Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Με οπτική, ε; Ευαίσθητα καλώδια.

Με το ίδιο καλώδιο έκανες τις δοκιμές;

Αλλαξα και καλωδιο οπτικης ινας... Περιεργο πραγμα.. Δεν μπορω να βρω τι φταιει.. Μονο το hdmi μενει.. Τα δεδομενα του γριφου ειναι τα εξης

1) Το Xtreamer παιζει απροβληματιστα τα 5.1 αρχεια με αλλον ενισχυτη
2) Ο ενισχυτης μου παιζει απροβληματιστα τα 5.1 αρχεια απο αλλες πηγες media players
3) Εχω δοκιμασει 3 διαφορετικα καλωδια οπτικης ινας συνδεοντας το xtreamer με τον ενισχυτη μου αλλα το προβλημα παραμενει

Λετε να κανει confilct η TV μου που αλλαξα προσφατα ??? Αντικατεστησα μια 40αρα Samsung με μια 55αρα Panasonic..

Υπάρχει κάποιο link για να κατεβάσω την τελευταία έκδοση του XBMC για εγκατάσταση σε δίσκο ssd με dual boot με win7 και κάποιος οδηγός βήμα-βήμα?
Προς το παρόν το τρέχω απο στικάκι αλλά επειδή δεν δουλεύει το Ίντερνετ μέσω Ethernet λέω να δοκιμάσω με εγκατάσταση στο δίσκο.

Πως μπορώ να δω και να κάνω επεξεργασία σε δίσκους που εχω συνδεμένους σε υπολογιστή που έχω εγκατεστημένο το openelec χωρίς να έχω κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα (win7 κτλ) στον ίδιο υπολογιστή;

Με τον File Manager δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις; Συνήθως είναι στο μενού του πλήκτρου S.

XBMC σε Linux - Openelec

Θέλω να μεταφέρω μουσική ταινίες κτλ απο άλλο υπολογιστή.
Και να βλέπω ταινίες online.
Δοκίμασα με opera αλλά κρασάρει.
Δεν υπάρχει τρόπος;
Αλλιώς πρέπει να κάνω dual boot με win7.
Νομίζω είναι δύσκολο να το κάνω αυτό.

Θέλω να μεταφέρω μουσική ταινίες κτλ απο άλλο υπολογιστή.
Και να βλέπω ταινίες online.
Δοκίμασα με opera αλλά κρασάρει.
Δεν υπάρχει τρόπος;
Αλλιώς πρέπει να κάνω dual boot με win7.
Νομίζω είναι δύσκολο να το κάνω αυτό.

με samba δεν τους βλέπεις στο δίκτυο?

Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιείται το vdpau αυτόματα για αρχεία που δεν υποστηρίζει; Πχ divx με qpel δε μπορεί να παίξει το vdpau.

Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιείται το vdpau αυτόματα για αρχεία που δεν υποστηρίζει; Πχ divx με qpel δε μπορεί να παίξει το vdpau.

Νομίζω όχι.

Με samba? πως ακριβώς το κάνουμε αυτό;

Samba (SMB) είναι το πρωτόκολο κοινόχρηστων αρχείων των windows. Νομίζω είναι ενεργοποιημένο "από την μάνα του" στο openelec, αν όχι το ενεργοποιείς από τις ρυθμίσεις δικτύου στο Openelec. Γνωρίζοντας το IP του συστήματος που τρέχει το openelec, πηγαίνεις σε έναν υπολογιστή στο δίκτυο που το έχεις συνδέσει και γράφεις στην γραμμή διευθύνσεων του Explorer την IP με την μορφή \\ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ Λογικά θα σου ανοίξει ένα παράθυρο με όλα τα κοινόχρηστα στοιχεία του Openelec.

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ενσωματωμένη λειτουργία του Openelec (file manager) για να μεταφέρεις-αντιγράψεις αρχεία από και προς τους δικτυακούς σου πόρους. Θα την βρεις στo Σύστημα-Διαχείριση αρχείων. Εννοείται βέβαια πως πρέπει να έχεις ενεργή την Samba στο Openelec και να έχεις προσθέσει τον αντίστοιχο κοινόχρηστο πόρο (φάκελο), του υπολογιστή.

