KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Τί γνώμη έχετε για την εκτέλεση των οδηγών που δεν φοράνε ζώνη?
Για τον αποκεφαλισμό αυτών που δεν φοράνε κράνος?
Μπα, δεν συμφέρει οικονομικά

Απάντηση: Re: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Σωστά . Κι εκείνος ο άτιμος ο πατέρας που ενώ έχει ασανσερ στην οικοδομή προτίμησε να κατέβει με τις σκάλες μπουρδουκλώθηκε και πέφτοντας σκοτώθηκε και άφησε τρία ορφανά , γιατί να λουστούμε εμείς την σύνταξη του ;
Εγω μάλιστα θα έλεγα ότι το κοινωνικό σύνολο δεν θα έπρεπε να επιβαρύνεται και με τις συντάξεις ή τα έξοδα νοσηλείας ατόμων με μηδενική κοινωνική συνείδηση και αλληλεγγύη , όπως εσύ , επί παραδείγματι .
Είναι κρίμα - για να μην πω και καμμιά πιό χοντρή κουβέντα - νέοι άνθρωποι να έχουν τέτοιες απόψεις , αναγάγοντας τον πόνο του διπλανού τους σε οικονομικό μέγεθος που επιβαρύνει την τσέπη τους .

εγω θα ελεγα ειναι κριμα να αφηνεις ορφανα τα παιδια σου απο κομπλεξ να φορας κρανος ......η ζωνη ...

Re: Απάντηση: Re: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Μπελλος Ευαγγελος said:
εγω θα ελεγα ειναι κριμα να αφηνεις ορφανα τα παιδια σου απο κομπλεξ να φορας κρανος ......η ζωνη ...

Σωστός. Ή επειδή δεν φοράς κράνος για να μην χαλάσει το μαλί...

Η ΜΟΝΗ δικαιολογία για κάποιον που δεν φοράει ζώνη είναι ότι είναι ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ. Τίποτα άλλο.

Διαγράφει με μια κίνηση όλη την ΤΕΡΑΣΤΙΑ πρόοδο της παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων.

Για το κράνος, άσε καλύτερα να μην πω τίποτα!

Υ.Γ. Τουλάχιστον με γεμίζει ελπίδα ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων (μέχρι 35) φοράει ζώνη και κράνος. Κάτι είναι και αυτό.

Eπίσης θα έπρεπε να παίρνουν το κεφάλι αυτών που πάνω στο μηχανάκι τους έχουν και τα δύο τους παιδάκια, ένα μπροστά και ένα πίσω και μάλιστα μερικές φορές και η γυναίκα ακόμη πιό πίσω... TPAΓIKO EΓKΛHMA!

Άστο αυτό....

όταν κάθε απόγευμα παίρνω τον σπόρο από το νηπιαγωγείο, συνήθως πετυχαίνω κι έναν πατέρα που παίρνει τα δύο παιδάκια του, κι επειδή μάλλον μένει κοντά κι επιστρέφει από τη δουλειά του, τα ανεβάζει στο σκούτερ του... Αυτή τη λογική "τι να πάθω σε 3 τετράγωνα" πρέπει να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε.

ρε παιδια τ το κουραζεται το θεμα το εχουμε πει πολλες φορες ειναι λαθος να μην φοραμε κρανος η' ζωνη,οσο για τις συνταξεις μην πω τι γ@@@σιατικα πληρωνουμε για αλλους μεγαλοκαρχαριες

αν χτυπησει καποιος με κρανος και σκοτωθει τι θα πουμε δεν φορουσε στολη ?αν φορουσε στολη, τι θα πουμε ετρεχε?αν δεν ετρεχε ομως? δεν εχει νοημα

στην δουλεια μου κινδυνευω περισσοτερο :damnyou:

το θεμα ειναι οτι πρεπει να αλλαξουν πρωτα ολα τα αλλα και μετα να ερθουν τα προστιμα

ξεκιναμε απο την παιδεια στα σχολια ,μαθημα οδηγικης συμπεριφορας,να σταματησουν να τα περνουν ολοι για τα διπλωματα,να γινουν σωστοι οι αστυνομικοι οχι εισπρακτορες,ΔΡΟΜΟΙ κτλ να γινουν αυτα και μετα τα λεμε για προστιμα

εγω κινδυνευω απο πιωμενους οδηγους και οχι απο ατομα χωρις κρανος

Re: Απάντηση: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΤΑΣΟΣ ΛΕΝΤΖΑΚΗΣ (tasos75) said:
ρε παιδια τ το κουραζεται το θεμα το εχουμε πει πολλες φορες ειναι λαθος να μην φοραμε κρανος η' ζωνη,οσο για τις συνταξεις μην πω τι γ@@@σιατικα πληρωνουμε για αλλους μεγαλοκαρχαριες

αν χτυπησει καποιος με κρανος και σκοτωθει τι θα πουμε δεν φορουσε στολη ?αν φορουσε στολη, τι θα πουμε ετρεχε?αν δεν ετρεχε ομως? δεν εχει νοημα

το θεμα ειναι οτι πρεπει να αλλαξουν πρωτα ολα τα αλλα και μετα να ερθουν τα προστιμα

ξεκιναμε απο την παιδεια στα σχολια ,μαθημα οδηγικης συμπεριφορας,να σταματησουν να τα περνουν ολοι για τα διπλωματα,να γινουν σωστοι οι αστυνομικοι οχι εισπρακτορες,ΔΡΟΜΟΙ κτλ να γινουν αυτα και μετα τα λεμε για προστιμα

Aπόλυτα σωστός...

