Κοινός καυστήρας,πώς βγάζουμε το κόστος;

ρε παιδια,μήπως στα μέρη σας τους χαρίζουν τους καυστήρες με τις δεξαμενές?
Και πόσες σωληνώσεις φεύγουν από το λεβητοστάσιο?
Και τι σωληνώσεις είναι?Μονοσωλήνιες? Όλη η οικοδομή με 12 ανεξάρτητους καυστήρες και δεξαμενές θα εχει γεμίσει με σωλήνες.
Μηπως κατι δεν εχετε καταλάβει καλά?
Στο αρχικό ερώτημα τώρα.Στην πολυκατοικία που έμενα με 4 ίδια διαμερίσματα,πληρώναμε ανάλογα με τον μετρητή.

:eek:

Η χαρά των υδραυλικών, των καυστηρατζήδων και των εμπόρων ειδών θέρμανσης.....

Ποιός κατασκευαστής πλήρωσε 12 καυστήρες, 12 λέβητες, και 12 δεξαμενές; :chinscratch:
Μιλάμε για πολυκατοικία ή για συγκρότημα ανεξάρτητων κατοικιών; Και ασφαλώς αυτή η περίπτωση (δεν έχω ξανακούσει κάτι ανάλογο) δεν είναι ο ορισμός της αυτόνομης θέρμανσης.

Κώστα, στο παλιό μας το σπίτι είναι ακριβώς έτσι, εδώ και 20 χρόνια. Ο καθένας έχει τον καυστήρα στο μπαλκόνι του και τα βαρέλια είναι στην ταράτσα.

Γι' αυτό άλλως τε βρίσκαμε και τόσο εύκολα ενοικιαστές...

Κώστα, στο παλιό μας το σπίτι είναι ακριβώς έτσι, εδώ και 20 χρόνια. Ο καθένας έχει τον καυστήρα στο μπαλκόνι του και τα βαρέλια είναι στην ταράτσα.

Γι' αυτό άλλως τε βρίσκαμε και τόσο εύκολα ενοικιαστές...

Άλλο αυτο, είναι πιο εύκολη μια τέτοια λύση απο το να υπάρχει κοινοχρηστος χώρος αρκετά μεγάλος ώστε να χωράει καυστηρες λέβητας δεξαμενές κτλ. Πάντως εδώ στην Αθήνα τέτοιες πρακτικές είναι σπάνιες στο κέντρο και στα δυτικά προάστια που γνωρίζω!

Δεν ξέρω αν είναι σπάνια αλλά πριν εξί χρόνια που το νοίκιασα ήταν καινούργιο αλλά και όλα τα άλλα που είδα τα καινούργια έτσι ήταν.

Και στην πόλη μου τα τελευταία δέκα χρόνια είναι πολύ συνηθισμένη τακτική των εργολάβων η τελείως ανεξάρτητη θέρμανση. Και είναι όντως το καλύτερο …

Παρών... :D

Αν στην Β. Ελλάδα τα φτιάχνετε έτσι, τι να πω;

Στην Αθήνα τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται......

-bye-

Εδώ συνήθως παραδίδονται με τις σωληνώσεις έτοιμες και στο υπόγειο μικρά ατομικά κλιμακοστάσια αλλά χωρίς καυστήρα και δεξαμενή πετρελαίου , αυτά τα βάζει ο αγοραστής με δικά του έξοδα .

Last edited:

-bye-

μηχανικός είμαι αλλά επειδή δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό το θέμα πήρα ένα συνάδελφο που κάνει μελέτες και μου είπε ο χριστός και η παναγία. για πετρέλαιο όχι. για φυσικό αέριο το κάνουμε με ξεχωριστό καυστήρα.

Για αέριο ναι. Για πετρέλαιο όμως όχι. Είδες όμως ότι οι Βόρειοι τα κάνουν αλλιώς;

Να ρωτήσουμε και κανά νότιο μήπως αυτοί τα κάνουν αλλιώς!

πάντως αυτή η λύση είναι σαφώς ποιο συμφερουσα σήμερα την εποχή της κρίσης. πολλοί φίλοι που μένουν σε πολυκατοικίες από πέρσι δεν έχουν επαρκή θερμανση (ακόμα και σε αυτόνομη - για κεντρική δεν το συζητώ) επειδή πολλοί δεν πληρώνουν κοινόχρηστα και ο διαχειριστής δεν βάζει πετρέλαιο.