Γνωρίζοντας το IP του συστήματος που τρέχει το openelec, πηγαίνεις σε έναν υπολογιστή στο δίκτυο που το έχεις συνδέσει και γράφεις στην γραμμή διευθύνσεων του Explorer την IP με την μορφή \\ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ Λογικά θα σου ανοίξει ένα παράθυρο με όλα τα κοινόχρηστα στοιχεία του Openelec.
Κάνοντας αυτό σε Mozilla μου ανοίγει παράθυρο με 4 καρτέλες Remote - Movies - TV Shows - Music αλλά δεν μπορώ να αντιγράψω κάτι εκεί.
Κάνοντας αυτό σε παράθυρο windows μου δείχνει τα φάκελα του συστήματος (openelec) αλλά όχι τους δίσκους που είναι συνδεμένοι πάνω στο PC(openelec)

Κάνοντας αυτό σε Mozilla μου ανοίγει παράθυρο με 4 καρτέλες Remote - Movies - TV Shows - Music αλλά δεν μπορώ να αντιγράψω κάτι εκεί.
Κάνοντας αυτό σε παράθυρο windows μου δείχνει τα φάκελα του συστήματος (openelec) αλλά όχι τους δίσκους που είναι συνδεμένοι πάνω στο PC(openelec)

Με τον Mozilla δεν ανοίγεις τίποτε περισσότερο από το web interface του xbmc. H χρήση του είναι μόνο για επισκόπιση των βιβλιοθηκών του xbmc και δεν έχει να κάνει με διαχείριση αρχείων.

Με τον explorer ανοίγεις τους φακέλους που είναι κοινόχρηστοι στην samba που τρέχει στο PC σου (openelec). Αυτοί οι φάκελοι (π.χ. update, downloads, media κλπ) είναι όλοι φάκελοι που περιέχονται στον δίσκο του openelec υπολογιστή σου. Μη ξεχνάς ότι το openelec είναι υποσύνολο ενός συτήματος linux και βέβαια ΔΕΝ είναι σαν τα windows, ούτε μπορείς να χειριστείς τους δίσκους του σαν να βρίσκονται κάτω από ένα σύστημα windows. Μπορείς όμως να χειριστείς τους κοινόχρηστους φακέλους του για να αντιγράψεις ή να μεταφέρεις από και προς αυτούς, δεδομένα με την βοήθεια της samba που κάνει τα δύο συστήματα να επικοινωνούν σε επίπεδο κοινόχρηστων πόρων.
Μπορείς λοιπόν να μεταφέρεις από το PC(WIN) στο φάκελο π.χ. Movies του PC (Openelec), αρχεία ταινιών, και να ρυθμίσεις την βιβλιοθήκη του XBMC να διαβάζει τις ταινίες από αυτό τον φάκελο (νομίζω πως ούτως ή άλλως αυτό το κάνει από μόνο του το XBMC, για τον συγκεκριμένο φάκελο).
Το openelec με το ΧΒΜC, από μόνο του παρέχει όλα τα εργαλεία για να μοντάρεις όποιον δικτυακό ή τοπικό δίσκο θέλεις με οποιοδήποτε όνομα επιθυμείς.

Τελικά η 3.03 μάλλον έχει πρόβλημα με τις βιβλιοθήκες και συγκεκριμένα με τα poster και fanart. Εκτός αυτού έχω την αίσθηση πως εμφανίζει και προβλήματα στη λειτουργία δικτύου γενικότερα. Τη δοκίμασα και τη "ξήλωσα" σχεδόν αμέσως. Θσ επιστρέψω σε official μόνο όταν εμφανιστεί πραγματική βελτίωση.
Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω τις daily εκδόσεις που είναι σταθερότατες ενώ η έκδοση 14462 η οποία είναι η τελευταία, βασίζεται στον νέο πυρήνα 3.9.4 έναντι του 3.8.1 των υπολοίπων daily και του 3.7.1 που έχουν όλες οι εκδόσεις official της 3 (3.01 έως και 3.03).

Το ξέρω οτι είχα πει πως δεν έχω πρόβλημα με τα artworks αλλα τελικά έχω. Έχω φτάσει στην 3.1.3 αλλα ακόμα δεν κατεβάζει γραφικά. Δοκίμασα να τα κατεβάσω με το χέρι, τίποτα. Άλλαξα τον DNS server, πάλι τίποτα. Είχα δοκιμάσει και daily χωρίς αποτέλεσμα.

