Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC Live - Openelec

Τα νεύρα μου...

Απο χθες προσπαθώ να στήσω dual boot Xubuntu/Openelec. Έφτιαξα partitions boot και storage, αντέγραψα το σύστημα, έφτιαξα boot menu και grub αλλα τίποτα...κάνει τα ίδια που μου έκανε όταν προσπάθησα να το ξεκινήσω απο στικάκι. Το ίδιο μήνυμα "file: /storage/.xbmc/addons/* no such file or directory" και μετά τίποτα.

Στο storage partition φτιάχνει φακέλους (.xbmc, movies, tvshows κτλ) άρα το βλέπει. Δεν μπορώ να καταλάβω που χτυπάει. Καμιά ιδέα;

Υ.Γ. να ευχαριστήσω τον Χαμουραμπί για τον οδηγό που έγραψε. :a0210:

Απάντηση: XBMC Live - Openelec

δεν ασχολήθηκα με openelec αλλά δώσε μου απάντηση από το xubuntu της εντολής
Code:
fdisk -l

αν καταλάβεις που είναι το openelec δώσε
Code:
# mount /dev/sd?? /mnt

και μετά πόσταρε εδώ το
Code:
cat /mnt/etc/fstab

εάν το έκανες σωστά δεν γίνετε
στην ουσία έχεις στο σκληρό σου δυο fstab, ένα για το xubuntu και ένα του openelec

για ποιο εύκολα άνοιξε το thunar και δες εάν φαίνεται το partition του openelec, εάν όχι πρέπει να το κάνεις mount
δες εάν έχεις το πακετο thunar-volman και εάν δεν το έχεις βάλτο να μπορείς να δεις τα αρχεία του openelec

Η εγκατάσταση τoυ Openelec σε dual boot με Ubuntu ειναι λίγο αντισυμβατική, στα μάτια μου τουλάχιστον.
Αυτό που γράφουν οι οδηγοί ειναι αντιγραφή Kernel και System σε ένα κενό partition, ενημέρωση boot menu και grub και reboot. Υποτίθεται οτι το Openelec αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Υπενθυμίζω οτι το ιδιο πρόβλημα ειχα όταν έφτιαξα bootable usb stick σύμφωνα με τις "επίσημες" οδηγίες.

Εικάζω πως το μύνημα το πάιρνεις κατά το ξεκίνημα του boot και όχι μετά από την επιλογή στο bootmenu?!!

Νομίζω πως το θέμα σου πρέπει να είναι το "mount" του openelec ΒΟΟΤ partition. Επιβεβαίωσε καταρχάς την ύπαρξη των απαιτούμενων partition (από ένα BOOT και τουλάχιστον ένα STORAGE για το openelec, για το Xubuntu δεν ξέρω αλλά υποθέτω) στο Gparted καθώς την ύπαρξη σωστών flags. To ΒΟΟΤ του openelec πρέπει να είναι έχει flag "boot".

Πάντως επειδή όπως λές και 'συ η ύπαρξη δύο bootable Linux διανομών στον ίδιο δίσκο είναι αντισυμβατική, και σε περίπτωση που δε βγάλεις μόνος σου άκρη (και έχεις όρεξη για παιχνίδια) δοκίμασε να εφαρμόσεις πλήρως και βήμα προς βήμα τον οδηγό μου για εγκατάσταση από usb με ubuntu, θεωρώντας πως αντι του Xubuntu (και των partition τους) στον δίσκο σου, έχεις τα windows. Με άλλα λόγια "κάνε τρίπλα" ξέχνα το xubuntu και εγκατέστησε σε στικάκι τα ubuntu, με τη βοήθεια του οποίου (και εδώ μπορώ να βοηθήσω) θα καταφέρεις το όλο πόνημα!

Πάντως το γεγονός πως παίρνεις το ίδιο μήνυμα και με την εγκατάσταση από stick εμένα μου "χτυπά καμπανάκι" για τον ορισμό των partition και κυρίως των flags

Thanks for the tips. Όρεξη για παιχνίδια έχω μπόλικη, έτσι κι αλλιώς ο συγκεκριμένος Η/Υ είναι πειραματόζωο προς το παρών, μέχρι να ξαναπάρει τη θέση του δίπλα στην τηλεόραση.

Σε μένα φαίνεται το πρόβλημα να είναι στο mount του storage, όχι του boot. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ειναι γιατί δεν μπορεί να ξεκινήσει ενω φτιάχνει φακέλους στο storage partition. Έκτος κι αν δεν καταλαβαίνω κάτι θεμελιώδες για το linux, αυτό σημαίνει οτι ξεκινάει κανονικά αλλα κολλάει στην πορεία.

Οι δοκιμές έγιναν με την τελευταία Eden nightly, θα δοκιμάσω και με stable.

To XBMCbuntu το δοκίμασε κανείς; Με χάλασε λίγο το LXDE, προτιμώ το Xfce.

το storage είναι το ίδιο με το /home του xubuntu ?
μην το ξαναπείτε αυτό για ασυμβατότητες bootable στον ίδιο δίσκο, την βρόμικη δουλειά την κάνει o grub ο οποίος είναι στο MBR του δίσκου και δεν του καίγεται καρφί για τα flags των partitions

δεν έχεις δώσει ακόμα τις βασικές λεπτομέρειες από την εντολή fdsik -l να δούμε την δομή του δίσκου σου η οποια πρεπει να ειναι ετσι

250 MB -> /boot ->grub
10 GB -> / -> root xubuntu
100GB -> /home -> home xubuntu
4 GB -> /sytem -> openelec
6 GB -> /storage -> openelec

τα νούμερα είναι τυχαία εκτός του grub που τόσο θα θέλει περίπου

Last edited:

Δεν κράτησα το output του fdisk αλλά το gparted έβγαζε τα παρακάτω:

NTFS ~70GB με αρχεία που είχα βάλει στο δίσκο με Windows
Ext3 ~5GB, το partition του Xubuntu
Swap ~2GB
Ext3 ~5GB storage Openelec
Ext3 ~1GB boot Openelec

Extended είναι.

Το Xubuntu λειτουργεί κανονικά ενω το Openelec ξεκινάει, φτιάχνει τους φακέλους και μετα βγάζει το μήνυμα λάθους. Δεν βλέπω πρόβλημα στο boot.

αν έχεις χρόνο και όρεξη μπορείς να το στίσεις σωστά με το grub να είναι σε primary partition αλλά αυτό είναι δευτερεύον

τώρα αφού κάνεις boot με openelec και δεν έχεις kernel panic το fstab είναι ok
δοκίμασες να μετονομάσεις τους φακέλους στο storage να δεις αν θα τους ξαναφτιάξει ?
για να δεις τους κρυφούς φακέλους το κάνεις με ctrl + h

δεν δοκιμαζεις το XBMCbuntu ?There are many benefits to this approach. In particular, XBMC is now built upon a full LXDE desktop environment, which has a web browser (Chromium) with a fully updated (and updatable) version of Flash built-in and a GUI package manager ready to install and update all of the normal Ubuntu programs a typical Linux user might use. The user may now toggle between XBMC, which auto-starts, and a normal desktop if he or she chooses. And, perhaps most exciting for many users, XBMC will now be upgradeable, both from command line and from the GUI package manager, without fear of crashing the XBMC experience.Naturally, those users who do not want to see the desktop will never need to. When you boot your computer, you will be booted directly into the XBMC homescreen, just as you are right now. The only clear difference is the new power underneath the hood.Το εβαλα για δοκιμη σε VM και το βρηκα καλο.....θα το δοκιμασω σε συνδιασμο με openelec...εχει επιλογη για partitions κατα την εγκατασταση...ελπιζω να μην χαθουν ολα:)xbmcv.jpgxbmcv1.jpg

Last edited:

δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο ...
εάν φτιάξεις το φάκελο που γκρινιάζει ?

Το βαρέθηκα, τώρα θα πάω για εγκατάσταση μόνο του Openelec, χωρίς dual boot. Ευχαριστώ για το χρόνο σου -bye-

δεν δοκιμαζεις το XBMCbuntu ?

Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή αλλα θέλω πρώτα τις εντυπώσεις σας. Στο site του XBMC λέει οτι θέλει λίγο "σιδέρωμα" για να φύγουν και οι τελευταίες ατέλεις.

Να σου πω την αλήθεια, αν ήθελα Ubuntu με XBMC, το έφτιαχνα και μόνος μου. Και αυτό το LXDE δε μ' αρέσει καθόλου :p

Nope. Εβδομάδες τώρα προσπαθώ να βάλω Openelec για να δω πόσο γρήγορα πάει και δεν τα έχω καταφέρει.