KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Καλά τα λές συνονόματε και συμφωνώ φυσικά μαζί σου.
Το θέμα είναι ότι τα πρόστιμα είναι καθαρά εισπρακτικό μέσο και όχι για να μας προστατεύει. Είναι προφανές.
Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι βρήκαν τις πιο "δημοφιλείς" παραβάσεις και σκέφτηκαν ότι θα βγάλουν πολλά λεφτά για το κράτος, βάζοντας υπέρογκα ποσά στα πρόστιμα. Όταν οι τροχαίοι την στήνουν μετά από ταμπέλα που λέει όριο ταχύτητας 40 χλμ. και γράφουν όσους πάνε με 50 σε ανοιχτό δρόμο, δεν το κάνουν για να μας προστατέψουν.
Αν ήθελαν να μας προστατέψουν θα υπήρχε πραγματική αστυνόμευση και τιμωρία στους θερμοκέφαλους.
Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι οι θερμοκέφαλοι και οι χοντροκέφαλοι δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν. Δεν ακούνε αυτά που λες και λέμε κι εμείς παρί οδηγικής παιδείας.
Όσο δεν υπάρχει τιμωρία, τόσο οι βλάκες θα κάνουν βλακείες.
Τιμωρία όμως δεν είναι απλώς να αυξηθούν τα πρόστιμα.
Να συλαμβάνονται αυτοί που είναι πργματικοί κίνδυνοι στους δρόμους και όχι απλώς να πληρώσουν ένα αυστηρό πρόστιμο.
Και είναι τόσοι πολλοί. Μα τόσοι πολλοί που με πιάνουν τα νεύρα μόλις βγω στο δρόμο να οδηγήσω.

Το ίδιο με πιάνει κι εμένα καλέ μου φίλε Μιχάλη. Και η αστυνόμευση είναι ΔΥΣΤΗΧΩΣ ακρογωνιαίος λίθος στην εποχή που ζούμε και δυστηχώς όπως τα έχουμε κάνει, μας χρειάζεται. Και όσοι θα διαφωνήσουν μαζί μου και μαζί σου πως με αυστηρή αστυνόμευση θα λυθούν πολλά από τα προβληματα της καθημερινής μας ζωής, θα τους θυμήσω πως περισσότερο περιορίζουν την ελευθερία μου,μας οι κάθε είδους ανεγκέφαλοι που κυκλοφορούν αναμεσά μας. Αλλά το σχόλιό μου επικεντρώθηκε στην συμπεριφορά μας περισσότερο λόγω των όσων διάβασα στο παρόν θέμα. Φυσικά η πολιτεία, το ξαναλέω, φέρει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση, ναι τα πρόστιμα είναι εισπρακτικό μεσον. Αλλά και για την κατάντια της πολιτείας, ας μην ξεχνιόμαστε, εμείς φέρουμε την ευθύνη. "Τους λαούς τους κυβερνούν, αυτοί που τους αξίζουν."!

Λογική αστυνόμευση να την δεχτώ.Πώς γίνεται όμως τα κρατη με υψηλή αστυνόμευση να εχουν και υψηλά επιπεδα εγκληματικότητας.???
Eκτός αν για να λυθεί το πρόβλημα τής ανεργίας αντιστοιχεί ενας αστυνομικός ανά πολίτη,αλλά τοτε δεν ξερω ποιός θά φυλάει ποιόν.
Τα μετρα έχουν αποτέλεσμα για λίγους μήνες .Μετά ξεχνιούνται και χαλαρώνουν πάλι τα πράγματα.
Επίσης καλό θά ηταν να ορίσουμε ποιοί ειναι όλοι αυτοί οι ενοχλητικοί και γελοίοι-πού πάντα ειναι κάποιοι άλλοι-απο τους οποίους όλοι εμείς οι λογικοί θά πρέπει να προστατευτούμε.
Μήπως οι ιδιοι πού φωνάζουν για προστασία τού κρατους ειναι και οι ίδιοι πού φτιάχνουν αυθαίρετα στις καμένες περιοχές και μετά ζητάνε και αποζημιώσεις???
Η μεγάλη γενίκευση σε τετοια θέματα δεν επιλυει αλλά μάλλον γεννά νέα προβληματα.
Αν οι κοινωνίες περιμένουν απο την Αστυνομία και μόνον να λυνει τα προβλήματά τους ζήτω πού καήκαμε.

Re: Απάντηση: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Σπύρος Σούρλας said:
.......Αν οι κοινωνίες περιμένουν απο την Αστυνομία και μόνον να λυνει τα προβλήματά τους ζήτω πού καήκαμε.

