Klipsch RF-52 και home cinema

gandalf

New member
10 August 2007
25
Θα ήθελα λίγες συμβουλές...
Έχω καταλήξει (μάλλον) στα Klipsch RF-52 και προσπαθώ να αποφασίσω για τα υπόλοιπα ηχεία για home cinema.
Με ενδιαφέρει να ακούω 70% μουσική και 30% να βλέπω ταινίες.
Στο site της klipsch προτείνονται τα RS-42, RC-52 και RW-10d, αλλά δεν θέλω να ξοδέψω τόσα χρήματα (περίπου 1500 από γερμανία).
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ηχεία που να συνοδεύσουν αξιοπρεπώς τα RF-52 για τις ταινίες;
Για ενισχυτή δεν έχω αποφασίσει ακόμα.

Last edited:
Έχω καταλήξει (μάλλον) στα Klipsch RF-52 και προσπαθώ να αποφασίσω για τα υπόλοιπα ηχεία για home cinema.
Στο site της klipsch προτείνονται τα RS-42, RC-52 και RW-10d, αλλά δεν θέλω να ξοδέψω τόσα χρήματα (περίπου 1500 από γερμανία).
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ηχεία που να συνοδεύσουν αξιοπρεπώς τα RF-52 για τις ταινίες;
ταιριαξε τα l/r με το RC-52 για να έχεις συμβατη 3αδα , και τα υπολοιπα παρε οτι νομιζεις εσυ καλυτερο . παντως εγω εχω ολο το σετ και ειμαι πολυ ευχαριστημένος . βεβαια απο τοτε που πηρα τον onkyo 807 εχουν αναδειχθεί ακομα περισσότερο .

Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγες δυό πράγματα σχετικα´με την αποφασή σου, στα Klipch με την λογική της αναλογίας κατά μεγάλο ποσοστό στην ακρόαση μουσικής, και αυτό γιατί συνήθως τα Klipch οι περισσότεροι τα επιλέγουν όταν στις προτιμήσεις τους υπερισχύει η ανάγκη γιά κινηματογραφικά ακούσματα...

NICKMAN9271 ευχαριστώ για την πρόταση.

Γιάννη, η απόφασή μου βασίζεται στη ...μικρή μου εμπειρία για ηχεία και στο ότι έχω ακούσει τα F-2 μαζί με άλλα αντίστοιχης τιμής στο saturn και μου άρεσαν πιο πολύ.
Ασφαλώς σκοπεύω να ακούσω και άλλα και αν γνωρίζετε που μπορώ να συγκρίνω τα RF-52 με άλλα, θα ήμουν υπόχρεος!
Τα RF-52 τα βρίσκω Ελλάδα στα 620 και από Γερμανία 490 .

Προσωπική άποψη...Klipsch και μουσική δεν κολλάνε. Μπορεί να τα άκουσες τώρα και να σου άρεσαν αλλά είναι ηχεία που κουράζουν ύστερα από λίγη ώρα. Βέβαια δεν μπορώ να αντικαταστήσω τα αυτιά σου αλλά θα σου πρότεινα να ακούσεις και άλλα ηχεία. Αν τα ήθελες μόνο για σινεμά δεν θα έλεγα τίποτα. Είναι εξαιρετικά για την τιμή τους. Αλλά εφόσον λες ότι προορίζονται κυρίως για μουσική θα έλεγα να το ψάξεις παραπάνω.

Προσωπική άποψη...Klipsch και μουσική δεν κολλάνε. Μπορεί να τα άκουσες τώρα και να σου άρεσαν αλλά είναι ηχεία που κουράζουν ύστερα από λίγη ώρα.....

+1

Το έχω γράψει αρκετές φορές εδώ, και πάντα παροτρύνω όσους ρωτούν για klipsch να πάνε να τα ακούσουν και μάλιστα για αρκετή ώρα διότι όντως σε μουσικές ακροάσεις είναι κουραστικά.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1006700&postcount=18

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1006748&postcount=19

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1007244&postcount=21

Επίσης, σε σετ που περιλαμβάνει εμπρός τριάδα klipsch, προσωπικά θα επέλεγα και τα surround να είναι της ίδιας εταιρείας.

Από τα σχόλια που είχα διαβάσει είχα μείνει με την εντύπωση ότι περισσότερο είναι θέμα το αν σου αρέσουν και όχι ότι "κουράζουν".
Πάω να ακούσω τα Acoustic Energy Aelite 3, αν και μάλλον με βγάζουν εκτός οικονομικών ορίων...
Τα Roister Emphasis 25 που μου φάνηκαν καλά, θεωρείτε ότι αξίζουν τα λεφτά τους;
Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια!

......
Πάω να ακούσω τα Acoustic Energy Aelite 3, αν και μάλλον με βγάζουν εκτός οικονομικών ορίων...

