Υπάρχει διαφορετικό ποσοστό συμμετοχής στο κοινόχρηστο ρευμα ανά όροφο όταν δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας η όλα τα διαμερίσματα πληρώνουν το ίδιο ποσό;
Μοιράζεται ανάλογα με τον συντελεστή των τετραγωνικών.Υπάρχει διαφορετικό ποσοστό συμμετοχής στο κοινόχρηστο ρευμα ανά όροφο όταν δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας η όλα τα διαμερίσματα πληρώνουν το ίδιο ποσό;
Τότε δεν έχει σχέση με τον όροφο.Οι ένοικοι του ενός από τα δύο διαμερίσματα του ισογειου ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζονται ν' ανάψουν το φως στο διάδρομο για να μπουν στο σπίτι τους άρα πρέπει να πληρώνουν λιγότερα κι όχι δια 6 όπως γινόταν ως τώρα.Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι το πιο κοντινό στην εξώπορτα.Μοιράζεται ανάλογα με τον συντελεστή των τετραγωνικών.
Πχ αυτός που έχει 200 τμ διαμερισμα έχει μεγαλύτερο συντελεστή σπο αυτόν που έχει 80τμ, οπότε και θα πληρώσει περισσοτερο
Αυτά είναι ψίχουλαΤότε δεν έχει σχέση με τον όροφο.Οι ένοικοι του ενός από τα δύο διαμερίσματα του ισογειου ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζονται ν' ανάψουν το φως στο διάδρομο για να μπουν στο σπίτι τους άρα πρέπει να πληρώνουν λιγότερα κι όχι δια 6 όπως γινόταν ως τώρα.Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι το πιο κοντινό στην εξώπορτα.
Κι όμως,η άρνηση προέκυψε όταν άρχισαν να έρχονται "φουσκωμένοι" εκκαθαριστικοι λογαριασμοί.Τοτε άρχισαν να μην τους φαίνονται ψίχουλα.Αυτά είναι ψίχουλα
Υπάρχει ασανσέρ;;Κι όμως,η άρνηση προέκυψε όταν άρχισαν να έρχονται "φουσκωμένοι" εκκαθαριστικοι λογαριασμοί.Τοτε άρχισαν να μην τους φαίνονται ψίχουλα.
Οχι.Δυο διαμερίσματα σε κάθε όροφο συν ένα στο υπόγειο που το χρησιμοποιούμε όλοι ως αποθήκη.Υπάρχει ασανσέρ;;
Αν και τα 6 διαμερίσματα έχουν τα ίδια τετραγωνικά, τότε είναι δια 6.κι όχι δια 6 όπως γινόταν ως τώρα.
Αν και τα 6 διαμερίσματα έχουν τα ίδια τετραγωνικά, τότε είναι δια 6.
Ο οροφος αλλάζει τον συντελεστή για τα εξοδα του ασανσερ και της θερμανσης.
Παραδειγμα, σε μια 4οροφη πολυκατοικια, αν αυτός με τα περισσότερα τετραγωνικα (100τμ πχ) είναι στο 1ο οροφο, θα πληρωσει τα περισσότερα για τον καθαρισμό και για τους λογαριασμους ρευματος-ύδρευσης.
Αν μιλαμε όμως για ασανσερ και για θερμανση σε σχέση με τον 3ο οροφο όπου το διαμέρισμα εκει είναι 80 τμ, μειώνεται ο συντελεστής του 1ου ορόφου και ας έχει τα περισσότερα τετραγωνικά.
Σε αυτήν την περίπτωση θα πληρώσει τα ίδια ίσως και λιγότερα χρήματα.