Πολύ καλά έκαναν και ανέβασαν τα πρόστιμα μήπως βάλουν μυαλό κάποιοι ανεγκέφαλοι οδηγοί. Μήπως όμως θα έπρεπε να κοιτάξουν πριν από αυτό να φτιάξουν τους άθλιους δρόμους ή τις μπαριέρες που έχουν προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα;

ΤΑΣΟΣ ΛΕΝΤΖΑΚΗΣ (tasos75) said:

Ουπς τώρα το είδα αυτό.... θα συμφωνήσω απολύτως!!!!!!!!!!

Όταν πηγαίνεις στην δουλειά σου και πέσει πάνω σου ο Χ παπούς (λέμε τώρα) με το ενάμιση πόδι στον τάφο, που δεν βλέπει, δεν ακούει, έχει πάρκισον κλπ κλπ, φταίει ότι δεν φόραγες ζώνη.

όταν βλέπεις στο δρόμο Ιωαννίνων-Μετσόβου (στις στροφές της Μπαλντούμας για όσους γνωρίζουν) από το αντίθετο ρεύμα τον οδηγό λεωφορείου να παίρνει γκαζάτος τη στροφή και να μπαίνει ο μισός στο ρεύμα σου ή βλέπεις να σου κάνουν προσπέραση πριν από στροφή και δίχως ορατότητα, τι να σου κάνουν τα πρόστιμα... Υπάρχει μεγάλη κατηγορία οδηγών που όταν βρεθούν πίσω από τιμόνι κάνουν σαν αφηνιασμένοι και έχουν δει την μετακίνηση σπορ για τους ίδιους και ρωσσική ρουλέτα για εσένα.

Συμφωνώ για όλα αυτά που θα έπρεπε να έχουν γίνει και έχουν γίνει. Αλλά η ζώνη και το κράνος είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας μας σήμερα, τώρα με ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα.

Ντοκ, εγώ θεωρώ δεδομένη την κοινωνική αλληλεγγύη, ακόμα και για ανθρώπους που μόνοι τους έφαγαν το κεφάλι τους (ή συγγενείς τους).

Το ερώτημα που θέτει ο Φώτης, αν καταλαβαίνω καλά, είναι αν θεωρήσεις τέτοια φαινόμενα "μέσα στο πρόγραμμα" ή αν θα πάρεις μέτρα ώστε να αποθαρρύνεις τον κόσμο από συμπεριφορές που θα κοστίσουν και στους ίδιους και, εμμέσως, στην κοινωνία.

Γενικά, πρέπει η κοινωνία να αφήνει τον άνθρωπο ελέυθερο να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του (αν δεν επηρεάζεται η υγεία των άλλων) ή πρέπει να τιμωρεί τις επικίνδυνες δραστηριότητες διότι την επιβαρύνουν ψυχικά και οικονομικά;

πάντως νομικώς οι αυτοπροσβολές, εννοείται όταν προέρχονται από τον ίδιο τον παθόντα και δεν χαίρουν απλώς της συναινέσεώς του (...."σκίσε με ν' αλλάξω ράφτη" :p) δεν τιμωρούνται παρά μόνο εξαιρετικώς, όταν συμπροσβάλλεται με αυτές και άλλο αγαθό πλην της υγείας του παθόντος (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αυτοτραυματισμοί για να αποφευχθεί η στρατιωτική υποχρέωση). Και πάλι μιλάμε μόνο για προσβολές, για βλάβες της υγείας και όχι απλώς για επιχείρηση επικίνδυνων πράξεων. Και τι συνιστά "επικίνδυνη" πράξη? Κάθε βήμα μας ενέχει ένα βαθμό επικινδυνότητας.

Μία άλλη κατηγορία ατόμων οι οποίοι έχουν φάει το κεφάλι τους μόνοι τους είναι και οι ναρκομανείς - οι οποίοι μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζουν και αντικοινωνική δράση . Να κόψουμε τα προγράμματα δωρεάν χορήγησης μεθαδόνης π.χ , τα προγράμματα αποκατάστασης κλπ επειδή επιβαρύνουν την τσέπη μας ;

Το είπα και σε προηγούμενο ποστ ( αριθμός 43 , στο ίδιο θέμα ) . Απόλυτα συνεπές με την οικομικίστικη λογική που ανεπτύχθη πιό πάνω , είναι και η άρνηση θεραπείας σε αρρώστους από τσιγάρο , αφου και μόνοι τους το έπαθαν και θα υποτροπιάσουν. Ας μην επαναλαμβανόμαστε .

