Κοιτάμε και τη Χρυσή Ευκαιρία όχι μόνο το EBAY...

Re: Απάντηση: Κοιτάμε και τη Χρυσή Ευκαιρία όχι μόνο το EBAY...

Λογικά τον παίρνεις και από το ebay τόσο.

ίσως μόνο από το αμερικανικό. Στο αγγλικό και το γερμανικό φεύγουν πάνω από 500. Μιλούμε για τον 50-500 κι όχι για τον 170-500.

Re: Απάντηση: Κοιτάμε και τη Χρυσή Ευκαιρία όχι μόνο το EBAY...

ίσως μόνο από το αμερικανικό. Στο αγγλικό και το γερμανικό φεύγουν πάνω από 500. Μιλούμε για τον 50-500 κι όχι για τον 170-500.

Τελικά μιλούσα για τον 50-150.-bye-

Καλημερα!!
Παιδια χτυπησα εναν φακο στο ebay την κυριακη το βραδυ...
του ειχα στειλει ερωτηση(κανα 2 ωρο πριν ληξει η δημοπρασια) για πιο αναλυτικη περιγραφη σχετικα με την κατασταση του φακου κ την δυνατοτητα "αναβαθμισης" τροπου αποστολης ωστε να εχει κ tracking(αποστολη απο αγγλια)....αν κ γραφει οτι απανταει μεσα σε 24ωρες κ ηδη εχω επανελθει με αλλα 2 μειλ.....δεν εχω λαβει απαντηση μεχρι κ τωρα εκτος απο τα αυτοματοποιημενα μειλ απο ebay k απο το καταστημα του οτι κερδισα....(δεν εχω πληρωσει ακομα)
ειναι μελος απο φεβρουαριο 2009 με 5005 αξιολογησεις κ rating 99,2%....
πηγαινοντας να δω αναλυτικα to rating (τι άλλα προιοντα εχει πουλησει κ.τ.λ)..παρατηρω οτι στο 95% των αξιολογησεων δεν μπορω να δω το προιον που πουλησε...γραφει "private"
δεν εχω κ την τρελλη εμπειρια απο ebay ...αλλα αυτο δεν το ειχα ξαναδει μεχρι τωρα..εκτος αν η αξιολογηση/αγορα ειχε γινει πριν απο 2 μηνες οποτε κ δεν υπαρχει δυνατοτητα να δεις αναλυτικα το προιον ουτως ή αλλως .....αλλα εδω μιλαμε για αγορες μεσα στο τελευταιο διμηνο οι οποιες δεν φαινονται.....
τι προτεινετε?

Καλημερα!!
Παιδια χτυπησα εναν φακο στο ebay την κυριακη το βραδυ...
του ειχα στειλει ερωτηση(κανα 2 ωρο πριν ληξει η δημοπρασια) για πιο αναλυτικη περιγραφη σχετικα με την κατασταση του φακου κ την δυνατοτητα "αναβαθμισης" τροπου αποστολης ωστε να εχει κ tracking(αποστολη απο αγγλια)....αν κ γραφει οτι απανταει μεσα σε 24ωρες κ ηδη εχω επανελθει με αλλα 2 μειλ.....δεν εχω λαβει απαντηση μεχρι κ τωρα εκτος απο τα αυτοματοποιημενα μειλ απο ebay k απο το καταστημα του οτι κερδισα....(δεν εχω πληρωσει ακομα)
ειναι μελος απο φεβρουαριο 2009 με 5005 αξιολογησεις κ rating 99,2%....
πηγαινοντας να δω αναλυτικα to rating (τι άλλα προιοντα εχει πουλησει κ.τ.λ)..παρατηρω οτι στο 95% των αξιολογησεων δεν μπορω να δω το προιον που πουλησε...γραφει "private"
δεν εχω κ την τρελλη εμπειρια απο ebay ...αλλα αυτο δεν το ειχα ξαναδει μεχρι τωρα..εκτος αν η αξιολογηση/αγορα ειχε γινει πριν απο 2 μηνες οποτε κ δεν υπαρχει δυνατοτητα να δεις αναλυτικα το προιον ουτως ή αλλως .....αλλα εδω μιλαμε για αγορες μεσα στο τελευταιο διμηνο οι οποιες δεν φαινονται.....
τι προτεινετε?

