Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Μετά την προσθήκη του πρόσθετου Opera browser (εδώ και λίγο καιρό) , νομίζω πως το Openelec αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία σε κάποιον που επιθυμεί να έχει ένα πλήρες περιβάλλον για την τηλεόρασή του. Βέβαια σε ανάλυση 1080 απαιτεί αετήσια μάτια (η πρεσβυωπία μου κτυπά την πόρτα) και δεν είναι ακόμη πολύ πρακτική, αλλά νομίζω πως με λίγες ρυθμίσεις τα πράγματα βελτιώνονται.
Η παρουσία βάσης windows δεν είναι πλέον απαραίτητη. Πάντως ακόμη θέλει αρκετή βελτίωση που πιστεύω πως σύντομα θα έλθει.
Εκεί που ακόμη υπολείπεται είναι στην υποστήριξη πρόσθετου υλικού όπως είναι οι usb δέκτες dvb-t και dvb-s.
Παρεπιπτόντως έχω μια ερώτηση! Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει υποστήριξη από το Openelec, δέκτη crypto redi pc50A DVB-T ή ανάλογου, ή αν τέλος πάντων μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει κάποιον usb δέκτη dvb που να κυκλοφορεί στην αγορά ;

Στο forum του Openelec υπάρχει ολόκληρη κατηγορία για την υποστήριξη δεκτών. Απο αυτά που διάβασα, καταλαβαίνω οτι περισσότερη σημασία έχει κατασκευαστής του κεντρικού τσιπ παρά η "μάρκα".

Δυστυχώς το δικό μου Lifeview είναι στο εσωτερικό ΑΤΙ και φυσικά δεν δουλεύει...

Στο forum του Openelec υπάρχει ολόκληρη κατηγορία για την υποστήριξη δεκτών. Απο αυτά που διάβασα, καταλαβαίνω οτι περισσότερη σημασία έχει κατασκευαστής του κεντρικού τσιπ παρά η "μάρκα".

Δυστυχώς το δικό μου Lifeview είναι στο εσωτερικό ΑΤΙ και φυσικά δεν δουλεύει...

Προφανώς και μετρά το ποιο είναι το κεντρικό τσιπ. Απλά το Redi PC 50 έχει κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις και θέλει εγχείρηση για να δούμε τι περιέχει!
Το δικό μου πάντως είναι η δεύτερη έκδοση (50a). Μάλλον θα την κάνω την εγχείρηση.

Το νήμα τα σπάει, ήθελα κι εγώ να χρησιμοποιήσω την διανομή, που θα βρώ πληροφορίες, για τις οδηγίες εγκατάστασης, βήμα προς βήμα, μιας και από θέμα hardware το κόστος δεν ξεπερνάι με βια τα 500 ευρώ.

Με lsusb μου εμφανίζει
Bus 001 Device 003: ID 1f4d:a803 G-Tek Electronics Group
Bus 005 Device 002: ID 0c45:7000 Microdia
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Αν δεν κάνω λάθος στο Bus 001 Device 003: ID 1f4d:a803 G-Tek Electronics Group αναγνωρίζεται το ReDi

Το νήμα τα σπάει, ήθελα κι εγώ να χρησιμοποιήσω την διανομή, που θα βρώ πληροφορίες, για τις οδηγίες εγκατάστασης, βήμα προς βήμα, μιας και από θέμα hardware το κόστος δεν ξεπερνάι με βια τα 500 ευρώ.
Φαντάζομαι στα 500 συμπεριλαμβάνεται και το κόστος 2-3GB σε δίσκους. Μπορείς να φτιάξεις καλό HTPC με 250.

Ο οδηγός είναι ξεπερασμένος, στο κομμάτι των Windows τουλάχιστον. τώρα πλέον υπάρχει Windows installer και δεν χρειάζονται δύο στικ.
Απο τη στιγμή που θα δημιουργηθεί το στικ, τα δύσκολα πέρασαν (με την προϋπόθεση να μην έχεις κανένα παράξενο κομμάτι στο HTPC). Μετά ακολουθείς τον γενικό οδηγο για XBMC.