για να πω την πικρή αλήθεια, για αυτούς που πάνε από ναρκωτικά (ή και τσιγάρο) το κατανοώ σε μεγάλο βαθμό λόγω της έξης...
Τώρα για αυτόν που θα πάει επειδή τρέχει σαν τρελλός ή από ...παρά πέντε μάλλον θα πω πως έφαγε το κεφάλι του... Αλλά από αυτό μέχρι να του αρνηθούμε την περίθαλψη?

Υπάρχουν οι σχετικές ρήτρες στην (ιδιωτική) ασφάλιση αλλά αυτό είναι απολύτως κατανοητό.

Σήμερα άργησα να ξυπνήσω...
Οπότε στον δρόμο πήγαινα μαλιά κουβάρια μιας και είχα να καλύψω απόσταση 66χλμ..
Με είδε περιπολικό και για να με σταματήσει είδε κι έπαθε..(αφού φυσικά άναψε φάρους σειρίνες κ.λ.π κ.λ.π)
Το αποτέλεσμα?
167€ πρόστιμο και 5 πόντοι(φυσικά το αυτόφορο το γλύτωσα με χίλια παρακάλια..)
Ξέρω είναι τεράστιο λάθος αυτό που έκανα όμως επειδή εδώ και δέκα χρόνια κάνω αυτήν την διαδρομή(Καβάλα-Ξάνθη Τάσο Λεντζάκη,εσυ ξέρεις) ξέρω επίσης πολύ καλά οτι αυτά συμβαίνουν...
Δεν έχω την παιδεία έτσι ώστε να οδηγάω όπως πρέπει και να μην θέτω εαυτόν και άλλους σε κίνδυνο...
Ξέρω οτι θα μπορούσα να το σκεφτώ μόνος μου χωρίς να έχω την παιδεία που λέω αλλά το ρολόι στην δουλειά είναι αμίληκτο...
ΟΜΩΣ!!!!!!
Θα ήθελα όμως το κράτος να μεριμνήσει να μου δώσει και δρόμους της προκοπής για να μην κινδυνεύω τόσο πολύ...
Θα ήθελα επίσης οι δρόμοι που μας φτιάχνουν να μην είναι απο άσφαλτο "γυαλί" ετσί ώστε να μην φεύγω με την πρώτη ψιχάλα...
Έργα πνοής σου λέει μετά...μ@λ@κίες!!!!!
Ξέρω πολλοί θα πέσετε να με φάτε και δίκιο θα'χετε...
Συμβαίνει όμως ...δυστυχώς!!!

ΜΙκρά βήματα ανακούφισης της τσέπης μας
Βήμα 1ο : Αυτόν γιατί να τον πληρώνουμε αφού μόνος του το έπαθε
Βήμα 2ο : Τον άλλον γιατί να τον πληρώνουμε που βγήκε νωρίς στην σύνταξη ; Επειδή ήταν φορτοεκφορτωτής ( χαμάλης ) και έπαθε από τα πολλά φορτία ; Σιγά , δεν φτάνει που έκανε ανέξοδη γυμναστική , ζητά και να τον επιδοτούμε
Βήμα 3ο : Με τόσα λεφτά που δίνω στο ΙΚΑ , άμα πάω σε μιά ασφαλιστική , θα μου στρώσουν και κόκκινο χαλί
Βήμα 4ο : Ασφάλιση έχουν πλέον μόνον όσοι έχουν χρήματα και δη πολλά . Οι υπόλοιποι , τέλος . Μπορούν να πεθάνουν μόνοι τους .
Βήμα 5ο : Εκλεισε η ασφαλιστική ; μα πως ; ήταν κολοσσός ; και τα λεφτά μας ;( αν και δεν χρειάζεται καν να κλείσει . Μιά απλή αλλαγή σε ένα καινούργιο συμβόλαιο , με ¨καλύτερες αποδόσεις" ή η μικρή παράλειψη ότι δίχως αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων ετησίως στο τέλος θα πάρεις λιγότερα από όσα έχεις πληρώσει αρκεί ) Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που πρόσφερε η εταιρία εξανεμίσθη διότι όλα τα κεφάλαια ήταν επενδεδυμένα σε μετοχές της ίδιας εταιρίας ; ( βλ Ενρον ) Και τα λεφτά μας ;

Βήμα 6ο : Μπορούμε να δανειστούμε και τους φούρνους απ' το Άουσβιτς και να ρίξουμε μέσα όσους είναι πάνω από 65 χρονών και έχουν την απαίτηση να ζουν εις βάρος μας.
Τι τους έχουν οι Γερμανοί και σκουριάζουν εκεί πέρα;