με αυτή τη λύση της ανεξάρτητης κάθε ένας κάνει το κουμάντο του. έχεις να βάλεις πετρέλαιο έχεις θέρμανση.

αν ισχύει κυρίως στην βόρεια ελλάδα (δεν το ξέρω μπορεί να γίνεται και νότια) υποψιάζομαι μήπως γίνεται επειδή υπάρχουν απαιτήσεις θέρμανσης πρίν την έναρξη κυκλοφορίας του πετρελαίου θέρμανσης τον οκτώβριο αλλά αν δεν κάνω λάθος στην Βόρειο Ελλάδα ξεκινάει νωρίτερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

πάντως αυτή η λύση είναι σαφώς ποιο συμφερουσα σήμερα την εποχή της κρίσης. πολλοί φίλοι που μένουν σε πολυκατοικίες από πέρσι δεν έχουν επαρκή θερμανση (ακόμα και σε αυτόνομη - για κεντρική δεν το συζητώ) επειδή πολλοί δεν πληρώνουν κοινόχρηστα και ο διαχειριστής δεν βάζει πετρέλαιο.

με αυτή τη λύση της ανεξάρτητης κάθε ένας κάνει το κουμάντο του. έχεις να βάλεις πετρέλαιο έχεις θέρμανση.

αν ισχύει κυρίως στην βόρεια ελλάδα (δεν το ξέρω μπορεί να γίνεται και νότια) υποψιάζομαι μήπως γίνεται επειδή υπάρχουν απαιτήσεις θέρμανσης πρίν την έναρξη κυκλοφορίας του πετρελαίου θέρμανσης τον οκτώβριο αλλά αν δεν κάνω λάθος στην Βόρειο Ελλάδα ξεκινάει νωρίτερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

attachment.php

:music-smiley-005:

Attachments

• IMG_0305.jpg
    IMG_0305.jpg
    65.9 KB · Views: 90

-bye-

Aν δε με απατά η μνήμη μου, για κάποιο διάστημα στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '90 είχε αλλάξει προσωρινά η νομοθεσία και επέτρεπε χρήση ατομικών δεξαμενών και καυστήρων πετρελαίου για τα διαμερίσματα, οπότε όσες πολυκατοικίες είχαν ανεγερθεί εκείνη την περίοδο, στην πλειοψηφία τους ακολουθούσαν αυτό το μοτίβο.

Είναι πάντως εξαιρετικά βολικό, μιας και το θέμα της θέρμανσης απεμπλέκεται από τα κοινόχρηστα και κάνει ο καθένας το κουμάντο του...

Ο καυστήρας είναι σε μέγεθος λίγο πιο μικρός από ένα πλυντήριο και η δεξαμενή είναι ένα κουτί 1,5mx1,5m, τοποθετημένα σε μια γωνιά στο πίσω μπαλκόνι...

Re: Απάντηση: Κοινός καυστήρας,πώς βγάζουμε το κόστος;

Και πόσες σωληνώσεις φεύγουν από το λεβητοστάσιο?
Και τι σωληνώσεις είναι?Μονοσωλήνιες? Όλη η οικοδομή με 12 ανεξάρτητους καυστήρες και δεξαμενές θα εχει γεμίσει με σωλήνες.
Μηπως κατι δεν εχετε καταλάβει καλά?
Στο αρχικό ερώτημα τώρα.Στην πολυκατοικία που έμενα με 4 ίδια διαμερίσματα,πληρώναμε ανάλογα με τον μετρητή.

Απο το λεβητοστάσιο φεύγουν 24 σωλήνες, δυο σε κάθε διαμέρισμα. Αυτοί καταλήγουν σ' ενα κουτί έξω από την είσοδο κάθε διαμερίσματος. Εκεί υπάρχει ένας κατανεμητής από τιν οποίο φέυγει κάθε σώμα καλοριφέρ ξεχωριστα με δικό του διακόπτη. Έτσι μπορείς να κλείσεις οποιδήποτε σώμα ξεχωριστά αν πάθει βλάβη ή δεν χρειάζεσαι θέρμανση σε κάποιο χώρο του σπιτιού. Το σύστημα συμφέρει πάρα πολύ γιατί η θέρμανση ανάβει όποτε θέλω εγώ και μπορώ να κάνω την οικονομία που μπορώ. Με 800 λίτρα πετρελαίου βγάζω δύο χρόνια με το θερμοστάτη στους 21 βαθμούς. Εννοείται ότι δεν δουλέυει όλη την ημέρα αλλά μόνο απογευματινές και βραδυνές ώρες.

