Κοινός καυστήρας,πώς βγάζουμε το κόστος;

Απάντηση: Re: Κοινός καυστήρας,πώς βγάζουμε το κόστος;

Αυτο σημαινει οτι τα προστατευμενα διαμερισματα θα πρεπει να πληρωνουν τη θερμανση ακριβοτερα, πολυ απλα γιατι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ απο τα διπλανα τους.
Αυτο ακριβως απεικονιζει η μελετη θερμανσης και υυτο σημαινει ο τυπος με τα ei και τα fi σε πιο απλα ελληνικα.

Δηλαδή εγώ που μένω στον πρώτο τριώροφης οικοδομής , πρέπει να πληρώνω όσο και αυτός στον τρίτο μου λες .
Βασικά όλοι το ίδιο πληρώνουμε , αλλά εγώ επιμένω επειδή ο τρίτος γκρινιάζει συνέχεια για περισσότερες ώρες ,(η κεντρική είναι με χρονοδιακόπτη χωρίς υποδομή για ωρομετρητές) να γίνει καταμέτρηση των σωμάτων και όποιος κρυώνει να βάλει επιπρόσθετα σώματα και ανάλογα να πληρώσει .
Τι θα πει προστατεύομαι από τον διπλανό , αν δεν ήταν το διαμέρισμά μου από κάτω η από δίπλα και τον χτυπούσε το αγιάζι θα ήταν καλύτερα ? Αυτός δεν προστατεύεται από εμένα ?

Η αν είχαμε όλοι ατομικό καυστήρα θα πληρώναμε το ίδιο ? Αυτός στον τρίτο δεν θα τον άναβε για περισσότερες ώρες?

Δεν καταλαβαίνω αυτο το σκεπτικό.
Αυτός που είναι πανω απο πυλωτη η βάζει μόνωση η πληρώνει παραπάνω.

Δηλαδή στα διαμερίσματα με ατομικό φυσικό αέριο τι γίνεται που έχει κάθε μπαλκόνι καυστηρα στην Θεσσαλονίκη; Τσονταρουν για αυτόν που έχει το βορινο;

Σε αυτή την περίπτωση αυτός που είναι στον 2ο είναι ο πιο τυχερός.
Ειδικά αν η πολυκατοικία έχει πυλωτή...

Σε ενα κρατος που ο καθενας κανει οτι του ερθει, τα βλεπει κανεις αυτά...
Οποιος θελει να εινναι ανεξαρτητος, να παει να μεινει σε ανεξαρτητη κατοικια.
Να εχει την ταρατσα, το βορια και το νοτια, και να κανει πραγματικο κουμαντο.
Στη χωρα του τσαμπα μαγκα, ο καθενας εφαρμοζει λυσεις κατα πως τον βολευει η τσεπη του αλλα και η αρπαχτή του.

Η ανεξαρτητη θερμανση σε ΚΟΙΝΟ κελυφος κατικοιας ειναι απλα μια απατη μεταξυ των συνιδιοκτητων.
Ο νομος το εχει προβλεψει αυτο, και γιαυτο και πριμοδοτει τις ιδιοκτησιες του οικηματος που εχουν μεγαλυτερες αναγκες θερμανσης υπολογιζοντας τη θερμανση φτηνοτερα. Αυτο σημαινει οτι τα προστατευμενα διαμερισματα θα πρεπει να πληρωνουν τη θερμανση ακριβοτερα, πολυ απλα γιατι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ απο τα διπλανα τους.
Αυτο ακριβως απεικονιζει η μελετη θερμανσης και υυτο σημαινει ο τυπος με τα ei και τα fi σε πιο απλα ελληνικα.

