KMPlayer [πρόβλημα με τα .mkv που έχουν DTS ήχο]

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Χρησιμοποιώ το KMPlayer και όταν κάνει αναπαραγωγή ενός .mkv, αν αυτό έχει DTS ήχο και όχι AC3, τότε αντί για ήχος ακούγονται κάτι "γουργουρητά".

Το htpc το έχω συνδεδεμένο με SPDIF με τον ενισχυτή. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος που να χει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο player?
Εχώ ψάξει το preferences στο External Audio Decoder αλλά δεν έβγαλα κάποια άκρη....

Επίσης αυτές τις ματρόσκες με DTS ήχο, αν τις ανοίξω με Media Player Classic παίζουν μεν, αλλά βγάζει 2 κάναλια αντί για 5... Ενώ όσα έχουν AC3 ήχο βγάζει κανονικά 5κανάλια....

Θα σου ελεγα να απενεργοποησεις τους εσωτερικους codec του ηχου και να βαλεις το ac3filter και στα δυο . Και το mpc και το Kmplayer.

Δουλευει απροβληματιστα και σωστα κατα τη γνωμη μου !

Εχω τα external στο AC3 Filter και πάω στα Internal και επιλέγω LPCM Output και τικάρω το κουτάκι Disable PCM input in case of external AC3/DTS/LPCM/AAC

Σε αυτή τη περίπτωση δεν μου βγάζει καθόλου ήχο.....

Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά, μήπως μου λείπει κάνας decoder?

Ε χω τα external στο AC3 Filter και πάω στα Internal και επιλέγω LPCM Output και τικάρω το κουτάκι Disable PCM input in case of external AC3/DTS/LPCM/AAC

Σε αυτή τη περίπτωση δεν μου βγάζει καθόλου ήχο.....

Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά, μήπως μου λείπει κάνας decoder?

Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο, απλώς τσέκαρε στις ρυθμίσεις του ac3filter να είναι prefered decoder και να χρησιμοποιείται αυτός όταν παίζεις ac3 και dts και ακόμη να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "use spdif". Κατόπιν στις ρυθμίσεις του kmplayer βάλε τον ac3 στα external filters και θα είσαι οκ (ελπίζω).

To μόνο που κατάφερα να κάνω απ'τα Preferences ήταν στο Internal Audio Decoder στο General tab εκεί που λέει DTS Speakers έβαλα "Same As Input (Original)" ενώ πριν είχε "SPDIF"...

To αποτέλεσμα ήταν να ακούγεται πλέον κανονικά ο ήχος των DTS αρχείων αλλά να βγάζει 2κανάλια μόνο... 5 κάναλια παίρνω μόνο με το εφέ του Pro Logic II...

Τα δοκίμασα αυτά τα Settings αλλά τελικά το μόνο που έγινε ήταν ακόμα και τα AC3, που πριν παίζαν κανονικά, με αυτές τις αλλαγές να βγάζουν 2 κανάλια (όπως και τα DTS).

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για τον κόπο σου!