Klipsch, Kef ή B&W ???

nren

New member
23 January 2008
21
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι καινούργιος στο site και ελπίζω στη βοήθειά σας.
θα αγοράσω ενισχυτή Denon 3808 και ψάχνω ηχεία για ταίριασμα γύρω στα 800€.
Άκουσα κάποια και βρίσκομαι κοντά στα Klipsch rf 62.
Σκέφτομαι (με μικρότερες πιθανότητες αγοράς είναι η αλήθεια) και τα
KEF IQ 7 και B&W 684.
Θα εκτιμούσα την όποια συμβουλή.

Υ.Γ. Θα χρησιμοποιηθούν για ακρόαση μουσικής αλλά και home cinema (30%-70% αντίστοιχα).

Εξαρτάται το γούστο σου. Αν είσαι των εφφε, των υψηλών εντάσεων και τις ηλ. μουσικής τα klipsch είναι άριστα... αλλιώς άκουσε και τα b&w

Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το οποίο έχω εκτιμήσει στα Klipsch είναι η πληθωρικότητά τους (ίσως να είναι αδόκιμος ο όρος μιας και είμαι σχετικά αδάης επί του θέματος, αλλά εννοώ την ανάλυσή τους, την τρισδιάστατη εικόνα που δίνουν καθώς και την αξιοπρεπή συμπεριφορά τους στις χαμηλές.
Ίσως από την άλλη μεριά, να μην είναι τόσο audiophile ηχεία και γι' αυτό να μην τα εκτιμάτε. Αλλά πάλι ίσως και εγώ να μην αναζητώ τόσο audiophile ηχεία αφού το home theatre θα είναι η κύρια χρήση όπως ανέφερα και στο αρχικό post.
Έτσι και αλλιώς ευχαριστώ και αν έχει κάποιος να προσθέσει οτιδήποτε θα το εκτιμούσα.

Απο την μικρη εμπειρια που εχω με την παλαια σειρα των klipsch και τα λιγο μεγαλυτερα rf-35, μπορω ειμαι αρκετα ευχαριστημενος μαζι τους! Αφου τα θες και περισσοτερο για home cinema πιστευω πως θα σε καλυψουν!

Υ.Γ Απο προσωπικη εμπειρια μην τα συνδιασεις με καποιον φθηνο
yamaha (rx-v659). επισης μου αρεσει ο denon που διαλεξες :ernaehrung004:

Απο την μικρη εμπειρια που εχω με την παλαια σειρα των klipsch και τα λιγο μεγαλυτερα rf-35, μπορω ειμαι αρκετα ευχαριστημενος μαζι τους! Αφου τα θες και περισσοτερο για home cinema πιστευω πως θα σε καλυψουν!

Υ.Γ Απο προσωπικη εμπειρια μην τα συνδιασεις με καποιον φθηνο
yamaha (rx-v659). επισης μου αρεσει ο denon που διαλεξες :ernaehrung004:

Φίλε venturi δεν τιθεται θέμα ενισχυτή. Είναι βέβαιο ότι θα είναι ο Denon.
Όσο για τα ηχεία : μουσικά σε ικανοποίουν;
Ευχαριστώ για την παρέμβαση.

Εγω εχω ακουσει τα KLIPSCH (RF52 kai RF62) και δεν μου αρεσαν πολυ, μου φανικαν λιγο ξερα, αλλα εγω τα ηθελα μονο για μουσικη. Αλλα εχεις δικιο ακουγονται πολυ εντυπωσιακα. Κοιταξε και κανα CHARIO. Aπο home cinema δεν ξερω και πολλα οποτε.....:)

Τώρα μιας και προσωπικά τα έχω ακούσει και τα τρία… Εγώ διαλέγω την δική μου κολοκυθόπιτα. Προτιμώ τα KEF για jazz-rock. Ξαδερφάκι μου προτιμά τα Klipsh κυρίως για pop/rock ακούσματα. Φίλτατος με CHARIO τα γούσταρε κυρίως για ελαφορλαικά/έντεχνο.
Γενικά ότι σου άρεσε περισσότερο, και τα τρία ηχεία αυτά έχουν τα υπέρ και τα κατά τους!

Εδω και καιρο δεν μπορω να καταληξω αναμεσα σε Klipsch, B&W και Dali.

Τα B&W ειναι ισορροπημενα ηχεια με γλυκο μπασο αλλα και ελαφρως "μεταλλικα" ψηλα. Της λεγομενης Αγγλικης σχολης, αν υπαρχουν ακομα τετοιες. Εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος εδω και πολλα χρονια απο ενα ζευγαρι 602 S2, ενω η νεα σειρα 6 ειναι αισθητικα "μοντελο".

Τα Klipsch φωναζουν "ακουσε με", παιζουν γερά χαμηλα, ζωγραφιζουν σε ταινιες αλλα κουραζουν ευκολα σε μουσικη. Η ανοχη του καθενος στις κορνες επισης ειναι ενα ζητημα.