Φυσικα τα συμφεροντα των διαφορων εμπορων εγκαταστατων ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ την τοποθετηση αυτονομων μοναδων φυσικου αεριου καταστρατηγωντας καθε εννοια δικαιου.
Με το πετρελαιο και τις δεξαμενες και τις καμιναδες δεν θα το σχολιασω καν.
Το πραγμα ειναι πολυ απλο. Το σπιτι του καθενος ξεκιναει απο την εισοδο του οικοπεδου και ΟΧΙ απο τη πορτα του διαμερισματος.
Οταν αυτο το χωνεψουμε τοτε θα κανουμε και τη ζωη μας πολυ καλυτερη.

Και με την ευκαιρια, καποιος πρεπει επιτελους να απαιτησει να καταργηθουν οι ωρομετρητες και η χρεωση να γινεται με θερμιδομετρητες.
Ειναι ανεκδοτο αυτο που γινεται.
Κανενα κινητρο εξοικονομησης ενεργειας.
Χρεωσεις κατα προσεγγιση.
Και το παιζουμε large χωρις να ειμαστε.
-bye-

Πριν γράψεις αυτές τις ηθικολογίες και θεωρίες δες λίγο τι γίνεται στην πράξη. Όταν από τα 15 διαμερίσματα οι 3 δεν πληρώνουν (είτε επειδή δεν έχουν είτε με τσαμπουκά) τι κάνεις; Τους ξηλώνεις τη θέρμανση, συνεχίζεις να πληρώνεις και τα δικά τους ή πας στο δικαστήριο και βγάζεις δυο χρόνια κάτω από την κουβέρτα; Όταν σε πολυκατοικία με τριάντα διαμερίσματα βάζουν 6000 πετρέλαιο κάθε 20 μέρες και πληρώνεις 200 το εικοσαήμερο τι κάνεις; Ψάχνεις να βρεις πως καίγεται τόσο πετρέλαιο, ψάχνεις να βρεις ποιός κλέβει ή αλλάζεις σπίτι (αν μπορείς βέβαια);.Η ωρομέτρηση της θέρμανσης είναι η χαρά του σπάταλου και του αδιάφορου. Η θερμιδομέτρηση είναι πιο δίκαιη αλλά γιατί δεν εφαρμόζεται;

Δηλαδή εγώ που μένω στον πρώτο τριώροφης οικοδομής , πρέπει να πληρώνω όσο και αυτός στον τρίτο μου λες .
Βασικά όλοι το ίδιο πληρώνουμε , αλλά εγώ επιμένω επειδή ο τρίτος γκρινιάζει συνέχεια για περισσότερες ώρες ,(η κεντρική είναι με χρονοδιακόπτη χωρίς υποδομή για ωρομετρητές) να γίνει καταμέτρηση των σωμάτων και όποιος κρυώνει να βάλει επιπρόσθετα σώματα και ανάλογα να πληρώσει .
Τι θα πει προστατεύομαι από τον διπλανό , αν δεν ήταν το διαμέρισμά μου από κάτω η από δίπλα και τον χτυπούσε το αγιάζι θα ήταν καλύτερα ? Αυτός δεν προστατεύεται από εμένα ?

Η αν είχαμε όλοι ατομικό καυστήρα θα πληρώναμε το ίδιο ? Αυτός στον τρίτο δεν θα τον άναβε για περισσότερες ώρες?

Η κατανομη δαπανων οταν δεν υπαρχει καμμια μετρηση γινεται βασει των τετραγωνικων. Ο τριτος κρυωνει, εσυ ζεσταινεσαι, και ολοι μαζι πληρωνετε.
Επι της ουσιας το οτι εσυ ζεσταινεσαι παρα πανω απο οσο θες για να εχει ζεστη ο τριτος ειναι μια μορφη (σπαταλης) επιδοτησης.

