Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Όσο αορά στην πρότασή σου δεν ισχύει, τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση.

τι εννοείς?μόλις το δοκίμασα και δουλεύει όπως έγραψα παραπάνω (openelec 2.99.2)

To XVBA δεν είναι το ίδιο; Βλέπω τώρα HD επεισόδιο και ο επεξεργαστής είναι μεταξύ 0% και 2%. Αυτό μου λέει οτι έχω hardware video decoding.

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Μάλλον πρέπει να αφορά κυρίως τα παιχνίδια...

και ίσως αποκτήσουμε DTS HD.....

τι εννοείς?μόλις το δοκίμασα και δουλεύει όπως έγραψα παραπάνω (openelec 2.99.2)

Απλούστατα στης έκδοση (openelec 3.0.0) XBMC 12.1 που έχω εγώ, δε λειτουργεί ταυτόχρονα αναλογικός ήχος από ενισχυτή και HDMI ήχος σε τηλεόραση, με καμία ρύθμιση και συδνυασμό εξόδων ήχου, σε Xtreamer Ultra 1 (ΑΤΟΜ D525 και ΙΟΝ2)
Με την Eden ΧΒMC 11 λειτουργούσε.

Απλούστατα στης έκδοση (openelec 3.0.0) XBMC 12.1 που έχω εγώ, δε λειτουργεί ταυτόχρονα αναλογικός ήχος από ενισχυτή και HDMI ήχος σε τηλεόραση, με καμία ρύθμιση και συδνυασμό εξόδων ήχου, σε Xtreamer Ultra 1 (ΑΤΟΜ D525 και ΙΟΝ2)
Με την Eden ΧΒMC 11 λειτουργούσε.

ίσως είναι θέμα hardware,σε μένα δουλεύει

Εγω παλι επαθα το εξης με Xtreamer Ultra 2 και περασμενο το OpenELEC Stable - Xtreamer x86_64 3.0.0. Σταμάτησε να παίζει ο ήχος στις σειρές (απλά avi) , στα mp3, αλλά και γενικά δεν ακούγεται πλέον ο ήχος πλοήγησης στα menu του XBMC, ενώ παίζει κανονικότατα στις ταινίες που είναι όλες MKV (ac3 και dts) από τον ενισχυτή !!! Tο μηχάνημα το έχω συνδέσει με οπτική ίνα σε ενισχυτή. Στις ρυθμίσεις του ήχου δεν πείραξα τίποτα (πριν έπαιζε κανονικά). Συγκεκριμένα έχω τα εξής

- ΕΞΟΔΟΣ ΗΧΟΥ : ΟΠΤΙΚΗ/COAX
- ΔΙΑΤΑΞΗ ΗΧΕΙΩΝ : 5.1
- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ DOWNMIX : OFF
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL AC3 : ON
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL DTS : ON
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL AAC : OFF
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΗΧΟΥ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF

Τί συνέβει ρε γαμώτο ξαφνικά ???? Η αλήθεια είναι οτι 2-3 φορές που είχα ανοίξει το μηχάνημα δεν έπαιζε ο ήχος πλοήγησης αλλά μετά από λίγο είχε επανέλθει... Τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα...

Εγω παλι επαθα το εξης με Xtreamer Ultra 2 και περασμενο το OpenELEC Stable - Xtreamer x86_64 3.0.0. Σταμάτησε να παίζει ο ήχος στις σειρές (απλά avi) , στα mp3, αλλά και γενικά δεν ακούγεται πλέον ο ήχος πλοήγησης στα menu του XBMC, ενώ παίζει κανονικότατα στις ταινίες που είναι όλες MKV (ac3 και dts) από τον ενισχυτή !!! Tο μηχάνημα το έχω συνδέσει με οπτική ίνα σε ενισχυτή. Στις ρυθμίσεις του ήχου δεν πείραξα τίποτα (πριν έπαιζε κανονικά). Συγκεκριμένα έχω τα εξής

- ΕΞΟΔΟΣ ΗΧΟΥ : ΟΠΤΙΚΗ/COAX
- ΔΙΑΤΑΞΗ ΗΧΕΙΩΝ : 5.1
- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ DOWNMIX : OFF
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL AC3 : ON
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL DTS : ON
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL AAC : OFF
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΗΧΟΥ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF

Τί συνέβει ρε γαμώτο ξαφνικά ???? Η αλήθεια είναι οτι 2-3 φορές που είχα ανοίξει το μηχάνημα δεν έπαιζε ο ήχος πλοήγησης αλλά μετά από λίγο είχε επανέλθει... Τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα...

Το πρόβλημα λύθηκε και ήταν γελοίο !!!! Σε μια εγκατάσταση του openelec πάνω στις δοκιμές μου για να το λύσω μου εμφάνισε πάνω δεξιά εικονίδιο με Χ στον ήχο ! Από εκεί την ψιλιάστικα και από το remote πάτησα volume up και αυτό ήταν !!! Είχε μειωθεί στο minimum o ήχος του XBMC ο οποίος όμως δεν επηρέαζε τον ήχο των AC3,και DTS αλλά μόνο τον ήχο πλοήγησης, των avi και mp3 !!!!! Ετσι δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί αφού είχα κανονικά ήχο από AC3 και DTS... Τα λόγια είναι περιττά...