Κατα την γνωμη μου δεν ειναι καλο δειγμα.Το εχω δει και αλλου παλι με χαμηλο βαθμο σε feedback γιατι αν ειναι το ιδιο συστημα ανεβαζει τα feedbacks με πολλα private απο ΕΝΑΝ αγοραστη.Υποτιθεται οτι ειναι επαγγελματιες που αγοραζουν πολλα αντικειμενα (ισως να ειναι κι'ετσι) αλλα απο την αλλη .....κανεις δεν ξερει.
ΔΙΑΒΑΣΕ ολα τα αρνητικα feedbacks να δεις περι τινος προκειται.Γιατι αλλο να κλαιγονται για ασυνεπεια και αλλο για απατη. Προσωπικα θα τον απεφευγα ουτως η αλλως,γιατι private ρε φιλε???

Last edited:
τι προτεινετε?

Κατ'αρχην ΔΕΝ πληρωνεις με τιποτα αλλο εκτος απο paypal.

Μονο κατι Γερμανοι ειναι αξιοπιστοι ανα τον κοσμο για να τους κανεις transfer και οχι paypal.

Δευτερον ΔΕΝ πληρωνεις αν δεν επικοινωνησει μαζι σου για να σου απαντησει.

Ευγενικα παντα.

Απο 28 του μηνα νομιζω ισχυει νεος πολυ πιο αυστηρος κανονισμος που σου εξασφαλιζει αποζημιωση αν σε εξαπατησει ο πωλητης.

Διαβασε τον λιγο.

Λοιπον μαλλον ο πωλητης ξερει ελληνικα κ διαβαζει κ το φορυμ!!!:BDGBGDB55:

Μολις μου απαντησε...πολυ λιτο τον βρηκα ομως...οτι ειναι 6λιρες επιπλεον για να εχω tracking και συστημενο(international signed for)..κ για το ζουμι...."the lens will be fine"...
ενα θετικο ειναι οτι δεχεται επιστροφες....
ο φακος συγκεκριμενα ειναι αυτος...

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260490427778&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123#ht_1078wt_1167

λεει μεν οτι τα coating marks δεν φαινονται στην φωτο...αλλα οπως διαβασα στο νετ μερικες φορες ο φακος με γρατζουνιες στις επιστρωσεις μπορει να εχει εντονο flare/μειωση contrast σε διαφορα fstops κ αναλογως την γωνια που εισερχεται το φως...αν κ η τιμη που τον χτυπησα θεωρειται αρκετα καλη(οπως μου ειπε κ ο Τασος) με την προυποθεση οτι αποδιδει σωστα....Του ζητησα να μου δωσει επιπλεον λεπτομερειες αλλα αρκεστηκε στο οτι ο φακος ειναι ok....

Δεν ξερω...λεω να το ρισκαρω....

Last edited:
Οι απαντησεις του σε αρνητικα feedbacks ειναι ανευ ουσιας και προσβλητικες νομιζω.
Επιμενω να το ξανασκεφτεις και να την ακυρωσεις.Αν παλι επιμενεις καλη τυχη..

Last edited:
Θα πρότεινα να μην κινδυνολογείτε άνευ λόγου. Έχω ολοκληρώσει με επιτυχία 106 συναλλαγές στο ebay, από Αμερική μέχρι Hong Kong και δεν μου έχει συμβεί τίποτα απολύτως. Ή είμαι απίστευτα τυχερός, η τα κρούσματα είναι ελάχιστα.