Προστατευεσαι απο το διπλανο σημαινει οτι αν ειχες ολη την οικοδομη μονος σου, θα ειχες και βορια και στεγη και πυλωτη και απο ολα να ζεστανεις.
Τα βορινα/εκτεθειμενα εχουν πολυ περισσοτερες αναγκες θερμανσης απο οσα εχουν ενα παραθυρο στο νοτο. Αυτο λαμβανεται υποψιν στη μελετη θερμανσης και μπαινουν μεγαλυτερα σωματα στα εκτεθειμενα.
Οταν δεν υπαρχει καποιας μορφης αυτονομια, το μονο που μενει ειναι καταλληλα σωματα αναλογα με τις απωλειες του καθε διαμερισματος, και χρεωση ουσιαστικα αναλογα με τα τετραγωνικα/ογκο. Υπαρχει φεκ που τα περιγραφει ολα αυτα.
Η θερμανση ειναι κοινο αγαθο για ολους. Το γεγονος οτι καποιος χρειαζεται περισσοτερη (για τον ιδιο ογκο /τετραγωνικα) σπιτιου ιδιας κατασκευης δεν ειναι λογικο να πληρωνει παραπανω για να εχει την ΙΔΙΑ θερμοκρασια με σενα που εισαι απο κατω. Να κανετε μελετη ωστε να μπουν σωστα σωματα ωστε ουτε εσυ να παραζεστενεσαι ουτε ο τριτος να κρυωνει. (πρακτικως να βαλετε αυτονομια ωστε να ειναι ολοι ευχαριστημενοι. Γινεται)
Συνολικα θα ξοδευετε λιγοτερα, αρα θα πληρωνετε και λιγοτερα.
Οχι ομως με το σκεπτικο σου να πληρωνει ο παραπανω περισσοτερο επειδη θα βαλει μεγαλυτερα σωματα.

Δεν καταλαβαίνω αυτο το σκεπτικό.
Αυτός που είναι πανω απο πυλωτη η βάζει μόνωση η πληρώνει παραπάνω.
Δηλαδή στα διαμερίσματα με ατομικό φυσικό αέριο τι γίνεται που έχει κάθε μπαλκόνι καυστηρα στην Θεσσαλονίκη; Τσονταρουν για αυτόν που έχει το βορινο;

Αυτος που ειναι στη πυλωτη δεν εχει δικαιωμα να βαλει μονωση μονος του απο κατω. Ο χωρος ειναι κοινοχρηστος. (αρα και η οροφη της πυλωτης).

Τα διαμερισματα με ατομικη θερμανση ειναι η επιτομη της αδικιας, της αδιαφοριας του κρατους, της αρπαχτης των εμπορων ειδων θερμανσης και του παρτακισμου του ιδιοκτητη (που υπο συνθηκες ειναι εις βαρος του).
Αν γινει, πρεπει να την πληρωσουν ΟΛΟΙ, και να αναπροσαρμοστει η κατανομη δαπανων θερμανσης και τοτε το διαμερισμα της πυλωτης θα πληρωνει ακριβοτερα τις μοναδες θερμανσης. Συνολικα βεβαια θα γινεται οικονομια.

Θεωρητικα θα επρεπε οι των βορινων/μειονεκτικων να πληρωνουν το ΦΑ φτηνοτερα, ενω οι ευνοουμενοι ακριβοτερα. Φυσικα μετα θα μπλεξουμε με τη χρηση του αεριου για αλλα πραγματα, οπως μαγειρεμα, η ζεστο νερό. Γιαυτο ακριβως θα επρεπε να απαγορευεται και αυτη η μορφη θερμανσης, ως καταφορα αδικη για τους ενοικους.η ενα πασει περιπτωσει, να υπαρχει καποιος τροπος επιδοτησης των μειονεκτικων απο τους ευνοουμενους.

Πριν γράψεις αυτές τις ηθικολογίες και θεωρίες δες λίγο τι γίνεται στην πράξη. Όταν από τα 15 διαμερίσματα οι 3 δεν πληρώνουν (είτε επειδή δεν έχουν είτε με τσαμπουκά) τι κάνεις; Τους ξηλώνεις τη θέρμανση, συνεχίζεις να πληρώνεις και τα δικά τους ή πας στο δικαστήριο και βγάζεις δυο χρόνια κάτω από την κουβέρτα; Όταν σε πολυκατοικία με τριάντα διαμερίσματα βάζουν 6000 πετρέλαιο κάθε 20 μέρες και πληρώνεις 200 το εικοσαήμερο τι κάνεις; Ψάχνεις να βρεις πως καίγεται τόσο πετρέλαιο, ψάχνεις να βρεις ποιός κλέβει ή αλλάζεις σπίτι (αν μπορείς βέβαια);.Η ωρομέτρηση της θέρμανσης είναι η χαρά του σπάταλου και του αδιάφορου. Η θερμιδομέτρηση είναι πιο δίκαιη αλλά γιατί δεν εφαρμόζεται;

