Κλοπή και προσωπικά δεδομένα στα smartphones

Re: Απάντηση: Κλοπή και προσωπικά δεδομένα στα smartphones

Θελεις να πεις *περίεργες* φωτογραφίες... :p
Σε αυτή την περίπτωση ισχύει πάλι το "κακό του κεφαλιου σου" :p

Common sense θέλει και εδώ όπως και σε όλα τα πράγματα. Αν φοβόμαστε μην μας συμβούν τέτοια περιστατικά, τότε ούτε πιστωτικές δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε, ούτε καν να έχουμε μαζι μας το πορτοφόλι με δίπλωμα ταυτότητα, γιατί όλο και καπου θα μας πέσει... ;)

Καλά κανένας γνωστός/γνωστή σου δεν έχει χάσει αντίστοιχες φωτογραφίες ?
Μόνο οι δικοί μου τα κάνουν αυτά?
Αναφέρομαι σε πάνω από 10 περιπτώσεις γνωστών …
Αν και ξέρω το λόγο, Some of my best friends are bastards :D

:p

Αν το έχουν κάνει, δεν μου το έχουν πει... ;)
Μπορει να τους ανακαλύψω στο internet :D

That’s the spirit, keep looking :music-smiley-005:

Βασικά δεν αποθηκεύω κανένα password στο κινητό. Οι περισσότερες δε επαφές είναι με τα μικρά τους ή με σκέτο επώνυμο γιατί έχουν μεταφερθεί ουσιαστικά από το πρώτο κινητό πόσα χρόνια πίσω και από τότε δεν κάθισα να τις ανανεώσω. Όποτε μπαίνω skype/live messenger/facebook από το κινητό δεν αποθηκεύω κωδικό. Επίσης σπάνια τραβάω φωτογραφίες και βίντεο.
Νομίζω ότι όσα λιγότερα είναι διαθέσιμα, τόσα λιγότερα μπορούν να σου πάρουν...έτσι δεν το κλειδώνω καν, ούτε έχω βάλει κάποιο λογισμικό για σβήσιμο δεδομένων.

+1

Καλά κανένας γνωστός/γνωστή σου δεν έχει χάσει αντίστοιχες φωτογραφίες ?
Μόνο οι δικοί μου τα κάνουν αυτά?
Αναφέρομαι σε πάνω από 10 περιπτώσεις γνωστών …
Αν και ξέρω το λόγο, Some of my best friends are bastards :D

:p

Αν το έχουν κάνει, δεν μου το έχουν πει... ;)
Μπορει να τους ανακαλύψω στο internet :D

That’s the spirit, keep looking :music-smiley-005:

:flipout: :flipout: :flipout:

. Επειδή το ξέρουν όμως και αυτό οι κλέφτες, με ένα απλό κλείσιμο της συσκευής τελειώνουν όλα.

Δεν μου απάντησε όμως κανένας τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση.
Επιμένω, γιατί μου φαίνεται οι περισσότεροι το περάσατε στο ντούκου και έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα σας σώσουν τα software ενσωματωμένα και μη.

Βασικά δεν αποθηκεύω κανένα password στο κινητό. Οι περισσότερες δε επαφές είναι με τα μικρά τους ή με σκέτο επώνυμο γιατί έχουν μεταφερθεί ουσιαστικά από το πρώτο κινητό πόσα χρόνια πίσω και από τότε δεν κάθισα να τις ανανεώσω. Όποτε μπαίνω skype/live messenger/facebook από το κινητό δεν αποθηκεύω κωδικό. Επίσης σπάνια τραβάω φωτογραφίες και βίντεο.
Νομίζω ότι όσα λιγότερα είναι διαθέσιμα, τόσα λιγότερα μπορούν να σου πάρουν...έτσι δεν το κλειδώνω καν, ούτε έχω βάλει κάποιο λογισμικό για σβήσιμο δεδομένων.
+100000

αν και δεν χρησιμοποιω skype/msn/facebook....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλοπή και προσωπικά δεδομένα στα smartphones

Εννοούσα μέχρι να καταλάβεις ότι σου έχουν κλέψει το τηλέφωνο.
Ποιας ηθοποιού έφαγαν το ιphone πριν 10 μέρες και πριν να το καταλάβει είχαν ανεβάσει γυμνές φώτο στο διαδίκτυο?
ποιας?...ποιας? :HTEHEH56::HTEHEH56::HTEHEH56::HTEHEH56:
.........

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλοπή και προσωπικά δεδομένα στα smartphones

Εννοούσα μέχρι να καταλάβεις ότι σου έχουν κλέψει το τηλέφωνο.
Ποιας ηθοποιού έφαγαν το ιphone πριν 10 μέρες και πριν να το καταλάβει είχαν ανεβάσει γυμνές φώτο στο διαδίκτυο?

Φυσικά και τα αντίστοιχα utilities της apple καλό είναι να χρησιμοποιούνται. Όπως και όποιες δυνατότητες κρυπτογράφησης, ειδικά σε αφαιρούμενες κάρτες μνήμης.

Αλλά συνήθως όταν σου κλέψουν το κινητό, άμεσα βλέπουν τι έχεις μέσα.
Πολλές φορές πριν να καταλάβεις ότι το έχεις χάσει.

Για να είμαστε ακριβείς

Μιιλαμε για την Scarlet Johanson και για υποκλοπή και όχι κλοπή smartphone χωρίς να έχει διευκρηνιστει να είναι iphone η android.