Καλός είναι ένας βαθμός επιφυλακτικότητας, αλλά δίχως υπερβολή. Όπως και για την κατάσταση των φωτογραφικών: εάν δεν τα θέλουμε για συλλογή ή ενδεχόμενη μεταπώληση αλλά για χρήση, ενδιαφέρει πρώτα η λειτουργική κατάσταση (για φακούς, διάφραγμα-εστίαση), μετά η αξιοπρεπής κατάσταση των οπτικών (κάποιες σκονίτσες μέσα δεν θα πειράξουν, και αρκετές να είναι δεν φαίνονται στο αποτέλεσμα, όπως δεν φαίνονται και οι λίγες γρατζουνιές στο μπροστά στοιχείο, προσοχή κυρίως μην έχει μύκητες, θολούρες και θάμπωμα από το πολύ και απρόσεκτο καθάρισμα), και τελευταία η εξωτερική κατάσταση.

Πρωτη φορα παντως που εχω "κακο προαισθημα"....
Πιθανον να εκανα κ εγω λαθος που τον χτυπησα.....αλλα βλεπω paypal,οτι εχει πολυ καλο feedback κ.τ.λ...δυστυχως μετα ειδα τα private στις υπολοιπες πωλησεις του κ μου εκατσε καπως
Σε περιπτωση που δεν πληρωσω..τσιμπαω αρνητικη??

Τα private μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα. Επιλογή είναι. Ο συγκεκριμένος συνέχεια τέτοια πουλάει, δεν έτυχε βέβαια να αγοράσω, δεν τους δίνει ιδιαίτερη σημασία στην παρουσίαση, φάινεται να τα πουλάει όπως είναι.

κ εγω εχω παρει αντικειμενο χωρις καν να ρωτησω μαλιστα και μου ηρθε απο κινα μεσω ebay..

Σίγουρα θα έχεις αρνητικό feedback αλλά και το προαίσθημα, δεν αποτελεί επιχείρημα.
Από ότι είδα στις φωτογραφίες είναι λίγο ταλαιπωρημένος αλλά και η τιμή του είναι εξίσου "ταλαιπωρημένη" οπότε μοιάζει για καλό deal.

Πρωτη φορα παντως που εχω "κακο προαισθημα"....
Πιθανον να εκανα κ εγω λαθος που τον χτυπησα.....αλλα βλεπω paypal,οτι εχει πολυ καλο feedback κ.τ.λ...δυστυχως μετα ειδα τα private στις υπολοιπες πωλησεις του κ μου εκατσε καπως
Σε περιπτωση που δεν πληρωσω..τσιμπαω αρνητικη??

Ο συγκεκριμένος φακός σε καλή κατάσταση σπανιότατα θα πέσει κάτω από τα 250 ευρώ. Συνήθως φεύγει στα 300+.
Έχω την προηγούμενη έκδοσή του, (τη μη-ED) και είναι εξαιρετικός φακός.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις....θα τον πληρωσω κ ο,τι βγει...

Φιλε ecopak..το προαισθημα "πηγαζει" απο το γεγονος οτι δεν απαντησε σε 3 μειλ που του εστειλα σχετικα με μια πιο αναλυτικη περιγραφη της αποδοσης του φακου παρα μονο μετα απο 3 μερες...(ενω γραφει στην περιγραφη του οτι απανταει μεσα σε μια μερα...)
Επισης,απο τι γεγονος οτι το 95% των δημοπρασιων ειναι private(αυτες που εχει επιλεξει να φαινονται ειναι μεχρι το ποσό των 20ευρω) κ εχει πολλες συνεχομενες θετικες απο ιδιους αγοραστες(οχι απαραιτητα κακο..)..

Ριξτε μια ματια (ενημερωτικα) και στο www.prolaika.sk Πρεπει να ειναι το πιο ενημερωμενο καταστημα στη Σλοβακια και εχει πολλα μεταχειρισμενα, κυριως σωματα αλλα και φακους... δεν ειναι και οτι φτηνοτερο (νομιζω) στα καινουργια αλλα εχει πληρη γκαμα και ετοιμοπαραδοτα κομματια απο ολες τις εταιρειες....