κολητηράκι γιά ψιλοδουλειά ?

Antex εχω εγώ ;)
Εχει μείνει στην πρίζα μια-δυο μέρες, δεν κατάλαβε τιποτα.
Όσο για το σταθερό χέρι, μεγάλο πράγμα... Ούτε εγω το 'χω. Όσες φορές
κόλλησα SMD ήταν σε soldering station, με το κύκλωμα στο μικροσκόπιο. Με φακούς κλπ δεν εχω παίξει.

Antex εχω εγώ ;)
Εχει μείνει στην πρίζα μια-δυο μέρες, δεν κατάλαβε τιποτα.

Ομοιοπαθής. Το ξέχασα όλο το ΣΚ στη πρίζα και το πήρα πρέφα Δευτέρα βράδι. Δεν έπαθε τίποτα!

:bird: Μια στιγμή ρε παιδιά γιατί θα τρελαθούμε.
Εγώ ήξερα πως μπορείς να κολλήσεις SMD με απλό κολλητήρι αλλά με μεγάλη προσπάθεια και με μεγάλα ποσοστά αποτυχίας. Εσείς όμως το κάνετε να φαίνεται σαν κάτι συνηθισμένο και απλό. :blink: Εντάξει σε μια δική μας πλακετούλα ένα δυο εξαρτήματα ίσως. Αλλά θα μπορούσαμε να επέμβουμε έτσι και σε commercial προϊόντα; Για παράδειγμα φίλος με πρήζει να του αλλάξω opamps σε κάρτα ήχου. Θα μπορούσε να γίνει; Παίζει ρόλο η καθαρότητα της κόλλησης; Τα διπλανά SMD που είναι πολύ κοντά πως θα μείνουν άθικτα; Βασικά δεν γνωρίζω και πως κολλάς με θερμό αέρα, αλλά τώρα πια δεν βρίσκεις κάτι πιο επαγγελματικό με 100 ευρώ;

Αυτή η επίδειξη δείχνει όλες τις τεχνικές και λύνει πολλές απορίες
http://www.youtube.com/watch?v=3NN7UGWYmBY

Last edited:
Ομοιοπαθής. Το ξέχασα όλο το ΣΚ στη πρίζα και το πήρα πρέφα Δευτέρα βράδι. Δεν έπαθε τίποτα!

:bird: Μια στιγμή ρε παιδιά γιατί θα τρελαθούμε.
Εγώ ήξερα πως μπορείς να κολλήσεις SMD με απλό κολλητήρι αλλά με μεγάλη προσπάθεια και με μεγάλα ποσοστά αποτυχίας. Εσείς όμως το κάνετε να φαίνεται σαν κάτι συνηθισμένο και απλό. :blink: Εντάξει σε μια δική μας πλακετούλα ένα δυο εξαρτήματα ίσως. Αλλά θα μπορούσαμε να επέμβουμε έτσι και σε commercial προϊόντα; Για παράδειγμα φίλος με πρήζει να του αλλάξω opamps σε κάρτα ήχου. Θα μπορούσε να γίνει; Παίζει ρόλο η καθαρότητα της κόλλησης; Τα διπλανά SMD που είναι πολύ κοντά πως θα μείνουν άθικτα; Βασικά δεν γνωρίζω και πως κολλάς με θερμό αέρα, αλλά τώρα πια δεν βρίσκεις κάτι πιο επαγγελματικό με 100 ευρώ;

Αυτή η επίδειξη δείχνει όλες τις τεχνικές και λύνει πολλές απορίες
http://www.youtube.com/watch?v=3NN7UGWYmBY

Κοίτα, απλό δεν είναι, αλλά με πολύ ψιλή μύτη και κόλληση γίνεται.
Εννοείται πως θα έχεις κάνει πρώτα προπόνηση σε άλλες πλακέτες (χαλασμένα cdrom, DVD κλπ...), γιατί αν δεν έχεις ξανακολλήσει SDM ΔΕΝ θα σου βγεί με τη μία.