Αν τα ακούσεις...... την πάτησες. Μετά, όλα τα υπόλοιπα θα σου φαίνονται χάλια. Οπότε ετοιμάσου να ξηλωθείς..... -bye-

Απάντηση: Re: Klipsch RF-52 και home cinema

+1

Το έχω γράψει αρκετές φορές εδώ, και πάντα παροτρύνω όσους ρωτούν για klipsch να πάνε να τα ακούσουν και μάλιστα για αρκετή ώρα διότι όντως σε μουσικές ακροάσεις είναι κουραστικά.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1006700&postcount=18

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1006748&postcount=19

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1007244&postcount=21

Επίσης, σε σετ που περιλαμβάνει εμπρός τριάδα klipsch, προσωπικά θα επέλεγα και τα surround να είναι της ίδιας εταιρείας.
Και εγω είμαι της ίδιας άποψης Κώστα σχετικά με το πάντρεμα που λές των υπόλοιπων ηχείων.
Θα ήθελα πάντως να πω ,ότι σχετικά με τα Klipch και την μουσική,δεν είναι όλα τα ηχεία Klipch στο ίδιο καζάνι σχετικά με την ακρόαση μουσικής...υπάρχουν και εξαιρέσεις και φυσικά είναι θέμα γούστου και αυτιών!!!
Στα υπόλοιπα συμφωνώ,αφού άλωστε πριν διατύπωσα τις σχετικές απορίες μου προς τον φίλο μας...

Re: Απάντηση: Re: Klipsch RF-52 και home cinema

Και εγω είμαι της ίδιας άποψης Κώστα σχετικά με το πάντρεμα που λές των υπόλοιπων ηχείων.
Θα ήθελα πάντως να πω ,ότι σχετικά με τα Klipch και την μουσική,δεν είναι όλα τα ηχεία Klipch στο ίδιο καζάνι σχετικά με την ακρόαση μουσικής...υπάρχουν και εξαιρέσεις και φυσικά είναι θέμα γούστου και αυτιών!!!
Στα υπόλοιπα συμφωνώ,αφού άλωστε πριν διατύπωσα τις σχετικές απορίες μου προς τον φίλο μας...

Όντως υπάρχουν και εξαιρέσεις όσον αφορά τη μουσική και τα Klipsch. Αλλά σίγουρα τα 52 δεν είναι από αυτές τις εξαιρέσεις :drummer:

γεια χαρα.συμφωνω με τους προλαλησαντες στο ζητημα της μουσικης ακροασης με κλπιπσ αλλα και στο να πλαισιωσεις τα μπροστα σου ηχεια με καποια ιδια εταιρειας αν ειναι δυνατον αυτα που προτεινει ο κατεσκευαστης.
τα ακουστικ ενερτζι ειναι ενα τελιως διαφορετικο ηχειο πολυ καλυτερο σε μουσικη και θα το καταλαβεις και μονος σου. αν παλι επιμεινεις στα κλιπσ πραγμα ουτε κακο ουτε περιεργο κοιταξε να τα ταιριαξεις με καποιον ενισχυτη που θα τους δωσει λιγο γλυκαδα και θα ηρεμησει λιγο τις μεσουψηλες τους.απο αυτους που εχω δοκιμασει εγω παλιοτερα θα ελεγα οτι αποφυγε την γιαμαχα και την πιονερ. η μαραντζ θεωρω οτι ειναι καλυτερη λυση ειδικα στα κλιπς που δεν τειθεται και τεραστιο ζητημα ρευματος.

Κώστα και Γιάννη μου αναπτύσσετε λίγο το σκεπτικό;

Re: Απάντηση: Re: Klipsch RF-52 και home cinema

Κανένας ιδιαίτερος λόγος. Μόνο και μόνο για θέμα ταιριάσματος. Δεν θα ήθελα να μπερδέψω τον ειδικό ήχο και την εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία των klipsch, με τον ήχο άλλων ηχείων.
Καθαρά προσωπική άποψη εκφράζω, που δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή.

Αυτή την σκέψη την είχα κι εγώ,αλλά από τα 200 τον http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx ήταν μεγάλη η οικονομική διαφορά στα 380 για αυτά http://www.klipsch.com/eu-en/products/rs-42-specifications/ οπότε μένω προς το παρόν με το ερωτηματικό,και επιφυλάσομαι μήπως κάποια στιγμή τα πάρω και μεταφέρω τα crystal audio για front height.

Άκουσα σήμερα τα Acoustic Energy Aelite 3 και ομολογώ ότι έμεινα άφωνος!
Αν τελικά καταλήξω σε αυτά, ποιόν ενισχυτή προτείνετε;

Άκουσα σήμερα τα Acoustic Energy Aelite 3 και ομολογώ ότι έμεινα άφωνος!

Αυτό έπαθα κι εγώ πριν 2,5 χρόνια. Και πρέπει να είχα ακούσει πάνω από 15 ζεύγη ηχείων εκείνη την εποχή. Μόλις όμως άκουσα τα ΑΕ, δεν χρειάστηκε να ψάξω περισσότερο. Τα ερωτεύτηκα αμέσως. Ο ήχος τους πραγματικά είναι το κάτι άλλο.....

Αν τελικά καταλήξω σε αυτά, ποιόν ενισχυτή προτείνετε;

Σε ποια κατηγορία τιμής;

Οταν έχεις ηχεία με κόρνες δεν πάει καλά να έχεις έστω και περιφερειακά ηχεία διαφορετικής φιλοσοφίας.Δεν μιλάμε γιά μικροδιαφορές σε αυτην, μιλάμε γιά εντελώς διαφορετικά πράγματα που θα φανούν και στον "πίσω" ήχο.

Σε ποια κατηγορία τιμής;
Είχα στο μυαλό μου τα 500 .
Αν τα ηχεία απαιτούν καλύτερο ενισχυτή, είμαι διατεθειμένος να δώσω έως 700 . Ελπίζω να επαρκούν.