Ξερω πολυ καλα τι γινεται στη πραξη. Η αυτονομηση ειναι επισης μια πραξη αυτοδικιας. Αν συνεχισουμε σε αυτη τη κατευθυνση, οι πολυκατοικιες θα γινουν ακατοικητες. Αν καταστραφει η μονωση και μπαζει νερα ? Αν εχει προβλημα η αποχετευση? κλπ κλπ.
Δεν ηθικολογω, απλα διαβαζω το φεκ και μεταφερω το πνευμα του νομοθετη. Ειναι εγκλημα οτι ακομα και σημερα μιλαμε για ενεργειακες αναβαθμισεις και πρασινα (στην κυριολεξια) αλογα αλλα περι θερμιδομετρησης ουδεν. Αλλα αυτο προυποθετει κρατος που να λειτουργει, και να νοιαζεται για τους πολιτες του. Αυτο ξερουμε πλεον και οι πιο δυσπιστοι οτι δεν υπηρξε ποτέ. Εμεις τι κανουμε? Παρτακισμος? Δλδ να βρεθει κανας μακακας να αγορασει το βορινο να πληρωνει να ζεσταινομαστε
Δλδ ολοι εδω μεσα αγορασατε τα μεσαια και τα ανατολικο μεσημβρινα?
Κανενας με ταρατσα/πυλωτη δεν νιωθει οτι εξαπατηθηκε επειδη ο εργολαβος του πουλησε αυτονομη θερμανση με χωριστο καυστηρα ως πλεονέκτημα?

Σκεφτειτε το λιγο, δεν ειναι rocket science.

δεν ειναι λογικο να πληρωνει παραπανω για να εχει την ΙΔΙΑ θερμοκρασια με σενα που εισαι απο κατω

Ούτε είναι λογικό να τινάζει τα τραπεζομάντιλα στις τέντες του μπαλκονιού μου η να τις καταβρέχει όταν θέλει να πλύνει το μπαλκόνι του , αλλά συμβαίνει .

Ήξερα τι αγόραζα όταν επέλεξα διαμέρισμα του πρώτου , έτσι και αυτός ήξερε τα υπέρ και τα κατά του τρίτου .

Να κανετε μελετη ωστε να μπουν σωστα σωματα ωστε ουτε εσυ να παραζεστενεσαι ουτε ο τριτος να κρυωνει. (πρακτικως να βαλετε αυτονομια ωστε να ειναι ολοι ευχαριστημενοι. Γινεται)
Συνολικα θα ξοδευετε λιγοτερα, αρα θα πληρωνετε και λιγοτερα.

Πως ακριβώς εννοείς την λέξη αυτονομία ?

Ε οχι δεν παει ετσι ακριβως. Επειδη μενει απο πανω ας προσεχε (και για τιμωρια να πληρωνει το "σκουλικι" ακριβα τη θερμανση αφου μενει απο πανω.)
Δεν υπαρχει πουθενα καμμια λογικη σε αυτο που λες.
Οσο για το ΗΞΕΡΕ τα μειονεκτηματα, του ειπε κανεις οτι θα πληρωνει ΠΑΡΑΠΑΝΩ για να ζεσταινεται? Το γραφει πουθενα αυτο το συμβολαιο αγορας?

Η λεξη αυτονομια σημαινει να ρυθμιζει ο καθενας τη θερμοκρασια του χωρου του, τις ωρες που θελει.