Τα Dali Concept ειναι για μενα outsiders. Συμπαθητικος ηχος χωρις εξαρσεις, με ενα καλο-γρηγορο sub ισως παιζουν μουσικη ισαξια με τα B&W. Πολυ οικονομικα. Ψαχνω να ακουσω την σειρα Ikon (διπλασιες τιμες) αλλα δεν τα εχω πετυχει ακομα.

Για τα KEF δεν μπορω να εκφερω γνωμη.

Τώρα μιας και προσωπικά τα έχω ακούσει και τα τρία… Εγώ διαλέγω την δική μου κολοκυθόπιτα. Προτιμώ τα KEF για jazz-rock. Ξαδερφάκι μου προτιμά τα Klipsh κυρίως για pop/rock ακούσματα. Φίλτατος με CHARIO τα γούσταρε κυρίως για ελαφορλαικά/έντεχνο.
Γενικά ότι σου άρεσε περισσότερο, και τα τρία ηχεία αυτά έχουν τα υπέρ και τα κατά τους!
Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά το "κακό" είναι ότι στο σπίτι ακούγονται πολλά μουσικά είδη: από όπερα μέχρι ρεμπέτικο και δυστυχώς υπάρχει budget και χώρος μόνο για ένα ζευγάρι ηχείων.

Λοιπων τα rf-35 τα εχω ακουσει μονο με τον yamaha rxv.659, τον technics su-vx800 και 2 yamaha επαγγ. τελικοι σε ενας σ καθε ηχειο

Rx-v 659: Με απογοητευσε σε 2καναλο ηχο...
technics su-vx800: Εδω τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα! Τα πριμα πιο γλυκα, ο ηχος "μεγαλυτερος" και τα μπασα πιο 'γεματα'! Αν και τα ηχεια αρκετα ευαισθητα 'θελουν τα ρευματα τους' οπως ειπε και ενας συν-φορουμιτης (ο technics 'ρουφαει' 870watt).
yamaha επαγγ. τελικος : Πολυ ενταση, μα παρα πολυ ενταση αλλα τα πριμα πολυ σκληρα. παρολλα αυτα μου αρεσε στα dance τραγουδια!

Αυτο που θελω να πω ειναι πως θελουν και σωστο ενισχυτη για να παιξουν μουσικη σε στερεο ικανοποιητικα.
Δεν ειμαι σιγουρος εαν βοηθησα, το ελπιζω παντως.
Πιασε και μια :ernaehrung004:

Λοιπων τα rf-35 τα εχω ακουσει μονο με τον yamaha rxv.659, τον technics su-vx800 και 2 yamaha επαγγ. τελικοι σε ενας σ καθε ηχειο

Rx-v 659: Με απογοητευσε σε 2καναλο ηχο...
technics su-vx800: Εδω τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα! Τα πριμα πιο γλυκα, ο ηχος "μεγαλυτερος" και τα μπασα πιο 'γεματα'! Αν και τα ηχεια αρκετα ευαισθητα 'θελουν τα ρευματα τους' οπως ειπε και ενας συν-φορουμιτης (ο technics 'ρουφαει' 870watt).
yamaha επαγγ. τελικος : Πολυ ενταση, μα παρα πολυ ενταση αλλα τα πριμα πολυ σκληρα. παρολλα αυτα μου αρεσε στα dance τραγουδια!

Αυτο που θελω να πω ειναι πως θελουν και σωστο ενισχυτη για να παιξουν μουσικη σε στερεο ικανοποιητικα.
Δεν ειμαι σιγουρος εαν βοηθησα, το ελπιζω παντως.
Πιασε και μια :ernaehrung004:
Φυσικά και βοήθησες και σε ευχαριστώ.
Επειδή και εγώ δεν τα έχω ακούσει με τον Denon θα προσπαθήσω να βρω κάποιο μαγαζί για να τα ακούσω.
Προτείνει κανένας κάποιο;
(Εκτός από Ηχοέκφραση και Audio Show στον Πειραιά που έχω πάει)

Τελικά παίδες αγόρασα:
Denon 3808 και ...
Audio Spectrum Artemis!!
Περισσότερα στον πολυκάναλο ήχο: post "Μόλις Αγόρασα"

Re: Απάντηση: Klipsch, Kef ή B&W ???

ακουσε τα KEF ειμαι σιγουρος οτι θα σου αρεσουν και θα σε αφησουν ικανοποιημενο για ολες τις <<χρησεις>> που θες

τι ξέρουμε για τα KEF; θέλω τα IQ5 αλλά κάπου διάβασα ότι είναι Κινέζικα 100% πια και ότι είναι ψευδοσαράουντ στον ήχο. Για τα 539 ευρώ που τα βρίσκω αξίζουν ή κάποια άλλα στην κατηγορία τιμής είναι καλύτερα; με ενδιαφέρει και το ωραίο τους desing...