Δεν υπάρχει ασανσέρ και η θέρμανση είναι αυτόνομη.Η καθαρίστρια καθαρίζει σκάλες, διαδρόμους και είσοδο και πληρώνουμε ολοι το ίδιο ποσον(με γκρίνια από το γνωστό διαμέρισμα).Θεωρώ ότι είναι σωστό διότι πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους στους οποίους έχουν όλοι πρόσβαση είτε τους χρησιμοποιούν είτε όχι.Διαφορετικα,εγώ που μένω στον δεύτερο(δεν υπάρχει τρίτος)θα έπρεπε να απαγορεύσω στους ενοίκους του ενός διαμερίσματος του ισογείου(που είναι οι μόνοι που διαμαρτυρονται και είναι επίσης οι μόνοι ενοικιαστές)την πρόσβαση σε σκάλες και ταράτσα.Δεν υπάρχει διαχειριστής και τρεις ένοικοι έχουμε αναλάβει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τη συλλογή των κοινόχρηστων.Αλλος το νερό,άλλος την καθαρίστρια κι εγώ το ρεύμα.Διαμαρτυρονται και για τα τρία.Ισχυριζονται ότι δεν το ανάβουν διότι δεν χρειάζεται αφού το διαμέρισμα τους είναι το κοντινότερο στην εξώπορτα.Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια όμως άλλος ένοικος μου έχει πει ότι τους έχει δει αρκετές φορές όταν κάθονται στο μπαλκόνι τους το βράδυ,μέσα στο σκοτάδι να κάνουν μια κίνηση του χεριού ώστε να ανάψει το φως της εξώπορτας.Δηλαδή προτιμούν να μένει σκοτεινή η πολυκατοικία για να πληρώνουν λιγότερο ρεύμα;
Δεν έχει λογική αυτό. Τουλάχιστον σε χώρα του 1ου κόσμου. Έχω ακούσει φήμες πως κάτοικοι προερχόμενοι από συγκεκριμένη χώρα θεωρούν το αναμα των φώτων στις πολυκατοικίες ως σπατάλη, αλλά είναι θέμα ασφάλειας ανεξάρτητα του ορόφου που μένει κανείς.
Τα φώτα της εισόδου επιβάλλεται να είναι αναμμένα μετά τη δύση του ηλίου.
Επαναλαμβάνω. Μονο αν εχετε τα ιδια τετραγωνικα όλοι τοτε θα πληρωσετε τα ίδια.Η καθαρίστρια καθαρίζει σκάλες, διαδρόμους και είσοδο και πληρώνουμε ολοι το ίδιο ποσον(με γκρίνια από το γνωστό διαμέρισμα).Θεωρώ ότι είναι σωστό διότι πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους στους οποίους έχουν όλοι πρόσβαση είτε τους χρησιμοποιούν είτε όχι
Δεν ειναι ακριβως αυτόνομη. Ειναι ημιαυτόνομη γιατί μοιράζεστε τον ίδιο καυστήρα.η θέρμανση είναι αυτόνομη
Το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι του ισογείου δε θέλουν να πληρώνουν ούτε λεπτό του ευρώ για ο,τιδηποτε κοινόχρηστο.Κι εδώ έρχεσαι και δίνεις τη λύση!Γιατί να στενοχωριέμαι;Ας τα βρει η εταιρία!Θα το ανακοινώσω στους υπόλοιπους σήμερα κιόλας.Επαναλαμβάνω. Μονο αν εχετε τα ιδια τετραγωνικα όλοι τοτε θα πληρωσετε τα ίδια.
Αν υπάρχουν 2 διαμερίσματα και το ένα είναι 250τμ ενω το άλλο 50τμ δεν ειναι σωστό να πληρώνουν δια 2
Αυτός με τα 250 τμ θα πληρωσει περισσοτερο. Και αυτό είναι το λογικό.
Δεν ειναι ακριβως αυτόνομη. Ειναι ημιαυτόνομη γιατί μοιράζεστε τον ίδιο καυστήρα.
Αν αυτός αναψει πρωτος το καλοριφερ, μέχρι να ζεσταθεί ο καυστήρας θα κάψει περισσότερο πετρέλαιο. Όταν το ανάψεις εσύ αργότερα θα πάρεις άμεσα το ζεστό νερό και δεν θα εχεις τοση καταναλωση πετρελαιου.
Αν δεν αναψεις καθόλου, πάλι πρεπει να πληρώσεις κάποια συμμετοχή.
Δωστα σε μια εταιρεία να βγαζει τα κοινοχρηστα να ξεμπερδεύεις.
Ποσο θα σου πάρει; 5 ευρω; Αυτό είναι και το μόνο ποσό που είναι δια 6 (αναλογα με τα διαμερίσματα) και δεν παίζουν ρόλο τα τετραγωνικά μέτρα
Το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι του ισογείου δε θέλουν να πληρώνουν ούτε λεπτό του ευρώ για ο,τιδηποτε κοινόχρηστο.
Το εξωδικο θα κοστίσει περισσότερο από το ρεύμα ενος έτουςEξωδικο του νομιμου διαχειριστη και μετα αν θελουν ας ρισκαρουν να πανε δικαστηρια.
Έλα όμως που δεν υπάρχει διαχειριστής! Τρεις από τους έξι ενοίκους,εθελοντικά,εισπράττουν για πετρέλαιο και καθαρισμό,κοινόχρηστο νερό και κοινόχρηστο ρευμα αντιστοίχως.Εγω,ο τριτος,παραιτούμαι!Εκτός αν τους παίξω garage punk στα 115db για ν' αναγκαστούν να πληρώσουν!Eξωδικο του νομιμου διαχειριστη και μετα αν θελουν ας ρισκαρουν να πανε δικαστηρια.