Οσο για το ΗΞΕΡΕ τα μειονεκτηματα, του ειπε κανεις οτι θα πληρωνει ΠΑΡΑΠΑΝΩ για να ζεσταινεται? Το γραφει πουθενα αυτο το συμβολαιο αγορας?

Μα είναι δυνατόν να αγοράζει κάποιος διαμέρισμα με πλάκα από πάνω και να μην ξέρει πως δεν θα έχει την ζέστη των διαμερισμάτων των μεσαίων ορόφων ?
Έχω δεχθεί να πληρώνει τα ίδια με μένα , αυτό που δεν δέχομαι είναι το ότι ζητά να καίει ασταμάτητα ο καυστήρας για να έχει την ζέστη που έχω και εγώ .

Η λεξη αυτονομια σημαινει να ρυθμιζει ο καθενας τη θερμοκρασια του χωρου του, τις ωρες που θελει.

Μα εξήγησα πως στην οικοδομή δεν υπάρχει υποδομή για αυτόνομη ρύθμιση , φεύγουν 2 σωλήνες από τον λέβητα οι οποίοι περνάνε από όλα τα διαμερίσματα .

Σε ενα κρατος που ο καθενας κανει οτι του ερθει, τα βλεπει κανεις αυτά...
Οποιος θελει να εινναι ανεξαρτητος, να παει να μεινει σε ανεξαρτητη κατοικια.
Να εχει την ταρατσα, το βορια και το νοτια, και να κανει πραγματικο κουμαντο.
Στη χωρα του τσαμπα μαγκα, ο καθενας εφαρμοζει λυσεις κατα πως τον βολευει η τσεπη του αλλα και η αρπαχτή του.

Η ανεξαρτητη θερμανση σε ΚΟΙΝΟ κελυφος κατικοιας ειναι απλα μια απατη μεταξυ των συνιδιοκτητων.
Ο νομος το εχει προβλεψει αυτο, και γιαυτο και πριμοδοτει τις ιδιοκτησιες του οικηματος που εχουν μεγαλυτερες αναγκες θερμανσης υπολογιζοντας τη θερμανση φτηνοτερα. Αυτο σημαινει οτι τα προστατευμενα διαμερισματα θα πρεπει να πληρωνουν τη θερμανση ακριβοτερα, πολυ απλα γιατι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ απο τα διπλανα τους.

Φυσικα τα συμφεροντα των διαφορων εμπορων εγκαταστατων ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ την τοποθετηση αυτονομων μοναδων φυσικου αεριου καταστρατηγωντας καθε εννοια δικαιου.
Με το πετρελαιο και τις δεξαμενες και τις καμιναδες δεν θα το σχολιασω καν.
Το πραγμα ειναι πολυ απλο. Το σπιτι του καθενος ξεκιναει απο την εισοδο του οικοπεδου και ΟΧΙ απο τη πορτα του διαμερισματος.
Οταν αυτο το χωνεψουμε τοτε θα κανουμε και τη ζωη μας πολυ καλυτερη.

Και με την ευκαιρια, καποιος πρεπει επιτελους να απαιτησει να καταργηθουν οι ωρομετρητες και η χρεωση να γινεται με θερμιδομετρητες.
Ειναι ανεκδοτο αυτο που γινεται.
Κανενα κινητρο εξοικονομησης ενεργειας.
Χρεωσεις κατα προσεγγιση.
Και το παιζουμε large χωρις να ειμαστε.
-bye-

Δηλαδή εγώ που αγόρασα διαμέρισμα (άδεια 2006) στον τρίτο όροφο σε οικοδομή με 4 οροφοδιαμερίσματα και το καθένα με δικό του καυστήρα-λέβητα-δεξαμενή στο υπόγειο, εξαπατήθηκα από τον εργολάβο ο οποίος προφανώς καταπάτησε κάποιους νόμους.

