Κοινή χρήση σκληρού δίσκου από OPPO BDP-93 και macmini.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,215
Μεσευρώπη
Ο τίτλος τα λέει όλα, έχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο Seagate Pro 1TB με συνδέσεις esata, usb και firewire, που αγόρασα πρόσφατα από μέλος του φόρουμ, στον οποίο θέλω να αποθηκεύσω ταινίες και μουσική για αναπαραγωγή από το ΟΡΡΟ BDP-93. Ο δίσκος είναι συνδεδεμένος με τον ΟΡΡΟ μέσω της esata και με το macmini μέσω της usb. Το πρόβλημα είναι ότι το δίσκο μπορεί να "δει" μόνο η μία από τις δύο μηχανές, ή το πλέιερ ή το macmini. Πως μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα;

Ο τίτλος τα λέει όλα, έχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο Seagate Pro 1TB με συνδέσεις esata, usb και firewire, που αγόρασα πρόσφατα από μέλος του φόρουμ, στον οποίο θέλω να αποθηκεύσω ταινίες και μουσική για αναπαραγωγή από το ΟΡΡΟ BDP-93. Ο δίσκος είναι συνδεδεμένος με τον ΟΡΡΟ μέσω της esata και με το macmini μέσω της usb. Το πρόβλημα είναι ότι το δίσκο μπορεί να "δει" μόνο η μία από τις δύο μηχανές, ή το πλέιερ ή το macmini. Πως μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα;

Εγώ θα συνέδεα τον δίσκο με firewire.....Την κατεξοχήν σύνδεση της Apple.

Είναι στα υπόψιν, αλλά δε νομίζω ότι θα λύσει το πρόβλημά μου. Αυτό που θέλω είναι και οι δύο μηχανές να έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση στο σκληρό δίσκο. Γίνεται;

Δεν νομίζω να γίνεται με αυτό τον τρόπο, καθώς κάθε μηχάνημα "δεσμεύει" το δίσκο καθώς τον κάνει mount.

Ο μόνος τρόπος εφώσον και τα δύο μηχανήματά σου έχουν θύρα ethernet και υπάρχει δυνατότητα να απλώσεις καλώδιο, είναι να συνδέσεις τον δίσκο μέσω usb σε switch που θα έχει usb port ώστε να το κάνει αυτό mount, συνεπώς θα μοιράζει τον δίσκο στο δίκτυο.

Θεωρητικά με esata και firewire γίνεται διότι και οι δύο συνδεσεις συνδέονται κατ ευθείαν πάνω στον επεξεργαστή και στέλνουν εντολές μόνο read/write μόνο όταν χρειάζεται, αν τα θυμάμαι σωστά από την σχολή

Θεωρητικά με esata και firewire γίνεται διότι και οι δύο συνδεσεις συνδέονται κατ ευθείαν πάνω στον επεξεργαστή και στέλνουν εντολές μόνο read/write μόνο όταν χρειάζεται, αν τα θυμάμαι σωστά από την σχολή

Μόλις δοκίμασα την firewire. Tζίφος.

Ναι, αν έχει usb θύρα πάνω.

Θα το δοκιμάσω κι αυτό λοιπόν, μόλις βρω ένα καλώδιο ethernet με το κατάλληλο μήκος. thnx.

Μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά το adsl router μου;

Ναι, αν έχει usb θύρα πάνω.

Το δοκίμασα και αυτό. Το ρούτερ είδε τον σκληρό, αλλά δεν μπορεί να χειριστεί αρχεία γιατί δεν είναι συμβατό με φορμά NTFS, μόνο FAT32. (πρόκειται για το NET FASTER IAD2 της INTRACOM). Θα κάνω αναβάθμιση του firmware, ίσως στις πιό νέες εκδόσεις ο Κόκκαλης να προσέθεσε δυνατότητα NTFS.