Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Φαντάζομαι οτι δεν υπάρχει πρόβλημα αν πάρω αντίγραφο της βιβλιοθήκης απο τα Windows και την φορτώσω στο Openelec, έτσι δεν είναι.

Τα αρχεία είναι σε samba shares σε άλλο υπολογιστή.

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Φαντάζομαι οτι δεν υπάρχει πρόβλημα αν πάρω αντίγραφο της βιβλιοθήκης απο τα Windows και την φορτώσω στο Openelec, έτσι δεν είναι.

Τα αρχεία είναι σε samba shares σε άλλο υπολογιστή.

Κώστα σε παρόμοια περίπτωση δεν μου έκατσε και μου έβγαζε πολλά λάθη. Αλλά θεωρητικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Μας λες στην πορεία.

Με μια πρώτη ματιά, η "μεταμόσχευση" βιβλιοθήκης απο Windows σε Openelec ήταν επιτυχής. Το βραδάκι που θα το χρησιμοποιήσω κανονικά για πρώτη φορά θα δείξει.

Χμμ...πως το εξηγείτε το παρακάτω:

-Δοκιμάζω ταινίες με DTS-MA & Dolby TrueHD, όλα καλά. Περνάει ο ήχος όπως πρέπει στον ενισχυτή.
-Απενεργοποιώ τα DTS-MA & Dolby TrueHD στις επιλογές του XBMC για να δω πως χειρίζεται αυτά τα formats αν δεν υπάρχει συμβατό hardware Παίρνω απλό DTS και δικάναλο αντίστοιχα. Όλα καλά ως εδώ.
-Ενεργοποιώ ξανά τα DTS-MA & Dolby TrueHD. Τώρα οι ταινίες με αυτά τα είδη ήχου παίζουν στα 10fps χωρίς ήχο.

Αυτά με το τελευταίο Openelec. Τι κάνουμε;

Καλημερα,σε ολους.Επειδη προσφατα το εστησα,και μου εβγαλε το λαδι καθοτι ψαρακλας στα περι κομπιουτερ,και επειδη μου ετυχε το ως ανω,μηπως να δοκιμασεις ,απο το μενου του ενισχυτη,να ορισεις ξανα την εξοδο hdmi?

Όχι δεν έχει σχέση με τον ενισχυτή. Μέσα στον ενθουσιασμό μου δεν διάβασα οτι ακόμα το Openelec (ή μάλλον ο οδηγός της AMD) δεν υποστηρίζει HD audio.
blush.gif

Δύο ερωτησούλες:

'Εχω πρόβλημα με το Traktr. Για να δουλέψει πρέπει να κάνω disable\enable πριν δω οτιδήποτε. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση;
Κάτι διάβασα οτι έχει να κάνει με την ετοιμότητα του δικτύου όταν ξεκινάει το Openelec.

Για να δω τα αρχεία του Openelec απο υπολογιστή με Win8 πρέπει να ενεργοποιήσω SSH;

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Δύο ερωτησούλες:

'Εχω πρόβλημα με το Traktr. Για να δουλέψει πρέπει να κάνω disable\enable πριν δω οτιδήποτε. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση;
Κάτι διάβασα οτι έχει να κάνει με την ετοιμότητα του δικτύου όταν ξεκινάει το Openelec.

Για να δω τα αρχεία του Openelec απο υπολογιστή με Win8 πρέπει να ενεργοποιήσω SSH;

Κώστα έχω ενεργοποιημένο το trakt 2.1.0 και λειτουργεί άψογα με την τελευταία RC του Openelec. Όσο για το δεύτερο απλά ενεργοποίησε μέσα απ' το menu Openelec Settings τα services 1)Start Samba at boot και 2)Start ssh server at boot

Και το Trakt τα ίδια έκανε. Δεν έχω δοκιμάσει την τελική 2.1 βέβαια, μόνο την beta απο το GIT. Με retries στο 10 κάτι έκανε αλλά μετά σταμάτησε πάλι να δουλεύει.

Δοκιμάζω και αναφέρω. Thank you muchly. :2thumb22sup:

Και το Trakt τα ίδια έκανε. Δεν έχω δοκιμάσει την τελική 2.1 βέβαια, μόνο την beta απο το GIT. Με retries στο 10 κάτι έκανε αλλά μετά σταμάτησε πάλι να δουλεύει.