Και πως πήρε άδεια να κτίσει αν είναι παράνομο αυτό; Και τελικά εγώ έχω κάποιο θέμα με την πολεοδομία;

Πάντως στον κανονισμό λειτουργίας και στο συμβόλαιο αγοράς αναφέρεται η ανεξάρτητη θέμανση.

Δηλαδή εγώ που αγόρασα διαμέρισμα (άδεια 2006) στον τρίτο όροφο σε οικοδομή με 4 οροφοδιαμερίσματα και το καθένα με δικό του καυστήρα-λέβητα-δεξαμενή στο υπόγειο, εξαπατήθηκα από τον εργολάβο ο οποίος προφανώς καταπάτησε κάποιους νόμους.

Και πως πήρε άδεια να κτίσει αν είναι παράνομο αυτό; Και τελικά εγώ έχω κάποιο θέμα με την πολεοδομία;

Πάντως στον κανονισμό λειτουργίας και στο συμβόλαιο αγοράς αναφέρεται η ανεξάρτητη θέμανση.

Δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει την ανεξάρτητη θέρμανση. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Μπορεί να ανεβαίνεις από τις σκάλες γιατί δεν πληρώθηκε το κοινόχρηστο ρεύμα, να έχεις βρώμικες σκάλες γιατί δεν πληρώθηκε η καθαρίστρια, να ξεραθεί τα γρασίδι στον ακάλυπτο γιατί δεν πληρώθηκε το νερό αλλά ΘΕΡΜΑΝΣΗ θα έχεις σίγουρα.

Μα είναι δυνατόν να αγοράζει κάποιος διαμέρισμα με πλάκα από πάνω και να μην ξέρει πως δεν θα έχει την ζέστη των διαμερισμάτων των μεσαίων ορόφων ?

εξήγησα πως στην οικοδομή δεν υπάρχει υποδομή για αυτόνομη ρύθμιση , φεύγουν 2 σωλήνες από τον λέβητα οι οποίοι περνάνε από όλα τα διαμερίσματα .

Υπαρχει καποιος λογος που το πανω διαμερισμα ΠΡΕΠΕΙ να μειονεκτει στη θερμανση? Τον 21ο αιωνα? Γιατι?

Υπαρχει δυνατοτητα αυτονομης θερμανσης σε παλιες πολυκατοικιες.
Μπαινουν βανες σε καθε σωμα που επικοινωνουν ασυρματα με καταγραφικο.

Ο νομος εχει "βιασθει" απο εργολαβους και εμπορους πριν απο σας, για σας.
Το γεγονος οτι τα πιο εκτεθειμενα διαμερισματα πληρωνουν πολυ πιο ακριβα για την ιδια θερμοκρασια, παραμενει, και ειναι αδικο εξ ορισμου.

Δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει την ανεξάρτητη θέρμανση. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Μπορεί να ανεβαίνεις από τις σκάλες γιατί δεν πληρώθηκε το κοινόχρηστο ρεύμα, να έχεις βρώμικες σκάλες γιατί δεν πληρώθηκε η καθαρίστρια, να ξεραθεί τα γρασίδι στον ακάλυπτο γιατί δεν πληρώθηκε το νερό αλλά ΘΕΡΜΑΝΣΗ θα έχεις σίγουρα.

Δηλαδη αν αρχισει να μπαζει νερα η ταρατσα στον πανω οροφο, αυτο ειναι προβλημα μονο του τελευταιου οροφου? Μηπως αν ραγισει καμμια κολωνα στο ισογειο ειναι προβλημα μονο του ισογειου? Αν τρυπησουν οι σωληνες του αποπανω ειναι προβλημα αυτου που τουρθε το νερο?
Προσπαθω να πω οτι η εντελως ξεχωριστη εγκατασταση θερμανσης ειναι, ακριβη στην κατασκευη, υπο συνθηκες επικινδυνη, πολλες φορες αντιαισθητικη, συνολικα αδικη, και τελικα αν η συνιδιοκτησια ειναι μπαχαλο σοβαρα προβληματα θα υπαρχουν ετσι κιαλλιως. Το να το σχεδιαζουμε ομως ετσι απο την αρχη, και να το θεωρουμε και πλεονεκτημα ειναι θεμα κουλτουρας και νοοτροπιας. Ο σιγουρα ευνοημενος ειναι ο εμπορος και ο υδραυλικος. Οι υπολοιποι ειμαστε οι μεγαλοι χαμενοι τελικα...