Καμιά άλλη ιδέα;

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Το ξέρω οτι είχα πει πως δεν έχω πρόβλημα με τα artworks αλλα τελικά έχω. Έχω φτάσει στην 3.1.3 αλλα ακόμα δεν κατεβάζει γραφικά. Δοκίμασα να τα κατεβάσω με το χέρι, τίποτα. Άλλαξα τον DNS server, πάλι τίποτα. Είχα δοκιμάσει και daily χωρίς αποτέλεσμα.

Καμιά άλλη ιδέα;

Κώστα τι εννοείς "...πρόβλημα με τα artworks." π.χ. σου εμφανίζει κενό σε πολλές ταινίες - σειρές; Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα artworks επιλέγω και αλλάζω poster - fanarts κ.τ.λ. και όποτε μου δημιουργεί προβλήμα ένα delete στους φακέλους /storage/userdata/Database και storage/userdata/Thumbnails αν θυμάμαι καλά τα path και είσαι ΟΚ. Μόνο του μετά απ'το reboot ξαναδημιουργεί και μετά από σχετικό update τους φακέλους και όλα είναι ΟΚ.

Αυγερινέ, απο τότε που έβαλα την 3.0.3 (νομίζω) δεν κατεβάζει τίποτα για τις σειρές και ταινίες που προσθέτω. Ούτε πόστερ, ούτε fanart, ούτε εξώφυλλα. Ούτε το Artwork Downloader φέρνει κάτι. Προσπάθησα να τα κατεβάσω απο το info screen των ταινιών και των σειρών αλλα πάλι δεν κατεβάζει. Εμφανίζονται μόνο όσα είχε κατεβάσει πριν βάλω την 3.0.3

Φαντάζομαι οτι κάτι έχει πάθει η βάση δεδομένων. Σκέφτηκα να κάνω αυτό που προτείνεις αλλα σημαίνει οτι πρέπει να ξαναφτιάξω βιβλιοθήκη απο την αρχή και θέλει ώρες.

Αυγερινέ, απο τότε που έβαλα την 3.0.3 (νομίζω) δεν κατεβάζει τίποτα για τις σειρές και ταινίες που προσθέτω. Ούτε πόστερ, ούτε fanart, ούτε εξώφυλλα. Ούτε το Artwork Downloader φέρνει κάτι. Προσπάθησα να τα κατεβάσω απο το info screen των ταινιών και των σειρών αλλα πάλι δεν κατεβάζει. Εμφανίζονται μόνο όσα είχε κατεβάσει πριν βάλω την 3.0.3

Φαντάζομαι οτι κάτι έχει πάθει η βάση δεδομένων. Σκέφτηκα να κάνω αυτό που προτείνεις αλλα σημαίνει οτι πρέπει να ξαναφτιάξω βιβλιοθήκη απο την αρχή και θέλει ώρες.

μπορείς να κάνεις extract σε κάθε φάκελο ταινίας/σειράς έτσι μετά το delete της database θα τα βρει πολύ γρήγορα

Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

Δεν θα ξαναψάξει τίποτα. Εγώ αυτό έκανα μόλις χθές και με reboot ήταν όλα όπως πριν.

Re: Απάντηση: Re: XBMC σε Linux - Openelec

μπορείς να κάνεις extract σε κάθε φάκελο ταινίας/σειράς έτσι μετά το delete της database θα τα βρει πολύ γρήγορα
Δεν μου αρέσει να γεμίζω τους φακέλους με αρχεία. Αν το κάνω τελικά, θυμάται τα watched\unwatched;

Δεν θα ξαναψάξει τίποτα. Εγώ αυτό έκανα μόλις χθές και με reboot ήταν όλα όπως πριν.

Θα το δοκιμάσω και το κρίμα στο λαιμό σου :p

Δεν μου αρέσει να γεμίζω τους φακέλους με αρχεία. Αν το κάνω τελικά, θυμάται τα watched\unwatched;

Θα το δοκιμάσω και το κρίμα στο λαιμό σου :p

Μόλις γίνουν ξανά sync με το traktr

Θα πρέπει να ενημερώσω και το trakt δηλαδή; :p
Κάτι μήνες έχουν περάσει απο την τελευταία ενημέρωση.

δεν έχω προσέξει στην υπογραφή σου αν αλλάζουν αυτά που βλέπεις,δεν έχεις ενεργοποιημενο το traktr?