Αν δεν κάνω λάθος στο Bus 001 Device 003: ID 1f4d:a803 G-Tek Electronics Group αναγνωρίζεται το ReDi

Διάβασε τα παρακάτω, ίσως βοηθήσουν:
http://openelec.tv/forum/82-dvb-t-t...-t205-usb-tv-tuner-augustint-com?limitstart=0
https://github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv/issues/763

Τώρα...μπορεί να πει κάποιος σε εμένα τον άσχετο πως γίνεται στο terminal να βγαίνει το output μιας εντολής σελίδα-σελίδα;
help_mini.gif

Φαντάζομαι στα 500 συμπεριλαμβάνεται και το κόστος 2-3GB σε δίσκους. Μπορείς να φτιάξεις καλό HTPC με 250.

Ο οδηγός είναι ξεπερασμένος, στο κομμάτι των Windows τουλάχιστον. τώρα πλέον υπάρχει Windows installer και δεν χρειάζονται δύο στικ.
Απο τη στιγμή που θα δημιουργηθεί το στικ, τα δύσκολα πέρασαν (με την προϋπόθεση να μην έχεις κανένα παράξενο κομμάτι στο HTPC). Μετά ακολουθείς τον γενικό οδηγο για XBMC.

HTPC με Q6600, έχω, αν και δεν είμαι οπαδός της nVidia, καταλαβαίνω ότι μονόδρομος, όντως δεν χρειάζεσαι παραπάνω από 300, βέβαια έχεις ένα πολύ πλούσιο mediaplayer και αυτό είναι λίγο που με εμποδίζει.
Σκόπευα να το κάνω dual boot, στο htpc μου, αλλά δεν ξέρω εάν θα μπορέσω με την ATI 6780 που έχω να βγάλω άκρη.

Επίσης ο οδηγός που είχα διαβάσει για φορμάρισμα sd και stick είναι κάπως.....

ήθελα να το δω live πρώτα, αλλά τα videaκια του you tube, δεν πρέπει να έχουν καμμάι σχέση με την δια ζώσης εμπειρία....

Last edited:

Το μόνο πρόβλημα που έχω σε σύστημα παρόμοιο με το δικό σου, είναι στον ήχο. Έγραψα και πιο πάνω οτι οι οδηγοί της ΑΤΙ είναι περιοριστικοί, ούτε HD audio υποστηρίζουν, ούτε πολυκάναλο PCM\AAC. Εκτός απο αυτά, το μηχανάκι τρέχει ρολόι απο την πρώτη στιγμή. Δεν χρειάστηκε να κάνω κάποιες ειδικές ρυθμίσεις για το hardware, τα βρήκε όλα μόνο του.

Η δημιουργία του στικ έχει γίνει απλούστατη. Με τον καινούριο installer, η εγκατάσταση γίνεται όπως όλα τα προγράμματα των Windows. Τρέχεις το πρόγραμμα και σε δύο λεπτά είναι έτοιμο.
Dual boot δεν έχω δοκιμάσει, έχω τα Win7 στον δίσκο και τρέχω Openelec από στικ.

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Το πρόβλημα με το τρέξιμο του Openelec από stick είναι αν έχεις μεγάλη βιβλιοθήκη.

Επίσης καθυστερεί η περιήγηση στις ταινίες (poster - fanart)

Εκεί είναι που ο SSD δίνει ρέστα...

Φυσικά είναι θέμα κόστους - ωφέλειας... :)

Διάβασε τα παρακάτω, ίσως βοηθήσουν:
http://openelec.tv/forum/82-dvb-t-t...-t205-usb-tv-tuner-augustint-com?limitstart=0
https://github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv/issues/763

Τώρα...μπορεί να πει κάποιος σε εμένα τον άσχετο πως γίνεται στο terminal να βγαίνει το output μιας εντολής σελίδα-σελίδα;
help_mini.gif

Από ότι διαβάζω για το chip του Crypto ReDi PC 50A RTL (RTL2832U) δεν υπάρχει ακόμη driver στον Κernel 3.7.10 αλλά ενδέχεται να ενσωματωθεί στον 3.7.20 οπότε αναμένωμεν.

