Κολλάει ο Windows Explorer στα Vista Ult. sp1. HELP ?

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Γειά σας παιδιά,

Το σύστημά μου :

CPU : AMD 8560 Triple Core 2.3GHz
Motherboard : Asus M3N78-EM
Memory : Kingston HyperX 1GB x 4 (σύνολο 4GB)

Software :

codecs : Vista Codec-pack
MKV codec : CoreAVC 1.9.5 (supporting CUDA)
Haali Media Splitter (εγκατεστημένος με το vista codec pack...στην εγκατάσταση του καινούργιου CoreAVC το αποεπέλεξα μιας κ το είχα απο πρίν...)

Όταν λοιπόν, πάω να ανοίξω ένα παράθυρο απο USB δίσκο (WD Essential Ext. 320GB) και πάω να δώ τα περιεχόμενά του και στην συγκεκριμμένη περίπτωση κάποια divx αρχεία, πάει να μου τα βγάλει κανονικά με τα thumbnails τους και ξαφνικά.. "Windows Explorer has stop responding" ή "Windows Explorer is restarting" και πάλι απο την αρχή..

Έχει να κάνει με τον haali media splitter ?? (μήπως φταίει εκείνη η επιλογή για τα thumbnails???)

To εχει αντιμετωπίσει κάποιος απο εσάς αυτό το πρόβλημα ?

Run regedit and find the following key :- HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler Delete the “Default” value then close. You should now be able to see .avi previews almost instantly but without the crashes ============== Hope it helps you too”

Last edited:
Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με ένα αρχείο vob που κατέβασα, τον Σημαδεμενο. Ενώ το αρχείο έπαιζε κανονικά, με το που έμπαινα στο φάκελο έκνε restart ο windows explorer. Κατάφερα και έπαιξα το αρχείο, βάζοντας το antivirus να κάνει scan για να καθυστερήσει ο explorer να δει το "πρόβλημα".
Τελικά έσβησα το αρχείο μέσα από το dos και όλα επανήλθαν κανονικά.

Software έχω ακριβώς το ίδιο και hardware intel C2D στα 3.

Πρόσεχε μην βάλεις κάποιο τέτοιο αρχείο στο desktop σου γιατί δεν θα μπορείς να κάνεις login. Την πάτησα μια φορά. Μέτα (αν το καταλάβεις) θέλει safe dos mode και delete το αρχείο.

Το έκανα καταλάθος και όντως δεν προλάβαινα να κουνίσω το ποντίκι.
Ακόμα και σε safe mode, τα ίδια έκανε.

Run regedit and find the following key :- HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler Delete the “Default” value then close. You should now be able to see .avi previews almost instantly but without the crashes ============== Hope it helps you too”

Το έχεις δοκιμάσει αυτό ?.. Κάτι μου λέει πως ίσως αυτό λύσει το πρόβλημα.. νομίζω πως έχει να κάνει με αυτό που λέει (You should now be able to see .avi previews almost instantly but without the crashes )

Παιδιά, να σημειώσω, πως αυτό γίνεται κ σε άλλα folders που περιέχουν matroskες ... πήγα χθές να κάνω copy 3 folders απο το USB disk που έχω στον σκληρό του HTPC και έκανε πάλι τα ίδια.. με το που μάρκαρα ένα folder απο τα τρία.. έκανε restart ο Windows Explorer.. ενω μέσα απο Media Center ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!! (???!!!) έχω κουφαθεί ..!!

καλα εμενα να δεις ποσες φορες μου εγραφε win explorer ha stopped working
μονη λυση restore point rstrui

και μετα μου λετε να βαλω βιστα στο νεο htpc.

Πήγα στο organize folders και τσέκαρα να μην δείχνει τα thumbnails.. το πρόβλημα λύθηκε. Όλα παίζουν ρολόϊ ..

@johny1989 : κ γιατί να μην βάλεις.. παίζουν άψογα.. αυτό που συνέβη σε μένα είναι λίγο παράξενο.. δεν έχει να κάνει με τα Vista.. ίσως και τα XP το πάθαιναν αυτό.. έτσι κι αλλιώς μου έχει ξανασυμβεί στα XP πιό παλιά.. με το AVI Preview.. όπότε και το έκανα disable και έπαιξε.. είναι αυτό που έιπε ο Δημήτρης (Δημητρακούδης) .. έτσι κ βάλεις codec pack πρέπει να κάνεις κ τις περαιτέρω διεργασίες και ρυθμίσεις που χρειάζονται για να είναι stable το μηχάνημά σου.. ;)