Σε ενα κρατος που ο καθενας κανει οτι του ερθει, τα βλεπει κανεις αυτά...
Οποιος θελει να εινναι ανεξαρτητος, να παει να μεινει σε ανεξαρτητη κατοικια.
Να εχει την ταρατσα, το βορια και το νοτια, και να κανει πραγματικο κουμαντο.
Στη χωρα του τσαμπα μαγκα, ο καθενας εφαρμοζει λυσεις κατα πως τον βολευει η τσεπη του αλλα και η αρπαχτή του.

Η ανεξαρτητη θερμανση σε ΚΟΙΝΟ κελυφος κατικοιας ειναι απλα μια απατη μεταξυ των συνιδιοκτητων.
Ο νομος το εχει προβλεψει αυτο, και γιαυτο και πριμοδοτει τις ιδιοκτησιες του οικηματος που εχουν μεγαλυτερες αναγκες θερμανσης υπολογιζοντας τη θερμανση φτηνοτερα. Αυτο σημαινει οτι τα προστατευμενα διαμερισματα θα πρεπει να πληρωνουν τη θερμανση ακριβοτερα, πολυ απλα γιατι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ απο τα διπλανα τους.
Αυτο ακριβως απεικονιζει η μελετη θερμανσης και υυτο σημαινει ο τυπος με τα ei και τα fi σε πιο απλα ελληνικα.

Φυσικα τα συμφεροντα των διαφορων εμπορων εγκαταστατων ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ την τοποθετηση αυτονομων μοναδων φυσικου αεριου καταστρατηγωντας καθε εννοια δικαιου.
Με το πετρελαιο και τις δεξαμενες και τις καμιναδες δεν θα το σχολιασω καν.
Το πραγμα ειναι πολυ απλο. Το σπιτι του καθενος ξεκιναει απο την εισοδο του οικοπεδου και ΟΧΙ απο τη πορτα του διαμερισματος.
Οταν αυτο το χωνεψουμε τοτε θα κανουμε και τη ζωη μας πολυ καλυτερη.

Και με την ευκαιρια, καποιος πρεπει επιτελους να απαιτησει να καταργηθουν οι ωρομετρητες και η χρεωση να γινεται με θερμιδομετρητες.
Ειναι ανεκδοτο αυτο που γινεται.
Κανενα κινητρο εξοικονομησης ενεργειας.
Χρεωσεις κατα προσεγγιση.
Και το παιζουμε large χωρις να ειμαστε.
-bye-

Εγω πάλι λέω μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πηδα...

Όποιος μπορει να έχει ανεξάρτητη θέρμανση καλα κάνει στην Ελλάδα.

Επ! Και εγώ έτσι είμαι...
Από το υπόγειο θέλει απλά 2 σωλήνες.
Στο μπαλκόνι γίνεται η κατανομή στα σώματα.

Ούτε να σε κλέβουν επειδή τα έχει κάνει πλακάκια ο διαχειριστής με αυτούς που σου φέρνουν πετρέλαιο, ούτε να κρυώνεις επειδή ο από κάτω λείπει και δεν έχει κάνει εξαέρωση, ούτε να πληρώνεις πετρέλαιο για να ζεσταίνεις άλλους.
Ούτως η άλλος, το κόστος για πλήρη ανεξαρτητοποίηση είναι κάπου στα 3 με 4 χιλιάρικα ανά διαμέρισμα.
Απλά όταν βάζεις πετρέλαιο μόνος σου, πονάει...

Οποτε η πιθανη κακη εφαρμογη του ορθου σε δικαιολογει να κανεις κατι εξορισμου αδικο?
Μπορει να κερδισεις, μπορει ομως και να χασεις..
Δλδ αν εισαι στο πρωτο διαμερισμα πανω απο πυλωτη σαρεσει να πληρωνεις τη θερμανση ακριβοτερα? Γιατι?

Re: Απάντηση: Κοινός καυστήρας,πώς βγάζουμε το κόστος;

Αν υπαρχει λιγος χωρος πριν το collecteur ναι.
Στις πολιτισμενες χωρες ειναι υποχρεωτικη η χρηση του και ειναι ο μονος δικαιος τροπος κατανομης των δαπανων θερμανσης σε κοινοχρηστα συστηματα.
Ο τυπος με τα ει και τα fi συνεχιζει να εφαρμοζεται παντως, απλα η κατανομη ειναι δικαιη, και εχει ο καθενας κινητρο να κλεισει σωματα, να βαλει τοπικα θερμοστατικες βανες, κλπ.