Δεν μου απάντησε όμως κανένας τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση.
Επιμένω, γιατί μου φαίνεται οι περισσότεροι το περάσατε στο ντούκου και έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα σας σώσουν τα software ενσωματωμένα και μη.

Ρε Τασο σου απάντησα: ΟΤΑΝ το τηλέφωνο βρεθεί σε internet (wifi ή 3g ή edge) δίνει αυτομάτως "στίγμα" και μπορείς να το σβήσεις, κλειδώσεις κλπ. Αυτα τουλάχιστον στο iphone. Αν είσαι ακόμα πιο φοβιτσιαρης, βάζεις την επιλογή να σου σβήνονται τα δεδομένα εάν βάλεις 10 φορές λάθος το συνθηματικό ασφαλειας. Ε, αν έχεις και τα μυστικά της nasa στο κινητό σου, να το δέσεις και με χειροπέδα στον καρπό σου! :p

για φωτογραφίες στο Android βάλτε το KEEP SAFE (δωρεάν) απο το Market και ξεγνοιάστε :) end of story!

Για τους κωδικούς, έτσι κι αλλιώς συνήθως αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσα από το ίδιο το κινητό.

Αλλά όπως θα αλλάζαμε και θα δηλώναμε κλοπή ταυτότητας ή διπλώματος, έτσι πρέπει να δηλώνουμε και να αλλάζουμε κωδικούς το συντομότερο σε περίπτωση κλοπής του κινητού.

Αλλά εντάξει μικρό το κακό... εκτός αν είναι κάποιος μερακλής και θέλει να χει προσωπικές φωτογραφίες στο κινητό...

Γενικά όπως δεν θά πρεπε να κρατάμε τέτοια πράματα στο πορτοφόλι μας, έτσι δεν πρέπει να τα κρατάμε και στο κινητό...

Απάντηση: Re: Κλοπή και προσωπικά δεδομένα στα smartphones

για φωτογραφίες στο Android βάλτε το KEEP SAFE (δωρεάν) απο το Market και ξεγνοιάστε :) end of story!

Χάλια πρόγραμμα:

-πετάει όλες τις Photo μαζί τις κάνει σαλάτα, είτε είναι τραβηγμένες από την φωτ. μηχανή, είτε screenshots, είτε με το πρόγραμμα HDR , είτε απλά τις έχεις κάνει copy από το PC, ενώ κανονικά μπαίνουν σε ξεχωριστά folders
-πρέπει κάθε νέα φωτό/βίντεο να θυμάσαι να τα "πετάς" μέσα στο Keep Safe, αλλιώς μένουν ελεύθερη στο γενικό gallery
-ζουμάρεις τις φωτογραφίες και μένουν πιξελιασμένες λες και έχουν ανάλυση 640 Χ 480

Το password στη συσκευή προστατεύει μόνο ότι υπάρχει στην συσκευή καθεαυτή. Αν μιλάμε για κάρτες μνήμης δεν κάνει απολύτως τίποτα, εκτός αν έχεις όλη την κάρτα μνήμης κρυπτογραφημένη.

Το password στη συσκευή προστατεύει μόνο ότι υπάρχει στην συσκευή καθεαυτή. Αν μιλάμε για κάρτες μνήμης δεν κάνει απολύτως τίποτα, εκτός αν έχεις όλη την κάρτα μνήμης κρυπτογραφημένη.
Ειχα ενα ΝΟΚΙΑ 6600 και ειχα βαλει κωδικο στην καρτα αλλά εαν η καρτα ηταν στο κινητο η προσβαση σε αυτη ηταν ελευθερη. Μονο εαν η καρτα εμπαιινε σε αλλο κινητο ζητουσε κωδικο προσβασης. Ελα ομως μετα απο πολυ καιρο εκανα φορματ στο κινητο και μετα η καρτα μου ζητουσε τον κωδικο και γω τον ειχα ξεχασει!!!?
Εχω παει την καρτα σε 2-3 εταιριες ανακτησης δεδομενων και δεν μπορουν να την ανοιξουν :smash::smash::smash:

Από προχθες το βράδυ πάπαλα το S2!!!
Το ακούμπησα στον ουρανό του αυτοκινήτου,μπήκα στο αυτοκίνητο και έφυγα.όταν το θυμηθηκα,το κινητό ήταν ήδη κλειστό...
Τρεχάτε ποδαράκια μου να αλλάζετε κωδικούς σε σκαιπ,fb,hotmail,forums κτλ.Ας είχα μυαλό ο μ@$@#$@% τουλάχιστον να ειχα βάλει κλείδωμα οθονης.

Στο myphone μου έγραψαν τα παρακάτω.Ξερετε αν ισχύει?
"Το ότι γνωρίζεις το imei κάνει όλη τη διαφορά..Αν δε καταφέρεις να το βρείς τελικά, θα πας στον παροχο σου και θα πείς οτι στο έκλεψαν/έχασες κτλ καθώς και το imei της συσκευής. Μετά απο αυτό το τηλέφωνο μπαίνει σε black list, και οτι sim και να βάλουν, το τηλέφωνο σταματάει δια παντός να έχει σήμα. Δηλαδή αχρηστεύεται..αφού στο έκλεψαν τουλάχιστον "αποτελείωσε" το.."

Στην Αγγλια οντως ισχυει αυτο.

Στην Ελλαδα νομιζω οτι δεν εχει εφαρμοστει λογω κοστους (για τον παροχο που πρεπει να εχει λιστα με ολα τα IMEI).