klipsch heresy III ή τι?

Re: Απάντηση: klipsch heresy III ή τι?

σε τι απόσταση από τα ηχεία είναι η θέση ακρόασης?

εδώ θα πάρεις μια καλη εικόνα. ή φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τη σκάλα και ο χώρος συνεχίζεται πίσω μου.

attachment.php

Εντος του budget σου (περιπου, 2200 κανουν) κανα 2 μελη απο εδω εχουν τα pmc fbi1

Στα 1900, (απο 3600) στην stepcom βρισκεις xavian juilia

Στα 1900 επισης, στην Audio Evolution βρισκεις τα egglestonworks Dianne (τα πηρε το μελος jacob)

Στα ιδια χρηματα, ο κος Μηχαηλος, εχει καποια SA ranger, και λιγο παραπανω (στα 2200 νομιζω) τα Αudio Physics Sitara

Γενικα, σου δινω καποιες ιδεες εντος του προυπολογισμου σου, δεν σου προτεινω τιποτε αν δεν ακουσεις.
Καποια τα εχω ακουσει, καποια οχι.

Πολυ ωραιος χωρος! Με αυτο τον ενισχυτη που παρεπιπτωντος μ'αρεσει και πολυ, η μονη λυση που βλεπω ειναι κατι σε Klispch. Τωρα το RF-7 που λες ειναι και παλιο μοντελο, η σειρα Ref IV λογικα ειναι βελτιωμενη. Σε παρομοιο χωρο παιζει φιλος με RF-62 και η ευασιθησια παιζει καθοριστικο χωρο. Επιπλεον τα Klispch εχουν αυτη την ικανοτητα να γεμιζουν ευκολα μεγαλους χωρους. Με το Rf-63 λογικα θα σαι καλυμμενος

Φοβάμαι μήπως το πρόβλημα του χώρου σου δεν είναι το μέγεθος, αλλά η ηχώ από τη σκάλα. Δοκίμασε με παλαμάκια να ακούσεις τον χρόνο αντήχησης πριν αρχίσεις τα έξοδα.
Εννοώ να αρχίσεις κυριολεκτικά να χτυπάς παλαμάκια καθώς κινείσαι στον χώρο για να δεις αν ο ανοιχτός χώρος επάνω από τη σκάλα δημιουργεί ηχώ. Μπορεί και να μην έχεις πρόβλημα, αλλά αν έχεις θα το ακούσεις! Οπώς παίζει τώρα το σύστημα έχει κάτι στραβό;

Εννοώ να αρχίσεις κυριολεκτικά να χτυπάς παλαμάκια καθώς κινείσαι στον χώρο για να δεις αν ο ανοιχτός χώρος επάνω από τη σκάλα δημιουργεί ηχώ. Μπορεί και να μην έχεις πρόβλημα, αλλά αν έχεις θα το ακούσεις! Οπώς παίζει τώρα το σύστημα έχει κάτι στραβό;

όχι κάτι που να μπορώ να διαπιστώσω.

από 100 καλά βάτ και πάνω.

Εξαρτάται πως και τι ακους.

Και οι Ηλέκτρες του Τσακιρίδη ταιριάζουν καλά.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με τις μάρκες και ένας μπεριγκερ EP1500 θα σε βολέψει μια χαρά.

Για τα 1.6 μιλάω.

Εντος του budget σου (περιπου, 2200 κανουν) κανα 2 μελη απο εδω εχουν τα pmc fbi1

Στα 1900, (απο 3600) στην stepcom βρισκεις xavian juilia....

+1

Τα FB1i τα έχω ακούσει και μου άρεσαν πολύ.... σίγουρα γεμίζουν τον χώρο σου!
Απο Xavian έχω ακούσει μικρότερο μοντέλο δαπέδου το οποίο μου άρεσε πολύ οπότε υποθέτω οτι το Julia θα είναι πολύ καλύτερο... και σε αυτή την τιμή!!!!!

Βέβαια και τα δύο μάλλον δεν είναι για λάμπα χαμηλομεσαίας ισχύος...