Εγώ το αγαπάω κι αυτό με μισεί... :bigcry:

Αφού κατάφερα να συνδεθώ επιτέλους με το Openelec μέσα απο τα Windows (έπρεπε να το γράψω με κεφαλαία στον explorer :p ), προσπαθώ τώρα να ρυθμίσω το TVHeadend. Αμ δε! Το web interface άφαντο! "Firefox can't establish a connection to the server at xxx.xxx.xxx.xxx:9981." λέει.

Το web interface του XBMC το βλέπω, του TVHeadend πουθενά.

Μου ξεφεύγει κάτι;

To XVBA δεν είναι το ίδιο; Βλέπω τώρα HD επεισόδιο και ο επεξεργαστής είναι μεταξύ 0% και 2%. Αυτό μου λέει οτι έχω hardware video decoding.

Η ανακοίνωση αφορά τους open source drivers και όχι τους Catalyst. Το ενδιαφέρον είναι πως η υλοποίηση του hardware acceleration στους open source οδηγούς θα γίνει με το πρότυπο VDPAU και όχι με το XVBA. Επίσης αφορά κάρτες από HD4000 series και μετά - δυστυχώς οι παλιότερες δε θα υποστηρίζονται.

Τι διαφορές έχει το VDPAU;

Επίσης αφορά κάρτες από HD4000 series και μετά - δυστυχώς οι παλιότερες δε θα υποστηρίζονται.
Ποιος έχει κάρτες παλιότερες απο HD4000 πια; :smile:

VDPAU είναι το video acceleration API που υιοθέτησε η nVidia. Έχει πολύ καλύτερη υποστήριξη - πχ δε θα βρεις xinelib με xvba ενώ και οι vaapi υλοποιήσεις δεν είναι πολύ καλές. Το xvba θεωρείται μία αντιγραφή του dxva των windows.

Οι παλιές κάρτες της ATI δεν υποστηρίζονται από νεώτερους catalyst drivers, οπότε μία υποστήριξη από τους open source θα ήταν πολύ καλή για τους όποιους κατόχους τους.

To xinelib είναι απαραίτητο γι' αυτούς που εκτός από XBMC, θέλουν να τρέχουν VDR ή Enigma2 στο Linux HTPC τους.

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Η ανακοίνωση αφορά τους open source drivers και όχι τους Catalyst. Το ενδιαφέρον είναι πως η υλοποίηση του hardware acceleration στους open source οδηγούς θα γίνει με το πρότυπο VDPAU και όχι με το XVBA. Επίσης αφορά κάρτες από HD4000 series και μετά - δυστυχώς οι παλιότερες δε θα υποστηρίζονται.

Μιλάς για τις κάρτες της ATI Radeon HD 4000 και όχι τις κάρτες INTEL HD4000, έτσι δεν είναι;
Η INTEL δεν έχει νομίζω πως έχει ανακοινώσει πως θα χρησιμοποιήσει το VDPAU στους ανοικτούς οδηγούς της.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Ναι, μιλάμε για τους νέους οδηγούς open souce για ATI Radeon.

OpenELEC 3.0.1

Changelog:

update to xbmc-12.1.6
(XBMC Frodo 12.1 with many bugfixes which will be released with the upcoming XBMC Frodo 12.2)
This includes various fixes for Audio Engine, RaspberryPi and others.
update RPi patches
update to boost-1_53_0
update to dvb-firmware-0.0.33
update to alsa-lib-1.0.27
update to alsa-plugins-1.0.27
update to alsa-utils-1.0.27
update to gcc-4.7.3
update to systemd-200
update to inputproto-2.3
update to xproto-7.0.24
update to libXi-1.7.1
update to xf86-video-intel-2.21.6
update to bcm2835-bootloader-baa3ecf
update to bcm2835-driver-baa3ecf
update to ppl-1.1pre7
update to gmp-5.1.1
update to xf86-input-evdev-2.8.0
update to sqlite-autoconf-3071600
update to file-5.14
added support for TechniSat SkyStar S2 card with CX24120-13Z frontend
xbmc: readd Hi10p patches
linux: add ALSA upstream patches, backported from 3.8.7
linux: add network related upstream patches, backported from 3.8.7
Fix for issue #1987 The problem exists in the jmicron 1.0.8.5 source
lirc_rpi: added vista mce, some Harmonys use this. and changed BACK to EXIT

Τελικά είναι πολύ περιοριστικοί οι οδηγοί της ΑΤΙ σε Linux. Εκτός απο τα DTS-MA και Dolby TrueHD δεν παίζουν ούτε πολυκάναλο AAC. Αναμενόμενο απο τη στιγμή που ο οδηγός δεν "περνάει" πάνω απο δύο κανάλια.

Μετά απο τα windows κατάφερα και την openelec να κολλάει. Μετά απο κάνα 5λεπτο που το δουλεύω κολλάει. Πάντα όμως όταν πάω να μπω σε κάποιο φάκελο. Τα 1,ice και navi βγάζουνσσυνέχεια script error και δεν μπορώ να αλλάξω κανένα skin. Καμία χείρα βοηθείας;