Έτσι ακριβώς. Θα περιμένω εγώ από την αστυνομία να μου πει ότι πρέπει να βάλω κράνος η ζώνη ?
Δέν ξέρω εάν η ζωή μου αξίζει η όχι ? Η τελικά αξίζει όσο έχει ένα καλο κράνος η τα 5 δευτερα που κάνω για να βάλω ζώνη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Κώνσταντινος Μυλωνάς said:
Έτσι ακριβώς. Θα περιμένω εγώ από την αστυνομία να μου πει ότι πρέπει να βάλω κράνος η ζώνη ?
Δέν ξέρω εάν η ζωή μου αξίζει η όχι ? Η τελικά αξίζει όσο έχει ένα καλο κράνος η τα 5 δευτερα που κάνω για να βάλω ζώνη.

Mήν γράφεις τέτοια γιατί θα....συλληφθείς παραυτα απο τούς καλούς.Ποιοί ειναι οι ´καλοί´???E,ο,καθένας αυτό πιστευει για τον εαυτό του.:flipout:

σπυρο παιζει παντα και το αναποδο: στις χωρες με υψηλους δεικτες εγκληματικοτητας να εφαρμοζουν εξαιτιας τους υψηλη αστυνομευση...

μιχαλη εγω μαζι σου ειμαι!

πανκροκ said:
σπυρο παιζει παντα και το αναποδο: στις χωρες με υψηλους δεικτες εγκληματικοτητας να εφαρμοζουν εξαιτιας τους υψηλη αστυνομευση...

μιχαλη εγω μαζι σου ειμαι!

Πανο οι πολιτισμένες χώρες έχουν αυξημένο δείκτη εγκληματικότητας βάσει στοιχείων.Και ο προβληματισμός ειναι ακριβώς οτι δεν αποδίδουν τα μετρα αστυνόμευσης.Η μάλλον αποδίδουν για ενα χρονικό διάστημα και μετά οι δεικτες ξαναρχονται στα προηγούμενα υψηλά επίπεδα.

και ποια αλλη λυση υπαρχει?
να περιμενουν α περασουν 40 χρονια για να ερθει μια νεα γενια λιγοτερο εγκληματικη (ειτε λογω παιδειας ειτε δεν ξερω εγω γιατι?)

με λιγοτερη αστυνομευση υπαρχει περιπτωση να μειωθει η εγκληματικοτητα ? και αν ναι γιατι?

Παιδιά, εγώ αν το προσέξατε καλά, πρώτα αναφέρθηκα και απέδωσα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε εμάς τους πολίτες! Γιατί κολλήσατε τώρα με την αστυνόμευση; Ο συνδιασμός και των δύο έχει αποτελέσματα. Και τι σχέση έχει η εγκληματικότητα με τα πρόστιμα και την οδική συμπεριφορά; Στην Αμερική που έχω βρεθεί αρκετές φορές λόγω ανάγκης (αν και δεν την συμπαθώ ιδιαίτερα σαν χώρα και κουλτούρα), λόγω της σωστής αστυνόμευσης οδηγούν σαν Παναγίες. Οχι γιατί η αστυνόμευση είναι σε σημείο που δεν μπορείς να αναπνεύσεις αλλά επειδή είναι αποτελεσματική. Εκεί ξέρεις ότι, όταν θα βρεθεί περιπολικό και θα σε πιάσει να κάνεις παράβαση, θα σου κόψει σίγουρα τον κώλο. Και έτσι θέλοντας και μη, η πλειοψηφία των οδηγών, σέβονται. Οπως προείπα, ο συνδιασμός και των δύο έχει αποτέλεσμα. Στην χώρα μας δεν υφίσταται προς το παρόν, ούτε το ένα, ούτε το άλλο με αποτέλεμα να κάνει ο καθένας ότι του κατέβει στο κεφάλι, χωρίς να τον επιπλήτει κανείς. Εδώ μωρέ, κάνει ο άλλος την μ@λ@κία στον δρόμο και κατεβαίνει να σου ζητήσει και τα ρέστα που του κορνάρισες..... τι να λέμε τώρα!:violent-smiley-030:

πανκροκ said:
να περιμενουν α περασουν 40 χρονια για να ερθει μια νεα γενια λιγοτερο εγκληματικη (ειτε λογω παιδειας ειτε δεν ξερω εγω γιατι?)

με λιγοτερη αστυνομευση υπαρχει περιπτωση να μειωθει η εγκληματικοτητα ? και αν ναι γιατι?

κάποιο κόλλημα έχεις εσύ με τα 40 χρόνια . Μήπως εννοείς να περιμένουμε να έρθουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού από το Ηνωμένο Βασίλειο ; Γιατί αν είναι έτσι , μόλις έρθουν , θα λυθούν τα προβλήματα.:Banane0:

πανκροκ said:

Παντού πρεπει να λειτουργεί η κοινή λογική και οι νόμοι να εφαρμόζονται βάσει τού πνεύματος και όχι βάσει του γράμματος.Το να γράψει ο αστυνομικός για ζώνη σε μποτιλιάρισμα στην Πανεπιστημιου ειναι για γέλια ,το να σε γραψει στην εθνική ειναι λογικό.
Και μην ξεχνάς κάτι αλλο.Ο παραβάτης γενικώς προσαρμόζεται στα νεα μέτρα,και πάλι συχνά ξεφεύγει.Και αυτό δεν ισχύει μονον στον Κ.Ο.Κ.
Για μένα ο βαθμός αστυνόμευσης χαρακτηρίζει τον πολιτισμό μιάς χώρας.

αλήθεια, ο λόγος που οι συμπατριώτες μας περιφρονούν τον ΚΟΚ είναι το ύψος των προστίμων και γι' αυτό είπε ο Νομοθέτης να το αναπροσαρμόσει 300+% ή η παντελώς αβέβαιη επιβολή του οποιουδήποτε προστίμου?
Δεν νομίζω και με τα προηγούμενα πρόστιμα να μην έτρεμαν οι περισσότεροι οδηγοί όταν τους σταματούσε η Τροχαία, λίγων φαντάζομαι η αντίδραση θα ήταν "πφττττ! πενταροδεκάρες!".

Επομένως? Είτε πρόκειται για καθαρά εισπρακτικό μέτρο, όπου με δεδομένο αριθμό ελέγχων και ποσοστό παραβατών αυξάνουμε τα κρατικά έσοδα τριπλασιάζοντας το πρόστιμο, ακριβώς με τη μέθοδο που ο ΟΤΕ αύξανε τα κέρδη του αυξάνοντας την τιμή της τηλεφωνικής μονάδας. Είτε οι νομοθετούντες τυγχάνουν παντελώς αμόρφωτοι περί τα νομικά και ειδικότερα εγκληματολογικά.

Επίσης αυτό που είπωθηκε ότι ο ΚΟΚ δεν είναι κατάλογος να συγκρίνουμε το ύψος των προστίμων, είναι επίσης (τεράστιο) λάθος. Εννοείται ότι για πολλούς λόγους, η ανάλυση των οποίων δεν είναι της παρούσης, πρέπει να υπάρχει μία αναλογία ανάμεσα στη βαρύτητα της παραβατικής συμπεριφοράς και της εκάστοτε προβλεπόμενης ποινής.

Πέρα που αυτό με τις θέσεις αναπήρων το βρίσκω και πολύ μοδάτο να 'ουμ... Η ευαίσθητη κοινωνία μας, που νοιάζεται για τα άτομα αυτά, τόσο ευαισθητοποιημένη που δεν ξέρει καν πώς να τους ονομάσει μη θιγούν, άτομα με ειδικές ανάγκες, ΑΜΕΑ, με ειδικές δεξιότητες και δεν ξέρω τι άλλο.

Επίσης αυτό που προαναφέρθηκε με την ηχορρύπανση (μηχανάκια με τρύπιες εξατμίσεις, φορτηγά) και τους εκπεμπόμενους ρύπους, που είναι η πραγματική μάστιγα των πόλεων, νομίζω ότι ούτε ο ΚΟΚ ούτε και η τροχαία ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με αυτά. Κάθε x του μήνα για κάμερες και ζώνες είναι προφανώς πιο εύκολη δουλειά.

σπυρο συμφωνω εν μερη οτι ο βαθμος αστυνομευσης ειναι ενδεικτηκος γαι το επιπεδο μιας χωρας (πχ τι εντυπωση σχηματιζει κανεις οτνα παει στο μετρο στο παρισι και βλεπει κατι καγκελα να (με το συμπαθειο παντα) προκειμενου να μην μπει καποιος χωρις εισητηριο, ενω εδω σε αφηνουν να επιλεξεις αν θα ακυρωσεις η οχι.
η επισης οτνα στην ελβετια υπαρχουν αδιαβροχες σακουλες μαζι με ενα κουτακι στο οποιο βαζει ο κοσμος το αντιτιμο και παιρνει απλα την εφημεριδα (οχι το κερμα δεν ξεκλειδωνει την εφημεριδα , μπορει να την παρει και χωρις λεφτα).
η οταν στην πολωνια πχ υπαρχουν νυχτερινα μαγαζια που δεν εχουν απλα μπραβους , αλλα προσλαμβανουν εταιριες φυλλαξης για να διατηρουν την ταξη.

ωστοσο δεν θεωρω οτι εχουμε χαμηλους δεικτες εγκληματικοτητας (γιατι εχουμε ακομα) επειδη εχουμε χαμηλο δεικτη αστυνομευσης

πανκροκ said:
σπυρο συμφωνω εν μερη οτι ο βαθμος αστυνομευσης ειναι ενδεικτηκος γαι το επιπεδο μιας χωρας (πχ τι εντυπωση σχηματιζει κανεις οτνα παει στο μετρο στο παρισι και βλεπει κατι καγκελα να (με το συμπαθειο παντα) προκειμενου να μην μπει καποιος χωρις εισητηριο, ενω εδω σε αφηνουν να επιλεξεις αν θα ακυρωσεις η οχι.
η επισης οτνα στην ελβετια υπαρχουν αδιαβροχες σακουλες μαζι με ενα κουτακι στο οποιο βαζει ο κοσμος το αντιτιμο και παιρνει απλα την εφημεριδα (οχι το κερμα δεν ξεκλειδωνει την εφημεριδα , μπορει να την παρει και χωρις λεφτα).
η οταν στην πολωνια πχ υπαρχουν νυχτερινα μαγαζια που δεν εχουν απλα μπραβους , αλλα προσλαμβανουν εταιριες φυλλαξης για να διατηρουν την ταξη.

ωστοσο δεν θεωρω οτι εχουμε χαμηλους δεικτες εγκληματικοτητας (γιατι εχουμε ακομα) επειδη εχουμε χαμηλο δεικτη αστυνομευσης

Πάνο προφανώς ουτε εγώ εννοώ οτι η χαμηλη αστυνόμευση συντελεί στη μειωμένη εγκληματικότητα.Η ελλάδα ειναι χαμηλα ακομα αλλά όχι γιά πολύ.
Δυστυχώς δεν ισχύει ούτε το αντίθετο(Αστυνόμευση=Μείωση εγκλήματος).Kαι η αστυνόμευση θά ειναι ίδια στίς υποβαθμισμένες και στίς πλούσιες περιοχές???Ουτε αυτό γίνεται στήν πράξη.Οι αλλαγές που γινονται στις κοινωνίες έχουν κάνει το πρόβλημα πολυπλοκώτερο απ´όσο φαινεται.

Ερώτηση :
Οδός που πηγαίνει ευθεία αλλά διακλαδούται και προς τα δεξιά . Ο φωτεινός σηματοδότης δείχνει πράσινο για ευθεία και πορτοκαλί αναλάμπον βέλος για στροφή δεξιά ´. Οσοι οδηγοί θέλουν να στρίψουν δεξιά , και την ώρα εκείνη πεζός προσπαθεί να περάσει από τον δρόμο στον οποίο πρόκειται να εισέλθουν , έχουν προτεραιότητα έναντι του πεζού ή όχι ;

Re: Απάντηση: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Ερώτηση :
Οδός που πηγαίνει ευθεία αλλά διακλαδούται και προς τα δεξιά . Ο φωτεινός σηματοδότης δείχνει πράσινο για ευθεία και πορτοκαλί αναλάμπον βέλος για στροφή δεξιά ´. Οσοι οδηγοί θέλουν να στρίψουν δεξιά , και την ώρα εκείνη πεζός προσπαθεί να περάσει από τον δρόμο στον οποίο πρόκειται να εισέλθουν , έχουν προτεραιότητα έναντι του πεζού ή όχι ;

δεν εχουν.
πορτοκαλι= στοπ τουλαχιστον στον Καναδικο KOK

Ε λοιπόν , έχετε δει ποτέ Ελληνα οδηγό να παραχωρεί προτεραιότητα σε μιά τέτοια περίπτωση ; Εγώ ποτέ . Και με έχουν βρίσει κιόλας γιατί προσπάθησα να περάσω τον δρόμο .
Το ανέφερα , μόνον και μονο , διότι τέθηκε θέμα παιδείας κλπ . Εδώ τον Κώδικα δεν ξέρουν οι περισσότεροι , η οδηγική κουλτούρα τους μάρανε

νομίζω ότι ξαναανάφερα...
στη Βιέννη όταν ο πεζός ΚΟΙΤΑΞΕΙ την διάβαση ο εποχούμενος κοκκαλώνει.
Και το πρόσωπό του είναι ευγενικό και χαμογελαστό, όχι "φτου γμτ από που ξεφύτρωσε ο πεζός..."
Και είμαι σίγουρος 100% ότι δεν είναι η δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του η αιτία.
Είναι η παιδεία και ΜΟΝΟΝ....
Τα πρόστιμα στην Ελλάδα θα είναι τόσο ψηλά ώστε να μπορούν να τα πληρώσουν οι οδηγοί.
Ο,ΠΟΥ ελέγχονται.
Γιατί θα ελέγχονται προφανώς εδώ και εκεί και όποτε γουστάρει.