Όσο αφορά στο ερώτημά σου για το πως βγάζουμε το output στο terminal σελίδα-σελίδα, δοκίμασε να γράψεις μετά την εντολή "|more" χωρίς τα εισαγωγικά. (το | είναι το γνωστό pipe). Παράδειγμα "help |more" . Η εντολή θα δώσει στην οθόνη την πρώτη σελίδα και μετά μπορείς να κατέβεις γραμμή-γραμμή.

Όσο αφορά στο ερώτημά σου για το πως βγάζουμε το output στο terminal σελίδα-σελίδα, δοκίμασε να γράψεις μετά την εντολή "|more" χωρίς τα εισαγωγικά. (το | είναι το γνωστό pipe). Παράδειγμα "help |more" . Η εντολή θα δώσει στην οθόνη την πρώτη σελίδα και μετά μπορείς να κατέβεις γραμμή-γραμμή.

Thanks. Είχε κολλήσει το μυαλό μου και έβαζα > αντί για | :p

Τις τελευταίες μέρες (μετά την αναβάθμιση σε 3.0.2 νομίζω) παρατηρώ το εξής ενοχλητικό: όταν ανοίγω το HTPC δεν μπορεί να συνδεθεί στο internet. Βλέπει κανονικά το τοπικό δίκτυο αλλα μέχρι εκεί.
Με μια επανεκκίνηση στρώνει.

Τι μπορεί να φταίει;

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Εμένα μου συμβαίνει από την αναβάθμιση σε 3.0.1.
Παίρνει κανονικά IP αλλά δεν βλέπει τα SMB shares του NAS. Κάποια στιγμή που το άφησα αρκετή ώρα συνήλθε.
Με επανεκκίνηση όπως είπες στρώνει.

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν είμαι 100% σίγουρος οτι βλέπει τα shares. Θα το δοκιμάσω σήμερα.

Δοκιμάστε και την Daily έκδοση, που ταιριάζει στο hardware που έχετε.
Εγώ δοκίμασα την r14141 (μάλλον η προτελευταία, αυτή τη στιγμή που την αναφέρω) στην οποία υπάρχει διαφορά στον τρόπο που διαχειρίζεται τις συνδέσεις δικτύου σε σχέση με όλες τις εκδόσεις πριν την 3.02. Για την ακρίβεια σου δίνει περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης μεταξύ των οποίων και τη δυνατότητα να χρονοκαθυστερεί την έναρξη του προγράμματος, σε αναμονή της σύνδεσης στο δίκτυο.

Εχω ένα Xtreamer Ultra 2 με περασμένο το τελευταίο "OpenELEC Stable - Xtreamer x86_64". Το έχω συνδεδεμένο με οπτική ίνα απευθείας επάνω σε ενισχυτή Samsung (DVD player-All in One) . Τον τελευταίο καιρό μου κάνει "τζατζαρίσματα" ο ήχος σε ταινίες .avi αλλά πιο πολύ σε .mkv... στις ρυθμίσεις audio του XBMC εχω :

- ΕΞΟΔΟΣ ΗΧΟΥ : ΟΠΤΙΚΗ/COAX
- ΔΙΑΤΑΞΗ ΗΧΕΙΩΝ : 5.1
- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ DOWNMIX : OFF
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL AC3 : ON
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL DTS : ON
- ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ DOLBY DIGITAL AAC : OFF
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΗΧΟΥ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΞΟΔΟΥ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ : HDA Intel ALC892 DIGITAL S/PDIF

Στο παρελθόν δεν μου παρουσίαζε το πρόβλημα αυτό.. τώρα κάθε λίγο και λιγάκι ο ήχος "χαλάει" με "τζατζαρίσματα" ή κόβεται για 2-3 δευτερόλεπτα στα πίσω ηχεία και επανέρχεται... λέτε να φταίει κανένα add-on που έχω περάσει ? τί να κάνω για το πρόβλημα αυτό ? Καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει ???