Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC Live - Openelec

thanks κατατοπιστικοτατο ....στο τελος πηγε σε ati lol....εγω εχω βγαλει ακρη σχεδον οι τελευταιοι drivers της nvidia που εβαλα εχουν το πολυποθυτο 0-255 και το βρηκα και στον denon...default ειχε 16-235....αρα και εκει μαλλον εχω ποιο ενημερωμένο firmware......Την εικονα την εχω πλεον ιδια με το smart dune b1...ειναι λιγο ποιο soft για καποιο λογο απο το display port που παει κατευθειαν στην τ.β,(αν δωσω την διαχείριση στην gt430 τοτε ξεπερναει τα παντα σε ποιοτητα,αλλά κανει κατι χαζα και το αλλξα) αλλά με ενα κλικ στο sharpness ηρθε και αυτο.....εβαλα την εκδοση που υποστιριζει και dts-ma....σε bluray ταινια αναψe και στον denon η ένδειξη....(με ηχεια monitor audio rx6 δεν καταλαβα καποια ιδιαίτερη διαφορα-ισως οταν ανεβασω ενταση)....
Παντως ειναι κριμα με nvidia να παιζω με dvxa....
Θα δοκιμασω και με unbuntu ή αλλη μια φορα με xbmcbuntu γιατι δεν ειχα μπει στο γραφικο περιβαλλον της να δω τι ρυθμισεις θα εχει........με openelec παντως τα χρωματα ειναι χαλια μεσω denon.....

Το καλο ειναι οτι εχω ποια στον σερβερ την database και εχω τις ταινιες ,ολα σε 10 λεπτακια πισω......οδηγος εδω (σε κανα τεταρτακη) http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/85878-Unraid-Home-Server

Last edited:

Γλυκάθηκα με το Openelec και θέλω να δοκιμάσω και το Openelec PVR. Δουλεύει ή θα αρχίσω πάλι τα ψυχοφάρμακα;
Έχω hybrid USB δέκτη της Lifeview, μάλλον ΑΤΙ στο εσωτερικό του.

Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Γλυκάθηκα με το Openelec και θέλω να δοκιμάσω και το Openelec PVR. Δουλεύει ή θα αρχίσω πάλι τα ψυχοφάρμακα;
Έχω hybrid USB δέκτη της Lifeview, μάλλον ΑΤΙ στο εσωτερικό του.

με ένα hybrid της gigabyte δουλεύει πάντως, βέβαια μόνο τα ψηφιακά

ΟΚ, όπως ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, το PVR δεν δούλεψε.
Έβαλα το TVHeadend server & client, μπήκα στο ωραίο web interface αλλά ο δέκτης δεν εμφανίζεται πουθενά.

Να υποθέσω οτι ο δέκτης μου δεν έχει υποστήριξη απο το Οpenelec και δεν πρόκειται να δουλέψει ούτε με τα υπόλοιπα διαθέσιμα TV backends;

Απάντηση: XBMC Live - Openelec

άμα βάλεις vdr σε μια διανομή linux (οποιαδήποτε) θα δουλέψει μιαχαρα
μπορεί να χρειαστεί να βάλεις μερικά conf με το χέρι, αυτό είναι ανάλογα την διανομή, με ubuntu που έχεις θεωρώ ότι θα δουλέψει out-of-the-box

Προβλήματα, προβλήματα...
Για κάποιο λόγο δεν εμφανιζόταν το HTPC\Openelec στο δίκτυο στα Win7 ενώ φαινόταν σε Ubuntu. Ενεργοποίησα το SSH και κατάφερα επιτέλους να μπω στο Openelec με το Putty ενω μπορώ να το δω πλέον κανονικά στα Win.

Anyway, το πρόβλημα μου είναι το εξής: δεν μπορώ να πείσω το Openelec να βγάλει ήχο απο το HDMI της 5450.

root ~ # aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Generic [HD-Audio Generic], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0

Βάζω Custom: plughw: 0,3, δεν βγάζει πια το "Failed to initialize audio device" αλλα απο ήχο τίποτα. Τα βίντεο τρέχουν σε ff, σαν τον Buster Keaton όταν τον κυνηγάει τρένο... Δοκίμασα με όλους τους συνδυασμούς "Adjust display refresh rate" και "Sync playback to display" αλλα δεν είδα βελτίωση, παραμένει Βέγγος.
dash_mini.gif

Στο Log έχω πολλά λάθη:
11:39:34 T:3048265472 NOTICE: Starting XBMC (11.0-BETA3 Git:cf24735), Platform: Linux (OpenELEC_PVR - Version: devel-20120217040858-r9824, 3.2.6 i686). Built on Feb 16 2012
.....
.....
11:41:44 T:2785377088 ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe
11:41:44 T:2785377088 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available

Να και ένα screenshot. To OSD βγάζει ό,τι του καπνίσει μου φαίνεται...Ακούς εκει 7,45Mb/s σε ταινία SD των 700MB...Σε μια άλλη, SD πάλι, δείχνει 10-15Mb/s ενω ο Quad ανεβάζει θερμοκρασίες σαν να δουλεύει SVP. Όλα αυτά με VAAPI.

air2.jpg

Help? Anyone?
help.gif

Πριν πειράξω τον ήχο δεν είχα αυτά τα προβλήματα, μια χαρά έπαιζε στα μουγγά. Τώρα ουτε χωρίς ήχο μπορώ να δω κάτι.
Το AudioMixer δεν ήταν στο mute.

πάντως κώστα εγώ που το δοκίμασα με atι (hd2400 pro παλιά βέβαια) μου έβγαλε την παναγία με τα underscan. ήχο δεν μπόρεσα να βγάλω ούτε από οπτική ούτε από coaxial. εβρίσκε την κάρτα ήχου (nvidia κάτι είναι που φορούσαν οι 939 με το chip της nvidia nforce 2 ultra) αλλά τίποτα. μετά όταν άλλαζα μενούς κάποιες στιγμές πάγωνε για 1 λεπτό (το λαμπάκι του δίσκου αναμένο) και συνέχιζε. στον τετραπύρηνο q6600 με την nvidia 8800 όλα τέλεια out of the box.

Καλά, απο οπτική και coaxial ουτε στα WinXP κατάφερα να πάρω ήχο. Άλλη πονεμένη ιστορία αυτή.

Το Openelec δεν βλέπει σωστά την ΑΤΙ, το HD-Audio Generic μόνο ενθαρρυντικό δεν είναι. Θα κάνω μερικές ακόμα δοκιμές, μήπως και φταίει κάτι στην onboard παρ' όλο που την έχω off.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το...μαρσάρισμα του επεξεργαστή σε SD ταινία. Τόση φασαρία δεν κάνει ούτε στο SVP.

Έβαλα την τελευταία eden που κυκλοφορεί για Xtreamer Ultra (OpenELEC 2.0 (Beta 1) - 1.95.1 Ultra x86_64)

Εδώ και λίγο καιρό έχω την eden σε διάφορες Official Daily Builds που κυκλοφορούσαν και είναι αλήθεια ότι υπήρξαν αρκετά προβλήματα μέχρι σήμερα με κυριότερο, την προβληματική λειτουργία της διαχείρισης του ήχου (αναλογικού και ψηφιακού ήχου). Ευτυχώς στις τελευταίες εκδόσεις διορθώθηκε και πλέον το Ultra δουλεύει άρτια.

Οφείλω να ομολογήσω πως δεν περίμενα πολλά από την eden ειδικά στο Ultra αλλά το αποτέλεσμα της Beta 1 με διαψεύδει. Λειτουργεί πολύ καλά και μάλιστα στην PVR έκδοση που χρησιμοποιώ βλέπω πράγματα που δεν περίμενα να γίνεται με τόσο απλό τρόπο στο XBMC.
Έχω πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ το Ultra και σαν PVR με το ενσωματωμένο plugin του Live-TV (VU+) από το Dreambox μου. Χλιδή!
Όχι πως το Dreambox από μόνο του δεν μπορεί να λειτουργήσει ως PVR αλλά η δυνατότητα αυτή μου δίνει άλλα ωφέλη!

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω πως παραμένει είναι τα χαμένα frames στην εκκίνηση ταινιών με υπότιτλους και ένα μικρό λόξυγκα κάθε λίγα λεπτά όταν προσαρμόζεται ο ήχος και η εικόνα.

Περιμένω να δω την επίσημη eden!

Last edited:

Έβαλα την τελευταία eden που κυκλοφορεί για Xtreamer Ultra (OpenELEC 2.0 (Beta 1) - 1.95.1 Ultra x86_64)

Εδώ και λίγο καιρό έχω την eden σε διάφορες Official Daily Builds που κυκλοφορούσαν και είναι αλήθεια ότι υπήρξαν αρκετά προβλήματα μέχρι σήμερα με κυριότερο, την προβληματική λειτουργία της διαχείρισης του ήχου (αναλογικού και ψηφιακού ήχου). Ευτυχώς στις τελευταίες εκδόσεις διορθώθηκε και πλέον το Ultra δουλεύει άρτια.

Οφείλω να ομολογήσω πως δεν περίμενα πολλά από την eden ειδικά στο Ultra αλλά το αποτέλεσμα της Beta 1 με διαψεύδει. Λειτουργεί πολύ καλά και μάλιστα στην PVR έκδοση που χρησιμοποιώ βλέπω πράγματα που δεν περίμενα να γίνεται με τόσο απλό τρόπο στο XBMC.
Έχω πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ το Ultra και σαν PVR με το ενσωματωμένο plugin του Live-TV (VU+) από το Dreambox μου. Χλιδή!
Όχι πως το Dreambox από μόνο του δεν μπορεί να λειτουργήσει ως PVR αλλά η δυνατότητα αυτή μου δίνει άλλα ωφέλη!

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω πως παραμένει είναι τα χαμένα frames στην εκκίνηση ταινιών με υπότιτλους και ένα μικρό λόξυγκα κάθε λίγα λεπτά όταν προσαρμόζεται ο ήχος και η εικόνα.

Περιμένω να δω την επίσημη eden!

Χαμένα frame εννοείς ένα μικρό σπασιματάκι στην πρώτη ατάκα ή σου βγάζει και νούμερο χαμένων frames στο info;
Εγώ αν και αναβαθμίζω συνέχει στις Daily's όλα κυλάνε ρολόι εκτός από λίγα artifacts - pixels σε κάνα επεισόδιο από σειρές που βλέπω, που πιθανώς να οφείλεται και στα κακά encodes. Κατά τα άλλα είμαι υπερευχαριστημένος και ας θυσιάζω τον HD ήχο για να μην βάλω Windows.

Χαμένα frame εννοείς ένα μικρό σπασιματάκι στην πρώτη ατάκα ή σου βγάζει και νούμερο χαμένων frames στο info;
Εγώ αν και αναβαθμίζω συνέχει στις Daily's όλα κυλάνε ρολόι εκτός από λίγα artifacts - pixels σε κάνα επεισόδιο από σειρές που βλέπω, που πιθανώς να οφείλεται και στα κακά encodes. Κατά τα άλλα είμαι υπερευχαριστημένος και ας θυσιάζω τον HD ήχο για να μην βάλω Windows.

όχι για πολύ ακόμα :a0210:

fg8vx.jpg

Η αλήθεια είναι ότι περιμένω κάποιον να κάνει και ένα compile με Openelec για να αρχίσω τεστάρισμα.

πολύ ευχαρίστως αλλά δεν έχω ηδέα από openelec

debian,arch να σου δώσω binary με μεγάλη μου χαρά

Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Εννοώ, ένα μικρό σπασιματάκι στην αρχή και ένα νούμερο μερικών χαμένων frames στο Info το οποίο μετά τον 4ο - 5ο υπότιτλο σταματά να αυξάνεται μέχρι το τέλος της ταινίας. Μικρό το κακό μπροστά στην κατά τα άλλα απροβλημάτιστη λειτουργία και το απίθανο GUI!

Χθες η αυτόματη ενημέρωση μου "πέρασε" την 1.95.3 beta PVR στο Xtreamer Ultra. Η ίδια διαδικασία έγινε με επιτυχία και με την 1.95.2 πριν λίγες μέρες!

Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά και για κάποιο λόγο το σύστημα δεν έκανε εκκίνηση πλέον. (Το κέρατό μου)
To μύνημα κατά το booting
*** Error in prepare_sysroot: mount_common: Could not mount /flash/SYSTEM ***
[ 15.590306] System halted.
. Τα πάντα κόλλησαν. Και σα να μην έφτανε αυτό το dualboot μου (HDD με win7 και openelec) δεν λειτουργούσε πια!@#$%^%%
Ο δίσκος είχει με κάποιο τρόπο διαγραφεί (τουλάχιστον το windows partition) και πλέον οι συλλογές μου σε 1080p και οι σειρές μου ... πάνε άκλαφτες!
"Τα πήρα" γιατί δεν έκανα απολύτως τίποτε πέραν να ακολουθήσω την αυτόματη διαδικασία όπως είπα και στην προηγούμενη αυτόματη αναβάθμιση.
Τώρα επρέπε να εκκινήσω το σύστημα από linux (ubuntu) και να δω τι μπορώ να σώσω! Άντε λοιπόν Ubuntu stick, άντε ψάξε... τίποτε. Ο δίσκος κενός και αδιαμόρφωτος!
Ξανά @#$%^&!!!!
Βγάλε δίσκο λοιπόν, βάλε σε dockstation ,τρέξε το UFS Explorer και περίμενε να δεις κανά 4ωρο αν και καταπόσο μπορείς να σώσεις τίποτε! @#$%%^^^&*(
Να φτιάξω ξανά dualboot; Σιγά μη φτιάξω! Φτιάχνω επιτόπου και πάραυτα usb stick για να είμαι λειτουργικός για 1-2 μέρες μέχρι να σώσω ότι μπορώ από τον δίσκο και περνώ το Openelec χωρίς dualboot στον σκληρό δίσκο.

Υ.Γ.
Και τα δεδομένα ποτέ ξανά σε άλλο partition εκτός από του openelec, backup και μόνο stable εκδόσεις απο εδώ και πέρα!
Το έμαθα το μάθημά μου!

Σχετικά εδώ

Προβλήματα τέτοιου τύπου συναντώ συνέχεια. Προσωπικά απενεργοποίησα τα auto updates και τη βγάζω αποκλειστικά με copy - paste στον shared φάκελο updates του Openelec. Και όταν δεν πάει κάτι καλά με την εγκατάσταση ξαναπερνώ τα αρχεία KERNEL και SYSTEM και επανέρχεται.

Αν δεν γράψεις στο δίσκο πολύ πιθανόν να σώσεις τα αρχεία...γενικότερα το στήσιμο νας, σερβερ είναι καλύτερή επιλογή...