και για δίπολα surround. Δηλαδή εκεί έχεις και την ευκαιρία να δοκιμάσεις σωστό THX.

Και το συζητάς ακόμα;:eek:
Βουρ για παιχνίδι!!:ridinghorse:

Και να δεις αν σετάρεις και σωστά, πόσο παντοκατευθυντικός θα είναι ο ήχος.

Εγώ ζουλεύω που δεν έχω δίπολα στις ταινίες.

Ποια είναι η γνώμη σας?Έχω ένα 5.1 σύστημα με τα rf82.Tα χω συνδυάσει με τα rb61.Aξίζει να προστεθούν δύο δίπολα και τα rb61 να γίνουν suround back? Όλες οι ταινίες βλέπω ότι υποστηρίζουν 5.1 ακόμα και τα blue δισκάκια.Με ένα 7.1 σύστημα δηλαδή θα ακούω πάλι 5.1?Ακόμα θα πρέπει να επιλέξω δίπολα της ίδιας σειράς με αυτά που έχω είδη η δεν θα παίξει ρόλο να πάω στα λίγο μικρότερα της ίδιας εταιρείας για οικονομικούς λόγους?Αν κάποιος γνωρίζει και κάποιο καλό ταίριασμα τελικού ενισχυτή με τα εν λόγω ηχεία και τον pioneer lx-60 με τον οποίο παίζουν για βελτίωση απόδοσης στη μουσική θα το εκτιμούσα πολύ.Ζητώ συγνώμη για τα πολλά ερωτήματα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Πολύ καλά ηχεία και τα RF-82 και τα RB-61 άριστες επιλογές και οι δύο.
Εννοείται ότι αν πας σε δίπολα θα είναι της ίδιας εταιρίας. Τώρα αν πας σε λίγο μικρότερα μάλλον δεν θα παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο. Από την τιμή θα κρίνεις και θα αποφασίσεις.

Απάντηση: Re: Klipsch 5.1 ή 7.1 ?

Δεν γνώρίζω τις προυποθέσεις όσον αφορά τον χώρο και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Απλά το σκέφτηκα με την προυπόθεση ότι πίσω μου υπάρχει χώρος 5 ακόμα μέτρων να τραβηχτούν τα ηχεία βάσης ώστε στα πλάγια να κρεμαστούν τα δίπολα όπου το πλάτος του σαλονιού δεν είναι όμως πάνω 4.

5 μέτρα ακόμη περιθώριο γιά πίσω ηχεία;......:a0210:
...είσαι σπάνια περίπτωση!!!!
Προχώρα....-bye-

Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά.Ναι πάντα της ίδιας εταιρείας σκεφτόμουν μόνο που στην ίδια κατηγορία με τα rb61 είναι τα rs52 με τιμή στα 600 ενώ τα αμέσως μικρότερα 200 ευρώ κάτω.Γιάννη και εγώ αυτό σκέφτηκα γιατί εως τώρα πρέπει να είχα κάνει πατάτα.Λόγω της μακρόστενης μορφής του σαλονιού και φοβούμενος ότι δεν θα απλωθούν καλά τα μπροστά ηχεία το είχα εικονικά χωρίσει σε καθιστικό και χώρο ακρόασης τοποθετώντας τα ηχεία κατά πλάτος στο μισό του χώρου (3,60Χ4,50).Έτσι όμως τα surround ήταν πολύ κοντά μου.Γι αυτό και σκέφτηκα να δοκιμάσω τώρα τοποθετώντας τα ηχεία κατά μήκος εκμεταλευόμενος όλο το χώρο (3,60Χ9).Εξού και το ερώτημά μου για τα δίπολα.

Καλημέρα.
Εγώ πάντως είμαι της γνώμης ότι το 7.1 πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι ο δίσκος blue-ray με τέτοιο μενού.
Παλαιότερα στα DVD όταν δούλευα τον A.V σε 7.1(matrix) με δισκάκια γραμμένα σε 5.1, είχα μεγάλη μείωση εντάσεως στην πληροφορία των κυρίως (πλαϊνών) surround.

Aυτό που λες όντως προβληματίζει λίγο.Γιατί ακόμα και τα blue-ray σε 5.1 τα βλέπω ότι είναι αποκωδικοποιημένα.Χαίρομαι που το avclub υπάρχει και βοηθάει τόσο.Πάντως τελικά και από όσα με συμβουλέψατε σκέφτομαι να το τολμήσω και να το κάνω.Αρρώστεια είναι αυτή!Αλήθεια ένας τελικός θα βοηθήσει στην ποιότητα και απόδοση του ήχου?Ξέρει κανείς κανά καλό ταίρι ή δεν αξίζει τον κόπο?

Aυτό που λες όντως προβληματίζει λίγο.Γιατί ακόμα και τα blue-ray σε 5.1 τα βλέπω ότι είναι αποκωδικοποιημένα.Χαίρομαι που το avclub υπάρχει και βοηθάει τόσο.Πάντως τελικά και από όσα με συμβουλέψατε σκέφτομαι να το τολμήσω και να το κάνω.Αρρώστεια είναι αυτή!Αλήθεια ένας τελικός θα βοηθήσει στην ποιότητα και απόδοση του ήχου?Ξέρει κανείς κανά καλό ταίρι ή δεν αξίζει τον κόπο?

Πατάς THX Select2 π.χ. και ο ήχος βγαίνει και από τα SB με τη φροντίδα του Λουκά.
Μην προβληματίζεσαι καθόλου.
Για τελικούς υπάρχουν πολλοί. Εννοείται πως μεγιστοποιούν την απόλαυση.
Πες κι ένα budget και θα σε βοηθήσουν τα παιδιά εδώ.

Σε ευχαριστώ! Σκέφτομαι να μη δώσω περισσότερα από ότι έδωσα για τον pioneer. Μέχρι 1000 το πολύ δηλαδή!

Tελικά όλα τέλεια με τα ηχεία!Το επιχείρησα και άξιζε τον κόπο παιδιά πραγματικά!Επανέρχομαι για να ρωτήσω πάλι για το θέμα του ενισχυτή.Θέλω κάτι όχι πολύ ακριβό που θα βοηθήσει τα klipsch να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά και σε μουσική κυρίως γιατί στα υπόλοιπα είμαι είδη πολύ ευχαριστημένος.Σε ένα άλλο thread διάβασα από κάποιο φίλο ότι πολύ καλό ταίρι κάνει ο trends ta-10.1 αν τον λέω σωστά ο οποίος είναι και ανέλπιστα φθηνός.Τι λέτε?Από την άλλη ο συγκεκριμένος επειδή είναι ολοκληρωμένος μπορεί να πάρει το ρόλο τελικού μαζί με τον pioneer ή πρέπει να στραφώ σε λύσεις πολυκάναλων τελικών?Δεν ζητάω απαραίτητα παραπάνω ένταση από αυτήν που είδη έχω αλλά διαφορά στην ποιότητα του ήχου στα κυρίως ηχεία!

συμφωνω και εγω, η λυση του ξεχωριστου πολυκαναλου ειναι η ιδανικη. παιρνεις ενα καλο και τελιωνεις με αυτο το θεμα

ριξε και μια κατοψη αν εχεις προχειρη να δουμε πως εχεις τοποθετησει τα ηχεια

Α μάλιστα!Ξέρετε να μου προτείνετε κάποιους?Κάτι σε rotel μήπως?Συγχωρέστε την άγνοιά μου άλλα δεν γνωρίζω πως να στείλω κάτοψη του χώρου μου.

Last edited: