κολαει η βελονα

vinyl76pkos

New member
22 February 2008
7
καλησπερα εχω ενα σταντον πικαπ και κολαει σε ολους τους δισκους στην αρχη.το υπολοιπο δισκο τον παιζει κανονικα.τι συμβαινει? η βελονα ειναι καθαρη

Πιθανόν να είναι ρυθμισμένο λάθος το antiskating και να φεύγει ο βραχίονας προς τα έξω λόγω φυγοκέντρησης.

Ποιος σου ρύθμισε το πικάπ;

Αν θέλεις να ρυθμίσεις το antiskating, χρειάζεσαι ειδικό δίσκο, χωρίς
αυλάκια, τοποθετείς τον βραχίονα και ρυθμίζεις ώστε να ισορροπεί χωρίς
μετακινησείς μέσα ή έξω. αν αυτό δεν είναι δυνατόν τότε ρυθμίζεις ώστε
να ισορροπεί ο βραχίονας στο μέσω της διαδρομής του δίσκου.
Αν και πάλι δεν τα καταφέρεις, πήγαινε στο κατ/μα του Νάκα στην
Ιπποκράτους να στο ρυθμίσουν.

Πέρα από όλα αυτά...
άν το antiskating κολλάει είναι γιά 2 λόγους
1.- Λάθος antiskating....
2.- Λάθος βάρος ανάγνωσης....
Λύσεις??? δύο...2!!!
1.- Ρυθμίζεις το antiskating ανάλογα.
2.- Ρυθμίσεις το βάρος ανάλογα....ϊσως έχεις βάλει λιγότερο.

και Τρίτη λύση απλά αλλάζεις πικάπ αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απο τα δύο προηγούμενα...

Επειδή έχω 24 χρόνια εμπειρία με πικάκ σου παραθέτω και εγώ κάποια σημεία που πρέπει να τσεκάρεις.

Η Κεφαλή είναι σωστά στημένη??

1. Αν έχεις ένα Protractor τσέκαρε την γεωμετρία της κεφαλής
2. Με μια ζυγαριά ακριβείας τσέκαρε αν έχεις το σωστό tracking force σύμφωνα με αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής.

3. Ρύθμισε το antiskating ούτως ώστε στο τέλος του δίσκου (στο κενό) να μην τραβάει η κεφαλή ούτε έξω ούτε μέσα.

Αν εξακολουθείς να έχεις κολήματα τσέκαρε μήπως η βελόνα έχει φαγωθεί και πρέπει να την αλλάξεις.

Φιλικά,

Χάρης

Φοβάμαι πως το πικάπ σου δεν έχει ρύθμιση antiskating.... αν όμως κάνω λάθος, πράγμα που ελπίζω, θα χρησιμοποιήσεις τον απλό και μπακάλικο τρόπο για τη ρύθμισή του, μιας και αποκλείεται να έχεις ή να βρεις τα όργανα που περιέγραψαν τα παιδιά πιο πρίν (άσε που δε χρειάζεται για ένα τόσο φθηνό πικάπ).
Λοιπόν, περιστρέφεις το αντίβαρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του βραχίονα τόσο ώστε να ισοροπεί σε οριζόντια θέση. Στη θέση αυτή λοιπόν το βάρος στη κεφαλή είναι 0, άρα μηδένισε και την ένδειξη στο αντίβαρο. Αφού λες πως είναι η κεφαλή που δίνεται μαζί με το πικάπ μάλλον μιλάμε για stanton 500, οπότε βάλε αρκετό βάρος 2,5-3 γραμμάρια. Όσο γραμμάρια βάλεις στο βάρος τόση να είναι και η ενδειξη στο antiskating. Ελπίζω να σε βοήθησα και να δουλέψει το εργαλείο.

η κεφαλη δεν ηταν ενσωματωμενη με τον βραχιονα.το πικαπ ειναι καινουργιο το πηραν πριν απο 6 μηνες εκανε 125 ευρω.το βαρος στο αντισκατινγ μου ειπαν απο το καταστημα να το βαλω στα 1.5 γραμμαρια

To stanton t50 δεν έχει ρύθμιση antiskating (είχα κάποτε ενα).Το μόνο που μπορείς να ρυθμίσεις είναι το βάρος ανάγνωσης .Δοκίμασε να το κάνεις οπως πολυ σωστά αναφέρει ο φίλος Nicholas (αλλά ξέχασε την ένδειξη antiskating γιατι απλα δεν υπάρχει). Η κεφαλή σου είναι η 500 V3 .Αν θες δες και εδώ :
http://www.stantondj.com/v2/cartridge/cartridges_500v3_specs.php