Δηλαδη αν αρχισει να μπαζει νερα η ταρατσα στον πανω οροφο, αυτο ειναι προβλημα μονο του τελευταιου οροφου? Μηπως αν ραγισει καμμια κολωνα στο ισογειο ειναι προβλημα μονο του ισογειου? Αν τρυπησουν οι σωληνες του αποπανω ειναι προβλημα αυτου που τουρθε το νερο?
Προσπαθω να πω οτι η εντελως ξεχωριστη εγκατασταση θερμανσης ειναι, ακριβη στην κατασκευη, υπο συνθηκες επικινδυνη, πολλες φορες αντιαισθητικη, συνολικα αδικη, και τελικα αν η συνιδιοκτησια ειναι μπαχαλο σοβαρα προβληματα θα υπαρχουν ετσι κιαλλιως. Το να το σχεδιαζουμε ομως ετσι απο την αρχη, και να το θεωρουμε και πλεονεκτημα ειναι θεμα κουλτουρας και νοοτροπιας. Ο σιγουρα ευνοημενος ειναι ο εμπορος και ο υδραυλικος. Οι υπολοιποι ειμαστε οι μεγαλοι χαμενοι τελικα...

Όλα αυτά τα προβλήματα που γράφεις λύνονται με τους γνωστους τρόπους που ξέρουμε όλοι. Η θέρμανση είναι ένα εντελώς ιδιαίτερο θέμα για τον καθένα. Και για να μη μιλώ υποθετικά μπορώ να μιλήσω για την δική μου εμπειρία. Δεν έχω δικό μου σπίτι και 25 χρόνια νοικιάζω. Έχω περάσει απ' όλες τις καταστάσεις. Σε πολυκατοικία που πλήρωνα 300 ευρώ ενοίκιο και 200 πετρελαιο το μήνα. Σε πολυκατοικία που δύο δεν πλήρωναν το πετρελαιο και ο διαχειριστής δεν έβαζε οπότε ένα μήνα είχα θέρμανση και ένα δεν είχα. Σε πολυκατοικία που η θέρμανση ήταν ανοιχτη μέχρι τις 10 το βράδυ ενω εγω πήγαινα στις 12 στο σπίτι λόγω δουλειάς και δεν είχα ποτέ θέρμανση. Σε πολυκατοικία με ωρομέτρηση που εγώ ψηνόμουν, άλλοι πάγωναν και είτε έκλεινα τη θέρμανση είτε όχι πάλι το ίδιο πλήρωνα. Και το πιό σημαντικό αν στο σπίτι που μένω τώρα δεν είχε ανεξάρτητη θέρμανση και μου ζητούσαν χρήματα για να βάλουν πετρέλαιο, επειδή αυτόν τον καιρο δεν υπάρχει μία θα ερχόμουν σε δύσκολη θέση πρώτα εγώ και μετά οι υπόλοιποι συγκάτικοι. Ενώ τώρα υπάρχει λίγο απο πέρισυ οπότε τη βγαζω για ένα μήνα τουλάχιστον. Τώρα όσο για κουλτούρα και νοοτροπία άστο καλύτερα, είναι μεγάλη ιστορία.

Επειδή τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου κάθε διαμέρισμα είναι ξεχωριστή ιδιοκτησία και δεν υπάρχει καμία λογική στο να αντιμετωπίζεται όσον αφορά μια ανάγκη του ως κοινόχρηστο.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις περι οριζοντιου ιδιοκτησίας και να ξανά σκεφτείς αυτα που εγραψες για παρανομίες γιατι είναι μπούρδες...