Οπως και να έχει νομίζω οτι επιβάλεται ακρόαση τους...

Πάντως και τα Heresy μου αρέσουν... είχε και μια αγγελία στο φορουμ αν δεν κάνω λάθος!

Στα 1900, (απο 3600) στην stepcom βρισκεις xavian juilia

Τα ηχεία αυτά δεν τα έχω ακούσει, παρά μόνο τα έχω δει κατά την επίσκεψή μου στη Stepcom για την αγορά των "ταπεινών" Duetto. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να σου τα συστήσω ως αγορά, αλλά μπορώ να σου συστήσω να τα ακούσεις, καθώς φαίνεται να είναι μια πολύ καλή αγορά στο ήμισυ ουσιαστικά της κανονικής τιμής τους. Με χειροποίητη καμπίνα με φινίρισμα φυσικού καπλαμά και μεγάφωνα Scanspeak (δύο 7άρια από τη σειρά Revelator και ένα tweeter μαλακού θόλου 29 χιλ.) δείχνουν να σου προσφέρουν πολλά για τα λεφτά τους, οπότε το λιγότερο που πρέπει να κάνεις είναι να τα ακούσεις...

Δες τα εδώ: http://www.xavian.cz/en/index.html

Φιλε ecopak εγω εχω τα RF-7 και θα σου ελεγα να πας να τα ακουσεις! Ειναι διαθεσιμα απο το περασμενο μηνα και παραγωνται ξανα μετα απο παρακληση πολλων καταναλωτων.

επειδη και εγω ειμαι ετοιμος για heresy..και εχω διαβασει αλλα δεν εχω ακουσει ακομα οτι ταιριαζουν πολυ με leben cs-300.τον εχει ακουσει καποιος?

Μα τα RF-7 δεν αντικαταστάθηκαν από κάποια άλλη σειρά...

ξαναβγαίνουν στην παραγωγή μετά από λαϊκή απαίτηση όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο site της klipsch.

όπως λέπε νωπή λαϊκή εντολή.

Εγώ πήρα το ζεύγος μου (RF-7) τέτοια εποχή το 2006, λίγο πριν σταματήσει η παραγωγή τους. Τα RF-5/RF-7 διαφέρουν αρκετά από τη "μεσαία" σειρά (και τιμολογιακά τουλάχιστον τότε, πάρα πολύ). Δεν είχε βγάλει κάτι αντίστοιχο τόσο καιρό η Klipsch, με δύο 10ιντσα και τουήτερ 1.75'' κόρνας. Και τα RF-5 (με 8ιντσα) μπορούν να γεμίσουν τον χώρο σου, νομίζω.

Ναί αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο ποσοτικό βεβαίως-βεβαίως...

Απο άποψη ποιότητας τα συγκεκριμένα ηχεία είναι κυρίως φτιαγμένα για home cinema και μπαπα-μπούπα...

Tα Klipsch Heresy τ ακουσα κι εγω στο χωρο του φιλου TZO.
Mπορω να πω οτι μ αρεσαν πολυ , με εξεπληξαν .
Επαιξαν πολυ "γευστικα", ατμοσφαιρικα κ με ομορφες χροιες.

Vintage θα ελεγα!!

Ειναι ιδιαιτερα ομως ηχεια, κ πρεπει να τα ακουσεις πριν τα αγορασεις, γι να δεις αν σου ταιριαζουν.

Δε μας ειπες ομως το στυλ της μουσικης που ακους...

Re: Απάντηση: klipsch heresy III ή τι?

από 100 καλά βάτ και πάνω.

Εξαρτάται πως και τι ακους.

Και οι Ηλέκτρες του Τσακιρίδη ταιριάζουν καλά.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με τις μάρκες και ένας μπεριγκερ EP1500 θα σε βολέψει μια χαρά.

Για τα 1.6 μιλάω.

+1000

Πάρε magnepan και άσε τα "κουτιά" στην άκρη...:grinning-smiley-043