Δοκιμάζω και αναφέρω. Thank you muchly. :2thumb22sup:

το traktr σε μένα μια χαρά δουλεύει (openelec rc2 2.99.2)

2.99.5 έχω, αν και δε νομίζω να έχει σχέση. Μάλλον προσπαθεί να κάνει Login πριν ετοιμαστεί το (ενσύρματο) δίκτυο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Καλησπερα!
Μολις εγκατεστησα openELEC στο pc μου που εχω την ati radeon 4650 συνδεδεμενη με hdmi στον ραδιοενισχυτη και δεν εχω ηχο....στο system settings τι audio output device και τι passthrough output device πρεπει να βαλω????
Δοκιμασα ηδη με ssh να τα βρω αλλα δεν μπορω να συνδεθω.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Καλησπερα!
Μολις εγκατεστησα openELEC στο pc μου που εχω την ati radeon 4650 συνδεδεμενη με hdmi στον ραδιοενισχυτη και δεν εχω ηχο....στο system settings τι audio output device και τι passthrough output device πρεπει να βαλω???? δοκίμασε μήπως αναφέρει κάπου το όνομα του ενισχυτή η της tv
Δοκιμασα ηδη με ssh να τα βρω αλλα δεν μπορω να συνδεθω..... ρυθμίσεις-πρόσθετα-ενεργοποιημένα πρόσθετα-πρόσθετες εφαρμογές-openelec os-διαμόρφωση-services ενεργοποίησε το ssh
.....

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!!!
Μου βγαζει αρκετες επιλογες εκ των οποιων 5 απο την καρτα ηχου μου που ομως δεν ειναι καπου συνδεδεμενη και 3 με την ATI
default-3(ALSA)
iec958-3(ALSA)
hdmi-3(ALSA)
οι ρυθμισεις που μου περιγραφεις ειναι στα windows στο ssd ή στο openelec????

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!!!
Μου βγαζει αρκετες επιλογες εκ των οποιων 5 απο την καρτα ηχου μου που ομως δεν ειναι καπου συνδεδεμενη και 3 με την ATI
default-3(ALSA)
iec958-3(ALSA)
hdmi-3(ALSA)
οι ρυθμισεις που μου περιγραφεις ειναι στα windows στο ssd ή στο openelec????

τις hdmi επελεξε

openelec

Μολις εβαλα την openelec "3" !!!!:P
Κωστα Χίλια ευχαριστώ!!!!! Παιδιά εχω παθει πλάκα! Δεν το πιστεύω πως εχω τοσο καλό ήχο! !! Βλεπω avatar σε dts τωρα!!!!!!!!!την τριτη θα παω κ για το γουφερακι της yamaha για να εχω 5.1 κ οχι 5.0 κ θα είμαι ενας ευτυχισμένος αφραγκος!!!!! Χαχαχα

pleasantry.gif

Καλώς ήρθες στον υπέροχο κόσμο του XBMC!
Την ίδια αντίδραση είχα κι εγω την πρώτη φορά που άκουσα DTS. Δεν κοίταζα την οθόνη, πρόσεχα τα ηχεία.
biggrin.gif

Καλησπερα και παλι ! Σαν αχορταγος που ειμαι και καθως εχω παρει φορα τα HD audio φορμα , δεν θα τα ακουσω ποτε απο την καρτα μου την ATI HD4650 μεσω openelec ? Μονο απο τις HD5xxx και HD6xxx γινετε ή μπορει με καποιο new update στο openelec να γινει καποια στιγμη ?

Καλησπερα και παλι ! Σαν αχορταγος που ειμαι και καθως εχω παρει φορα τα HD audio φορμα , δεν θα τα ακουσω ποτε απο την καρτα μου την ATI HD4650 μεσω openelec ? Μονο απο τις HD5xxx και HD6xxx γινετε ή μπορει με καποιο new update στο openelec να γινει καποια στιγμη ?

hd audio από ATI σε openelec δεν θα πάρεις, μόνο αν βγάλει drivers η amd,δεν είναι θέμα openelec,αν θες hd audio πάρε μια nvidia πχ gt430